Dengue kuume

huolestunut...

Sain viimevuonna dengue kuumeen tuliaisena thaimaasta phuketista. Reissu meni hyvin jne..mutta kotona ilmesty jokapaikkaan iholle punaista näppylää ja kuume oli kamala ja olo. No sitten kävin lääkärissä ja tekivät kokeet ja dengue kuumehan minulla oli. Nyt lähden krabille thaimaaseen ja rupesi pelottamaan suoraan sanottuna,entäpä jos se dengue iskee taas ja tuleekin pahempana,,mitä nyt netistä luin,että jos seuraavan pistoksen saa,se voi olla jo pahempi tms... hyttysethän sitä levittää. En tiedä missä sain pistoksen viimevuonna,varmaankin viidakkoretkellä tai jossain sellasella. Onko jollain tietoa tästä denguesta tai onko teillä itsellänne ollut? lääkäriltä kun kysäsin,hän vaan sanoi ettei se voi enää tulla,mutta netissä luki ihan toisin...

9

4565

  Vastaukset

  • sitä ei saa saada vuoden-kahden sisään toista kertaa, tai verenvuoto voi olla vakavaa. Sinuna en lähtisi.

  • Hyttyset (naaraat, sekä urokset) ja hyttysen munat vedessä levittää Dengue viirusta, jota on 4 eri kantaa! Tartunnan voi näin siis saada uros- tai naarashyttysen pistosta, vedestä juomalla tai syömällä. Tartunta voi myös tulla uimisen yhteydessä suuhun menneestä makeasta vedestä, luonnossa tai uima-altaassa. Viirus voi tarttua ihmisestä toiseen 3 ensimmäisen vuorokauden aikana. Tartuntaan tarvitaan kuitenkin se pistävä hyönteinen/verikontakti limakalvoille. Tartunnan saanut ihminen olisi hyvä eristää 3 vuorokaudeksi muista ihmisistä sisätiloihin, mikä on yleensä aika vaikeaa ja tähän perustuukin tämän viiruksen ajoittaiset epidemiat. Hyttyset, joilla ei ole viirusta saavat sen jo tartunnan saaneesta ihmisestä, kun "puhtaan" hyttysen imut keskeytyy syystä tai toisesta ja hyttynen menee toisen ihmisen luo imemään verta, samalla tartuttaa viiruksen, jonka sai mukaan pilliinsä ensimmäiseltä ihmseltään! Varo-aika on ~6kk, jonka jälkeen immuniteetii pitäisi olla kunnossa. Vastustuskyky kaikkia muitakin viirustauteja vastaan on alhaisempi tuon ~6kk. Dengue viiruksen kohdalla mmunitetti suojaa vain sairastetulta virukselta (jos sen siis saa yleensä?). Toisella kertaa Dengue tosiaan kuulemma on pahempi, vaikka kysymyksessä olisi eri kanta? Maassa, jossa itse sairastuin muutama viikko sitten, monet ovat sairastaneet Denguen tuon 2-3 kertaa. Jokainen kerta on ollut toistaan pahempi. Sairaalahoidon ansiosta kuitenkin selviämisennuste on hyvä, vaikka oireet tulisivat kovanakin. Tosin sairaalasa vietetystä ajasta voi tulla toisinaan pitkä! (tiedot lääkäreiltä, sairaalasta ja paikallisilta 2012).

   • Uroshyttyset eivät pistä...


  • Palasin juuri Pattayalta ja tulijaisina tuli denguekuume. Sairaalassa meni viikko ja en vieläkään ole kunnossa. Pahaolo jatkuu ja tosi kurja olo vieläkin. On todella paha tauti.Tromposyytit alkoivat laskea sairaalassa ollessa eli aikas vakava tilanne.En kuuna päivänä olisi uskonut saavani tällaista kuoleman tautia vaikka olen thaimaassa käynyt kymmeniä kertoja.Thaimaan matkat ovat nyt matkailtu.Suosittelen kaikkia harkitsemaan thaimaan matkailua vielä toistamiseen.

   • Reissussa Koh Taolla ja Koh Samuilla. Hotellihuone on ollut sairastupana nyt 6 pv, dengue kaatoi kovan kuumeen kanssa petiin. Verikokeita otettu jokatoinen päivä ja arvot eivät onneksi olleet tippuneet liiaksi. Tällä on todella paljon dengueta joten suojatkaa ihmiset itsenne ja etenkin pienet lapset! Itse sain Koh Taolla myrkyistä huolimatta noin 4 pistosta, yksikin riittää taudin puhkeamiseen!


   • kova kuume 39 kirjoitti:

    Reissussa Koh Taolla ja Koh Samuilla. Hotellihuone on ollut sairastupana nyt 6 pv, dengue kaatoi kovan kuumeen kanssa petiin. Verikokeita otettu jokatoinen päivä ja arvot eivät onneksi olleet tippuneet liiaksi. Tällä on todella paljon dengueta joten suojatkaa ihmiset itsenne ja etenkin pienet lapset! Itse sain Koh Taolla myrkyistä huolimatta noin 4 pistosta, yksikin riittää taudin puhkeamiseen!

    10 pv kesti tauti, sairaalastakin otettiin vauhtia kun verohiutale arvot tippuivat 80 kieppeille. Hammaspesut yms.kiellettiin. Ripuli piti huolta ettei nesteet imeytyneet. Kuume loppui 7 päivänä, tuli kutiava ihottuma kahdeksi päiväksi, veriarvot eivät vielä nousseet. 8 päivänä veriarvo nousi pykälän - voi sitä selviämisen tunnetta kun tulos tuli! 10. Päivänä lentolupa ja toipumaan kotiin, toipuminen väsymyksestä jatkuu yhä. Tsemppiä kaikille dengueta sairastaville!


  • Koh Lanta. Suojaava permetriini vaatetus, hyttysmyrkkyä päivittäin. En ollut hämärässä ulkona. Nukuin hyttysettömässä ilmastoidussa hotellissa. Päivällä ruokaillessa yksi havaittu itikan pisto. Se riitti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   125
   4418
  2. Ovatko ihmiset unohtaneet että edustatte omaa työpaikkaanne myös omalla vapaa-ajallanne?

   Hävytöntä käytöstä, törttöilyä ja yksityisiä asioita julkaistaan someen. Sietäisi hävetä. Ettekö ymmärrä että tekonne vaikuttaa työpaikkanne imagoon j
   Maailman menoa
   124
   3758
  3. Stefan on onnellisempi kuin koskaan!

   Keväällä Martina Aitolehdestä, 37, eronnut Stefan Therman, 34, on elänyt jo kuukausia parisuhteessa ex-missi Sofia Belórfin, 30, kanssa. – Olen todel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1080