Vaihto-oppilaaksi Argentiinaan?

Unimuna

Hei! Olen aikeissa lähteä puolentoista vuoden sisällä vaihto-oppilaaksi Etelä-Amerikkaan. Opiskelen espanjaa ja haluan parantaa kielitaitoani vaihto-oppilasvuodella. Olen lukenut Etelä-Amerikan vaihtoehdoista ja Argentiina vaikuttaa mielenkiintoiselta. En kuitenkaan tiedä maasta muuta, kuin eri vaihto-oppilasjärjestöjen esitteistä lukemiani ruusuisua kuvauksia perhe-elämästä ja kauniista kulttuurista. Joten osaisiko joku Argentiinasta enemmän tietävä kertoa maan hyviä ja huonoja puolia? Soveltuuko se suomalaiselle vaihto-oppilaalle, vai kannattaako harkita muita Etelä-Amerikan maita? Lisäksi haluaisin tietää kannattaako asettua kaupunkiin vai maaseudulle asumaan? Olen harrastanut koko ikäni hevosia, onko Argentiinassa mahdollista jatkaa harrastusta? Millaista elämää nuoret viettävät eli miten he käyttävät vapaa-aikansa ja kuinka tärkeää opiskelu on? Millainen päihdekulttuuri Argentiinassa on? Miten vaihto-oppilaat otetaan vastaan?

Kaikki mahdollinen tieto Argentiinasta olisi hyödyllistä, sillä haluan valita Etelä-Amerikan kohdemaani huolella! :)

21

4880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Talvi pakolainen

      Olin viime talvena 6 kuukautta Argentiinassa töissä, Buenos Airesissa. Ei siis ole mitään käsitystä koulumaailmasta, mutta yleisesti ottaen ehdin kyllä paikalliseen elintapaan tutustua jonkin verran, paikallisten työkavereitteni kautta.

      Ehdottomasti suosittelen tätä paikkaa, mutta sellainen pikku juttu siinä on, että siellä puhuttu espanjan kieli on ihan muuta kuin muissa espanjan kielisissä maissa. Heillä on siellä aika oma kieli ja minun espanjan taidoilla ainakin oli vaikea ymmärtää alussa mitään. Myös muista lattarimaista tulleet kolleegat olivat välillä aika pihalla.

      Buenos Aires on ihana kaupunki, minun mielestä. Siellä voi harrastaa ratsastamista useissa isoissa ratsastuskouluissa ja keskuksissa.
      Argentiinalaistet ovat melko perhekeskeisiä meihin suomalaisiin verrattuna. Ainakin työkaverini (siis kaiken ikäiset) viettivät vapaa-aikansa ja lomansa perhepiirissä. Monet Buenos Airesilaiset matkaavat rannikolle kaikilla lomilla koko perheen voimin.

      Ainakin Buenos Airesissa päihekulttuuri on aika keski-Euroopan tyylinen. Nuoret juovat drinkkejä ja viiniä baareissa. Ikärajoista en tiedä mutta en usko että siellä kauheasti papereita nuorilta kyseltiin. Muista päihteistä en tiedä, huumeita varmasti käytetään, mutta ei niissä piireissä missä minä liikuin.

      Jos haluat lukea itseäsi reilut pari kymmentä vuotta vanhemman kokemuksia tai katsoa valokuvia niin käy blogissani: http://vilma.suntuubi.com/

    • Argentinodecorazon

      Mä kävin vaihto-oppilaaksi Buenos Airesiin, n. vuosi sitten "Mundo Español":in kanssa.
      http://www.mundo-espanol.com/
      Se oli mulle mahtava kokemus. Jos haluat mennä opiskelemaan Etelä Amerikkassa, niin kannattaa mennä Argentiinaan. Buenos Aires on suuri kaupunki, siellä aina löytyy tekemistä.
      Argentiinalaiset puhuvat Espanjaa, mutta se on aika erilainen kun mitä opit koulussa. Esimerkiksi, sä varmaan opit että "sinä olet" Espanjaksi on tu eres, mutta siellä sanovat vos sos.
      Argentiinalaiset nuoret ovat erittäin kivoja, he usein menevät ulos klubbiin. Ne eivät oo kovin vakavia, ja koulu ei oo niin tarkeä siellä. Pitävät hauskaa paljon usemmin kun Suomessa.
      Kun mä menin, KAIKKI ihailsivat minun blondia tukkaa, siellä melkein kaikilla on mustaa ja tummaa ruskee tukkaa, eli kun näkevät vaalee tukkaa, ne rakastavat sitä
      En tiiä paljon hevosista, mutta kyllä veikkaan että Argentiinassa löytyy ratsastus tallia. Polo on Argentiinassa suosittu peli.
      Mee ihmeessä Argentiinaan. Sanoisin että kannattaa mennä Buenos Airesiin, mutta sä saat päättää minne menet. Argentiina on tosi erinlainen kun Suomi, eli siellä voi todella pitää hauskaa!

      • Republica Banana

        "ja koulu ei oo niin tarkeä siellä" ei todellakaan ole. Korkeakoulututkintoa ei ole juuri kellään ja koulua käydän aina pari kuukautta kerrallaan, sitten kyllästytään ja pidetään vuosi tai kaksi lomaa, sitten taas menäänn "facuun" kuukaudeksi tai kahdeksi...haha...uskomattomia pellejä..työnhaku on siis helppoa, kun ei kukaan edes odota että sulla on tutkinto, haha.

        Ja mitä työn tekoon tulee, niin kannattaa olla pomon kaveria, niin ei tarvi tehdä töitä ollenkaan ja silti tulee palkka, voi jäädä kotiin vaikka joka päivä. Vesisateella puolet työntekijöistä ei viitsi matkustaa töihin...en ole ikinä nähnyt yhtä laiskoja ihmisiä


    • ÄlkääJaksako

      Mä en tajua näitä suomalaisia ja mistä näitä aina riittää, jotka jaksaa kehua näitä p**koja maita loputtomiin. Siis mistä näitä tulee ja missä nää ihmiset oikein on käyneet? Itse olen asunut vuoden Buenos Airesissa ja olen aivan valmis palaamaan Suomeen tai ainakin siirtymään johonkin toiseen kehitysmaahan. Ainahan sitä lomailee viikon tai kaksi jossain sikalassa, mutta ei tällaisessa maassa normaali ihminen, varsinkaan Suomen kaltaiseen upeaan maahan tottunut ihminen voi asua.

      Tuossa tuollainen lista ihmeteltäväksi, miksi Suomi on 1. ja argentiina 46.

      http://www.thedailybeast.com/newsweek/2010/08/15/interactive-infographic-of-the-worlds-best-countries.html

    • ÄlkääJaksako

      Vielä muutama varoituksen sananen noista pikkuisista "kulttuurieoista"

      Täällä monet miehet harrastavat seksiä transvestiitiprostituoitujen kanssa, joita varsinkin B.A;ssa ja Mar del Platassa on riittämiin. Meidän ensimmäinen naapuri oli transu, joten on nähty ja kuultu. Ja missä nyt asutaan, niin parvekkeelta näkyy kadun toisella puolella asunto missä transu myy itseään. Ja NAIMISISSA olevat miehet myös käyttävät näitä palveluita. Nämä nyt on sellaisia pikku kulttuurieroja Suomeen nähden, mitä ei matkailutoimistojen esitteissä kerrota.

      • Republica Banana

        Jos alaikäiseltä menee hammas rikki Argentiinassa, ei valtio kustanna hammaslääkäriä, mutta jos alaikäinen haluaa vaihtaa sukupuoltaan, hän voi tehdä sen ilman vanhempien suostumusta ja valtio kustantaa silikoonirinnat, hormoonihoidon ja muut kirurgiset operaatiot.


    • NähtyOn

      UBA= Universidad de Buenos Aires on kuin elokuvista tutut Harlemin mustien köyhät koulut; seinillä on grafiitteja, tupakan natsoja lojuu kasapäin lattialla, roskaa kaikkialla, rikkinäisiä ikkunoita ja rikottuja vessan peilejä, ulkona yliopiston rappusilla kauppiaat myy piraattikopioita ym. krääsää...hurjan näköinen mesta.

      • UADE oli kyllä siisti ja turvallinen! Ei ollut asiaa kouluun ilman kulkulupaa,


    • NähtyOnOnOn

      Ei Argentiinasta montaa siistiä tai turvallista paikkaa löydy. Tyypillinen Etelä-Amerikan maa: köyhä, korruptoitunut, likainen, taloudellisesti epävakaa, koulutustaso alhainen, anti-gringo puoli-kommarivaltio asenne, varkaita joka puolella jne...

    • kauhistusfsfsdf

      Olin Argentiinassa viime vuonna vaihto-oppilaana, se oli karmein kokomus mitä minulla on koskaan ollut... Olin Buenos Airesin lähistöllä olevassa kaupungissa, jossa minut meinattiin raiskata ja uhattiin todella usein aseen kanssa.. Argentiina on mennyt viimeisten vuosien aikana todella huonoon kuntoon Siellä ryöstetään kaikki mitä mukana on, ja uhataan aseen kanssa. EN SUOSITTELE MISSÄÄN NIMESSÄ SINNE LÄHTÖÄ, jos haluatte oppia espanjan kieltä, niin valitkaa ehdottomasti Espanja.

    • unimuna

      Haha, oon tan viestiketjun aloittaja ja kiitoksia kaikille vastauksista!

      Oon ollut nyt kahdeksan kuukautta argentiinassa vaihto-oppilaana ja on ollut mielenkiintoinen kokemus. Asun Buenos Airesin provinssissa 5 tunnin ajomatkan paassa paakaupungista rauhallisessa 200 000 asukkaan kaupungissa. Oma kokemukseni maasta on, etta taalta loytyy ihan kaikkea. Asun itse todella hyvatuloisessa perheessa ja kayn kaksikielista, yksityista ja erittain korkeatasoista (seka kallista!) koulua. Kaupunki jossa asun on todella turvallinen ja rauhallinen seka siisti. Taalla ei nay kerjalaisia eika oo tarvinnut pelata vakivaltaa, ryostoja yms..

      Oon saannut tialisuuden myos matkustaa. Mar del Plata ja Buenos Aires olikin sitten ihan eri luokkaa, kun mun kotikaupunki. Siella sai jo varoa pelkastaan liikennetta ja yksin en saanut liikkua. Mutta omasta kokemuksesta sanoisin, etta Buenos Airesin vaarallisuutta valilla liioitellaan. Maalaisjarjella parjaa ja itteeni autto tietenkin se, etta on paikallisia aina seurana.

      Kavin tutustumassa myos Salta, Jujuy, Tucuman ja Misiones- provinsseihin ja rakastuin. Pohjois-Argentiina on todella erilainen verrattuna BA:siin, joka on melko eurooppalaistyylinen. Pohjoisessa tuntu, etta tosiaan nyt oon etela-amerikassa. Uskomattoman hienoja maisemia ja ihmiset intiaanitaustaisia. Buenos Airesissa on paljon vaaleita, eurooppalaisen nakoisia ja tyylikkaita ihmisia, mutta tuolla pohjoisessa ihmiset on lyhyita ja tummia.

      Ehka hienoin kokemus talta vuodelta on reissu La Riojan provinssiin. Matkustin yhdessa sellasen katolisen porukan kanssa kahdeksi viikoksi 20 tuntia bussilla La Riojan provinssiin pikkukylaan, jossa nain mita koyhyys on. Ihmiset elaa siella ilman sahkoa, ilman juoksevaa vetta, muutaman talon pikkukylissa hirveessa kuivuudessa ja kuumuudessa. Oli silmat avaava kokemus!

      Nyt on vaihto-oppilasvuodesta enaa 2 kuukautta jaljella. Espanjaa en tullessani osannut sanaakaan, mutta nyt puhun jo ihan sujuvasti. Oon tyytyvainen, etta valitsin maakseni argentiinan, vaikka valilla on ollut vaikeeta. Oon oppinut kuitenkin ihan hirveesti, muunmuassa arvostamaan sita miten hyvin asiat on meilla suomessa.

      Omasta kokemuksesta sanoisin, etta argentiinasta loytyy vahan kaikkea. Loytyy todella koyhia ja todella rikkaita ihmisia. Loytyy sademetsaa ja jaatikkoa. Vuoria ja pampaa (tasankoa). Moderneja kaupunkeja ja pikkukylia. Eniten oon kuitenkin rakastunut ihmisiin. Ihmiset taalla on todella erilaisia verrattuna suomalaisiin ja mut on alusta asti otettu hyvin vastaan ja oon paassyt nauttimaan argentiinalaisten nuorten kanssa lukuisista juhlista ja yoelamasta.

      Vaikee sanoa, milla mielilla oon palaamassa suomeen. Suomi on aina mun koti ja on upeeta palata Suomeen, jossa mm poliittinen tilanne ja talous on hyvassa kunnossa verrattuna argentiinaan. Mutta argentiina on jattanyt muhun jalkensa ja ihan varmasti tuun viela palaamaan tanne!

      • Republica Banana

        Buenos Airesin ihmiset tyylikkäitä? BA eurooppalainen?? hahahaha..
        kannattaisi matkustella ensin Euroopassa, että tiedät miltä Eurooppa ja eurooppalaiset näyttää. Ei se niiden ajamaton parta ja takkutukka kovin siisteiltä näytä. Pukeutumistyyli on jostain 70-luvulta. Naiset on kyllä osa aika komeita, mutta ei niihin kannata sekaantua. Mielenlaatu ei ole samaa mitä ulkonäkö.

        Kyllä mä tiedän et ne haluaa esitellä "arjalaisia" sukujuuriaan ja kyllä siellä kadulla saattaa jokunen vanha nazi-vaari tullakin vastaan, mutta kyllä ne argentiinalaiset on aika sekoitus juutalaisia, espanjalaisia, italialaisia, syyrialaisia, turkkilaisia ja naapurimaiden latinoita jne..eli aika tummia ihmisiä....ja monia naapurimaiden latinoita ärsyttää se argentiinalaisten "valkoihoisuudella" leuhkailu, niin kuin muutenkin argentiinalainen ylimielinen mielenlaatu on latinoiden kesken tunnettu, enkä itsekään niitä voi sietää. Roskavaltio.


      • Anonyymi

        Hei! Tyttäreni on lähdössä vaihtoon Argentiinaan myös. Olisitko valmis kertomaan hieman lisää, kuten minkä järjestön kautta olit vaihdossa?Olisi ihanaa, että hänkin saisi hyvän perheen siellä.


    • Kaikkien isä

      Kävin vuonna 2011 UADE, Buenos Airesin yliopistosta ja mieleeni juolahti, että se on siisti ja puhdas, ylitti odotukseni. Mitä kaupunki, on hyvin suuri, lähes 10 miljoonaa asukasta, hyvin suuri ja kaunis. Naiset ovat kauniita ja kaikki sen sisällä on turvallinen maa, ihmiset ovat erittäin ystävällisiä, ja he pelaavat erittäin hyvää jalkapalloa hehe .... Vuonna kaduilla löydät muutamia kerjäläisiä, mutta ihmiset eivät käytä huumeita, koska poliisit ovat erittäin tehokkaita ja johtaa vankilaan. Argentiina on erittäin suositeltavaa tutkimuksessa erittäin suuri maa ja muchísica historiasta ja kulttuurista.

      • Republica Banana

        hahahahaha!!!!!!!!!


    • regse55tw5twv5tw

      "..koska poliisit tehokkaita" , niin raiskaamaan nuoria miehiä ja alaikäisiä poikia poliisiasemilla ja metron vessassa...aika hieno maa todellakin.

      Lähes jokainen porteño (buenos airesilainen) on joutunut rikoksen uhriksi ainakin kerran elämässään.

      Yliopistot todella hirveässä kunnossa. Yksityiset onkin siistejä, mutta ne maksaa.

      Kaduilla nukkuu ihmisiä aina ydinkeskustassa asti ja välillä kuulee yöllä vesisateessa lapsen itkun pahvilaatikoiden ja patjojen keskeltä.

      Suurkaupunki on suht. turvallinen ja siisti ydinkeskustassa. Loput 90% onkin pelkkää slummia.

      Mut hei! onhan teillä Maradona! vaikka sekin asuu mielummin Saudi-Arabiassa, kuin Argentiinassa.

    • regse55tw5twv5tw

      ..tarkoitin VAUVAN voi kuulla itkevän yöllä vesisateessa..useamman kerran tullut todistettua

    • Karkki

      Enpä ole pitkään aikaan ollut näin tyrmistynyt kuin tätä viestiketjua lukiessani. Mun mielestä Argentiina on käsittämättömän ihana maa. Olin puoli vuotta siellä vaihto-oppilaana ja toisen puoli vuotta reissasin ympäri Argentiinaa ja kävin myös Chilessä, Boliviassa ja Perussa.

      BSAS on käsittämätön kaupunki, ehdottomasti voi sanoa, että se on eurooppalainen muihin Argentiinan kaupunkeihin verrattuna. Se on kansojen sulatusuuni, hyvin sulautuu joukkoon myös vaalea tukkaisena. Muualla Argentiinassa on vähemmän luonnostaan blondeja.


      Opiskelin Universidad Del Salvedorissa. USAL on yksityinen yliopisto, joten ryhmäkoot olivat pieniä, mikä oli hyvä sillä opettajat puhuivat todella nopeasti. Kaikki kurssit olivat espanjaksi ja tentteihin oli osallistuttava samalla lailla kuin paikallistenkin. Aluksi kävin ahkerasti koulussa, mutta sitten se vähän jäi ja sain 5stä kurssista 3 suoritettua loppuun. Oli liikaa tekemistä ja menin sinne oppimaan kieltä en niinkään opiskelun vuoksi. Ja ainakin siinä yliopistossa paikalliset opiskelivat ahkerasti; sen lukukausimaksut sen verran korkeat (ei tosin vaihto-oppilaille). Oppilaat olivat luonnollisesti varakkaammmista perheistä. Opetuksen taso ei ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta ei erityisen huonokaan.

      BSAS:ssa on todella paljon mahdollisuuksia harrastaa mitä tahansa. Kaupunki on hyvin kulttuuripainotteinen, joten teatteria, musiikkia ja kaiken maailman kulttuuritapahtumia riittää. Myös tangokursseille osallistumien on hyvin suosittua ulkomaalaisten keskuudessa. Vaikka BSAS on käsittämättömän iso kaupunki, sen saa haltuun aika helposti, ja siellä on kaikkea joka makuun. Itse asuin Abasto-nimisessä kaupungin osassa, joka on hieman vaarallista aluetta, mutta lähinnä yöaikaan. Minut ryöstettiin kerran metrossa ihmisvilinässä ja yksi kämppiksistäni asuntomme edessä eräänä yönä. Meitä asui siinä asunnossa 20 henkilöä, joista noin puolet oli paikallisia. Asunnossamme oli kattoterassi, jossa vähintään kerran viikossa pidettiin asado eli grillattiin porukalla. Viini ja olut on kaupassa halvempaa kuin vesi, vihannekset ja hedelmät ovat todella edullisia ja liha voi luoja, kunnon ulkofile pihvin saa kaupasta muutamalla eurolla. Ravintolassa parilla kympillä saa helposti sekä kunnon pihvin, että pullon viiniä.


      Minun kokemukseni mukaan argentiinalaiset ovat hyvin lämpimiä ja välittömiä ihmisiä ja luoja he osaavat pitää hauskaa, eikä siihen tarvita alkoholia. Illan funktio ei ole olla humalassa vaikka se toisinaan siihen johtaakin. Aluksi poskisuudelmat ja muutenkin kulttuuriin kuuluva fyysinen läheisyys ja koskettely kummastutti ja jopa hieman ahdisti, mutta siihen tottui pian ja sitä on jopa ollut ikävä. Argentiinalaisten temperamenttisuus lähinnä huvitti. Vietin paljon aikaa erään paikallisen miehen ja tämän perheen kanssa ja luoja niitä riidanaiheita ja riitoja. Joulunkin vietin heidän perheensä kanssa, siellä oli serkut, tädit ja isovanhemmat. Aivan ihana joulu oli vaikka porkkanalaatikko puuttuikin :) Ihan tarkennukseksi, että emme seurustelleet vaan olimme hyviä ystäviä.


      BSAS:ssa on lähes 14 miljoonaa ihmistä ja onhan siellä paljon köyhyyttä ja kurjuutta. Argentiinassa ei ole samanlaista sosiaaliapua kuin meillä täällä. Ja korruptiota, sitähän löytyy ja huumeita, harva se päivä joku yritti myydä jotain jossain. BSAS:n köyhemmät alueet kuten pocas tai retiron seutu ovat todella törkyisiä ja varsinkin pimeän tullen vaarallisia.

      Tyylikäs on ehdottomasti termi, jota käyttäisin kuvaamaan ennemmin argentiinalaisia kuin suomalaisia, mutta sekin riippuu tietysti missä osassa maata on. Luoja tunsin itseni välillä alipukeutuneeksi kun käytiin jollain hienolla clubille palermossa, toisaalta taas maaseudulla mun risaiset converset tai lenkkarit oli hienot verrattuna paikallisten jalkineisiin.

      Verrattuna "Suomen kaltaiseen upeaan maahan" hahaha no sekin riippuu mitä verrataan. Täällä Suomessa kyllä asiat toimii paremmin mutta uskallampa väittää, että siellä nautitaan enemmän elämästä. Täällä naapureiden kanssa ei juurikaan jutella, pakko murhataa "hei" jos tulee käytävällä vastaan, mikä taas ei päde laisinkaan Argentiinassa. Siellä ihmiset yleisesti ottaen ovat ystävällisempiä kuin Suomessa. Ja toisaalta eikö lomalle/vaihto-oppilaaksi/ulkomaille töihin lähdetä juuri sen takia, että halutaan uusia ja erilaisia kokemuksia?

      Odotampa kuin kuuta nousevaa joulukuun alkua, kun pääsen takaisin Argentiinaan ja muualle Etelä-Amerikkaan vuodeksi reissaamaan ja karkuun tätä oravanpyörää.

    • Argentina

      Ehdottomasti Argenttiinaan! Kaukana totutusta, mutta kuitenkin hyvin Eurooppalainen maa, vaikka moni asia onkin hyvin erillailla (luonnollisestikin). Täällähän Eurooppalaiset ovat kovassa arvossa, toisinaan jopa ihailtuja, joten vastaanotto on todella hyvä. Hevosia löytyy niin kaupungista kuin kauempaakin, ja täällähän ne maailman kuulut laukkaratsut majailevat. Päihdekulttuuri on hyvin erilainen kuin Suomessa, kännisiä ihmisiä ei näe oikeastaan lainkaan (ellei satu suomalainen kävelemään vastaan), mutta etenkin ruoan kanssa tai iltaisin istumassa siemaillaan viiniä ja paikallisia oluita. Mikäli enemmän kiinnostaa, päivittelen tuonne omia kokemuksia matkan varrelta (vielä ei hirmuisesti asiaa löydy, mutta tulee tuota pikaa :))
      http://youcanmakeitnow.blogspot.com.

    • Tiedän hyvin tämän

      Ankara maa Argentiina on asua ei siellä mikään toimi ja köyhiä täynnä. Kyllähän siellä aina 1 v sinnittelee jos useamman vuoden asut totuus valkenee.

    • Che Capo

      Älä ihmeessä mene!!!! olin siellä vaihdossa, eikä ole mitään hyvää sanottavaa!!

      Valitse ennemmin vaikka Chile(Santiago, Valparaiso), Kolumbia(Cali, Medellin, Bogota, Bucaramanga), Peru(Lima), Uruguay(Montevide) tai vaikka Brasilia(En tunne).

      Argentiinasta ainoat kehuttavat sijainnit: Mendoza, Bariloche, mutta älä silti mene vaihtoon.

      Argentiinassa talous on aika pahassa jamassa, eikä muutenkaan mitään kehuttavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe