Playa del Carmen

räsänen

Lähdössä ensi viikolla Carmeniin. Onko kokemuksia autonvuokrauksesta ja omatoimiretkeilystä ? Voiko esim. Chichén Itzálla käydä ominpäin ? Entä mikä Cenote olisi paras ?

3

1186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • coba

      Joo, onnistuu ihan hyvin omatoimisestikin, olemme käyneet vuokra-autolla siellä. Kannattaa vaan lähteä ajamaan aamusta hyvissä ajoin, matka kuitenkin kestää jonkin verran. Ei mitään ongelmia ollut. Liikenteessä normaali varovaisuus tarpeen. Carmenin lähistölle retkeilyssä taksikyyti ei kyllä paljoa maksa, kuski odottaa auton kanssa jos niin haluaa.

    • Amaral

      Hola,

      Chichén Itzá on aika kaukana Carmenista, joten ottaen huomioon kun lomalla ollaan, esim. kansainvälinen retki voisi olla mukava. Paikkaan liittyy todella paljon historiaa, joten reissusta saa paljon enemmän irti jos käytössä on opas. Usein retkiin liittyy käynti hyvin isossa cenotessa. Oli uskomaton paikka!

      Cenoteja on vaikka kuinka paljon. Voit kysyä eri matkanjärjestäjiltä esim. 5th avenuelta tarkemmin.

      Tulumiin pääsee bussilla tai jos on porukkaa enemmänkin on edullinen mennä taksilla. Päätien varresta joutuu kävelemään jonkun verran ja jos on mukavat 30 lämmintä, voi olla aika raskasta. Tehtiin niin että otettiin taksi. hotellista ja sanottiin että mennään bussiasemalle ja suuntana Tulum, niin taksari heti innostui että miksei taksilla koko matkan. Tingattiin hinnasta ja oltiin kaikki tyytyväisiä :) Matkalla Tulumiin on myös yksi cenote.

      Cozumelissa voi käydä päiväretkellä. Aika lailla jenkkien paikka, mutta siellä voi myös vaikka ottaa hevoskyydin ja katsella saarta. Voi myös käydä sukellusveneellä kansainvälisellä retkellä. Voit vuokrata skootterin ja kiertää saarta tai ottaa taksin.

      Olemme käyneet Cancunissa aikaisemmin kauan sitten ja silloin kävimme päiväretkellä Isla Mujeresilla.
      Snorklattiin korallisaarilla ja nautittiin rauhallisista palmurannoista. Oli mieleenpainuva päivä. En tiedä millaista siellä on nykyään, mutta monet ovat kehuneet. Otettiin oma vene porukalla muistaakseni Puerto Juarez oli paikka josta lähdettiin ja vene oli käytössämme koko päivän.

      Adios amigo

    • Ihana Meksiko

      playa del carmenilla on helppoa, samoin siellä ajaminen. Kaupunki on suunniteltu niin, että avenidat menevät viiden numeron välein ja niiden poikki callet kahden numeron välein, ja joka toinen on yksisuuntainen toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Cancunissa ajaessa on sitten jo syytä olla kartta mukana. Liikennesäännöistä: Moottoritiellä liittymät menevät niin, että jos haluat mennä vasemmalla puolella olevaan paikkaan, pitää tehdä u-käännös, palata hiukan takaisinpäin ja sitten liittymästä oikealle. Ukareiden kohdalla lukee aina "retorno" ja paikan nimi. Vilkkua vasemmalle käytetään vasemmalla kaistalla, kun halutaan, että edessä ajava hitaampi ajoneuvo siirtyisi oikealle kaistalle. Hätävilkut päällä ajetaan myös moottoritiellä pitkiäkin matkoja, tästä en päässyt selville, miksi, eli jos joku tietää, niin kertokaa? Ylinopeussakot saa helposti, ja poliisi yritti ainakin meiltä ottaa kortin pois, ja sen olisi saanut hakea Cancunista seuraavana päivänä. Neuvottelun tuloksena poliisi halusi käteistä 800 pesoa 26 km:n ylityksestä (rajoitus 50 km tunnissa, nopeus oli 75 km tunnissa), työnsi muistikirjan auton ikkunasta sisään ja käski laittaa rahat sinne, jonka jälkeen muistikirja siirtyi poliisin taskuun ;). Tämän jälkeen poliisi neuvoi Cancunin parhaat ostospaikat :).
      Kaiken kaikkiaan auto kannattaa vuokrata, jos haluaa nähdä aitoa Meksikoa, kiertelimme pikkukylissä ym., joita ei välttämättä mainostettu esitteissä. Autolla liikkuessa saa myös nopeammin laajemman kuvan eri paikoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe