Sisiliskot

Madeiralisko

Moro, kun viimeeksi kävin Madeiralla vuonna 2003, koko kaupunki kuhisi sisiliskoja? Onko tilanne yhtä paha kun silloin? Ensi viikolla lähden Madeiralle, ja minulla on lievä liskokammo.

7

849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no jaa

      Jos viihtyy rannalla tai puistoissa missä kivipintoja ja muureja, niin kyllä niitä pikkuliskoja näkee, mutta ei minun mielestäni kuhinaksi asti.
      Ja jos vaikka kävelee pääkatua hotellialueelta keskustaan, niin ei bonganne yhtään liskoa.

    • Sisiliskoja on sekä Portugalin mantereella että saarilla (Azorit, Madeira) ja ylipäätään eteläisessä Euroopassa (Madeira sijaitsee maantieteellisesti Afrikassa). Aurinkoisina päivinä ne tulevat esiin ja liikkuvat vilkkaasti, yleensä kiviaidoilla. Ne eivät ole mitenkään kiinnostuneita ihmisistä. vain päinvastoin pakenevat ihmisen nähdessään kovaa vauhtia koloihinsa.

    • vikkeliä

      kiipeilevät puunrunkoja pitkin. Mielenkiintoista. Elävä parkki puussa. Saattoi niitä muualakin vilahdella, mutta ei niihin sitten enempää kiinnitä huomiota. Meilläkin pihalla kesällä kuumalla säällä saattaa nähdä sisilskon kivellä lämmittelmässä.

    • vaarattomia

      Eivät ne mitään tee, vaan pelkäävät ihmistä. Madeira on siinä mielessä ihana paikka, ettei siellä ole mitään muita inhottavia eläimiä kuten käärmeet tms. ei myöskään lentäviä inhotuksia - hyttysiä amppareita en ole koskaan siellä nähnyt. Opas kertoi kerran, että metsissä elää villeinä ainoastaan jäniksiä.

    • voi hellanlettas

      Hupaisaa, että joku pelkää sisiliskoja. Varmaa joulupukkikin pelottaa?

      • lettukestinen

        että jotkut pelkää käärmeitä tai lintuhämähäkkejä ja suuria koiria tai pieniä koiria tai jotkut jopa kissoja. Itse en näitä pelkää.

        Ei se oikeastaan ole huvittavaa. Jos pelkää niin pelkää. Vinoilu tuskin auttaa muuta kuin vinoilijan itsetuntoa, joka sekin aika huvittavassa kunnossa.

        Hellanlettas vaan:)


      • Barbeito
        lettukestinen kirjoitti:

        että jotkut pelkää käärmeitä tai lintuhämähäkkejä ja suuria koiria tai pieniä koiria tai jotkut jopa kissoja. Itse en näitä pelkää.

        Ei se oikeastaan ole huvittavaa. Jos pelkää niin pelkää. Vinoilu tuskin auttaa muuta kuin vinoilijan itsetuntoa, joka sekin aika huvittavassa kunnossa.

        Hellanlettas vaan:)

        Nyt kun alkuperäinen kysyjä on jo matkansa aikaa sitten tehnyt, voin paljastaa kammotuksen: kyllä ne liskot muuallekin eksyvät kuin kivimuureille ja puiden runkoihin puistossa. Aikanaan majailtiin Mimosassa jossain kahdeksannen kerroksen tienoilla. Lisko pyyhki menemään seinää myöten ja eikö perkule kipaissut parvekkeelle ja siitä sisään. Yäk! En minäkään niitä pelkää, mutta matelijat ovat minusta inhottavia. Jonnekin sängyn alle se livahti ja ei sitä sen koommin nähty eli sujahti varmaan aika vikkelään takaisin ulos sillä välin kun me siellä sitä yäk-yäk -moodissa tähyiltiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe