MAHDOLLISIMMAN EDUKKAASTI LAIVALLA SAKSAAN??

Se vaimoke.

heippa kaikille.
Mieheni pitäisi lähteä messuille saksaan ja haluaisi tehdä sen laivalla ottaen oman auton mukaan.
Ei olla aiemmin tällälailla menty. Kävin Finnlinesin sivuilla ja näyttää kyllä ihan kamalan kalliilta 1 hlö ja 1 auto,menopaluuna yli 600€. JÄRKKY! Siis eikö laivalla todellakaan voi päästä halvemmalla Saksaan kuin näin korkeilla hinnoilla? Tietääkö kukaan Saksan kävijä että onko muita kuin Finnlines joka näitä reissuja yleensä tekee ja mikä olisi halvin mahdollinen keino tehdä ko.reissu Saksaan?? Kyllä täällä oltaisiin aika kiitollisia jos hyviä vihjeitä löytyy.Ja kiitos kiitos kaikille vastaajille.=)=)

15

19185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RAH TARI

      Niin pääseehän sinne ajamallakin, lauttalla ruotsiin ja ajo ruotsin läpi tanskaan ja siitä Saksaan. Mutta ei ole ilmainentämäkään, ja ei jää paljo huiliaikaa. Laivalla sis. ruokailut lipun hintaan, ainakin finnlinesillä. Otahan halpalento ja hertz. voi olla halvin. Ilmaiseksi ei todellakaan saksaan mennä.

    • kartanlukija

      Halvin reitti on Turusta Tukholmaan Ja Tanskan läpi. Matka kestää Turusta Puttgardeniin yhteensä alle 24 tuntia. Kulut Vikingin yölautta B hytissä noin 90 ja Tanskan lautat yhteensä noin 100 euroa (katso: www.scandlines.se).
      Saksassa ei saa ajaa nastarenkailla. Useat kaupungit (esim. Hannover) vaativat tuulilasiin ympäristötarran, joka määräytyy auton päästöjen tai ensirekisteröintipäivän mukaa. Tarraton saa sakot.

    • Saksasta käsin

      Me ulkosuomalaiset täältä Saksasta käymme autolla Suomessa vain, jos on isompi lasti edestakaisin kuljetettavaa tavaraa, iso koira ja lapsia rattaineen roudattavana, tai tulemme koko kesäksi asuntoauton kanssa tms. Sillon käytämme yleensä Superfastia Hankoon. Se ei kylläkään ole mikään hauska laivamatka, vaan enemmänkin pitkäveteinen kulkuneuvo.

      Suosittelen ehdottomasti lentämistä ja auton vuokraamista lentokentältä, jos kyseessä on pariskunnan työ/lomamatka. Mikä messukaupunki on kyseessä?

      • kulkenut oot

        aika harvoin oot näköjään laivalla kulkenut kun Hankoon olet mennyt.Superi ei enää vuosiin ole kulkenut sinne vaan Helsinkiin ja nyt ei enää sinnekkään.
        Laivamatkan saa kyllä menemään rattoisasti lueskellen ja jos perhettä jotain peliä pelaillen.Kivempi se on laivassa kuin ahtaassa autossa Ruotsinläpi istuskella.
        Nopein ja helpoin juuri tuo lento/autonvuokraus yhdistelmä ja edullisempi kaikinpuolin.


    • Se vaimoke.

      Hitsi,nyt kun koneelle pääsin niin en millään saa päähäni sitä messukaupunkia,mutta kivaa silti että näinkin monta vastausta tuli.Kiitos kaikille. Mutta kyllä tuo laivalla meno vaikuttaa aika hankalalta..hmmm....hän tuskin viitsii ajaa Tanskan tai Ruotsin tai Via Balticin kautta mikäli tyyppiä tunnen yhtään;). Kyllä se sitten olisi laivalla suoraan,mutta tosiaankin tuskin kovin edukkaasti saa.=((((. Ja hei,uskon että tuollaiset laivalla menot ovat tosiaankin pitkäveteisiä. Kamalaa ajatella että joskus on menty laivalla Amerikkaan ja Australiaan asti kun ei muita keinoja vielä ollut.HUH.

      • Tjassu

        Kun olet Autoliiton jäsen Suomessa, niin iloisesti yllätyt hinnoista. Autolla meno-paluu 50 % alennuksella.

        Soita Autoliittoon tai vieraile sivuilla!


      • MEIKKUVAAN
        Tjassu kirjoitti:

        Kun olet Autoliiton jäsen Suomessa, niin iloisesti yllätyt hinnoista. Autolla meno-paluu 50 % alennuksella.

        Soita Autoliittoon tai vieraile sivuilla!

        50 %:n ale síis vain auton hinnasta. Kyllä Finnlinesilla matsustus kaiken kaikkiaan on RIISTO!


      • Finnlinesin hinnat
        MEIKKUVAAN kirjoitti:

        50 %:n ale síis vain auton hinnasta. Kyllä Finnlinesilla matsustus kaiken kaikkiaan on RIISTO!

        Eipa Finnlinesin hinnoittelu ole riisto ollut sen enempaa kuin Ruotsin laivat tai vaikkapa Finnairin tai Ryanair lentolippujen hinnat.

        Jokainen firma hinnoittelee itsensa niin kuin haluaa. Monopoli / kartellijutut sitten erikseen. Tarkoitan etta Saksaan paasee niin montaa reittia etta jokainen valitsee omansa. Balttiankin kautta paasee, jos on ihan pakko liikkua autolla. Mutta se vasta puuduttava ajo on, joskin vaihteluna kylla menee.

        Se etta ollaan totuttu ettei laivamatka voi maksaa paljoa on harhaa joka johtuu taxfree viinamyynnin ja muun kautta tulleista muhkeista tuloista laivayhtioille. Niinpa itse laivalipun hinta on ollut lahinna sisaanheittoa puoli-ilmaiseksi.

        Alkaaka ymmartako vaarin. Itse vajaa 20 vuotta Saksan suunnalta liikkuneena olen harmitellut ihan samaa asiaa monet kerrat. Etenkin kun kesaisin on tama Saksan vaihtoehto autolla perheen kanssa liikkuessa koto-Suomeen se jarkevin. Ruotsin lapi ei perheen kanssa ole syyta lahtea painamaan.

        Ryanairilla paasee onneksi mukavasti pitkin talvea. Mutta ollaan nykyisin siirrytty kayttamaan Ryanairia usein myos kesaisin ja vuokraamme auton monesti myos kesaksi. Ei tama Suomessa auton vuokraaminen 3 viikoksi Raynaiin kesahinnat halpaa ole. Mutta saastyypa sitten kitinoilta.

        Mionusta muuten Finnlinesin taso on taantunut koko ajan. Eika laivalippujen hintaan todellakaan kuulu ruokailut.... Siita taitaa olla yli 10v kun nain oli, ja silloin Finnlines oli kylla aika houkutteleva vaihtoehto muutenkin. Lieko tama Finnlinesin italialaisomistaja lypsaassa yhtiota pikkuhiljaa tyhjiin. Toisaalta, kun vertaa Ruotsin reittivahtoehtoa niin kyse on siita kannattaa istua ratin takana ja saasta ne eurot vai ottaa lonkisti todella rauhallisessa Finnlinesin laivavaihtohedossa. Eikun laivaan mukaan se paksumpi kirja, koska itse laivalla ei ole todellakaan mitaan,


    • SIFRA

      työni takia joudun matkustamaan autolla pari kertaa vuodessa Finnlineksen laivoilla Saksa-Helsinki-Saksan väliä ja kun on otettava lemmikki mukaan , edestakais lippujen hinnat ylittävät jopa 800 euroa.
      Karmeata hinnoittelua. Eikö Suomen tai Saksan kuluttaja liittojen pitäisi puuttua asiaan ? Tämän tapaisille hinnoittelullehan estetään matkustaminen laivoilla, Tietenkin varustamo "viisveisaa" onko tai ei matkustajia , konttejahan riittää kuitenkin, eikä ole pahasti kilpailijoita näille reiteille. (mistähän johtunee ? )

      • Oma suu vai kontin

        MIetipäs oman firmasi veloituksia? Tunti konsultointia 300 €? Paljonko teet tienistiä noilla Saksanmatkoillasi?


    • GTS Finnjet

      Olisin muuten suositellut GTS Finnjettiä, muttakun se on romutettu vuonna 2008 :(

    • TMP-CIA

      Rippuu mihin päin on menossa!

      Mikäli Itä-Saksa on suuntana, halpa ja mukava:
      Päivälaivalla Tku-Sto, ajo etelään, yölaiva kolmelta Trelleborg-Sassnitz (Scandlines). Eli 23h Saksaan, josta suuri osa laivalla syöden ja leväten.

      Hieman kalliimpi mutta mukavampi on yölaiva Tku-Sto iltapäivälaiva Trelleborg-Rostock(Scandlines, TT line) tai -Trave (TT line).

      Itse myös suosin Ryanairia mikäli ei ole pakko mennä omalla autolla. Hahnista 20 min. Moselin ihaniin viinikyliin. Vuokra-auto on Saksassa kohtuuhitainen.

    • PTL1

      toi kuulostaa HALVALTA, kesalla 2012 meidan kesalomareissu suomeen olisi tullut saksan lautalla maksamaan 1800€ meno-paluu. 2 hlöä, auto, koira ja ikkunaton hytti. SE ON KALLISTA! Ei kaytetty Finnlinesia, ajettiin tylsän ruotsin läpi. FINNLINESin hinnat on todellista KISKONTAA! Se ei euroina tunnnu joistakin ihmisista kummoselta hinnalta, mutta jos ajattelee - kuka maksaisi edestakaisesta reittimatkasta laivalla, ilman ruokia, melkein 11.000markkaa, silla hinnalla sai 10 vuotta sitten ihan suht. hyvän auton, nyt siitä samasta autostakin saa maksaa vähintään 5000€, eli 180%, eli näin se rahan arvo muuttuu - paitsi palkat!

    • jiivee2

      Reitti ehdotus
      Onko kenelläkään reitti ehdotusta Tampere-Budabest asuntoautolla tehtäväksi. Kuinka euroopan leirintäalueilla on saatavana sähköpistokepaikkoja tarvin 240 v jännitettä hengityskoneeseen. neuvosta kiitollinen ensikertalainen. Ps. lisäksi meillä on koira mukana matkalla.Matka tapahtuu elokuun alussa 2013.

      • Kyyrpix

        Tää viesti olis varmaa kannattanut ottaa omaksi viestiketjukseen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe