METROPOLIA, DIAK vai LAUREA?

abihihi

Moikka! Yhteishaku on kohta alkamassa ja olen kovasti kiinnostunut hakemaan sosionomi linjalle HELSINKIIN. Kaipaisinki tietoja noista kouluista, joissa sosionomiksi on mahdollista opiskella eli metropolia, diak ja laurea.
Kirjotan lukiosta nyt keväällä 2010 ja ois ihanaa päästä heti ekalla yrittämällä sisään.

Nyt minua lähinnä kiinnostaa, että mihin noista kolmesta koulusta on ehkä helpoin päästä? Tai että mihin järjestykseen kannattaa laittaa noi kolme amk:ta ja tietysti että millasia kokemuksia teillä on noista ko. kouluista?

Mitä luulette mitkä mahollisuudet päästä soveltuvuuskokeseen kun lukion todistuksen ka tulee olemaan 7.66 eli siitä saa jo toisiks parhaat pisteet eli 13p plus syksyllä kirjotetusta reaalista E= 5p ja pitkä kieli B= 2pistettä. Äidinkielestä tulee luultavasti vähintään M=4p hyväl tuuril E= 5p. Eli käytännössä todistuksesta tulevia lähtöpisteitä on vähintään 24, hyväl tuuril 25. ja sit kun siitä ekasta hakutoiveesta saa sen 5p. Eli näin maalaisjärellä ajateltuna tulen saamaan ekaan hakutoiveeseen 29 tai 30pistettä ja eikös niillä kutsusta soveltuvuuskokeseen? Mihin minulla olisi parhaimmat näkymät päästä.

Kertokaa nyt kaikkee ko. kouluista ja sosionomin opiskelusta!

12

2718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • didiiddiidididididid

      minuakin kiinnostaisi tietää nimenomaan esimerkiksi viimevuoden pisterajoja noihin kouluihin millä on päässyt pääsykokeseen sosionomilinjalle.

    • ninisaf

      älä ainakaa laureaan hae jos haluat laadukasta opetusta. :D

      T. turhautunut opiskelija laureasta

    • Hae Metropoliaan

      Kyllä nuo pisteet pitäisi riittää ihan mihin vaan amkiin pääsykoekutsuun asti. Minusta Ilman muuta kannattaa hakea Metropoliaan ensisijaisesti.

      Metropoliassa keskitytään itse asiasisältöön eikä turhuuksiin. Diakissa rasitteena on uskonnollinen katsomus ja Laureassa rasitteena on lähes uskonnon asemaan noussu LbD-pedagogiikka, joka on johtanut siihen että opetuksen muoto on tärkeämpää kuin sisältö.

    • Diakiin

      Älä tule Diakiin jos suinkin muualta saat paika. Täällä rasitteena ei ole vain himouskovaisuus vaan myös heikko opetuksbn taso. Monet hakevat siirtoja jatkuvasti ja keskeyttävät.

      • Laurealainen

        Laurea ei ole Helsingissä, vaan Vantaalla.


      • iuihrrx
        Laurealainen kirjoitti:

        Laurea ei ole Helsingissä, vaan Vantaalla.

        Laurea toimii monella paikkakunnalla. Ei Helsingissä, mutta myös vantaan lisäksi Espoossa. Ja hiukan kauempana Porvoossa ja Hyvinkäällä. Ja ties missä muualla.


      • Joopajoooo
        iuihrrx kirjoitti:

        Laurea toimii monella paikkakunnalla. Ei Helsingissä, mutta myös vantaan lisäksi Espoossa. Ja hiukan kauempana Porvoossa ja Hyvinkäällä. Ja ties missä muualla.

        Alkuperäinen kysyjähän halusi siis nimenomaan HELSINKIIN opiskelemaan. Laurea ei ole Helsingissä, vaan toimipisteet ovat pääkaupunkiseudun kuppaisissa ja ankeissa lähiöissä sekä pääkaupungin liepeillä halvemmilla pikkupaikkakunnilla.


      • abihihi
        Joopajoooo kirjoitti:

        Alkuperäinen kysyjähän halusi siis nimenomaan HELSINKIIN opiskelemaan. Laurea ei ole Helsingissä, vaan toimipisteet ovat pääkaupunkiseudun kuppaisissa ja ankeissa lähiöissä sekä pääkaupungin liepeillä halvemmilla pikkupaikkakunnilla.

        Joo siis tarkotin just myös espoon otaniemes sijaitsevaa Laureaa, koska helsinkiin oon muuttamassa jokatapauksessa ja helpostihan siitä sinne pääsee..

        Metropolia muakin kiinnostaa kaikkein eniten, mutta uskosin, et sinne kaikkein vaikein päästä.. Harmittaa vaan jos laitan sen ykköseks ja pisteet ei riitäkkään pääsykoekutsuun, kun taas sit vaik laureaan ois riittänyt.. Onhan täs vielä hetki aikaa miettiä:)


      • Snäcä

        Ohhoh mitä kokemuksia, pohjautuvatko nuo mihinkään faktaan? Itse olen valmistunut Diakin stadin yksiköstä muutama vuosi sitten. Minkäänlaista uskovaisuuteen liittyvää vinkkiäkään ei koko 3,5 vuoden opintojen aikana käynyt ilmi. Mistä ihmeestä nuo käsitykset ovat tulleet?
        Itselläni opetus oli suhteellisen tasokasta koko ajan, pientä vaihtelua tasossahan on joka paikassa. Keskeyttäneitä ryhmässämme ei ollut.


    • Anonyymi

      Up

      Mikäs on nykyään opetuksen taso eri kouluissa?

    • Anonyymi

      Saisikos täältä tuoreempaa näkemystä sosionomiopinnoista Diakissa, Laureassa ja muissakin kouluissa? Erityisesti kokemukset verkko-opinnoista ja monimuotototeutuksesta kiinnostaa. Nimimerkillä haku päättyy parin tunnin päästä ja tietoa ei meinaa löytyä...

    • Anonyymi

      Metropolial edelleenki parhaat bileeeeet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe