Skientologia Suomessa - oikeasti?

27

Hämmästyin suuresti, kun eksyin tänne palstalle. Olen luullut, että skientologia Suomessa on pelkkä vitsi tai jotain teekkaripilaa. Näyttää kuitenkin siltä, että heitä on Suomessakin!

Onko vika koululaitoksessa vai koulun käyneissä, kun skientologia on päässyt leviämään Suomeen? Mielestäni kouluissa opetetaan ja painotetaan melko paljon kriittistä ajattelua, mutta ilmeisesti kuitenkin liian vähän. Ehkä kouluissa pitäisi alkaa opettamaan huijausten ja petollisten järjestöjen tunnistamista. Aina kannattaa muistaa, että Saksan BfV eli Bundesamt für Verfassungsschutz (perustuslakisuojavirasto, Saksan kotimaan tiedustelupalvelu) on luokitellut skientologian demokratiaa uhkaavaksi kaupalliseksi lahkoksi, joka aivopesee jäseniään. Sitä pidetään vahvasti autoritäärisenä liikkeenä. Mairittelevassa seurassa se ei ole; listoilla on skientologian lisäksi mm. äärikommunisteja, uusnatseja ja islamilaisia fundamentalisteja.

Mikä on skientologian asema Suomessa? Osaako joku arvioida, kuinka monta skientologia Suomessa on? Muistaakseni sen asemaa uskonnollisena yhteisönä ei - ymmärrettävistä syistä - ole hyväksytty Suomessa. Asiallista keskustelua aiheesta toivotaan.

1

518

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • r23ew

   Muutama kymmenen näitä Suomessa on. Ja ennen kuin joku sanoo, että ei ole vitsi, pitää muistaa, että on olemassa huonojakin vitsejä. Lue tätä palstaa, niin tulet ennen pitkää vakuuttuneeksi vitsin tasosta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   124
   5603
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   28
   2402
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   91
   1205
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1113
  5. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   1042
  6. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   69
   1039
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   381
   973
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   886
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   833
  Aihe