GRRR

väsynyt kakkaan

Minulla ei ole colliesta mitään hyvää sanottavaa ikävä kyllä. Elkää ottako collieta vaan valitkaa älykkäämpi rotu. Colliet ovat ihan oikeasti tyhmiä. Katsokaa sen pään kokoa. Sillä on todella pieni pää. Se on jalostettu vaan lampaita paimentamaan. Siinä se toivottavasti on edes hyvä?
Karvaa irtoaa kokoajan ja ne lainehtivat lattioilla. Hyvästi mustat siistit suorat housut! Collien seurassa housusi tulevat aina olemaan täynnä karvaa!
Sen vatsa menee herkästi sekaisin ja ulostetta on sitten eteisen matolla suuria määriä. Hyi!
Sitten se on "kaikki"-ruokainen. Se ahmii kaikkea mitä kiinni saa. Lintujen talipallot ovat ihan BEST. Jätöksistä sen sitten huomaa. Kookkaana koirana sen ulostemäärät ovat myös hyvin runsaita.
Se oksentaa myös herkästi. Kuinkahan monet oksennukset olen siivonnut. Jos antaa luita niin on tiedossa joko oksennusta tai p...kaa

11

420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p.paimen

      vaivaa.. Live with it!

    • Jepulis-------------

      Mistä koirasta ei karvaa lähtisi? Meillä toki nahkamalleja mutta colliehan se on tuoki, ja kyllähän sitä karvaa kiitettävästi lähtee. Karvaamatonta koiraa eip kyllä taida olla olemassakaan. On vaan opittava elämään tuon karvan kans, ei oo tuottanu ongelmia meillä. Koirattomia kavereita käy myös paljo ja ei heillä valittamista oo ollu, villakangastakit jne kehotan suosiolla laittamaan mahdollisimman ylös eteiseen roikkumaan =)

      Collien älykkyys... Nuo on tollasia hiukan pyhiä yksinkertaasuuksia, ei voi kiistää =D Mutta kilttejä, tottelevaisia ja helposti koulutettavia, moneen harrrastukseen todella hyvin käypiä! Mä en oo kyllä silleesti fiksua koiraa nähny/omistanu, mutta noi on ihan omanlaatusiansa hassuja ilosia blondi-hömppiä.

      Kaikkiruokaisia nuo todellakin on, kaikki syötäväksi suunnilleen kelpaava on syötävä ja tietysti hotkittava nopeasti.

      Herkkävatsaisuutta en oo havainnu, rautamahaasia on nuo meidän nahkat. En pidä collieta hurjan kookkaana koirana ja siihen paskan määräänkin pystyy ruokinnalla vaikuttamaan todella paljon. Ei nuo meidän piskit ainakaa mitään lapiollista pasko, ihan kikkaremallia tulee molemmilta kerran päiväs. Jos jotain heikkolaatuusta ruokaa syöttäis niin tulishan sitä paskaa lapiollinen päiväs!

      Oksentelu on harvinaista, joskus ruohon takia oksentavat kesällä, ei niin usein että mitenkään haittais. Luut ei aiheuta oksentelua/paskomista.

      Plussana esittäisin collien tyylin olla syömättä tuhoamiaan tavaroita. Onhan nuo lasten leluja/kyniä/kenkiä järsiny mutta onneksi eivät niele paloja. Läheltä seurannu paria tapausta tavaraa nielevistä koirista, siinä tulee helposti pikkuunenki lelu kalliiksi kun leikata pitää. Ikävä kyllä toisen koiran kohtalona oli kuolla lopulta nielaistuun leluun, kolmas kerta oli liikaa =( Toinen on nyt 2 kertaa leikattu, toivottavasti kolmatta kertaa ei tule! Näistä ei siis kumpikaan ole collie, ei edes paimenkoira.

      Yhteenveto: meidän tapauksessa plussat kumoaa kirkkaasti miinukset, rotua en vaihtaisi missään tapauksessa! Mikä rotu sitä olisi täydellinen, kyllä sitä aina jotakin miinuksia löytyy joka rodusta. Koiraa hankittaessa on hyvä tutustua rotuun huolella ja miettiä minkälainen oman koiran tulisi olla. Huolellisen harkinnan tuloksena hankittu koira on kiva ja onnellinen/onnellisuutta tuova perheenjäsen. Kaikki rodut ei sovi kaikille, ei edes collie =)

      • Ihanat colliet

        meillä on kaksi ihan eri sukuista pehkoa, eikä kummallakaan herkkä maha. Hemmetin fiksuja ja mukavia molemmat. Ahneushan on vain hyvä asia, koulutus helpottuu suunnattomasti, tietysti jos ei vaivaudu kouluttamaan niin... Eiköhän se ole itsestään selvyys, että pitkäkarvaisesta koirasta irtoaa karvaa, tyhmä on ihminen jos karvarodun ottaa ja sitten kitisee jälkeenpäin. Koiran karva pysyy kunnossa, kun panostaa koiran hyvinvointiin, aktivointiin, liikkumiseen ja ruokintaan esim. Summasummarum maailman paras rotu :)


    • bbbbbbbbbbbb

      no minulla ei ole collieta ...vielä...mutta nahkacollie viehättää kaikin puolin ja ehkä sellainen joskus ihmettelen kyllä miksi haukut collieta täällä joille collie on se oikea rotu. Kaikki ei pidä kaikista..mtta upeataettä meillä on paljon rotuja joista valita..minulla colliesta ei ole mitään moitteen sijaa ..

    • moneen junaan

      No olipas tyhmää jos karva irtoaa kokoajan et osaa koiraa hoitaa etkä siivota koska ne lainehtii lattioilla.
      Herkkävatsaisille ei saa antaa luita, ei tyhminkään ihminen anna toista kertaa koiralle luita jos se oksentaa tai jotain muuta ruokaa joka ei sille sovi.
      Sun ei olis koskaan pitänyt ottaa koiraa.
      Collie on todella ihana rotu jos sen oikein hoitaa ja kouluttaa.

    • aaaaaaaaaaaaaaaa

      Joskus mietin miksi pidän koirista enemmän kuin ihmisistä...

      • Entisenä collien omistajana sanoisin, että maailman ihanin rotu nöffin ohella. Mun eka koira oli pk collie ja kyllä olin surullinen, kun aika siitä jätti. Nyt siitä on jo useampi vuosi, mutta vielä joku päivä hankin taas pk collien. Tällä hetkellä elämääni sulostuttaa 2v nöffityttö, joka on myös aivan ihana, joskaan ei niin helppo kouluttaa kuin collie, kun ei tuolla miellyttämishalua ole lähes ollenkaan, mutta ahne se on, joten ruualla on helppo motivoida :D


    • Leena2010

      Et tiedä mistä puhut, jos omistat Collien, joko olet itseesi ja elämääsi kyllästynyt, toivon, ettet omista minkäänlaista koiraa, ettei suorat housusi karvoitu. Kokemukseni mukaan lyhytkarvaisten koirien karvat on hankalammat puhdistaa kuin pitkäkarvaisten. Koirat harjataan säännöllisesti.

      Sinun ei siis edes kuulu omistaa koiraa tuollaisella asenteella. Hyvää elämää itsellesi!

      4 koirankokemuksella, en parempaa elämää voi edes toivoa, kun elää ihmisen parhaan yhstävän kanssa, mutta sehän on vain asennekysymys, eikö?

    • Calamity Jane

      ottaa mitään eläintä, jos haluaa, että siitä ei tule olemaan minkäänlaista vaivaa. Aina, kun hankkii eläimen, ison tai pienen, on se hoidettava ja huollettava. Se, millä asenteella itse eläintään hoitaa, välittyy kyllä myös eläimen yleiseen hyvinvointiin, niin psyykkiseen, kuin fyysiseenkin.
      Älköön kukaan ottako mitään eläintä, jollei ole valmis huolehtimaan eläimestä ja ympäristön, jopa niiden mustien housujen siistimisestä :)
      "Onnellisesti kotona yksi karvaava colliepoika - päivien piristys -"

      • voivoieeee

        välillä karvoja löytyy voileivän välistä, ei haittaa yhtään.

        Koiranpito ei ole mikään harrastus, se on elämäntapa. Se vaatii paljon, niin aikaa, rahaa kuin hermoja. Jos ei siihen ole valmis, ei pidä lähteä mukaan. Harmi, että ihmiset valehtelevat, niin paljon kasvattajille pentuja kysyessään. Tuskin tulisi myydyksi läheskään kaikille, jos ihmiset puhuisivat totta.


    • 31=14+17

      Haha, collieko muka tyhmä? Collie on jalostettu paimentamaan lampaita, so what? Collie on kyllä enemmän viisas kuin sanojesi mukaan tyhmä, ja sen pää on ihan normaalin kokoinen muihin koiriin verrattuna. Musta collie on just niitä viisaimpia rotuja, ei todellakaan tyhmimpiä. Oletkohan nyt katsellut kateellisena upeiden collieiden kuvia netistä ja päättänyt vähentää collie määrän kasvua suomessa typerällä kommentillasi? Tai vai niin huono koiran pitäjä, että et tajua valita itsellesi oikeaa rotua? Voi jumalauta, onko se koiran syy että siitä irtoaa karvaa, tai että se sattuu ulostamaan? Arvaa kaksi kertaa. Ei todellakaan ole. Arvaa myös kaksi kertaa, olisiko kannattanut kenties ottaa colliesta tietoa netistä ja kasvattajalta, ennenkuin hankit kyseisen rodun? Ja sitäpaitsi, älä yleistä. Ehkä se sielä kotonasi asustava collie (jonka olemassa oloa en oikeastaan usko, kuka olisi noin tyhmä kuin sinä, ottaa koiran ja jälkeenpäin haukkuu koko rodun?) sattuu olemaan "tyhmempi", tai herkkävatsaisempi (jos se koira oksentaa luiden syönnin jälkeen, niin älä helvetissä anna sille sitten niitä luita!). Miksi ihmeessä tulla siis haukkumaan koko rotu sen perusteella että oma koirasi on sellainen kuin et toivonut se olevan? Mitä oletit pk collielta, että sen karvat pysyvät koirassa kiinni vaikka kuinka yrittäisi vetää? Tai että se on yhtä älykäs kuin 7 vuotias lapsi? Tai että isolta koiralta paskaa tulee lusikallinen päivässä? Hah, olet kyllä taas yksi näitä "ei näin" esimerkkejä koiran omistajuudesta. Musta tuntuu että tota sun collietas ei ole edes olemassa, jos olisi, tuskin tulisit haukkumaan oman perheenjäsenen ja koko rodun täällä. Jos noin harmittaa että olet huono koiran omistaja, hanki äkkiä koiralle koti joka on edes viitsinyt etsiä tietoa koirasta, tai rakastaa perheenjäsentä siitä huolimatta, että se on herkkävatsainen tai hieman kaheli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe