2-vuotiaan kanssa pitkälle lennolle

äiti08

Ihan käytännön ohjeita haluaisin ed.mainittuun asiaan. Olemme ensikesänä lähdössä ulkomaille sukuloimaan 2-vuotiaan lapsemme kanssa. Lapsi lähtee mukaan, koska hän on tässä se syy miksi mennään. Toinen puoli suvusta ei ole lasta vielä kertaakaan nähnyt. Sukulaisilla ei mahdollisuutta matkustaa tänne, joten me menemme sinne.

Edessä on 1 kotimaan lento ja jatkolento Keski-Euroopankautta kauemmas. Kotimaan lento on aamulla/aamupäivällä ja kestää noin tunnin. Mitä tekemistä lapselle voisi ottaa mukaan? Matkasta kun kuitenkin halutaan tehdä myös kanssamatkustajille mukava.

Toinen lento on Helsingistä Keski-Eurooppaan ja kestää 2-3 tuntiin. Tänä aikana voin mahdollisesti saada lapsen nukkumaan päiväunet, mutta jos ei niin jälleen kerran:mitä tekemistä lapselle, jottei mahdollisella meluamisellaan/kyselemisellään tmv. häiritse kanssamatkustajia?

Jatkolento sitten kestää noin 7 tuntia. Lento on iltapäivällä/illalla ja saavumme kohteeseemme illalla. Uskon lapsemme nukkuvan päiväunet tällä lennolla. 7 tunnin unet ovat kuitenkin toiveajattelua, joten minkälaista tekemistä 2-vuotiaallevoi järjestää, jotta kanssamatkustajat voivat halutessaan nukkua häiriöttä. Siis jotain tekemistä, mitä voi tehdä hiljaa ja häiritseviä lukuvalojakaan ei tarvitsisi?

Pyytäisinkin ihan käytännön neuvoja, miten lapsen kanssa matkustaminen onnistuisi kaikkein helpoiten ja kanssamatkustajia säästäen.

3

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanneliini

      aloittakaa " harjoittelu" hyvissä ajoin keväällä, lapselle voi kertoa että hän pääsee lentämään mutta koneessa istutaan paikallaan lyhyitä vessa-käyntejä ym lukuunottamatta. Sitten voi yhdessä suunnitella mitä koneessa tehdään, mikä kiinnostaisi, niitä sitten mukaan. Pieniä herkkupusseja mukaan, rusinoita ja muuta välipalaksi sopivaa. Sitten kirjoja, paperia, värikyniä, tarroja joita voi liimata kirjaan jne. Monta pientä yllätyspakettia joita on kiva availla.
      Vanhemmille paljon päättäväisyyttä että lapsi myös pysyy suurimman osan ajasta paikallaan, lapsen oman turvallisuuden vuoksikin. Ilmakuopat tai muu heilauttelu tulee joskus aika yllättäen.

    • heh heh

      uusavuttomat mellastaa oudoilla kysymyksillä. Lapsi viihtyy missä vain ja kuinka kauan vain kun on tekemistä, ruokaa ja juomaa ja saa puhtaan ja kuivan vaipan tarvittaessa. Mikä tässä on vaikeaa tajuta ettei oma lamppu syty?? Kyllä minua enemmän huolettaisi kuinka selviää isoilla kentillä koneeen vaihdot kuin että miten minun mukula nukkuu tai ei nuku. Voi teitä poloisia ja miten pärjäätte lasten kanssa aina iltaan tai aamuun ilman apua?
      Taisit muuten kysyä tätä samaa viime vuoden puolellakin?Olitte jenkkilään menossa kuten kai nytkin?

    • Milliina

      Tuossa ensimmäisessä vastauksessa tulikin jo hyviä vinkkejä,myytävänä on myös sellaisia minikokoisia piirrustuslevyjä joissa on 'kynä' narussa mukana kiinni joissa piirrustuksen voi aina 'pyyhkiä' pois ja piirtää aina uudelleen. Ei pääse kynät karkailemaan. :) Meillä on ollut sellainen Muumi-mallinen useammallakin reissulla. Lapsethan yleensä saavat sitten lentokoneessa vielä jonkun yllätyslelun/lahjan, riippuu vähän lentoyhtiöstä, mutta siinä on sitten jotain tekemistä. Vaikka ei tietysti sen varaan kannata vain laskea.

      Semmoiset magneettikirjat ovat kanssa kivoja, voi tehdä uusia tarinoita koko ajan. Niitä löytyy ihan kirjakaupoista.

      Elä pelkää jos lapsi pikkuisen ääntelee, ääntelevät ne aikuisetkin. :) Ja jättäkäämme omaan arvonsa tuollaiset typeryyksine kirjoittelijat kuten edellinen vastaaja. Lapsista on kyllä yleensä mukava reissata kun on perusasiat kunnossa ja hyvin huolehdittu. Ai niin, isoillakin kentillä onnistuu lennonvaihdot muuten varsin hyvin jos mukana on hyvät matkarattaat jotka saa viedä portille ja saa koneesta noustessa heti käyttöönsä. Näissä lapsi voi turvallisesti katsella ympäristöä, ja ainakin meidän rattaissamme on sellainen kuomu jonka lapsi voi vetää 'kopaksi' jos haluaa olla omissa oloissaan vilkkaassakin ympäristössä. Ja jos ei tuollaista osaa omissa vaunuissa ole niin saman asian ajaa torkkupeitto tms. Ja jos lapsi tahtoo sylissä kulkea niin rengasliinassa kulkee isompikin lapsi kevyesti lonkalla. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe