USA:han muutto?

masms-

Hei! Olen vasta 15-vuotias, mutta oon ruvennut miettimään, että haluaisin isompana muuttaa pois suomesta.
Tietääkö kukaan kuinka kallista usa:ssa on? esimerkiksi. asunnot?
Olen myös aina haaveillut näytteliän uraa, tai muusikon muttei suomessa minusta kuitenkaan valmistuisi mitään noista, niin olisiko usa:ssa helpompia mahdollisuuksia? Mutta ainakin olen 100% varma etten suomessa koko elämää vietä vaikken just yhdysvaltoihin menisi. :) Mut olis kiva tietää noi mitä kysyin! =)

..ja viellä yks kysymys, pitääkö ennenkuin esim. pääsisi johonkin sarjaan, leffaan.. niin pitääkö käydä teatterikoulu? tai joku sellanen. oon kyllä tosi hyvä näyttelemään, mutta riittääkö se että on ''lunnostaanä'' vai pitääkö käydä jotkut koulut ym?! :)

6

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BurnBabyBurn

      Kerro nyt ensin, että onko tämä joku provo, vai oletko ihan tosissasi kyselemässä.

      • ddkdkkd

        Tosissaa kysyn


      • BurnBabyBurn
        ddkdkkd kirjoitti:

        Tosissaa kysyn

        No ensinnäkin, on hienoa, että nuorena on unelmia.

        Mutta realismia pitää olla unelmissakin.

        "Tietääkö kukaan kuinka kallista usa:ssa on? esimerkiksi. asunnot? "

        Yhdysvallat on HIRMUISEN suuri maa, ja siellä on varmasti asuntoja sikahalvasta järjettömän kalliiseen. Jostain paikalliselta perähikiältä saa varmasti asunnon halvallakin, mutta perussääntönä on, että mitä suurempi, vilkkaampi ja "suositumpi" kaupunki ja mitä suositumpi ja turvallisempi alue, sitä kalliimmat asunnot ja talot. Esim. New Yorkin Manhattanilla pikkuruisen yksiön vuokra voi olla tuhansia dollareita kuussa.


        Elokuva- tai tvtähdeksi on todella hillitön pyrky. Sinun tulee olla erittäin taitava, kaunis tai muutoin erityinen (tai mielellään kaikkia noita), ja sittenkään ei menestys ole taattu.

        Moni elokuvatähti on opiskellut yliopistossa, pääaineena "drama" eli näyttämötaide. Myös ammattitaidon ylläpitäminen on tärkeää. Koulutus on AINA hyväksi.

        Lisäksi sinun on muistettava, että USAan voi matkustaa ilman viisumia vain max. 90 päivän turistireissulle, jolloin ei saa tehdä työtä. Sinne töihin tai opiskelemaan lähteminen vaatii viisumin. Opiskelijaviisumi on helppo saada, kun opiskelupaikka on Suomesta käsin ensin järkätty. Työviisumi onkin sitten HUOMATTAVASTI vaikeampi. Mutta ressaa sitä vasta sitten, kun ikä riittää.


    • ---------------

      Mikäli tää ei ole trolli, niin jotain objektiivista vastausta. Liian naiivi ei kannata koskaan olla, sillä kiltit ja naiivit, mutta hyvää tarkoittavat ihmiset ovat huijareille oivallisia maaleja.

      "Tietääkö kukaan kuinka kallista usa:ssa on? esimerkiksi. asunnot? "

      Kuinka kallista mikä on? Kaljakoppa tai pussillinen sämpylöitä on halvempi kuin Suomessa. Asunnoista ei ole yhtä totuutta, Yhdysvallat kun on laaja alue. Eihän Helsingissäkään kaikki asunnot ole samanhintaisia, hinta-laatusuhde vaihtelee. Googleta kiinteistöfirmojen sivua niin saat tietoa.

      "Olen myös aina haaveillut näytteliän uraa, tai muusikon muttei suomessa minusta kuitenkaan valmistuisi mitään noista, niin olisiko usa:ssa helpompia mahdollisuuksia?"

      ".ja viellä yks kysymys, pitääkö ennenkuin esim. pääsisi johonkin sarjaan, leffaan.. niin pitääkö käydä teatterikoulu? tai joku sellanen. "

      Tony Halme ei ole käynyt teatterikoulua ja esitti satunnaisia pikkurooleja parissa action-pätkässä. Mutta ei koulutus koskaan hukkaaan mene.

      Siis mitä? Meinaatko että jos Suomessa et pääse teatterikorkeaan tai konsikseen sisään, niin Yhdysvalloissa pääset helpommin? Ehei, lapsonen...Yhdysvalloissa ensinnäkin korkeakoulutus on maksullista ja pyrkijöitä on taatusti enemmän. Vai meinaatko "muusikolla" r&b-laulajaa?

      oon kyllä tosi hyvä näyttelemään, mutta riittääkö se että on ''lunnostaanä'' vai pitääkö käydä jotkut koulut ym?! :) "

      Onko kukaan teatteritaiteen ammattilainen arvioinut näyttelijän taitojasi antaen rakentavaa ja rehellistä palautetta? Luonnonlapsia" kun on muutama muukin jonossa.

      Mutta tsemppiä

      • USASuomi

        Olen asunnut 10 vuotta jenkeissä ja voin sanoa että jos et ole USA:n kansalainen tai Social Security Number niin kaikki on hevletin vaikeeta hoitaa. Kukaan ei luota suhun kun sulla ei ole SSN, suurin osa ihmisistä luulee että olet laittomasti täällä. Moni luulee että Suomi on Third World Countri, ja luule että olet pakolainen. Jos on koko summa rahaa heti kun ostat kämpän, niin ehkä onnistuu. Mutta sitten tulee vastaan sellaisia pieniä asioita ku vakuutukset sun muuta, USA on tosi hankala maa muuttaa jos ei ole valmiiksi duuni täällä tai green cardi.


    • HoldOntoyourdreams

      noo jos näytteliän tai artisti uraa haluisit nii usa on NII iso maa et siella on ihan oikeesti melkee mahotonta saada mitää uraa koska ne näytteliät jotka näät tv:ssä ja mainoksissa ja jossai pienissä osissakaa nii ne on käyny teatterikoulun ja yrittäny ehkä saada 10 vuoden ajan mitään roolia tai mainoksiin päästä ja ne elokuva tähdet on joku 0,001 % usan väestöstä ja muut tv.ssa työskentelevät ehkä 0,1 usan väestöstä ( taino toi oli liiotteluu mut havainnollistin että seon TOSI pieni mahollisuus suomalaiselle päästä mihinkää roolii ku ei meissä pohjois-maalasissa oo mtn erikoista joka puuttu amerikkalaisilta ku samallaisia ne löytää sieltä omasta maasta) ja artisteillaki on tosi pieni todennäkösyys... no ehkä jos oot tosi hyvä laulaja nii voit pitää youtubeen videoita mut seki on NII pieni mahollisuus :((( mut jos osaat laulaa ja sull on hyvä ääni ja se on jonku mieleen joka pystyis nostaa sua vähä amattimaisempää levytyksee nhii sitte congrats!!!! mut mä ymmärrän sun tunteen ja se sama asia syö mua sisältä mut ala anna minkää asian lannistaa sua vaik mäki sanoin jut noi mahollisuudet nii sielläki on tilaa sille ihmeelle :))))) ja AINA pidä oikeesti kiinni tosta unelmasta koska se et sä asut isona USA:ssa on hyvin mahollista esim työn tai muun kautta mut muista vaan se et se sun dream come true tai ees se pieni toivo päästä viettää pidempää aikaa USA:ssa ei putoo sun etee vaa sun pitää tehä sen etee asioita :DD ja tosissaa pitää noi unelmat ja koittaa etii tietä sinne USA:han (joka saattaa olla pikä ja mutkikas) mut silti koska mä oon nyt 14-15v ja mulla asuu ½ sukuu USA:ssa ja ne on asunu siel jo suku polvien ajan ja oon 5-vuotiaasta asti kysyny mun äidiltä et miten me asutaan suomessa ku mun täti on asunu koko elin ikänsä USA:ssa ... ja oon aina halunnu asuu L.A.ssa ja oon käyny usasa sukulaisilla mut vaikka mul asuu sukuu usassa nii sei oo mulle yhtää helpompaa pästä sinne asuu ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe