miksiköhän

Ylihintaa

Ainakin puuppolassa vattenfallin kellokytkin ei toimi oikein.Päiväsähkö pitäisi loppua klo 22.00 loppuu kuitenkin noin klo22.35 vastaavasti aamulla napsahtaa ennen seitsemää.Eikö tämä ole pettämistä.Vai mitä lienee.

6

421

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vattenfall_asiantuntija

      Kiitos kysymyksestä
      Yösähkön siirtotuote menee päälle kello 22:00 ja pois päältä kello 7:00 näin talviaikana.
      Asiakkaan yökuormien ohjauksessa on satunnainen viive 1-60 min. , jonka jälkeen nämä varaavat kuormat (esim. lämminvesivaraaja) kytkeytyvät päälle. Viivettä tarvitaan, jotta kantaverkkotasolla vältyttäisiin n. 1000 MW:N kytkentäpiikiltä.
      Jos kaikki varaavat kuormat kytkeytyvät päälle yhtä aikaa, aiheuttaisi tämän suuruinen kytkentäpiikki verkossa äkillisen tehovajeen, johon säätövoima ei ehdi reagoida. Sen seurauksena olisi mahdollisesti kantaverkon laaja häiriö.
      Laissa ei ole määritelty viiveen pituutta vaan suositus tulee kantaverkon ylläpitäjältä. Tällä hetkellä on suositus 1-4 tuntia.
      Mikäli yksittäinen asiakas haluaa, että häneltä poistetaan kytkentäviive, niin soitto Vattenfall Verkon tekniseen asiakaspalveluun ja homma hoituu.

      Terveisin, Airi Laakkonen,
      Vattenfallin energia-asiantuntija

      • railee

        Eikö sitä kytkentäviivettä voisi ottaa huomioon myös aamulla - siis siirtää yösähkön poismenoa tuon saman ajan aamulla? Siis yösähkö olisi aina päällä tuon 9 tuntia! Voisi se Vattenfallin asiantuntija joskus ajatella asioita myös asiakkaa kannalta. Vai mitä?


      • Vattenfall_asiantuntija
        railee kirjoitti:

        Eikö sitä kytkentäviivettä voisi ottaa huomioon myös aamulla - siis siirtää yösähkön poismenoa tuon saman ajan aamulla? Siis yösähkö olisi aina päällä tuon 9 tuntia! Voisi se Vattenfallin asiantuntija joskus ajatella asioita myös asiakkaa kannalta. Vai mitä?

        Kiitos kysymyksestä,
        johon on kyllä tullut kiitettävästi vastauksia muiltakin palstalla vierailleilta. Yritän vielä vähän antaa lisäselviyyttä asiaan:

        Yö- ja vuodenaikasiirtojen kulutuslaskurit toimivat mittalaitteen kellon ja päivämäärän mukaan kuormanohjauksesta riippumatta. Tästä syystä kuormanohjauksen kestoa ei pidennetä aamupäivästä. Tällöin asiakkaan varaavat laitteet saattaisivat olla jopa tunnin päällä kalliimmalla hinnalla.
        Pitkällä aikavälillä asiakkaan varaavat laitteet ovat keskimäärin päällä 8,5 tuntia yössä. Se että varaavat laitteet ovat keskimäärin puolituntia lyhyemmän ajan yöstä päällä, ei tarkoita menetettyä yöenergiaa, vaan puolituntia vähemmän sähkönkulutusta ja pienempää sähkölaskua.

        Terveisin, Airi Laakkonen,
        Vattenfallin energia-asiantuntija


    • Geminy

      Energiateollisuus Ry:n lehdistötiedote 2.6.2008:

      " Uusien automaattisten energianmittausjärjestelmien ansiosta sähköverkkoyhtiöt voivat kytkeä asiakkaiden yöllä varaavia sähkölaitteita, kuten lattialämmityksiä tai vesivaraajia, porrastetusti päälle. Joustava porrastus edesauttaa maamme sähköverkon käyttövarmuutta. Yökuormien joustavaa päällekytkentää jakeluyhtiöille on esittänyt kantaverkkoyhtiö Fingrid sähköverkon tehopiikin tasaamiseksi.

      Mikäli yösähkökuormat kytkeytyisivät päälle maassamme samanaikaisesti iltakymmeneltä, sähkön tuotanto ei ehtisi seurata kuormitusmuutosta, ja sähkön käyttövarmuus heikkenisi selvästi. Yösähkökuormien yhtäaikainen kytkeytyminen nostaa sähkön kulutusta hetkessä jopa yli 1000 megawattia, mikä vastaa kolmen Tampereen kokoisen kaupungin kokonaiskulutusta. Tämän vuoksi Fingrid on esittänyt, että verkkoyhtiöt porrastavat yökuormien päälle kytkemisiä tasaisemmin klo 21–24 välille.

      Verkkoyhtiöt korostavat, että vaikka yökuormat kytkeytyvät päälle porrastetusti, edullisemman yösähkön mittaus alkaa tarkasti sovittuun aikaan. Jos yösähkö alkaa sopimuksen mukaisesti esimerkiksi klo 22.00, kaikki siitä lähtien käytetty sähkö on hinnaltaan edullisempaa yösähköä.

      Yökuormien porrastetusta päällekytkennästä ei tavallisesti ole asiakkaalle haittaa, koska yösähköllä käytettäviksi on kytketty pääsääntöisesti varaavia lämmityslaitteita, kuten lämminvesivaraajia. Nämä laitteet ovat päällä yleensä vain osan yöstä siihen asti kunnes termostaatti katkaisee virran. Varaavat laitteet ehtivät hoitaa tehtävänsä, vaikka ne ohjautuvat päälle vasta viiveellä. "

      Eli ei ole vain yhden yhtiön "ongelma" tämä...

      • mittaus oikein

        No minimissään pitäisi mittaus/laskutus tehdä sopimuksen mukaisten kellonaikojen perusteella. Olkoonkin sitten itse kytkentä jonkinmoisessa haarukassa. Kytkentäpiikki ei ole peruste mitata päiväsähköksi yösähkön aikaan muutenkin päällä olevaa kulutusta.


      • Geminy
        mittaus oikein kirjoitti:

        No minimissään pitäisi mittaus/laskutus tehdä sopimuksen mukaisten kellonaikojen perusteella. Olkoonkin sitten itse kytkentä jonkinmoisessa haarukassa. Kytkentäpiikki ei ole peruste mitata päiväsähköksi yösähkön aikaan muutenkin päällä olevaa kulutusta.

        Mikä osa sinulta jäi lukematta? Tuossahan selvästi sanotaan:

        " Verkkoyhtiöt korostavat, että vaikka yökuormat kytkeytyvät päälle porrastetusti, edullisemman yösähkön mittaus alkaa tarkasti sovittuun aikaan. Jos yösähkö alkaa sopimuksen mukaisesti esimerkiksi klo 22.00, kaikki siitä lähtien käytetty sähkö on hinnaltaan edullisempaa yösähköä. "

        Eli vaikka kuormat ohjautuvat myöhemmin päälle, maksat kaikesta klo 22 jälkeen kuluttamastasi energiasta halvemman hinnan mukaan klo 07.00 saakka.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      219
      13410
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      307
      2332
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1501
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1087
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      982
    6. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      918
    7. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      917
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      902
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      864
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      51
      862
    Aihe