Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aseöljy?

-putsari-

Mikä tekee aseöljystä aseöljyn? Tarkoitan että mitä lisäaineita ja miksi, aseöljyssä on verrattuna vaikka ompelukoneöljyyn tai johonkin hyvään yleisöljyyn. Haju ainakin on erilainen.
Minulla on iso purkki Corox-sprayöljyä. Siinä kerrotaan että aine on erinomainen aseöljy. Tästä aineesta kuitenkin puuttuu Anti-Corrollin haju.

11

6467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OrginalCheyenne

      Ei kaikki "oikeet" aseöljytkään haise samalle... Kunhan on pakkasta kestävää, korroosiolta suojaavaa, ja jos vielä lisäksi sisältää jotain liuottavaa puhdistavaa ainetta, niin kelpaa...

    • Olen.

      Käyttänyt juuri tuota Corox-sprayöljyä. Mielestäni hyvä öljy puoliautomaatti aseisiin, irroittaa hyvin ruutikarstat ja muut töhnät.

    • ÖljyäKehiin

      Epäilen, että aseöljyyn on seostettu aineita jotka neutraloivat happamia palamisjäänteitä. Tosin auton moottoriöljyssä niitä on myös.

      Tuntuu tuossa yhdessä aseöljyssä olevan silikoniakin, kun jättää niin pirun liukkaan pinnan, joka ei kuivu millään konstilla.

      Ompelukoneöljy on perinteisesti ohutta ja erityisen puhdasta ja tarhraamatonta (väritön). Ei tule lakanaan läikkiä vaikka öljyä vähän ommellessa roiskuisi. Sopii varmaan aseöljyksi mutta taitaa kuivua liian nopeasti ja sitten on taas öljyttävä.

      Uskoisin, että millä tahansa hyvällä yleisöljyllä voi aseen öljytä. Se on amrkkinointia, että öljypullossa lukee aseöljy tai polkupyöräöljy. Litrahinta tällä moninkertaistuu kun pullonkoko pienenee.

      • ggggc

        Hyvät öljyt ei hartsiinnu,esimerkiksi Brunox...
        Hartsiintuminen taas jumiuttaa mekanismeja.


      • smaamies

        pumppuöljy joka on tarkoitettu alipainepumpuille,sillä voidellaan ns. tyhjöpumppujen keraamisia lamelleja sopii erinomaisen hyvin aseöljyksi. Olen käyttänyt sitä niin säilytys kuin käyttökauden ölynä. Öljy on ohutta, muuta hyvin tarttuvaa eikä haihdu aseen pinnalta kuten jotkut ns. aseöljyt.


      • katusoturi
        ggggc kirjoitti:

        Hyvät öljyt ei hartsiinnu,esimerkiksi Brunox...
        Hartsiintuminen taas jumiuttaa mekanismeja.

        on lähinnä puhdistukseen tarkoitettu aine, eikä se ei sovi ollenkaan säilytykseen koska se haihtuu parissa-kolmessa päivässä pois. Itselataaviin aseisiin voisi kuvitella, että joku huippulaatuinen 10W-60 moottoriöljy sopisi hyvin voiteluun. Jos tuollainen öljy toimii 500hv turbokoneessa ja ralliautoissa, niin luulisi se menee myös liikkuvissa pistoolin/kiväärin liikkuvissa.


    • Anonyymi

      30 vuotta sitten CRCn aseöljy tuoksui todella hyvältä puhdistaessani Berettan metalli- ja jalopuuosia sillä. Nyt tarvitsen taas aseöljyä Remington n trimmeriin, jolla tasoitan tukan ja parran 3mm korkeuteen kolmen päivän välein. Ongelma on että haisen tätä nykyään Korrekin kotelosuojalta entisen CRCn aseöljyn sijaan!

      Onko jollakin antaa vinkkiä tuoksuvasta aseöljystä?

      JK. Aseöljy kolminkertaistaa akunkeston Remington Titan plate trimmerissä, siksi rasvaan sillä.

    • Anonyymi

      Vaikkapa SRC ja vastaavat haihtuvat melko nopeasti jättäen metallin suojata.Aseen lukion, revolverin koneisto on jää jotain ylimääräistä töhnää joka jäykistää toiminta.

      • Anonyymi

        CRC


    • Anonyymi

      Brand Free clp on erittäin hyvä.

    • Anonyymi

      Itse käytän aseöljyä vain ruostumisen estämiseksi ja kaikki ylimääräiset putsataan pois. Itse haluaisin mahdollisimman tuoksutonta aseöljyä. Taitaisi se tavallinen ruokaöljykin ruostumisen estää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe