ausseista

aussienystävä

Hei!
Olen kovin kiinnostunut australianpaimenkoirista ja haluaisin vielä jonain päivänä olla kyseisen koiran onnellinen omistaja. Haluaisin kuitenkin tietää rodusta yhtä ja toista. Esim. haukkuuko paljon? pärjääkö yksin kotona kuutisen tuntia? onko tottelevainen? onko helppo kouluttaa? mikä on keskimääräinen hinta ja millainen saatavuus suomessa? suojeleeko ärhäkästi perhettään murisemalla ja haukkumalla?
Paljon olen koittanut selvittää faktoja kyseisestä koirasta ja näiltäkin palstoilta etsinyt mutta kaikkea haluamaani ei ole löytynyt kuten esim tuota että onko kova haukkumaan. Olen tietoinen että koira tarvitsee paljon paljon liikuntaa ja muita aktiviteetteja. Lenkille se pääsisi vähintään kaksi kertaa päivässä ja ajattelin myös harrastaa agilityä ja koirafrisbeetä sen kanssa. Asumme omakotitalossa lähiöalueella. ja pihaakin on jonkun verran.
Aussien omistajat (ja myös muutkin) kertokaa kokemuksistanne niin hyvistä ja huonoistakin!
mitä sanotte koiran elinolosuhteista ja aktiviteettien lenkkien määrästä?

2

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K9

      Jotain osaan ausseista sanoa.. jos koiraa opettaa olemaan yksin pentuna, ei ole mikään ongelma olla kuutta tuntia yksin. Aussie on erittäin älykäs ja oppivainen rotu, jota on helppo kouluttaa, mutta se oppii myös huonot tavat helposti. Hinnat ovat suunnilleen 800-1000€ tienoilla, virheelliset (esim värivirhe) myydään yleensä vähän edullisemmin. Suomessa kovasti yleistynyt rotu ja pentueita on lähes jatkuvasti, joten pienellä odotuksella löytyy varmaankin mieleinen. Kunhan koira saa harrastella tarpeeksi ja saa muutenkin virikkeitä ja käyttää sekä päätä, että nenua, se ei pitkästy. Omakotitalo on varmasti ihanteellinen asuin ympäristö (maatilaa lukuun ottamatta). Vahtivieteissä on eroa, jotkin urokset puolustavat rohkeasti, toiset taas tyytyvät pariin haukkuun. On hyvä jos on aikaisempaa kokemusta, mutta mielestäni tärkeämpää on että koiraa koulutetaan ja se saa riittävästi tekemistä. Aussie ei ole hirveä räksyttäjä, mutta näin laajan ja eri linjaisen rodun ollessa kyseessä on vaikea sanoa paljonko se haukkuu. Aussieissa on paljon eroa yksilöissä, on pehmeitä ja kovia yksilöitä. Näyttely-, versality- ja työlinjaisuus antaa mahdollisuuden valita parhaiten sopiva yksilö.

      ps. Jos koiraa saa juosta pihalla, kaksi lenkkiä varmaan riittää, muutoin 3-4.

    • Murri1

      Meillä aikuinen aussi on päivittäin 7-8h yksin kotona, eikä sen suhteen ole ollut ongelmia, koska se alun alkaen totutettiin yksinoloon (koira tosin saa vastapainoksi paljon liikuntaa, eli sen ei tarvitse purkaa energiaa asunnon tuhoamiseen).
      Mitä haukkumiseen tulee, niin toinen ausseista "oppi" haukkumaan vasta vuoden iässä ja pitää melua lähinnä silloin jos pihalle tulee vieraita kun taas toinen ausseista on rakastanut omaa ääntään melkein alusta asti.
      Ja kyseinen rotu on tosiaan melko helposti koulutettavissa (nim. kummatkin koirat sisäsiistiksi viikossa tulon jälkeen) herkuilla. Se tosin kannattaa pitää mielessä, että näillä koirilla on omaa tahtoa ja ne ovat nopeita reagoimaan, eli siitä voi tulla myös ikäviä yllätyksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe