Maaliskuu São Miguelilla

Maaliskuun keskimääräiset säätiedot Ponta Delgadan osalta ovat seuraavat: päivän maksimilämpötila 17,3 C, yön minimi 11,6 C. Sadepäiviä on 18 (sataa 0,1 mm tai enemmän), sademäärä 100,4 mm. Kesäaikaan siirtymisen jälkeen (28.3.) aurinko nousee klo 7.40 ja laskee klo 20.13. Meriveden lämpötila on noin 16 C.

Kulunut talvi on Azoreilla ollut keskimääräistä viileämpi, tuulisempi ja sateisempi. Talvi loppuu ja kevät saariryhmässä alkaa virallisesti kevätpäivän tasauksesta (20.3.). Toivotaan, että sama aikataulu pätee säänkin suhteen.

Kameliat jatkavat kukintaansa ja atsaleat aloittelevat. Lehtensä pudottavat puut ovat vielä paljaita.

Azoreilla on meneillään paastonaika, joka São Miguelin saarella merkitsee pyhiinvaelluksia. Kuuden pääsiäistä edeltävän viikon aikana saaren ympäri myötäpäivään vaeltaa noin 2700 miestä ja poikaa. Näitä pyhiinvaellusryhmiä on 57. Jokainen vaellus kestää viikon. Ryhmiä liikkuu teillä sekä ilta- että aamuhämärissä. Autoilijoita kehotetaankin erityiseen varovaisuuteen.

Seuraavassa kerrotaan tähän saakka tietoon tulleista tapahtumista. Päivitykset löytyvät kotisivuiltani osastosta ”Azoreilla tapahtuu”. Kotisivuillani kuvailen myös elämänmenoa São Miguelin saarella pääsiäiseen saakka.

11.3. saakka. Ponta Delgadan Kulttuurikeskus. Tulen taidetta. Ugolina Ferreiran posliiini- ja fajanssitaidetta.

4.3. saakka. Ponta Delgadan kulttuurikeskus. Aika ajassa. Ferreira Pinton maalauksia.
Avoinna yleisölle ma-pe klo 9.00 - 16.30 (suljettu 12.00-13.30), la-su ja juhlapyhinä 14.00-18.00.

18.5 saakka. Núcleo de Arte Sacra (Kirkkotaiteeen osasto). Museu Carlos Machado. Largo do Colégio, Ponta Delgada. "Ilhas e história natural. O futuro tem um passado. Episódios, nomes e objectos da memória científica dos Açores." Azorien saaret ja luonnonhistoria. Näyttely päättää Charles Darwinin teoksen ”Lajien synty” 200-vuotisjuhlavuoden. Avoinna yleisölle: ke-pe 10-12.30, 14-17.30, lauantaisin ja sunnuntaisin 14.00-17.30. Ma suljettu.

13.3. saakka Academia das Artes (taideakatemia), Largo do Camões (aukio), Ponta Delgada. “Começa por qualquer parte”. “Alkaa jossakin”. Maria João Castron plastisen taiteen töitä. Avoinna ma-pe klo 9.30-12.00 ja 14-17, la klo 10-13.

12.-13.3. klo 21.30. Coliseu Micaelense. Ponta Delgada. XI El Açor. XI Festival de Tunas Masculino. Perinteisen ylioppilaslaulun miesryhmien festarit.

14.3. Pavilhão do Mar (Meripaviljonki), Portas do Mar, Ponta Delgada. Koiranäyttely. Ennakkotieto. Vahvistamatta.

19.3. Isänpäivä. Kiinteä päivämäärä. Ei kansallinen juhlapyhä.

21.3.-1.4. Ribeira Grande, São Miguel. Primarte. Keväinen taidetapahtuma. Ohjelmassa Tanssia, musiikkia ja teatteria.

21.3. Pavilhão do Mar (Meripaviljonki), Portas do Mar, Ponta Delgada. Baile da Rosa. Kukkaistanssiaiset. Vahvistamatta.

21.3. Pavilhão do Mar (Meripaviljonki), Portas do Mar, Ponta Delgada. Kukkaisjuhlat. Vahvistamatta.

31.3. klo 21.30. Coliseu Micaelense. Ídolomania. Kymmenen idols finalistin vierailu Azoreille.

Galeria Fonseca Macedo, Rua Guilhermo Poças Falcão, 21, Ponta Delgada. (http://www.fonsecamacedo.com/default.php?lang=en. Ponta Delgadan merkittävin taidegalleria.

Coliseu Micaelense sijaitsee Ponta Delgadassa Avenida Roberto Ivensin ja Rua Lisboan kulmassa. Teatro Micaelense on pari korttelia pohjoiseen Sol*Mar Avenida Centeristä (Ponta Delgadan ainoa pilvenpiirtäjä). Kummankin teatterin lippukassat ovat auki ennen esityksen alkamista.

Coliseu Micaelensen lippukassa (bilheteira) on avoinna ma-la klo 13-20,paitsi esityspäivinä klo 15-22.

Teatro Micaelensen lippukassan (bilheteira) aukioloajat ovat: ti-la klo 11.30-15.00 ja 16.00-20.00. Esityspäivinä kassa on avoinna klo 11.30-15.00 ja klo 18.00- 22.00.

3

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viikko vielä

      Kiitti kaikesta informaatiosta mitä meille ensikertalaisille täällä jaat.. :) Viikon päästä olisi lähtö sinne Azoreille ja tuosta tapahtuma kalenteristasi katsoin että siellä sattuisi juuri olemaan koiranäyttely??!! Kertoisitko vielä aikataulun, sillä olisi mielenkiintoista nähdä paikallista näyttelytoimintaa.. :)

      Harrastan valokuvausta, ja odotan innolla pääseväni kameran kanssa kiertämään saarta. Onko sinulla ehdotuksia mitkä paikat / kohteet EHDOTTOMASTI tulisi saada tallennettua, vai onko paikka yleisesti kauttaaltaan yhtä kaunista.
      Onko tähän aikaan vuodesta mitään mahdollisuutta nähdä delfiinejä / valaita?
      Sadevaatteet ja lämmintä siis kannattaa pakata mukaan, ja unohtaa topit ja shortsit?? ;)

      • Portas do Marin satamakeskus ilmoitti koiranäyttelystä (exposição canina) ennakkotiedoissaan tapahtumista tammikuun alussa. Tietoon ei ole tullut vielä vahvistusta, http://portasdomar.servehttp.com/. Aikajänne tapahtumista kertomiseen on täällä erittäin lyhyt. Päivitän tiedon heti nettisivuillani (Azoreilla tapahtuu), kun näyttely vahvistuu. Tapahtuma on todennäköisesti iltapäivällä. kyseinen näyttely Portas do Marissa on uusi. Saarellamme on pidetty vuosittain kaksi koiranäyttelyä, toinen Ribeira Grandessa, toinen Vila Franca do Campossa.

        Kuvauskohteita löytynee. Tavanomaisimmat niistä ovat kraatterijärvemme (Sete Cidades, Furnas, Lagoa do Fogo). Terra Nostran puutarhassa Furnasissa on myös kaunista kuvattavaa, samoin lukuisilla näköalapaikoilla. Kauneushan on katsojan silmässä.

        Todennäköisyys valaiden näkemiseen on tällä hetkellä pienempi kuin keväällä, kesällä ja alkusyksystä. Todennäköisyys nähdä delfiinejä on suurempi kuin todennäköisyys nähdä valaita mihin aikaan vuodesta hyvänsä. Retki peruuntuu, jos tuulen nopeus on yhtä kuin tai ylittää 30 km/t.

        Yllämainitut lämpötilat ova keskimääräisiä ja pitävät normaalitalvena paikkansa. Ehdotan kerrospukeutumista. Silloin jos tulee lämmin, voi sään salliessa vähentää vaatetta vaikka t-paidalle. Ajankohta lienee yleisen käsityksen mukaan aikainen shortseille, mutta niiden käyttö on kiinni säistä ja käyttäjästä. Täällä saattaa nähdä paikallisia, etenkin nuorempia ja vähän urheilullisempia shortseissa keskitalvellakin. Samoin t-paita on aivan yleinen talvella ulkonakin ruumiillista työtä tekevillä. Bermudapituiset saattavat käydä. Azoreilaisten pukeutumisaste vaihtelee täysin laidasta laitaan, jollakin on päällään paksu takki, kun taas toinen liikkuu paitahihasillaan ja sandaaleissa.

        Sadevaatetuksen tarpeellisuus riippuu siitä, mitä haluaa tehdä. Jos tarkoituksena on liikkua paljon luonnossa, niin silloin se on välttämätön. Jos saartamme kiertelee vuokra-autolla tai järjestetyillä bussiretkillä on sadevaatteen tarve pienempi. Matkailijan kannalta sateen ongelma ei ole pitkäaikaisuus vaan suuri tiheys. Sadekuuro saattaa yllättää esim. näköalapaikalla. Korkeimmilla paikoilla on usein utua.

        Kätevä lämmin vaate mukaanotettavaksi on mielestäni lämpökerrasto.

        Kulunut talvi on ollut epätavallisen viileä, sateinen ja tuulinen. Eilen mitattiin Ponta Delgadassa lämpötilojen osalta pohjanoteeraukset: 6 C yöllä, 11 C päivällä. Tästä sää ei enää voi kuin parantua. Elämme toivossa.


      • ...14.3. Portas do Marissa ei toteudu. Festa da Flor, kukkaisjuhlat Portas do Marissa pidetään 18-23.3.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1448
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1002
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      715
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      670
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe