Minkälainen on viikko dobberin kanssa?

utelias...::

Olen ajatellut hankkivani dobberin. Tiesän, että se vaatii paljon liikuntaa ja älyllistä toimintaa. Kyselisinkin nyt teiltä dobberin omistajat, että minkälainen viikko teillä on koirienne kanssa? Kauan olette ulkona? Mitä teette siellä, juoksette, leikitte.. yms? Monesti viikossa käytte harrastamassa koiran/koirien kanssa ja mitä harrastatte. Haluisin tällä saada vähän auki käsitteen, mikä on "paljon" joten toivoisin, että kertoisitte, mitä kaikkea teette päisässä koirienne kanssa :)

Kiitos ja etukäteen vastauksista :)

3

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dobberin hoitsu

      Itselläni ei ole dobermannia, mutta menen sukulaiseni luokse usein hoitamaan heidän dobermanniaan. Ehdottomasti dobermanni kuuluu niihin koirarotuihin, joille paljon tarkoittaa >>mahdollisimman paljon>>. Sen dobermannin kanssa saatan kulkea yhtenä päivänä pitkän retken metsässä/pelloilla, pyöräillä lujaakin vauhtia ainakin 10 km (tällöin koira juoksee vapaasti pyörän perässä), käyttää taakkojen vedossa, heitellä frispiitä ja palloa noudettavaksi, mennä sen kanssa uimaan, opettaa uusia temppuja ja keksiä vaikka mitä uutta. Kerta kaikkisesti dobermanni ei meinaa väsähtää mistään liikunta- ja harrastusmäärästä. Talvella tuttuni harrastaa sen dobermannin kanssa valjakkohiihtoa ja dobberi vetää myös kelkkoja (pitkiäkin matkoja) joissa on lapsi kyydissä. Väliin yritän saada sen dobermannin väsymään, mutta se hinkuu koko ajan vain lisää tekemistä.

      Se sukulaiseni dobermanni on myös erittäin ystävällinen ja tykkää myös lapsista ja toisista koirista, mutta valitettavati se on omistajansa ansiota eikä minun:-)

    • :-)

      Kuten sanottu aikuisella ja hyväkuntoisella dobberilla ei ole ylärajaa. Se jaksaa taatusti sen minkä hyväkuntoinen aikuinen ihminen sitä treenaa ja liikuttaa ja enemmänkin! Oma viikkoni koiran kanssa on seuraavanlainen:

      Tottista 1-2 kertaa viikossa
      Purut 1-2 kertaa viikossa
      Jälkeä talvisaikaan ei voi tehdä, mutta kesäisin jopa 3 kertaa viikossa
      Eli pääkopan vaivaamista tulee yhteensä n. 2-5 kertaa viikon aikana, riippuen miten itse ehtii.
      Joka päivä vähintään tunnin lenkki, josta vapaana juoksemista suurin osa. Asun lähes maalla, joten metsiä on ihan vieressä, missä voi huoletta pitää koiraa vapaana. Viikonloppuisin lenkki on pidempikin.
      Tämä on mielestäni melko laiskan/kiireisen toopenomistajan ohje. Mulla on työ ja lapsi, eli ihan joka paikkaan en repeä, mutta tavoite on, että koiralle ei tulisi yhtäkään laakereillaan lepäilypäivää. Se on kuitenkin vain tavoite, sillä niitä tulee kuitenkin esimerkiksi silloin, kun olen sairas tai töissä on jokin erikoinen tilanne, että pitää raahata hommia kotiin asti. Koira ei siis repeä liitoksistaan, jos joskus tulee löysempi jakso, kunhan pääsääntöisesti yrittää pitää elämän aktiivisena ja koiran harrastuksena numero 1. Tämä toimii meillä hyvin ja koira vaikuttaa tyytyväiseltä. Se ei kärsi eroahdistuksesta, ei tuhoa kämppää, eikä ole muutenkaan häiritsevän vilkas kotioloissa.

    • n

      Meillä on ollut dobermanneja useita, ei tällä hetkellä. Perustottelevaisuus on ehdoton, mihinkään treeniporukkaan ei tarvi mennä jos ei halua, mutta plussaa tietysti jos menee. mutta netistä ja kirjoista löytyy tarpeeksi tietoa että perustottelevaisuuden saa aikaiseksi ja pitää saada, silloin yhteiselo on paljon mukavampaa. Me emme ikinä ole käyneet missään treeneissä tai kuuuluneet mihinkään treeniporukkaan, mutta tuo perustottelevaisuuden olemme opettaneet ja meillä ei ikinä ole ollut ongelma koiraa eli koirat kulkeneet hihnassa nätisti, ei yksinolo-ongelmia ja muita käyttäytymisongelmia. Se mitä harrastettiin/tehtiin koiran kanssa, niin talvella käytiin hiihtämässä, ulkona heitettiin palloa, käyttiin lenkillä, metsässä marjoja poimimassa tai muuten vaan retkillä, piilotus leikit oli mukavia pakkasilmoilla, eli pallo tms. piiloon ja pyydettiin etsimään, myös lapsilla oli kiva leikkiä tätä koiran kanssa jne. jne..eli ihan normaalia puuhastelua koiran kansssa. Dobermann on upea koira ja hyvin viisas ja juuri tämän vuoksi helppo koulutettava, herkkyys ei ole plussaa mutta ei ongelmakaan.mutta perehdy hyvin rotuun niin tiedät mitä olet ottamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe