Vinkki omatoimirakentajalle

Sonnder

Hae kirjastosta "Rakennuksen Puutyöt"-teos, ja tee talo paikalla rakentaen. Kirjassa kerrotaan puutalon rakentaminen tarkasti. Tarvittavat tekniset kuvat piirtää rakennusinsinööriopiskelija lopputyönään, joten siinäkin voit säästä. Ei tarvita kallista arkkitehtiä, noita asiakkaansa rahoilla mässäileviä haihattelijoita. Kirjan opeilla jopa merkonomikin pystyy rakentamaan oman talon.

2

957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyl määkin...

      Tämä viesti jotenkin sattui silmiini ja piti jotain kommentoida...

      Aloittaja taitaa olla itse rakennusinsinööriopiskelija, joka haluaisi harjoittelutöitä ja tällä tavalla kirjoittaessaan auttaa toisiakin "kohtalotovereitaan"!

      Tuo viittaus, josta voisi päättellä kaupallisia aineita opiskelleiden olevan jotenkin kömpelöitä, on melkoisen turha yleistys. Eikös ihan yleisesti myös insinöörit ole "peukalo keskellä kämmentä" -olevia käytännön töissä? Vaikka olenkin ensiksi mainitun koulutuksen saanut, väitän olevani ehkä jopa keskivertoa osaavampi myös okt:n remontoinnissa. Niitä on tullut tehtyä jos jonkinlaisia parinkymmenen vuoden aikana, niin perusparannus-, lvi- kuin sähkötöitäkin. Lisäksi olen varsin osaava myös monissa muissa arkielämän askareissa.

      Eipä taida kukaan rempata jonkin opuksen mukaan tyyliin "minkäs pituinen lauta tähän pitikään laittaa ja millaisilla nauloilla"! Elämä opettaa tässäkin asiassa ja yrittämisen ja erehtymisen kautta syntyy siistiä jälkeä.

      Täälläkin on useaan otteeseen viitattu "ammattilaisten" huolimattomuuteen ja jopa virheisiin. Kun tekee homman itse, voi olla varma, että siellä laatoituksen alla on oikeasti vesieriste ja joka paikassa, eikä vain siinä paperissa!

      Eipä siinä oman talon rakentamisessa loppujen lopuksi kovin paljoa luettua viisautta tarvita! Kuinkahan moni matalaotsainen, vähäpuheinen ja eleetön sälli onkaan rakentanut talonsa ihan itse, omilla käsillään! Ilman yhdenkään insinöörin apuja!

      • JH

        Olen koulutukseltani DI ja ammatiltani tuotepäällikkö - tyypillinen konttorityöntekijä siis. Appiukkoni on ollut maatilan isäntänä 35 vuotta, ja sinä aikana rempannut paljon taloaan, tehnyt ison puukatoksen ja konesuojan sekä uudistanut viljakuivurin. Hän on erittäin kätevä käsistään ja tekee puurakenteista todella siistejä ja laadukkaan näköisiä. MUTTA neuvoja hän ei lue eikä ota vastaan mitenkään. Tekee vain oman mielensä mukaan - onhan hänellä kokemusta vaikka muille jakaa. Ongelma on se, että hän on opetellut vääriä menetelmiä ja ajatuksia, eikä hän opi niistä millään pois.

        Yksi esimerkki: Hän teki itse konesuojan kattotuolit. Joku tuttu rakennesuunnittelija oli sattunut paikalle ja laskenut nopeasti, kuinka monta naulaa tiettyihin liitoksiin piti naulata: 16 naulaa/liitos. Appi on minulle monesti kehunut, kuinka hän laittoi vain 6 ja hyvin pysynyt katto kunnossa. Joo, pysyihän se, kunnes tuli poikkeuksellisen luminen talvi. Onneksi anoppi oli käynyt katsomassa kattoa sisältä tarkemmin. Painumaa oli monta senttiä, eikä tiedä, olisiko se kestänyt koko talvea.

        Kerronpa esimerkin myös meidän talostamme. Meillä on 1960 valmistunut rintsikkatalo. En ole koskaan ennen remontoinut taloa, mutta eihän mitään opi, jos ei opettele. Suunnittelutimme yläkertaan uudet huoneet ja WC:n. Palkkasimme saman suunnittelijan vastaavaksi työnjohtajaksi. Hänen neuvoillaan mm. netistä löytämillämme ohjeilla teimme onnistuneen remontin. Appiukko oli apuna, mutta olisipa hänkin oikaissut ilman valvontaa. Esimerkiksi luin ohjeen, että lattiakoolaukset ja -levyt kannattaa ruuvauksen lisäksi liimata. Teimme niin, eikä lattia narise mistään. Appiukko vieläkin muistaa ihmetellä sitä, miten hidasta lattian laittomme oli, kun piti liimaa puristaa joka väliin. No, heillä yläkerran lattia nariseekin kuin vanha sarana koko ajan.

        Joskus on parempi, että sitä kokenutta, itseoppinutta suhaajaa ei päästetä liian lähelle rakennuspuuhia. Voi omilla opeilla olla jälki vähän sottaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe