pointti on tämä

piraatti nyt ja aina

Minulle piratismissa pointti on yksinkertaisesti tämä: en suostu maksamaan mitään esimerkiksi elokuvista, musiikista tai peleistä. En siis mitään enkä sentin senttiä. Vähäiset rahani menevät ruokaan, tarvevaatteisiin ja pakollisiin asumiskustannuksiin ja puhelinlaskuun. Sitäpaitsi musiikin kaltaisen "kulttuurin" pitäisi olla kaikille ilmaista, siis siten, että kenenkään ei tarvitsisi siitä maksaa, varsinkaan teostolle aivan naurettavia summia.

Piratismi poistuisi, jos levyt, pelit ja leffat saisi laillisesti jostakin ihan ilmaiseksi.

On onneksi olemassa tuotteita jotka saa ilmaiseksi. Miksi maksaisin Windowsista kun saan Ubuntun ihan ilmaiseksi netistä? Miksi maksaisin Microsoftille flight simulatorista mitään kun saan Flight Gearin ilmaiseksi? Tai miksi maksaisin Office-paketistakaan kun saan ihan ilmaisen vaihtoehdon netistä? Musiikkiakin saa ilmaiseksi laillisesti. Meitä kaupallisuudelle selkänsä kääntäneitä löytyy yhä enemmän ja enemmän.

Tulevaisuus on ilmaista. Sanomalehdetkin tekevät tuntuvia tappioita kun kansa ei halua enää maksaa mitään lehdestä. Uutiset saa ilmaiseksi netistä. Ilmaiseksi yhä enemmän. Joukkoliikenne ei toimi sekään kauaa kaupallisena, koska meitä lippunsa maksamatta jättäviä on yhä enemmän ja enemmän. Bussilla pitää päästä ilmaiseksi ja jos ei pääse, niin polkupyörä vie perille ilmaiseksi. Itse asiassa ilmaisen bussiliikenteen hoitaminen kaikille pitäisi olla valtion perusvelvollisuus.

En maksa esimerkiksi kirkollisveroa, koska en osta kirkon tuotetta. Enkä maksa YLE:lle mitään koska katson muita kanavia, enkä edes kuuntele YLE:n radiokanavia. En vain yksinkertaisesti suostu ostamaan tällaisia tuotteita. Jos se maksaa jotakin ja sitä ei voi syödä, en osta.

Ahneuteen ja törkeyteen perustuva kauppatalous tulee romahtamaan omaan mahdottomuuteensa. Suuri osa Eurooppalaisistakin katsoo, että amerikkalainen vapaa kauppa ilman rajoja saa luvan kuolla ja vaihdetaan systeemi paremmaksi.

Niin kauan kuin musiikista tai peleistä ja leffoista pitää maksaa, jätän kyseisen kansalaisvelvollisuuden tekemättä. Minä piratisoin ja säästän selvää rahaa.

2

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lakia lukenut

      Lataa rapidshare-palveluista niin voit hyvällä omallatunnolla sanoa, ettet ole tehnyt mitään väärää. Jos lataat torrenttia, jaat samalla ja syyllistyt rikokseen. Pelkkä lataaminen ei ole rikos eikä siitä voi jäädä kiinni. Valitettavasti teostot repivät rahaa esim. tyhjistä levyistä jos tallennat niihin latauksia. Mietin myös, että minkä hintainen netti sulla on? Jos se on 20e/kk niin se on vuodessa 240e eli ainakaan minä en tuhlaisi tuollaisia rahoja vuodessa elokuviin, musiikkiin tai peleihin jos minulla ei olisi nettiä. Sitten vielä levyt tai uudet kovalevyt ja sähkölaskut päälle niin sulla riittää piratisointia, että saat salakavalasti menneille rahoillesi vastinetta. Saattaa tosin käydä niin, että piraatti-innostuksesi laantuu ja tuntuu kuin koko omaisuus ja kaikki aika olisi mennyt hukkaan. Eli sun täytyis ladata niin paljon, että et oikein ehdi käyttää ladattuja tuotteita, kun sitten pitäisi koko ajan vielä ladata lisääkin, että tulee sähkömaksulle ja nettimaksulle vastinetta. Tämä on tosi...

      • Perkjärven Pena

        Kyllä sen parisataa vuodessa maksaa esim. siitä, että
        - laskut voi maksaa kotoa
        - kelikameroista näkee mikä matkalla odottaa
        - sähköposti toimii maailman ääriin ilman postimerkkiä
        - wikipedia on aina valmiina
        - voi osallistua älykkääseen keskusteluun vaikkapa tällä palstalla

        Hyötysuhdetta tietysti voi aina parantaa lataamalla jonkin kielletyn hedelmän...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe