Matkailuautot/vero

Zephyr 6

Hyvä, kun uusi ajoneuvonkäyttömaksu rokottaa noita matkailuautoja. Saa ensi kesänä ajella rauhassa ilman jonojen tekijöitä.
Kerrankin verotus osui kohdalleen.

14

1566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei alistumispakkoa

      Matkailuauto kannattaa pitää Viron rekisterissä, niin säästyy hölmöiltä Suomen veroilta.

      • lomalle..

        enää rekat eikä matkailuautot, vaan volvot ja audit, mikä hitto niissä on että ne ei kulje kovempaa tukkivat vasemmat kaistat ja oikeetkin vielä!.
        Oota sinä poika vaan jonossa rauhassa me lomaillaan.Minnekkään kiirettä ole.Veroja sataa mutta sataa niitä maksuja muutenkin.Kyllä suomessa ei paljoa nähtävää olekkaan.Aletaampa semmosiksi että ei osteta enää mitään matkoillamme suomesta.No mitä ostamista täällä oliskaan joka paikassa sitä samaa krääsää..


    • Saldo-Ellu

      Veron osuus matkailuautoilun kustannuksissa jää lopulta varsin vähäiseksi ja autojen käyttöä ajatellen sen merkitys jää marginaaliseksi. Kun kesäkäytöstä lähinnä on kysymys voi toki olla, ettei autoa palauteta liikennekäyttöön turhan aikaisin ja se pannaan syksyllä jo hieman aiemmin talviteloille. Niitä jonojen tekijöitä riittää maanteillä ja jos ei jonossa kykene ajamaan on syytä harkita omaa autonkäyttöään.

    • matkailuauto

      Eipä omani matkailuauto tukkona ole ollut kertaakaan vielä!

      Sen verran paljon "puhtia" pesästä löyty että moni pikkuauto kateellisena katsoo ja torvea soitaa kun ohi painetaan !

    • Kateellinen ?

      Vai oletko tyhmä ?

    • Hitaure kuningas

      mitä verot maksaa, niin tuo 80-luvun fiat savukone rullaa pitkin Suomen teitä läpi vuoden öljytippoja itkien.
      Vuoden pääst tarkotus kiertää Eurooppa kyseisel romul kiireiden hellitettyä, tosin silloin taitaa ol mittaris reilusti 400 tuhat kilometriä, mut ei tuota normaalisti ajamal rikki saa. Tyhjäkäynnil ku kiskaisee kelil ku kelil,nii jää savusaunat toisex. Kitkerä o katku,mut kaikki autos toimii ja o kunnos tuota savutust lukuunottamat. Ku ei tulis Euroopan reissus siit sanomist,mut tulokoo.. mie e välit. Naftaa vaa tankkii ja samal voi heittää öljyäki koneesee sillo ku jaksaa,nii saa seki taas tiputel sitä muiden ilox.
      Ajelust aletaa veron johdost oikei naatiskelemaa ja ei vahingossakaa painet kaasua mittarin mukkaa yli 75km/h ja se onkin sit sellast 70 tasast vauhtii ja isos ylämäes laskee alle kahteenkymppiin vaik vaihteit kui sekottelis. Saa sitä partaansa naureskel ku kuumakallet änkee ohi RUAHHAHHAA.
      Aina ny sen verran pittää lovvoo lompakos ol,et saapi ostaa tuhansia litroja naftaa vuodes ja maksaa jonkun keksimän olemattoman haittaveron.

      • Laki mikä laki

        Jatkossa ei yhtöön ylinopeutta. Mieluummin pari kilometriä alle sallitun. Tähän asti menty "rekkanopeutta". Joskus mitattu kulutus ja tuollakin vauhdin pudotuksella pienenee.


      • morjens..

        paljon vähän ajettuja, hemmetin hyviä koneita vm joku 98 ja silleen.Öljyjä ei ees konehuoneista oo roiskunut?!eli pidä sää pääs kii ko et tiä autoista mitään.Ja kerralla katsastuksesta menevät läpi päästöineen.
        Taidat olla kade?!heitän kusiveden päällesi, kun ajan ohitsesi varo vaan.Tai kikkareen konepellillesi.Ups vahinko tuli..hana jäi auki.Osta oma auto ei kade kannata olla.Ompa se kivaa toi karavaanailu todella.Ja mukavat on seuralaisetkin missä sit ollaankaan.Sopua piisaa.Ihme touhua...ja nuoretkin voi omistaa lomailu välineet ei se vanhojen ja varakkaiden harraste enää ole.Pitäs varmaan lähtee eurooppaan ja muualle suomessa kun ei oo enää kuin reservaatteja nähtävillä.


    • pulitiikkaa

      mr sephyri,,,olet normiääliö,,,joka kadehtii toisten vaunuja...

    • pulitiikkaa

      Pahempia häiröitä on justa sun kaltaiset jotka vihaa as.vaunuja...Tullaan helevetinmoisella kiireellä 5.metrin päähän valoja vilikuttaan ja uhomaan!!!Mulla on semmonen tapa jota karavaareille suosittelen:Kun joku kusipää tulee läähättään perään,,pudotan vauhtia.Ylämäissä ja vastaantulevien kohdalla reilusti,,n.50km.in/h.....TS:Ei se uhoominen sua auta.Päinvastoin..

    • Kivaa 666

      Hienoa että voit ajella sillä primerallasi kun kajarit lyövät niin että pää heiluu. Nautintonsa kullakin. Me maksamme verot ja käydään välillä järven rannalla kivassa levähdyspaikassa nautiskelemassa kahvit ja jatketaan taas matkaa eikä ole kiire minnekään.

      • Sprinter haaveena

        Mahdatteko edes vastata tyhmään kysymykseen naiselle. Otan riskin ja kysyn kuitenkin: onko matkailuautoihin tulossa jokin maatamullistava maksu/vero?
        Oli nimittäin tarkotus että ostaisn kuorma-auton, joka muutetaan matkailuversioksi, ellei ole jo.

        Jos nyt sitten on taas kerran mulla näin pirullinen säkä että jokin maksu on lätkästy tai lätkästään matkailuautoiksi rekisteröityihin, niin meni mun parin vuoden haave hukkaan.


      • Auto 3500 kg
        Sprinter haaveena kirjoitti:

        Mahdatteko edes vastata tyhmään kysymykseen naiselle. Otan riskin ja kysyn kuitenkin: onko matkailuautoihin tulossa jokin maatamullistava maksu/vero?
        Oli nimittäin tarkotus että ostaisn kuorma-auton, joka muutetaan matkailuversioksi, ellei ole jo.

        Jos nyt sitten on taas kerran mulla näin pirullinen säkä että jokin maksu on lätkästy tai lätkästään matkailuautoiksi rekisteröityihin, niin meni mun parin vuoden haave hukkaan.

        Autoverotuksen tuotto jää valtiolle pienemmäksi kuin ennen korotusta.
        Matkailuauto kannattaa ottaa pois liikenteestä jo 2 viikon ajaksi jollei tarvitse sitä.
        Saa vakuutuksesta rahansa takaisin perusverosta niiltä päiviltä, toimenpide maksoi yht.24 E kerta
        Vakuutusyhtiö täytyy olla silloin sellainen mikä laskuttaa päivän tarkkuudella, Ei Ifi tai tms. joka vaatii 30pv seisonta ajan.

        Edelliselle Sprinter haaveilijalle; ON tuli 2.3.2010 alkaen voimaan, kokonaispainosta riippuvaksi veroksi. Eli nousee 3500kg painavissa autoissa n,3kertaiseksi entisestä!!


    • aa.

      Heh siinäpä erehdyt laitoimme just vanhan ja väsyneen matkailu auton 80KM/h ja en ylinopeutta aja mieluumin 75 ttä.nääs ei ole varaa maksaa sakkoja ku verottaja vie, ja poika laitto vaunun 80km/h jota vetää 200 sella mersulla vaan mihin se kiire lomalla,että toivotanpa lujia hermoja (mielen osoituksista ym.tiellä ilmoitan viranomaisille).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1542
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1139
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      656
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      637
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe