undulaatin kasvatus

undufani123=)

onko hyvä suunnitelma?

vaihe1.- Meillä on kaksi undulaattia (Aku ja Keltsu) kummatkin luultavasti samalta kasvattajalta joten niitä en pesitä. ne ovat no 10kk vanhoja ( s. 26.4.2009 ).

vaihe2.- Ostaisin yli 2-vuotiaan naaras undulaatin Akulle kumppaniksi. Ostaisin erikseen tai linnun mukana pienen häkin ja laittaisin uuden naaraan ( Daisyn ) siihen hetkeksi samaan huoneeseen missä aku ja keltsu ovat. OK?

vaihe3.- Ostan keskikokoisen häkin tarvikkeet ja laitan akun ja daisyn sinne ja sinne myös pesimäpöntön. OK? vai pitääkö ne ensiksi totuttaa kolmestaan niin että daisy laitetaan akun ja keltsun häkkiin?

vaihe4.- ostan varahäkin jos poikasia tulee sairauksia, pesästäpoisajamisia ym. varten. hoidan poikaset omatoimisiksi ja tarvittaessa siirrän poikaset siihen varahäkkiin. OK? Kun pesimis vaihe ohi voinko laittaa akun ja daisyn suoraan pesähäkistä keltsun kaa samaanhäkkiin ( keltsu myös naaras, ja ollut akun kanssa aina )?

vaihe5.- Otan itselleni yhden poikasen daisyn mukana tulleeseen pikkuhäkkiin huoneeseeni, jossa olisi silloin: Aku, Daisy, Keltsu ja Daisyn ja Akun poikasnen. OK? Siskoni ottaisin omaan huoneeseensa olevaan häkkiin luultavasti 2 poikasista. eli en tiedä jääkö poikueesta yhtään muille. koska meille jäisi yhteensä 3 poikasta. Se olisi oikeastaan hyvä koska meiltä ei varmaan kukaan ostaisi poikasia enkä haluaisi antaa noin vain eläinkauppaan. eli toivon ettei aku ja daisy tee poikasia noin vain=) onko tuo idea okei? sanokaa parempi ohje jos tiedätte jonkun muun keinon miten saisin edes yhdet poikaset? sanokaa miten monta häkkiä tuossa koko jutussa pitäisi olla?

1

420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Njaa, en nyt tiedä pysyinkö ihan kärryillä koko putkesta, mutta jos on tarkoitus ihan vain yksi poikue pesittää jotta saa pari "itsetehtyä" lemmikkiä lisää (varsinaisesta kasvattamisesta puhuisin ehkä vasta vähän suuremmalla lintumäärällä ja pidemmän linjan jalostussuunnitelmilla...), niin vähimmillään tuossa kyllä pärjää ihan kahdella häkillä, eli isolla häkillä johon laitetaan pesijät ja koko loppuparvi sitten pesinnän jälkeen, ja pienellä johon jää se yksinäinen odottelemaan pesinnän ajaksi. Jos joku pesimähäkin asukeista on tarvis eristää voi se tilanteesta riippuen mennä sen pesimättömän seuraksi, sairastapauksille tietysti pitää olla oma pikkuinen eristyshäkki, mutta sehän on hyvä olla joka tapauksessa varastossa aikoi sitten pesittää tai ei. Käytännössä häkkejä kannattanee ostaa ylimääräisiä häkkejä tilaa nurkissa viemään vasta jos niitä todella tarvitsee.

      Kaikki talouden undulaatit voivat pesinnän jälkeen mainosti majailla samassa (toki mahdollisimman isossa) häkissä olivat sitten poikasia tai aikuisia, kunhan yhteishäkkiin ei ikinä laiteta pönttöä, eli vain mahdollisen jatkopesityksen aikana lintuja voi myöhemminkin olla tarpeen eristää toisistaan jottei tule sukurutsaisia poikasia. Parvieläimiähän undut ovat ja aina mukavampaa niillä on mitä enemmän on porukkaa kasassa. Toki jos jostain syystä joku alkaa rähinöimään voi olla tarvetta joko rähisijä tai mahdollinen pahoinpitelyn kohde ottaa eri häkkiin. Sittenkin tietysti tarvitaan "ylimääräinen" häkki jos siskosi ihan välttämättä haluaa "omat" linnut eikä yhteisparvi miellytä. Mutta toisaalta jos se häkki jossa yksinäinen tulisi olemaan pesinnän ajan on tarpeeksi suuri, niin tokihan sen voi pesinnän jälkeen siirtää siskon linnuille.

      Se on vähän makuasia antaako kaikkien kolmen ensin tutustua toisiinsa vai laittaa vaan pariskunnan yhteen, se vaan kannattaa muistaa että jos se pesimävire alkaa nousta niin naaraat voi tapella aika verisesti siitä yhdestä koiraasta. Toisaalta jos uusi tulokas on kovin nuori niin voi joutua odottelemaan vuodenkin ennen kuin sitä pesitystä kannattaa edes miettiä, jotta pesintä ei tee hallaa alaikäisen naaraan elimistölle, jolloin ei ole kovin järkevää pitää sitä muista erillään kuukausi-vuositolkulla. Jos nykyinen pari on kovin toisiinsa kiintyneitä, niin voi myös jonkun aikaa kestää että koiras suostuu "vieraan" yksilön kanssa touhuamaan. Itse melkein tuossa tilanteessa hankkisin heti alkuun vielä kaksi erisukuista undulaattia, koiraan ja naaraan ja antaisin kaikkien muodostaa ensin miniparven ja parit itse ennen kuin alkaisin miettiä mitä linnuista sitten mahdollisesti pesitellään.

      Tavallinen munaluku unduilla on muuten 5-7, joten aika mahdollista on että jos emot on hyvin hoidettu ja ruokittu ja poikasia ylipäätään tulee, on niitä enemmän kuin se kolme... Siihenkin kannattaa henkisesti varautua, että pesitystä voi joutua ensikertalaisilla harjoittelemaan useampaan kertaan ennen kuin eläviä poikasia saa aikaan, ja terveenkin poikueen joukossa voi olla joku elinkelvoton yksilö joille ei käytännössä mitään voi tehdä. Jos pesitys kovin venähtää niin sittenkin sille "kolmannelle pyörälle" on turhan rankkaa elellä yksinään kovin pitkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe