Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rakennusvalvonta on yhtä tyhjän kanssa

Kuulemiin

Talo paloi, urakoitsija / rakennusaikainen valvoja ja Helsingin rakennusvirasto vetäytyvät vastuusta

Uusi paritalo Pakilassa syttyi palamaan. Palo onneksi saatiin sammutettua. Palon syyksi todettiin todella mittavat rakennevirheet / laiminlyönnit palosijojen rakenteissa. Vakuutusyhtiö vetäytyi vastuusta.

Urakoitsija kieltää kaiken, vaikka on allekirjoittanut tarkastuspöytäkirjat ja sitä kautta väittää tarkastaneensa paloturvallisuuden. Helsingin Rakennusvirasto ei kanna myöskään mitään vastuuta.

Tässä kyseisessä tapauksessa palosijojen rakenneratkaisuissa oli muistaakseni 17 eri rakennusvaiheesta / tarvittavasta rakennuskomponentista 12 puutteellista / tehty väärin ja virhe huipentui siihen, että takassa ei ollut piippua... SIIS KATOLLA EI OLLUT PIIPPUA, vaan olohuoneen takahormi oli johdettu pellitetyn takkahuoneen piipun sisään niin, että savukaasut eivät päässeet mistään ulos!

Tällaista ei tapahtu vahingossa. Kyse on täydellisestä välinpitämättömyydestä / osaamattomuudesta rakennusaikaisen valvojan / urakoitsijan osalta. Rakennusvalvontavirasto on luku sinänsä. Virkamiehet ovat kumileimasimia ja ovat kiinnostuneita vain siitä, että lupamaksut kolahtavat tilille ja heillä palkka juoksee.

Onneksi ihmisiä ei kuollut ja mikä parasta, urakoitsija joutuu elämään koko elämänsä sen häpeän kanssa jota hän oletettavasti tuntee sisällään kiellettyään kaiken ja tietäen samaan aikaan, että virheitä taisi tulla tehtyä oikein olan takaa.

Urakoitsijaa ei muuten ole palopaikalla nähty, mutta vakuutusyhtiöden suosittelemien tarkastajien / valvojien suosittelemia korjaustoimenpiteitä hän on kuitenkin reklamoinut jatkuvasti.

Palataan asiaan ja seurataan miten projekti etenee. Palataan tarvittaessa myös kyseisen insinööritoimiston nimeen ja työnjohtajaan / rakennusaikaiseen valvojaan, kunhan aivan lopullisesti on selvillä se, kantaako hän vastuunsa tekemistään virheistä.

Toivottavasti teillä muilla ei ole yhtä synkkiä kokemuksia suomalaisen rakentamisen laadusta ja etenkin suomalaisiin perinteisesti liittyvän arvon "Rehellisyys" merkityksestä rakennusteollisuudessa.

6

900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä on

      Pakollisesta byrokratiasta on maksettava ja rakentajat meuhkaa, että pois jaloista, kun he (ammattimiehet) rakentaa ja tietää, mitä tekee, niitä juttuja voi lukea näiltäkin palstoilta.
      Ei ne väärin tehdyt työt itsestään synny, kyllä työn suorittanut henkilö ainakin pitäisi löytyä, tosin hänellä ei välttämättä ole mitään käsitystä, mitä oli tekemässä.

    • 8989898

      mitä olen koskaan kuullut. Huonosti vetävät takat ovat arkipäivää, mutta että tuollainen kiertotie savun ulostulolle eikä kukaan huomaa mitään ongelmaa missään... jotain takuuta pitäisi löytyä.

    • E3

      Savupiippu sekä siihen liitettävän tulisijan liitin ja yhdyshormien tulee liitoksineen muodostaa
      paloturvallinen ja toimiva kokonaisuus.

    • ei mikään huhu

      Tuo tapaus tietämäni mukaan johtui siitä, että rakennus oli rakennettu valmiiksi ja uusi omistaja oli itse rakentanut tarkastusten jälkeen luvatta tulisijan ja hormin. Hormi oli johdettu ullakkotilaan, mistä yllätys yllätys syttyi tulipalo. Vika ei ollut ainakaan rakennusvalvonnassa eikä vastaavassa mestarissa.
      Kumma juttu, kun ihmiset hömöilee niin aletaan etsiä syyllisiä ihan muista kuin itsestä.

    • 8+2

      loppujen lopuksi rakennuttaja. Viranomaisilla ja urakoitsijoilla ei ole vastuuta muutoin kuin törkeän huolimattomuuden kohdalla...eikä viranomaisia saa siitäkään koskaan vastuuseen.

    • läpensä mätää

      Kun aloitin oman rakennushankkeen, niin olin varsin varautunu rakennusammattilaisten moraalin suhteen, mutta silti yllätyin miten häikäilemättömästi tehdään sutta jos ei vahdi ja laskua kirjoittaessä näitä veijareita ei todellakaan hinnat nolota.

      Kaupunkien rakennusvirastot ovat luoneet itsetään mörköjä. Viranomaisen pitäisi olla palvelemassa kaupunkilaisia, mutta rakentamisessa heidän tarkoituksensa tuntuu olevan saada pinetalorakentajat luopumaan hankkeistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe