Kirjastot lopetettava!

Kokoomusäänestäjä

Rahantuhlausta. Korvattava kirjakaupoilla. Nykykirjastot selvää liiketaloudellista tehottomuuta. Paljon potentiaalista kirjabisnestä.

Ajatelkaa yksikään osakkeenomistaja ei hyödy siitä kun käytte kirjastossa! Eiks oo kauheeta!

7

1596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En tod. ään. kok.
    • kuukukkanen

      ...käydä jatkossakin kirjastossa,silä ei ole mahdollista tukea markkinataloutta ostamalla kaikki mahdolliset kirjat,varsinkaan kun jotakin kirjaa tarvitaan se yksi ainut kerta.

      En ymmärrä tät aloittajaa alkuunkaan,mutta provoonkin on joskus hauska vastata...

      • atlatl

        ...provoon hauska vastata.
        itse kuulun kirjaston käyttäjiin silloin kun tarvitsen tietoa. Joskin se ei kyllä auttanut Entressen kirjastossa keväällä 2010 kun intiaaneista ei löytynyt kuin kakksi kirjaa...

        Kirjasto on silti perustarve useimille.


      • jääpala pipoon!
        atlatl kirjoitti:

        ...provoon hauska vastata.
        itse kuulun kirjaston käyttäjiin silloin kun tarvitsen tietoa. Joskin se ei kyllä auttanut Entressen kirjastossa keväällä 2010 kun intiaaneista ei löytynyt kuin kakksi kirjaa...

        Kirjasto on silti perustarve useimille.

        Toki kirjastot voisi lopettaa. Ja aloitettaisiin samalla kansan tyhmistäminen. 1870-luvulla, kun yleisiä kirjastoja alettiin kuntiin perustaa, alkoi kansansivistystyö. Kääntäkäämme nyt siis ajan pyörä toiseen suuntaan ja sivistys kaikotkoon.

        Kirjasto on kunnan eniten käytetty palvelu. Siitä ei pääse mihinkään. Olen pitkän linjan kirjastotyöntekijä, ja eipä ole työurallani tullut vastaan päivää, jolloin ei olisi ollut asiakkaita. Ja paljon.

        Tietenkään kaikki ihmiset ei käytä kirjastopalveluita. Ei kaikki käytä muitakaan palveluita, mutta silti niiden olemassaolo on perusteltua.

        Jos kirjasto tehtäisiin maksulliseksi, se olisi sen palvelun alasajoa. Jos laitettaisiin jonkinlainen kortinkäytön vuosimaksu, se ei voisi olla niin suuri, että siitä olisi mitään merkittävää hyötyä. Eikä kannata laskea niin, että nykyiset kortin omaavat maksaisivat kaikki tuon maksun. Ei toki, vaan siitä seuraisi vain se, että yhä suurempi joukko alkaisi käyttää vain yhtä ja samaa korttia, esim. perheisiin hankittaisiin vain yksi kortti. Kaverien korteilla lainattaisiin jne. Eli sitä summaa, mitä nyt kuviteltaisiin korttimaksusta tulevan, ei kertyisi millään. Kenties yksi neljäs- tai viidesosa, jos sitäkään.

        Jos taas alettaisiin periä maksua per laina, siitä seuraisi ilman muuta lainojen väheneminen aivan radikaalisti. Ihmiset kierrättäisivät kirjoja keskenään, yhdellä maksulla jne. Lisäksi todennäköisesti lastenkirjojen lainaaminen tyrehtyisi hyvin vähiin. Se olisi kohtalokasta.

        Kirjastot perivät jo nyt maksuja, jotka eivät mitään vähäisiä edes ole. Myöhästymismaksut alkavat olla jo melkoisen suuria. Varausmaksu, 1 euro varausta kohden on vielä kohtuullinen. Kaukolainoista peritään maksu. Kadonneen kirjan asiakas joutuu korvaamaan, ja joskus peritään korjauskuluja, jos kirja on tahallisesti rikottu. Uuden kortin kirjoittamisestakin peritään maksu.

        Monet ajattelee kauhean lyhytnäköisesti ja kuvittelee kirjaston olevan kunnille aivan hirveän suuri menoerä. Se on kaikista menoista muutaman prosentin luokkaa.


    • susiina-55

      Eihän mulla olisi tilaa kaikille kirjoille, jos pitäisi ostaa ne. Minä luen muutaman kirjan viikossa. Ellei olisi kirjastoa, niin tarvisin isomman asunnon kirjojeni takia. Ja minä tykkään ostaa kirjoja, jotka tiedän lukevani useampaan kertaan. Kertakäyttökirjat on hyvä lainata.

    • A.U.10maa

      ...vaan autio olisi maa...

    • pelkkä tyhjä kuori

      Kirjastossa pitäisi olla kirjoja. Näissä kaupunginjohtajien uusissa monumenttikirjastoissa on vain kallista tyhjää tilaa. Onhan niitä mukava vieraille esitellä. Että tällainen hyvin valaistu joskin hiton kallis palatsi me on tänne rakennettu, eikös olekin avarat tilat! Juu onhan ne avarat tilat kun kalliisti ylläpidettävän monumenttikirjaston rakentamisen jälkeen budjettiin ei jää enää varoja _kirjojen_ hankinnalle...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      193
      4494
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      247
      2503
    3. 133
      1677
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1361
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      195
      1208
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1096
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1084
    8. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1031
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1027
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1027
    Aihe