Saako vanhemmat haukkua lapsiaan?

Likka kyynel

Olen 17, ja vanhempani haukkuvat minua syyttä. Milloin paskapääksi, milloin idiootiksi, milloin miksikin. Jos en ymmärtänyt/ kuullut kysymystä/tehtävää, he huutavat ja haukkuvat minulle. Muut sisarukseni taas kääntyvät minua vastaan, aiheuttaen minulle enemmän vaikeuksia. Ja he pitävät minua orjanaan. Kun he pyytävät minua auttamaan, autan heitä, mutta kun minä pyydän apua, saan vastaan vain valitusta ja kiukuttelua. He ja vanhempani sanovat, etten saisi väittää heille vastaan. Ja sisarukseni ovat 2- ja neljä vuotta minua nuorempia! Tänäänkin isäni pyysi, että käskisin sisaruksia auttamaan häntä. Menin sanomaan heille, että isä tarvitsee apua, ja he sanoivat "Joo joo". Tuntia myöhemmin isä tuli vihaisena tivaamaan sisaruksilta, miksi he eivät tulleet, ja he sanoivat " Ei meille sanottu mitään!" Minä sanoin, että he vastasivat joo joo, mutta sain silti huudot ja haukut. Vanhempi sisarenikin haukkuu minua tyhmäksi. Pelkään, että vanhempani lyövät minua, jos väitän vastaan, sillä ollessani pieni, he löivät minua, ja väittävät nykyään, etteivät olisi lyönneet minua. Tuntuu pahalta, miksi olen saannut tämän roolin, vaikka olen hyvä koulussa ja hoidan kotityöt vastuullisesti päivittäin? Miksi minusta on tullut tölkki potkittavaksi, vaikken tehnyt mitään pahaa tai ilkeää koko elämäni aikana?

4

1196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...................

      muutat melko pian omaan kämppään, ihan omasta halustasi... Toivottavasti suhteet vähän tasoittuu sitten, kun ette enää asu saman katon alla etkä joudu olemaan muiden turhaumien purkukohteena. Eipä sitä voikaan väittää, että vanhemmat olisivat täydellisiä ihmisiä. Täytyy kiittää siitä hyvästä, mitä he ovat lapsen eteen tehneet, mutta tehdä myös sisäisesti ja ulkoisesti sellaiset rajat, että heidän huonot puolensa eivät pääse liikaa vahingoittamaan.

    • X

      Omasta mielestäni vanhempien ei pitäisi haukkua lapsiaan, onko se hyvää kasvatusta? Tyttöystäväni ovat täysin samanlaisia kuten kuvailit. Haukkuvat huoraksi, haluat syödä, pitää pyytää mitä saa otaa ja kenen se on. Lapsille ostetaan jatkuvasti uusia leluja, ja muuta semmoista. Mutta ei tässä tapauksessa tyttöystävälleni, pyytää äidiltään että voiko ostaa vaikka mm. meikkivoiteen, saa vastaukseksi : mun mielestä sä et ole anasainnut, ei pysty. Tai muuta vastaavaa, Suosittelen kaikkia ketkä joutuvat kokemaan samaa paskaa tekemään pari ilmoitusta poliisille / sossuun, saataisiin vanhemmatkin kuriin ja vastuuseen. Jos kerta ovat niin aikuisia?

    • 13plus16

      Oma isäni kohteli minua aina huonosti. Olin nauta, lehmä, tyhmä, idiootti, häiriintynyt... No, hän ei muutenkaan antanut naisille arvoa. Hän oli minua kohtaan myös aggressiivinen. Potki, läimäytteli, raahasi hiuksista... Ja äitini ei koskaan puolustanut minua. Siitä olen vieläkin katkera.
      Kerran isäni puristi minua jalkovälistä. Sairasta omaa tytärtä kohtaan! Vihasin häntä, mutta samalla jotenkin säälin. Päätin jo nuorena, että kun kotoa lähden, haluan hänet pois elämästäni. Lukion jälkeen vanhempani erosivat. Minä muutin omilleni ja toteutin sisäisen tahtoni. Päivääkään en ole katunut välien poikki laittoa isääni. Nyt on henkisesti paljon helpompaa, ja arvetkin ovat parantuneet aika hyvin vuosien myötä.

      En ymmärrä kuinka jotkut isät ja/tai äidit voivat kohdella jälikasvuaan kuin ruttoa.

      Sinulle ap, että olet nyt vaan joutunut silmätikuksi. Siihen vanhemmat eivät oikeasti tarvitse aina edes syytä. Vaihtoehtosi ovat kestää tilannetta tai mennä juttelemaan jollekin luotettavalle aikuiselle asiasta. Tai voithan yrittää kirjoittaa vanhemmillesi kirjeen, jossa kerrot kuinka paha olo sinulla on, ja vaadit vastauksia miksi kohtelevat sinua huonommin kuin sisaruksiasi.
      Itselleni murrosikä ei ollut onnellista aikaa. Mutta olen nyt aikuisena luonut itselleni onnellisen elämän.

    • Narsismiako

      Viesti oli vanha mut kuulostaa justiin siltä että vanhempasi eivät olleet terveitä. Olit saanut roskapussiin roolin. Voimia sulle paranemiseen ja eheytymiseen. Tie on pitkä; esimerkiksi narsistien uhtien tuesta voisi olla hyötyä -sillä siltä tuo kuulostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe