Miten toimia?

Auta

A ja B ovat naimisissa.
A lapsia ed. avioliitosta 2 (lapset x ja y).
B lapsia ed. avioliitosta 3 (lapset f, g ja h).
A ja B avioliitosta 1 lapsi (lapsi ö).
A ja B ovat olleet sellaisessa kunnossa vuosia etteivät ole itse pystyneet hoitamaan raha-asioitaan (heidän yhteinen lapsi hoitanut pankki ym asiat). Sinä aikana he myyneet kesämökin (50 000 €?) ja asunto-osakkeen (60 000 €?).
Ei tietoa onko avioehtoa ollut ja kenen nimissä olleet kesämökki ja asunto-osake. A kuoli viime vuonna ja tiettävästi perunkirjoitus tehty. Kuukausi sitten kuoli B, perunkirjoitusta ei ole tehty, eikä ole kiire, kun ei ole kuulema mitään jaettavaakaan.

Mitä mahdollisuukia on minulla lapsena f saada tietoa heidän raha-asioista, avioehdosta ja kesämökin ja osakkeenmyynnin summista ja ostajista ennen perunkirjoitusta? Muilta lapsilta ei saa tietoa.
Mitä oikeuksia minulla on?

2

497

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jokuhama

   Perunkirjoitus on lakisääteinen, eikä riipu varallisuudesta. Vainajien velat (vahingon osalta) voivat tulla perillisten kintuille, ellei perukirjaa toimiteta ajallaan verottajalle ja jopa tiedoksi velkojille.
   Yksin saat vain vanhempasi kuolinpäivän saldon ja sen jälkeiset tilitapahtumat. Kiinteistöjen kauppakirjat ovat julkisia asiakirjoja ja kopion saat ao. kaupanvahvistajalta. Uskon, että B:n perukirjan liitteeksi voisit saada A:n perukirjasta kopion paikkakunnan verotoimistosta, niin siitä selviää omistukset ja avioehto.
   Jos tiedät osakkeen osoitteen, niin nykyisen omistajan voit selvittää taloyhtiön isännöitsijältä. Voihan asiaa purkaa myös asunnon asukkaasta/naapureista lähtien. Osakkeen hintatiedon osalta en nyt varmaa paikkaa tiedä, ellei joku sitä vuoda. Tutkintapyyntö ei tiettävästi helpolla käynnisty, eikä tyhjään pesään kannata selvittäjää hakea.

  • Ei auta itkukaan...

   Meillä oli vastaavanlainen tilanne. Valtkirjat annettu "ei edes sisarpuolelle", avioehtoa ei ollut isäni ja äitipuoleni välillä.
   Äitipuoli kuoli aikaisemmin ja isäni vuotta myöhemmin. Osake (yli 100 000 €) oli äitinipuoleni nimissä joka oli myyty vuotta aikaisemmin hänen kuolemaansa. Heillä oli aikaisemmin pieni maatila joka piti olla molempien nimissä.
   Isäni perukirjatilaisuudessa oli hänen tilillä rahaa alle 10 000 €. Annettiin siinä tilaisuudessa ymmärtää vain, että perukirjoitustilaisuudessa käsitellään aina vain kuolleen kuolemanpäiväntilanne ja siitä perunkirjoituspäivään kuuluvat tulot ja menot.

   Kaivelemaan jäi hieman...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   119
   1276
  2. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   43
   1136
  3. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   44
   1029
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   57
   925
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   106
   851
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   844
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   819
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   647
  9. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   634
  10. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   630
  Aihe