Vietnamiin omatoimisesti?!

Ebbastiina

Suunnittelemme matkaa Vietnamiin ensi talveksi. Matkaan mukaan lähtee 10v. ja 5v. lapset (kokeneita matkailijoita). Ajattelimme lentää Suomesta Saigoniin ja sieltä jatkaa matkaa rannikolle. Jos jollakulla on kokemuksia omatoimisesta matkailusta Vietnamissa, otamme mielellämme vinkkejä vastaan. Miten olette tehneet siirtymät maan sisällä? Mikä olisi hyvä kohde rannikolla vai kannattaisiko käydä useammassa? Kuinka montaa päivää kannattaa varata Saigoniin? Oletteko varanneet hotellit etukäteen vai vasta paikanpäällä?

Tarkoituksena olla reissussa 2-3 viikkoa, joko joulu-tammikuussa tai helmi-maaliskuussa.

5

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sai

      Pari kertaa ollaan omatoimisesti lomailtu Vietnamissa. Hotellit olemme pääsääntöisesti varanneet netistä etukäteen.

      Phu Quoc saari on ihana rantalomakohde ja sinne pääsee kätevimmin lentämällä Saigonista. Lentoja on useita päivässä ja lento kestää noin tunnin. Lennot Phu Quocille varasimme etukäteen.

      Phan Tietiin matkustimme sleeping bussilla, matkaa sinne kertyy 200km mutta matka-aika on 5h joten bussi jossa oli makuupaikat oli loistava matkustusmuoto. Tilaa oli hyvin eikä matka rasittanut lainkaan! Phan tiet/Mui ne:sa olimme viikon eikä siellä juuri tekemistä ole joten ainakin meidän perheelle se oli ihan sopiva aika.

      Saigonissa saa helposti kulumaan useita päiviä, käveltävää ja nähtävää riittää. Cu Chi tunnelit on lähellä ja käymisen arvoinen paikka.

      Lennot Saigoniin olemme menneet reittiä Hki-Bangkok-Saigon ja Hki-HongKong-Saigon.

      Rantakohteiksi suosittelen ehdottomasti Phu Quocin saarta lasten kanssa, Mui ne:ssa aallot oli niin kovat että meidän uimataitoiset lapset ei viihtyneet meressä!

      Loistavan matkakohteen olette valinneet!

    • dePiili

      Olen käyttänyt lähes yksinomaa junaa, ainoastaan sisämaassa olen joutunut käyttämään bussia.
      Tuolta saa ajankohtaista tietoa aikatauluista ja hinnoista http://www.seat61.com/Vietnam.htm. Kannattaa sieltä katsoa oikea hinta jos ei aio ostaa suoraan asemalta, niin tietää kuinka paljon joutuu maksamaan väliin.
      Rannikolla liikuttaessa juna on selkeästi mukavin matkustustapa. Käytännössä yöjuna säästää eniten aikaa esimerkiksi lentämiseen verrattuna jos ei matkusta puolta Vietnamia pidempiä matkoja.
      Phu Quoc ei ole mikään biletyssaari, joten jos haluaa rauhaisaa oloa, niin siellä kannattaa käydä. Sinne pääsee joko lautalla tai lentokoneella. Oma suosikkini on Hoi An, vaikka olenkin sitä hehkuttanut jo aiemmissa ketjuissa, niin kerrataan vähän. Hoi Anissa on 30 kilometriä hiekkarantaa, joka ei ainakaan helmi-maaliskuussa ole ollut mitenkään ylikansoitettu. Ellei sitten ihan Hoi Anin pääty rannasta. Itse käyn aika vähän rannalla, mutta liikkuessani mopolla olen usein käynyt vähän kauempana. Tosin rakentavat sinne kyllä hurjaa vauhtia resortteja, joten en tiedä millainen meno siellä on tällä hetkellä. Ensi kuussa sekin selviää. Tuo ranta on muuten se sama kuuluisa amerikkalaisten Vietnamin sodan aikainen R&R keskus China Beach, josta tehtiin vuosia sitten Suomessakin esitetty amerikkalainen tv-sarja. Itse vanhakaupunkin on Unescon maailmanperintölistalla ja on todella viehättävä. Joen rannassa paljon hyviä ravintoloita. Hoi An on Vietnamin räätälipääkaupunki ja siellä jos jossain kannattaa teettää itselleen puvut ja muut vetimet, kenkiä unohtamatta. Voisi sanoa, että et ole käynyt Hoi Anissa, jollet lähde sieltä teetetty puku mukanasi. Hoi anin lähellä on My Son vanha Chamkulttuurin raunio kaupunki, niin ikään Unescon listalla. Monia muitakin kohteita päiväretken päässä. Iltaelämästä en oikein tiedä kun en ole sitä harrastanut siellä, mutta vanhan kaupungin alueella asustaessani en ole sellaista havainnut. Hoi Aniin pääsee DaNangista bussilla. DaNangiin taas pääsee mukavasti yöjunalla tai lentäen. Muutaman tunnin matkan päässä myös Hue, entinen pääkaupunki, jossa paljon historiallista nähtävää. Huen ja Danangin välissä on koko junarataosuuden kaunein osuus, tuolla laittamassani linkissä on muistaakseni pieni videokin siitä.
      En ole varannut hotelleja etukäteen, yleensä majoitus on löytynyt helmi-maaliskuussa ensimmäisestä hotellista. Toki kun lapset ovat mukana niin on varmaan mukavampi päästä varman päälle suoraan hotelliin.

      • Ebbastiina

        Tää matkan suunnittelu on aina melkein yhtä mukavaa kun itse matkaaminen;) Mietittiin nyt reittiä Phu Quoc kuulostaa hyvältä, ei olla ollenkaan bilettäjiä ja nautitaan rantapaikoissa enemmän rauhasta. Eli sinne siis ainakin. Saigon täytyy toki kokea ja varmaan suuntaamme myös Hoi Aniin. Siirrtymme maan sisällä mielummin junalla/bussilla kuin lentäen, jos se vaan on mahdollista. Vietnamissa tuntuu siis olevan molempia tarjolla.

        Tosi eri hintaisia ovat nuo majoitusvaihtoehdot kun netistä tutkailee... Olisko suositella jotain hotellia? Luksusta emme kaipaa mutta ei mitään hostelli-tyyppistä yhteismajoitustakaan, kun on nuo lapset mukana.
        Kumpi ajankohta on parempi, joulu-tammikuu vai helmi-maaliskuu?


      • Saigonissa
        Ebbastiina kirjoitti:

        Tää matkan suunnittelu on aina melkein yhtä mukavaa kun itse matkaaminen;) Mietittiin nyt reittiä Phu Quoc kuulostaa hyvältä, ei olla ollenkaan bilettäjiä ja nautitaan rantapaikoissa enemmän rauhasta. Eli sinne siis ainakin. Saigon täytyy toki kokea ja varmaan suuntaamme myös Hoi Aniin. Siirrtymme maan sisällä mielummin junalla/bussilla kuin lentäen, jos se vaan on mahdollista. Vietnamissa tuntuu siis olevan molempia tarjolla.

        Tosi eri hintaisia ovat nuo majoitusvaihtoehdot kun netistä tutkailee... Olisko suositella jotain hotellia? Luksusta emme kaipaa mutta ei mitään hostelli-tyyppistä yhteismajoitustakaan, kun on nuo lapset mukana.
        Kumpi ajankohta on parempi, joulu-tammikuu vai helmi-maaliskuu?

        Lan Lan nimisessa hotellissa, oikein hyva hotelli ja aivan parhaalla paikalla, noin 100 metria Ben Than markkinapaikkaan jonka ymparistokaduille ilmestyy iltaisin kymmenia ja kymmenia katukettioita joissa on valinnanvaraa Eurooppalaiseenkin makuun, kysyin respasta hintoja jos tulee pelkalla lennolla niin sanoi maksavan 54 dollaria vuorokausi, mutta tassa on 50:n metrin sisallakin ainankin 10 hotellia, suoraan vastapaata on esim. AVA,hotelli jossa kavin katsomassa vastaisuuden varalta minkalaiset huoneet siella on, jatulin siihen tulokseen etta aivan hyvin voisin ottaa siita huoneen. Hinnat olivat..kahden hengen huone =1 levea sanky 20 $ kolmen:h levea ja kapea 22 $ ja 4. kaksi leveaa 25.dollaria sisaltaa aamupalan pyykin ja International call. tata en taysin ymmarra huonolla Englannillani, etta mita tama tarkoittaa kun taalta on niin jumalattoman kallista soittaa, etta tuon huonehinnan edestahan puhuu muutamassa minuutissa. Kavin myos katsomassa hotellia jonka vuorokausihinta oli 10-11 dollaria ja siinakin oli oma vessa ja suihku,en huomanntu kysya aamiaisesta, minulla on sittakin kayntikortti mutta se jai huoneeseen, voin antaa sen myohemmin jos kiinnostaa, olen aivan varma etta talla hetkellakin loytyy tilaamattakin talta alueelta huone.


    • chao

      Onneksi olette hyvissä ajoin suunnittelemassa matkaanne, hyvin suunniteltu matkahan on jo puoliksi tehty:). Kysyit tuosta ajankohdasta, varmaan yksi ratkaiseva tekijä on pitkien lentojen hinta. Se on tietysti tuuristakin kiinni, mutta veikkaisin, että joulu-tammikuussa on kalliimpaa lentää. Säitten puolestakin tuo helmi-maaliskuu saattaisi olla parempi, ainakin jos meinaatte Hoi Aniin asti. Siellä voi olla vielä maaliskuussakin melko sateista ja koleahkoa verrattuna eteläisempään Vietnamiin. Muistelen, että Phu Quocillakin on varmemmin aurinkoista helmi-maaliskuussa. Sitten on vielä TET eli vietnamilainen uusivuosi, joka vuonna 2011 näyttäisi olevan 3. helmikuuta. Silloin paikalliset matkustavat paljon, junat ja bussit ja majapaikatkin ovat täynnä n. viikon ajan, joten silloin kannattaa tehdä varauksia.
      Maan sisällä on ihan kätevää ja edullista siirtyä paikasta toiseen junalla ja bussilla, yöbussiin en kuitenkaan uskaltautuisi, koska liikenne on aika hurjaa. Päivällä reissatessa näkee maisemiakin paremmin.
      Tässä mielestäni paras Vietnamopas, ja ihan ilmaiseksi: http://www.reidontravel.com/ ,sieltä vaan klikkailemaan ja innostusta hakemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe