Eroahdistus

Elisa1485

Haluisin sitten ASIALLISIA palautteita.

Eli olen 16-vuotias ja äitini kanssa meillä on 3-vuotiaat basenji veljekset. Ongelmana on eroahdistus ja siitä aiheutuva tavaroiden rikkominen. Eli tuo eroahdistus on vain toisella koirallani. Koira rikkoo kaikki huonekalut, lattiaa, seinää, vaatteet, johdot, kengät.. eli siis kaiken minkä saa. Monia yksinoloharjoituksia olen kokeillut, mikään ei ole toiminut. Luita, leluja ja aktivointileluja olen kokeillut, mutta koira ei edes huomaa niitä. Koirat on jätetty vain yhteen huoneeseen, ei sekään autttanut. Aitauksia olen kokeillut, mutta ne hyppäävät sieltä sekunnissa pois. Viikon ajan kokeilin isoa häkkiä, mutta vaikka nippusiteillä oli kiinni, niin sieltä ne tulivat aina ulos. Häkkiä en enää edes kokeile, eikös se ole laitontakin (?). Äitini on aivan kypsynyt koiriin ja hän haluisi luopua nyt koirista. Tavallaan ymmärrän äitiä, hänellä on hirveä stressi ja raha ei meinaa riittää, kun koko aika pitää hankkia uusia tavaroita, mutta en haluisi luopua rakkaista koiristani. Joten olisiko jotain erittäin hyvää keinoa millä saa eroahdistuksen pois?

17

1284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahdistus ongelmana

      moikka, mulla ja koiralla eroahdistus, eikä mikään tunnu auttavan. kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä tai koirakouluttajalta.

    • mulla on koirana punanan irlanninsetteri ja kun olin sairaalassa noin viikon niin mun koiralle tuli kans eroahdistus mutta eri muodossa kun teidän koiralle. nimittäin se oli poikani luona hoidossa sen viikon, ja kun tulin kotiin niin sen kanssa sai käydä monta kertaa yöllä pissattamassa sitä. Mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa tasaantui.

    • BlueManolo

      Tässä jotain vinkkejä:
      -Jos koira hermostuu jo omistajan aikeista lähteä (omistajan pukiessa takkia päälle, laittaessa kenkiä jalkaan, ottaessa avaimet naulasta…), tehdään näistä eleistä harjoittelemalla koiralle täysin merkityksettömiä.
      Omistaja tekee kaikkia lähtemiseen liittyviä juttuja normaali elämässä kotona ollessaan:
      •Pukee takin päälle ja menee soittamaan puhelimella
      •Laittaa kengät jalkaan ja menee katsomaan televisiota
      •Ottaa avaimet naulasta ja menee laittamaan ruokaa
      Käytä mielikuvitustasi ja harjoittele kaikkia lähtöön liittyviä asioita usean kerran päivässä, niin kauan kunnes huomaat ettei koira reagoi niihin mitenkään!

      -Koiralle ei ole olemassa mitään sanaa mikä tarkoittaisi ”tulen kohta”. Kaikki mitä sanot koirallesi lähtiessäsi (”hei, hei, tulen pian” ”Rekku odottaa täällä kiltisti”) tarkoittaa samaa kuin huutaisit koirallesi ”SINÄ JÄÄT NYT YKSIN, YKSIN, YKSIN!”
      Koiralle ei puhuta sanaakaan lähtiessä, eikä edes vilkaista säälivästi koiraan päin!
      -Ennen kotoa poistumistaan omistaja kohtelee koiraa kuin sitä ei olisi olemassakaan vähintään viimeiset 20 minuuttia ennen lähtöä. Jos koiralle jätetään luita tai tehdään jotain toimenpiteitä (nostetaan kengät kaappiin tai tavaroita ylemmäs), ne kaikki pitää tapahtua reilu puoli tuntia ennen lähtöä. Juuri ennen lähtöä koiralla ei saa olla minkäänlaisia merkkejä omistajan mahdollisesta lähdöstä!
      -Sama juttu omistajan palatessa kotiin. Omistaja kohtelee koiraa kotiin palatessaan kuin ilmaa ensimmäiset 20 minuuttia. (Näin kotiintulosta ei tehdä jotain suurta ja riemuisaa odotettavaa, jonka eteen koiran kannattaisi tehdä töitä saadakseen omistajansa palaamaan nopeammin)

      -Oireilee koira sitten haukkumalla (jolloin se kutsuu laumaansa koolle), virtsaamalla tai paikkojen pureskelulla (kahdessa viimeisessä koira on todennut ihmisen palaavan paikalle ja reagoivan ainakin jotenkin sen tihutöihin, vihamielisestikin reagoiva ihminen on parempi kuin ei lainkaan reagoiva), se on useimmiten aivan liian riippuvainen omistajastaan.
      Kaikkien eroahdistuskoirien omistajien on muutettava omaa käyttäytymistään ja suhdettaan koiraansa.

      • basenji kans

        vaan aina pääsee unohtumaan? Jos tarpeeksi sitä koiraa kuljettaa ulkosalla, koirapuistoissa ja lenkeillä niin siihen menee sitä energiaa ja se koira ei sitten jaksa tehdä enää pahojaan siellä kotona ja hyväksyy paremmin sen yksinolonkin kun saa olla rauhassa ja nukkua.
        Niin ja ei mitään nälässä pitämistä myöskään, vaan ulkoilua, ruokaa, rakkautta ja sääntöjä joita pitää noudattaa eli kuria. Siittä se lähtee se koiran kasvatus ja loppu onkin sitten helppoa tai vähemmän helppoa.

        Ei se riitä että koira omalla pihallaan vaan pikkasen haistelee paikkoja, vaan oikeaa riuskaa kävelyä ja pitkiä matkoja.


      • heppuli123
        basenji kans kirjoitti:

        vaan aina pääsee unohtumaan? Jos tarpeeksi sitä koiraa kuljettaa ulkosalla, koirapuistoissa ja lenkeillä niin siihen menee sitä energiaa ja se koira ei sitten jaksa tehdä enää pahojaan siellä kotona ja hyväksyy paremmin sen yksinolonkin kun saa olla rauhassa ja nukkua.
        Niin ja ei mitään nälässä pitämistä myöskään, vaan ulkoilua, ruokaa, rakkautta ja sääntöjä joita pitää noudattaa eli kuria. Siittä se lähtee se koiran kasvatus ja loppu onkin sitten helppoa tai vähemmän helppoa.

        Ei se riitä että koira omalla pihallaan vaan pikkasen haistelee paikkoja, vaan oikeaa riuskaa kävelyä ja pitkiä matkoja.

        Meillä eroahdistusongelmaa springerspanielin kanssa, pissi sisälle, tuhosi ja huusi. Tämä loppui kun aloin liikuttamaan koiraa pyörän kanssa!! Siis ihanaa!! Eroahdistusoireet ovat helpottaneet/hävinneet kun koira saa purkaa energiaansa juoksemalla hurjana pyörän vierellä :)

        Suosittelen!


    • Siis sitä vaan kysyn, että kuka asiantuntija on tehnyt diagnoosin, että ongelmien syynä on eroahdistus? Ettei vain olisi kyseessä pelkästään fyysisen liikunnan vähäisyys eli puute. Toki puutteet muissakin virikkeissä oireilevat samoin. Sillti epäilen eniten fyysistä...

    • Entäpä nämä?

      Herkemmillä vie enemmän aikaa, jotkut lössykät jäävät heti rennosti yksin. Kovin yksilöllistä.

      Koirahan ei nuku vieressäsi? Jos, lattialle mars!

      Tilanne on nyt sen verran kehno, että pidä ensin parin päivän breikki treenistä. Nythän koira panikoituu heti. Olisi hyvä hetki relata, nyt se liittää harjoitteluun ahdistuksen. Aloittakaa tyhjältä pöydältä uusiksi.

      Koiralle ainakin aluksi yksinolohone tai rajattu tila. Ilmeisesti teillä eteinen?
      Ole tässä suljetussa tilassa koiran kanssa eli sulje ovet ja portit kuten yksinjäädessä, ja käy itse lattialle lueskelemaan tai päikkäreille. Lenkin jälkeen tietenkin. Koiran tulisi oppia, että tässä suljetussa tilassa chillaillaan ja nukutaan. Tylsää, ohhoijaa...ja niin turvallista. Tässä tilassa on tietenkin aina myös vesi ja annetaan ruoka. Silloinkin kun olet kotona. Tämä on siis kiva juttu.
      Sen on voitava ensin rentoutua suljetussa tilassa kanssasi.
      Jos mahdollista, käväise pois tilasta (mutta ei ulos, tai ulko-oven suuntaan) vaikka vessassa. Siis vasta kun koira makoilee rauhassa. Palaa ja käväise taas. Ole tylsä. Älä moikkaile. Noin mälsän tyypin läsnäoloa tai poistumisia ei koira edes jaksa seurailla.
      Käy kengillä tai naulakolla (hitaasti ja varmasti, mutta niin että koira "onnistuu" eli ei vielä hermostu) Vain käväse.
      Näitä siis ensin jonkun päivää.
      Sitten voit laittaa kengät jalkaan (ja olet siis jo käynyt koiran kanssa) älä katso TAASKAAN koiraa, sivusilmällä vain reaktioita. Käy takaisin lueskelemaan/mene vessaan/parvekkeelle. Anna koiran "onnistua" = eli se ei vielä hermostu. Ota kengät pois.

      Vasta kun koira selviää näistä lähtörutiineista ja alkaa pitää seuraasi tyksänä (vähemmän huomiota muissakin tilanteissa) voit harjoitella oven toiselle puolelle menemisiä.

      Voisiko koira toisinaan myös oleilla tai jopa nukkua öitä tässä suljetussa tilassa (aistii ja kuulee sinut)
      Auttaisi varmasti! Tuttua touhua olla itsekseen tässä tilassa...

      • 'BlueManolo' ja 'Entäpäs nämä' kirjoittavat kumpikin monia hyviä asioita ja vinkkejä tähän ongelmaan. Kannattaa tosissaan sisäistää ja ottaa käyttöön heidän viisauksia. Palautuipa itsellekin mieleen muutama arkirutiineissa unohtunut tärkeä juttu. Kiitos!


      • Eroahdistus?
        tiinamuori kirjoitti:

        'BlueManolo' ja 'Entäpäs nämä' kirjoittavat kumpikin monia hyviä asioita ja vinkkejä tähän ongelmaan. Kannattaa tosissaan sisäistää ja ottaa käyttöön heidän viisauksia. Palautuipa itsellekin mieleen muutama arkirutiineissa unohtunut tärkeä juttu. Kiitos!

        Kannattaa muistaa, että loppujen lopuksi oikeasti eroahdistuneita koiria on pieni prosentuaalinen osuus. Kun koira tuhoaa kotia, huutaa perään, pissailee sisälle yms omistaja saattaa luulla koiran kärsivän eroahdistuksesta vaikka siitä ei olisikaan kyse. Kannattaa siis seurata tarkaan, miten koira oikeasti käyttäytyy yksin ollesaan (esim kuvaamalla). Täriseekö se, onko se kyyryssä, onko koira todella hätääntyneen näköinen, millaisessa asennossa koiran häntä on, millaista ääntely on, seisooko se, istuuko, onko maaten, toistaako samoja rutiineja vai tekeekö joka kerta eri pahuuksia yksin ollessaan, miten koira käyttäytyy kun olette kotona, entä jos käytte toisessa huoneessa ja koira jää hetkeksi yksin jne?

        Meillä kävi saman ongelman takia useampi ongelmakoirankouluttaja ja kaikki sanoivat, että koiramme kärsii hirveästä eroahdistuksesta. Loppujen lopuksi viimeinen kouluttaja totesi, että sehän osoittaa selvästi mieltään minulle kun MINÄ jätin HÄNET yksin. MINÄ en voi tehdä HÄNELLE niin!!!

        Ongelma saatiin ratkaistua sillä, että asetin koiralle rajoja, mikä on sallittua ja mikä ei. Yksinkertaisesti ei ollut sallittua aukoa kuonoaan kun olen poissa! Yritän myös touhuta koiran kanssa paljon kaikenlaista kuten hakutreeneissä käydään, joka päivä koirapuistossa, koulutetaan, leikitään, lenkkeillään jne. Eli Koira tajuaa, että kun on yksin niin lepäillään ja kerätään voimia ja sitten kun tulen kotiin niin alkaa toiminta.

        Eli kyseessä saattaa olla eroahdistuksen lisäksi mielenosoitus sinua kohtaan tai liikunnan puute niinkuin aikasemmissa viesteissä todettiin.


      • PAH!
        Eroahdistus? kirjoitti:

        Kannattaa muistaa, että loppujen lopuksi oikeasti eroahdistuneita koiria on pieni prosentuaalinen osuus. Kun koira tuhoaa kotia, huutaa perään, pissailee sisälle yms omistaja saattaa luulla koiran kärsivän eroahdistuksesta vaikka siitä ei olisikaan kyse. Kannattaa siis seurata tarkaan, miten koira oikeasti käyttäytyy yksin ollesaan (esim kuvaamalla). Täriseekö se, onko se kyyryssä, onko koira todella hätääntyneen näköinen, millaisessa asennossa koiran häntä on, millaista ääntely on, seisooko se, istuuko, onko maaten, toistaako samoja rutiineja vai tekeekö joka kerta eri pahuuksia yksin ollessaan, miten koira käyttäytyy kun olette kotona, entä jos käytte toisessa huoneessa ja koira jää hetkeksi yksin jne?

        Meillä kävi saman ongelman takia useampi ongelmakoirankouluttaja ja kaikki sanoivat, että koiramme kärsii hirveästä eroahdistuksesta. Loppujen lopuksi viimeinen kouluttaja totesi, että sehän osoittaa selvästi mieltään minulle kun MINÄ jätin HÄNET yksin. MINÄ en voi tehdä HÄNELLE niin!!!

        Ongelma saatiin ratkaistua sillä, että asetin koiralle rajoja, mikä on sallittua ja mikä ei. Yksinkertaisesti ei ollut sallittua aukoa kuonoaan kun olen poissa! Yritän myös touhuta koiran kanssa paljon kaikenlaista kuten hakutreeneissä käydään, joka päivä koirapuistossa, koulutetaan, leikitään, lenkkeillään jne. Eli Koira tajuaa, että kun on yksin niin lepäillään ja kerätään voimia ja sitten kun tulen kotiin niin alkaa toiminta.

        Eli kyseessä saattaa olla eroahdistuksen lisäksi mielenosoitus sinua kohtaan tai liikunnan puute niinkuin aikasemmissa viesteissä todettiin.

        Ylläolevalle tiedoksi: omistajan perään huuto on ihan varmasti melkein aina eroahdistusta! Eroahdistus on melko yleistä...

        Mulla kuitenkin 4v basenji, joka ei kärsi eroahdistuksesta, mutta remontoi ensimmäisen elinvuotensa ajan kotia oikein perusteellisesti...myös silloin kun olin kotona. Basenjit on energisiä koiria, pentuina suorastaan hulluja, pahempia kuin terrierit.

        Koirapuistoilua tai vapaan pellolla juoksemista pari tuntia päivässä, niin tuhot vähenee huomattavasti. Basenji on fiksu koira ja tarvitsee liikunnan lisäksi aivotyötä. Tätä on hieman haasteellisempaa tarjota, koska basenjilla ei ole paljoa kissaa enempää miellyttämisenhalua. Uusien temppujen opettelu on usein kivempaa kuin vanhojen suorittaminen. Ja palkkiona pitää kyllä olla jotai nakkiakin parempaa.

        Toi ohje, että puetaan ulkovaatteita päälle vaikkei ulos lähdetäkään, on hyvä ohje! Siinä vaiheessa, kun koiria ei enää kiinnosta ulkovaatteiden pukeminen ja avaimien kilistely, voidaan mennä aukomaan ulko-ovea. Kun sekään ei enää aiheuta ihmetystä, voidaan käväistä oven takana ja tulla takaisin. Sit seuraavaksi vaikka roskia viemään. Näin koirat tottuu siihen, että omistaja tulee aina takaisin.

        Teillä on kaksi koiraa, jotka ovat ilmeisesti olleet syntymästä asti yhdessä? Kannattaa tehdä tätä samaa harjoitusta myös niin, että lähtee vain toisen koiran kanssa ulos. Aluksi tietysti vain muutamaksi sekunniksi.


      • PAH! kirjoitti:

        Ylläolevalle tiedoksi: omistajan perään huuto on ihan varmasti melkein aina eroahdistusta! Eroahdistus on melko yleistä...

        Mulla kuitenkin 4v basenji, joka ei kärsi eroahdistuksesta, mutta remontoi ensimmäisen elinvuotensa ajan kotia oikein perusteellisesti...myös silloin kun olin kotona. Basenjit on energisiä koiria, pentuina suorastaan hulluja, pahempia kuin terrierit.

        Koirapuistoilua tai vapaan pellolla juoksemista pari tuntia päivässä, niin tuhot vähenee huomattavasti. Basenji on fiksu koira ja tarvitsee liikunnan lisäksi aivotyötä. Tätä on hieman haasteellisempaa tarjota, koska basenjilla ei ole paljoa kissaa enempää miellyttämisenhalua. Uusien temppujen opettelu on usein kivempaa kuin vanhojen suorittaminen. Ja palkkiona pitää kyllä olla jotai nakkiakin parempaa.

        Toi ohje, että puetaan ulkovaatteita päälle vaikkei ulos lähdetäkään, on hyvä ohje! Siinä vaiheessa, kun koiria ei enää kiinnosta ulkovaatteiden pukeminen ja avaimien kilistely, voidaan mennä aukomaan ulko-ovea. Kun sekään ei enää aiheuta ihmetystä, voidaan käväistä oven takana ja tulla takaisin. Sit seuraavaksi vaikka roskia viemään. Näin koirat tottuu siihen, että omistaja tulee aina takaisin.

        Teillä on kaksi koiraa, jotka ovat ilmeisesti olleet syntymästä asti yhdessä? Kannattaa tehdä tätä samaa harjoitusta myös niin, että lähtee vain toisen koiran kanssa ulos. Aluksi tietysti vain muutamaksi sekunniksi.

        Onhan tietysti totta, että lyhytaikainenkin ero tärkeimmistä huoltajista ahdistaa niin kotiin yksinjätettyä koiranpentua kuin hoitajalle jätettyä ihmislastakin: vaan tämäntyyppinen eroahdistus ei ole mikään sairaus, vaan tähän opitaan mukautumaan muutamassa päivässä tai viikossa. Ihan samoin yksilön on opittava luopumaan monista muistakin asioista elämän varrella, olipa sitten kyseessä ihmis- tai koiralapsi. Vaan jos joku vanhempi / koiranpennun omistaja ei tätä tajua, ja kuvittelee, että lapsen jättäminen kolmesti tarhaan itkuisena / pennun 'hylkääminen' yksin kotiin on synti ja rikos, syyllistyy mahdollisesti paljon pahempaan: hän estää paapomisellaan kasvavien yksilöiden itsenäistymisen.

        Eroahdistus on sairaus, johon sairastuvat sellaiset yksilöt, jotka eivät jostain ihan muusta syystä opi itsenäistymään.


      • pah pah
        PAH! kirjoitti:

        Ylläolevalle tiedoksi: omistajan perään huuto on ihan varmasti melkein aina eroahdistusta! Eroahdistus on melko yleistä...

        Mulla kuitenkin 4v basenji, joka ei kärsi eroahdistuksesta, mutta remontoi ensimmäisen elinvuotensa ajan kotia oikein perusteellisesti...myös silloin kun olin kotona. Basenjit on energisiä koiria, pentuina suorastaan hulluja, pahempia kuin terrierit.

        Koirapuistoilua tai vapaan pellolla juoksemista pari tuntia päivässä, niin tuhot vähenee huomattavasti. Basenji on fiksu koira ja tarvitsee liikunnan lisäksi aivotyötä. Tätä on hieman haasteellisempaa tarjota, koska basenjilla ei ole paljoa kissaa enempää miellyttämisenhalua. Uusien temppujen opettelu on usein kivempaa kuin vanhojen suorittaminen. Ja palkkiona pitää kyllä olla jotai nakkiakin parempaa.

        Toi ohje, että puetaan ulkovaatteita päälle vaikkei ulos lähdetäkään, on hyvä ohje! Siinä vaiheessa, kun koiria ei enää kiinnosta ulkovaatteiden pukeminen ja avaimien kilistely, voidaan mennä aukomaan ulko-ovea. Kun sekään ei enää aiheuta ihmetystä, voidaan käväistä oven takana ja tulla takaisin. Sit seuraavaksi vaikka roskia viemään. Näin koirat tottuu siihen, että omistaja tulee aina takaisin.

        Teillä on kaksi koiraa, jotka ovat ilmeisesti olleet syntymästä asti yhdessä? Kannattaa tehdä tätä samaa harjoitusta myös niin, että lähtee vain toisen koiran kanssa ulos. Aluksi tietysti vain muutamaksi sekunniksi.

        Laitappas linkkinä tänne se tutkimus, joka osoittaa, että eroahdistus on yleistä, olisi kiinnostavaa lukea moinen tutkimus vai mistä tietosi olet saanut tuohon, että eroahdistus on yleistä?

        Kaikki lukemani artikkelit, katsomani dokumentit, eläinlääkäreiden ja koirankouluttajien kommentit ovat yhdeinmukaisesti olleet sitä mieltä, että eroahdistus on suhteellisen harvinaista.

        Jos koira huutaa ihmisen perään niin se on automaattisesti eroahdistusta? heheheh, ei voi muuta kun nauraa! :D


      • pah pah kirjoitti:

        Laitappas linkkinä tänne se tutkimus, joka osoittaa, että eroahdistus on yleistä, olisi kiinnostavaa lukea moinen tutkimus vai mistä tietosi olet saanut tuohon, että eroahdistus on yleistä?

        Kaikki lukemani artikkelit, katsomani dokumentit, eläinlääkäreiden ja koirankouluttajien kommentit ovat yhdeinmukaisesti olleet sitä mieltä, että eroahdistus on suhteellisen harvinaista.

        Jos koira huutaa ihmisen perään niin se on automaattisesti eroahdistusta? heheheh, ei voi muuta kun nauraa! :D

        asettaa sanojani sillä tavoin, että jokainen lukija ymmärtäisi mitä tarkoitan. Pah pahille: pointti kirjoituksessani oli juuri se, että todellista eroahdistusta ei todellakaan tämäntyyppinen käytös useimmiten ole, vaan ihan normaalia käytöstä, kun opetellaan irtautumaan pentu- tai pikkuvauvaiästä. Suosittelen, että luet edellisen kirjoitukseni uudestaan, ja keskityt lukemaasi.
        Rakkauvella Tiinamuori :-))


    • varma nakki

      tiedätkös , meillä on nyt 10 kuukautinen saksanpystykorva jolta pienenä saimme kitkettyä eroahdistuksen, sitten siitä muutama kuukausi niin sille tuli se taas eikä enään vanhat keinot auttanut, kaikkea kokeilin siis ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, vaikka koiralle jätti herkkuja (ei syönyt koska stressasi) söi vasta herkun kun tulimme kotiin(vaikka olisimme olleet tunteja pois).
      Sitten satuin katsomaan isännän ja koiran käytöskoulu jakson jossa tekivät niin että laittoivat koiran huoneeseen,huoneen oven auki ja sanoivat esim "oma paikka" sitten mukamas avasivat ulkooven ja lähtivät(tai niin koira luuli kun ovi paukahti kiinni) ja tietenkin koira juoksi huoneesta ovelle MUTTA koira huomasi että kukaan ei ollutkaan lähtenyt ja komennettiin koira takaisin omalle paikalle. Tätä monia harjoituksia peräkkäin aikaa pidentäen (tietenkin olla aivan äänettömänä liikkumatta ettei koira kuule että oletkin kotona) kunnes koira tajuaa että vaikka huoneen ovi on auki on se koiran paikka, jos sinne komennetaan ei sieltä tulla pois. Tämä auttoi meidän koiralla ja on muuten herkut syöty yksin ollessaan eli ei stressaa. niinhän se on että koira tuntee itsensä turvalliseksi yksinään VAIN jos sille osoitetaan rajat ! Olen mailman onnellisin että satuin näkemään tämän jakson. enään meidän ei tarvitse stressata kun lähdemme pois. kun tulemme takaisin kotia on koiramme kiltisti ommalla paikallaan nukkumassa:) meillä on aina ollut telkkari auki niin ei ole niin ei keskity käytävistä kaikuviin ääniin. tämä on varma nakki jos osaat käyttää oikein tätä menetelmää (koita jos löydät ruutu.fi osoitteesta tämän jakson, en muista sen nimeä)

      • AUTTAKAA!!

        En enää tiedä mitä teen koirani kanssa. Nyt on tuhottu usean tonnin sohva, keittiön tuolit, muovimatot lattiasta.. Kaikki. Nartulla ikää kohta 10kk, ekat juoksut meneillään ja juuri muutettu. Ajokoiran ja noutajan sekoitus passin mukaan, ollut kiertolaisena ennen minulle tuloa.

        Liikuntaa saa riittävästi jne, ei siis voi siitä olla kyse. Edes vanha koirani, dalmis, ei tehnyt tällaisia.

        Ensin koira sai olla koko asunnossa makkaria lukuunottamatta - tuhosi kaiken minkä sai pöydiltä, kaapeista yms. Tämä oli edellisessä asunnossa. Uudessa kodissa sitten rajattiin alue korkealla pentuaitauksella eteiseen - hetken jo sujui paremmin. Sitten laitettiin pentuaitaus neliön muotoon olkkarin kulmaan - tuli läpi oviaukosta (kaksi lukkoa). Sitten laitettiin munalukko oviaukkoon lisäksi ja katsottiin kameran välityksellä koiran käyttäytymistä - repi silmiemme edessä lattian muovimaton sekunnissa, vaikka juoksin niin nopeasti sisään kuin ehdin.

        Viimeinen vaihtoehto oli häkki, tämän kertoi minulle ystävällinen eläinkaupan nainen jonka kanssa olen käsitellyt kaikki koiran jutut läpi. Ostettiin isoin häkki mitä löytyy. Häkkiharjoituksia usea päivä ennen kuin tänään ensimmäistä päivää yksin häkissä. Parin tunnin poissaolo, ja mitä näen kun tulen kotiin? Koko metallihäkki ihan vääntynyt joka puolelta (neuvojen mukaan oli vahvistettu nippusiteillä ja merimieslukoilla), häkin muovinen 'lattialevy' palasina, kodin muovimattolattia poissa koko tältä alueelta.

        Kustannukset nousevat tähtitieteellisiin summiin. Muovimaton korjaus, sohvan verhoilu, pentuaitaus 90 euroa, häkki 110 euroa, MITÄ VIELÄ? D.A.P ostettiin myös.

        En voi enää olla poissa töistäkään, mitä siis teen tuon kanssa?


    • Basenjirakastaja

      Meillä oli aivan smaa homma Basenjimme kanssa. Se rikkoi aivan kaiken kun lähdettiin kotoa. Mutta nyt olemme alkaneet laittaa sitä makuuhuoneeseen jossa se viihtyy, muutama lelu sinne mukaan ja ennen lähtöa pieni herkku. Ei riko enää mitään. Siis kannattaa koittaa laittaaa se jonnekkin huoneeseen jossa se viihtyy. Silloin sillä ei olke sitä isoa aluetta, eikä sen tarvitse siellä rampata. Yhdessää huoneessa se näkee joka paikkaan, eikä sen tarvitse hermoilla.

    • Elisa1485

      Kiitos kaikille teille, jotka laitoitte vinkkejä! Kirjoitin aloitusviestin ja sitten unohdin tulla katsomaan vastaukset :) No mutta nyt noi basu veljekset on kohta 5 vuotiaita ja eroahdistus on loppunut melkein kokonaan, silloin tällöin jotain pientä koira puree, muttei pahempaa.
      Ja joku laitto viestin, että koira osoittaa mieltä, koska minä jätin hänet yksin. Tuo voi olla oikeasti totta. Sillä tavaroiden rikkominen oikeasti vähentyi kun annoin koirille selvät säännöt ja ennen kaikkea laitoin ne omalle pedille lattialle nukkumaan (ennen nukkuivat kainalossani peiton alla) :)
      Ja pari ihmistä laittoi viestiä, että liikunnanpuute aiheuttaa eroahdistusta, voi se jossain tapauksesssa niin ollakkin. Mutta käyn koirieni kanssa joka päivä vähintään tunnin lenkillä, lyhyeiden aamu- ja iltapissan lisäksi. Lisäksi isäni harjoitteli tuolloin kaksi vuotta sitten maratonille ja vei koirat 2 kertaa viikossa pitkille juoksulenkille.

      Tuttuni myös sanoi, että koiran kasvaessa eroahdistus vähenee, joten sekin ehkä vaikutti jonkun verran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2669
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      231
      2531
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1253
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe