Omakustanne

Kaarinadw

Moni täällä kirjoittava tuntuu lukevan tosi paljon. Olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitänne omista kirjoistani: Oolantia suomeksi ja Punaiset viinimarjat. Molemmat perustuvat omiin kokemuksiin, vaikka on kirjoitettu fiktiiviseen muotoon. Saa kirjastoista ja tietenkin tilaamalla kirjakaupoista. Omakustanteita on tosi vaikea saada esille, saati kaupaksi ilman oikeita kanavia. Kun kirjoitin ekan kirjani talonrakentamisesta naisen näkökulmasta (enempi ihmissuhdekirja!) ja lähetin sen parille kustantajalle, tuli kylmää vettä niskaan ämpärillinen. "Valitettavasti"... Kun on joku merkillinen pakko kirjoittaa, en enää vaivautunut lähettämään seuraavia isoille painotaloille vaan painatin Books on Demandilla. Nyt on just uusi epos tulossa, painii sarjassa Rakkautta ja Romantiikkaa, nimeltään Naisten juttuja.
Viitsisikö joku pikalukija arvostella? Yritän kestää haukutkin ja ottaa opikseni

2

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CvCv

      Kiitoksia vinkkauksesta. Pitääpä katsoa lähikirjastosta.

      Luin sivustojasi ja minua jäin pohdituttamaan uuden kirjasi kohdalla maininta:

      "Naisten juttuja (tulossa, kustantajalla -melkein)".

      Mitä tarkoittaa kustantajalla... melkein? Siis onko kirja tulossa kaupalliselta kustantajalta vai onko se palvelukustanne?

      Niin, omakustanne, joka on elämäkerta tai runokokoelma, romaani tai näytelmä menestyy usein heikosti. Kaupallisen kustantajan verkosto (kirjakauppaketjut, marketit, osakeomistajuus välittäjilä, sanomalehtikonsernit) on laaja ja voimakas. Tietenkin. Ainoa onnistumisen mahdollisuus lukijoiden kalastelemisessa lienee netti ja sen synnyttämä puskaradio.

      Harrastajataiteeseen ei kulttuurisivuilla ole oikein palstatilaa, paitsi ehkä paikallislehdillä ja kirjastolla paikkakunnan kirjailijat -osastolla. Ehkä voisit olla haastattelussa paikallisradiossa, pitää kirjailijailtaa kirjastossa ja julkkareita paikallisella tasolla?

      • Kaarinadw

        melkein... Kirja tulee siis Bod:n kautta, kuten kaksi edellistäkin. Toimeksiantoa vailla, hieman pitää vielä viilata taittoa ja sitten painan viimeistä nappulaa ja odottelen sitä ainoaa omaa kappalettani, jonka kirjailijasopimukseni siältää. Se on omakustanne, mutta Bod toimittaa kyllä Kirjavälitykseen ja kirjastojen listalle. Eli sitä on saatavissa muutaman viikon päästä tilauksesta kirjakaupoista ja sitten niistä kirjastoista, jotka ovat ottaneet valikoimiinsa. Tähänastiset kirjani ovat aika monessa. Ne näkyvät myös Googlen kirjahaussa.
        Laitoin edellisistä viestiä sanomalehtien kulttuuritoimituksiin. Ehkä en kirjoittanut tarpeeksi houkuttelevaa kirjettä, tai mikä lie syynä, ettei kiinnostusta ole ollut. Nyt yritän naistenlehtien kautta. Kaikki edelliset kirjani ovat omasta elämästäni, väritettyjä kylläkin, romaanin muotoon tehtyjä. Osa henkilöistä on keksittyjä ja loputkin tyyliteltyjä. Kaikkihan kirjoittavat tavalla tai toisella itsestään ja omasta kokemusmaailmastaan, eikö? Tämä uusin, tjaa, minähän olen työskennellyt 35 vuotta julkishallinnon alalla tai sen tapaiseksi luokiteltavan, tunnen toimistot, niiden ilmapiirit... Kirjan naiset, Eila, eläkkeelle jäämässä, kylmäkiskoinen Maria, epävarma Eerika ja taiteellinen Nadifa, joka painii perimmäisten kysymysten ääressä, heidät on tietenkin myös luotu siitä mitä olen elämäni aikana nähnyt ja pannut merkille.
        Kiva CvCv kun kiinnostuit!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe