Skyenterrieri

NYC.lainen

Skyenterrieri on ilmeisesti yksi maailman harvinaisimmista roduista. Onko niita Suomessa kuinka paljon? Onko kasvattajia? Mitahan mahtaisi olla hintaa suomalaisilla skyeilla?

Olisin myos kiinnostunut tietamaan rodusta, onko kellaan kokemusta taalla skyesta?

10

4174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reewo

      nuita kasvattajia jonkin verran ja liekö hinta n. tonnin luokkaa.

      • lookoojii

        Täältähän löytyy kasvattajia ja rodun harrastajien kirjaamaa rotutietoa: http://www.kolumbus.fi/skye/index3.html

        Ja tässä on lähivuosien rekisteröintimäärät Suomessa:

        2000: 25 skyenterrieriä

        2001: 10

        2002: 12

        2003: 18

        2004: 11

        2005: 19

        2006: 22

        2007: 29

        2008: 49

        2009: 26

        Kyllä se hinta tuppaa Suomessa nykyään olemaan melkein kaikkien rotujen kohdalla reilu 1000 euroa.


    • skyetär

      ¨Hei,
      Tunsin skyen lapsuudessani. Se oli ihana. Ei oma koira, mutta todella läheisessä perheessä, jossa usein noihin aikoihin kyläilin. Se oli mielestäni noihin aikoihin maailman viisain koira :)

      Tuo koira oli perheelle ja tutuille ihana, varsinainen hali- ja rapsuttelukaveri, mutta vieraista se ei tykännyt, tai pikemminkin oli vieraille välinpitämätön. Perheessäkin se selvästi pisti ihmiset sen omaan arvojärjestykseen. Ja tuntui "tutuistakin" ihmisistä valitsevan mieli-ihmiset, joille osoitti enemmän huomiota kuin toisille. Jostain luinkin, että skye on sellainen "yhden ihmisen koira" ja se voi kyllä pitää paikkansa.
      Turkissa oli jonkin verran työtä, mutta en osaa sitä määrää arvioida, kun olin silloin niin nuori, etten kiinnittänyt siihen huomiota.

      Tämä koira tuli aikuisiällä muistaakseni allergiseksi joillekin asioille sekä sille tuli sydänvika, joka veikin sen ennen aikojaan hautaan. Se oli yksi elämäni surullisimmista päivistä, olin tuolloin kovin kiintynyt tähän pieneen hauvaan, joka oli sielultaan iso. Sen haukkuääni oli kuin tanskandoggin. Mikään haukkuja se ei kyllä ollut, lähinnä ovikellon soidessa ilmoitti pari kertaa että täällä ollaan.. ;)

      Kuitenkin, skye ei mielestäni ole paras koira esim lapsiperheeseen. Mutta se olisi varmasti parempi kuin mainio kahden/yhden aikuisen lenkkikaverina.

    • opaföjasf

      Tänä vuonna ilmeisesti pentuja on tulossa taas hieman enemmän.. Aktiiviset kasvattajat löytyy tosiaan rotuyhdistyksen sivuilta ja sinne tulee näkyviin aina kaikki tulossa olevat pentueet.. Hinta melkein kaikkilla kasvattajilla pennulle on 1000e.. Harvalla on yli sen..
      Rosun edustajat ovat todella persoonallisia otuksia ja jokaisella on omat tapansa.. Rotuyhdistyksen sivuilla on yhteystietoja skye-perheisiin, jotka ovat valmiita "näyttämään" koiriaan "livenä"..

    • Omppuna

      Miten tulevat yleensä toimeen muiden koirien kanssa?

      • birkitta

        minulla on skyenterrieri se on ystävällinen leikkisä narttukoira,Koirani ei ole kaikile koirille eikä myöskään ihmisille sosiaalinen joskus jotkut ihmiset se kokee outoina ja jää tuijottamaan.Koirani on kiltti älykäs ei koskaan ole repinyt hajottanut mitään.Skye ei myöskään hauku paljon yleensä jos joku tulee se oppii myös helposti ainakin Essi koirani turvallisella pihalla pidän irti tämä pitää opettaa jo pienenä herkkä luonteinen koira rauhallinen luonne ei sovi säheltäjä luonteiselle ihmiselle rakastaa rauhaa.


    • Skyykky

      Seuraavasta löytyy perustietoa Skyenterrieristä ja kasvattajat. Omat skyeni tulevat hyvin toimeen lasten kanssa, ne suorastaan rakastavat pikku-ihmisiä. Minkälainen koirasta aikuisena tulee, on suurimmalta osin kiinni siitä kuinka hyvin koiran sosiaalistaa, kouluttaa ja kuinka paljon sen kanssa yleensäkin kuluttaa aikaa, että se tottuu jo nuorena monenlaisiin tilanteisiin. Meillä eläinlääkärissä käydään vain rokotuksilla. Kuten sanonta kuuluu " Toista en vaihda: Toinen on skyenterrieri ja toinen.... on skyenterrieri".

      Linkki

      http://www.kolumbus.fi/skye/

    • tietoinen2

      Meillä on skye ne on oikeesti uhanalaisia jos ostatte koiraa ehdotomasti skye . Skyet tykkää leikkiä ja ne osaa myös vahtia :)

    • skyetä rakastava

      mulla on mailman ihanin skyeherranen 10 vuotias terve (ainut vaiva on hammaskivi) ja tomera:) sain sen noin viisi vuotta sitten kun perhe jossa se oli ei enää pystynyt pitämään sitä. Kun tää herra tuli meille oli heti niin iloinen ja reipas. Energiaa ei vieläkään puutu, ei uskoisi että nuin paljon jo ikää, lenkkeillä jaksaa mainiosti! Rakastaa lunta ja ulkona peuhaamista, tykkää illalla käpertyä jalkopäähän lämmittämään kylmiä varpaita. Tää meijän herranen ei tykkää kovin paljon muista koirista, jos tulee kävelyllä vastaan, muutaman kerran haukahtaa mutta jatkaa sitten matkaa, ei mitään brobleemaa tämänkään suhteen. Lapsia ja kissoja rakastaa ylikaiken! Voin sanoa että mailman ihanin koira minkä tiedän, meille onkin tulossa pikkuinen skyevauva parin viikon päästä!

    • Juhana

      Meille tuli skyenterrieri vuonn 1966 Malla nimeltään, tais olla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe