Mitäs paikka näkemisen arvoinen

matkaaja.

Hei,

Olen käynyt viestejä läpi sieltä täältä mutta sanokaapas matkaajat että minne päin Itävaltaa kannattaisi matkustaa (interrail, kesäkuu) maisemat, nähtävyyksiä?

joka paikkaa ei kerkiä koluamaan joten olisi mukava saada muutama hyvä vinkki johon tutustua tarkemmin. esim. hallstatt oli todella kaunis paikka, kokemuksia? Kiitän :))

3

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinna61

      Huh, pistitpä pahan näin Itävalta-friikin kannalta - ensiksi onkin pakko todeta, että en kaivamallakaan löydä yhtään negatiivista kommenttia koko maasta: kaikki toimii vimpan päälle, on siistiä ja hoidettua, ystävällistä, kaunista, ruoka on fantastista jne. Muksuille olenkin jo mainostanut, että eläkkeellä mummin löytänee sitten Itävallasta... Ittellä on koluamatta enää Wienin eteläpuolelle jäävä Burgenland, ja tuo nimi kyllä kaivelee niin kovasti, että sinnekin tässä vielä päädytään.

      Olet jo bongannut Hallstattin ja se on yksi upeimmista paikoista ympäristöineen. Siellä kannattaa yöpyä pidempään, nähdä järvi illalla ja aamulla usvan pyyhkiessä järven pintaa - jopa vesisateella se on upea, mustanpuhuva järvi ja sitä hipovat raskaat pilvet ja kylä, jota pilvet ei peitä - pilvet nousevat kyllä vuoren seinämiä ylös ja haihtuvat. Viime kesäkuussa teki vähän tiukkaa päästä junalta kylään, sillä se tapahtuu vesitse ja laiturit lilluivat siellä veden pinnan alapuolella kovien sateiden takia. Rantalaitureilla asuvilla joutsenilla oli kelluvat pesät, onneksi ne älysivät pitää ahterinsa paikallaan, ettei muutto iskenyt ;) Kylästä voi tehdä upeita retkiä ylöspäin, toki kylä pitää koluta ensin kunnolla, rantaa pitkin yhteen suuntaan mutta eritoten pikkuisia kujia pitkin rinteillä. Luutalo hautausmaalla on karmean kiehtova paikka - ja kaunis koristeltuine kalloineen. Mutta tuonne ylös on päästävä, siellä on toki mammuttikokoista luolaa ja jääluola - Werfenin Eisriesenwelt on kyllä upeampi, mutta jos olet jo täällä, käy ihmeessä. Siellä tulee sitten oikeasti vilu, eli kunnon vaatetus hanskoineen päivineen tarvitaan. Sieltä sitten pitää ehdottomasti jatkaa ylös patikoimaan Dachsteinin vuoristoon kuuluvalle Five fingers -näköalapaikalle, josta kauniilla säällä näkee pitkälle koko Salzkammergutin järvialueelle - nämä järvet ovat aitoja ja alue muutenkin tosi hieno ja koluamisen arvoinen, idyllisiä pikkukaupunkeja solkenaan - St. Gilgenistä tykättiin kovasti eikä niin paha turistirysä (ja kallis) kuin St. Wolfgang, Traunsee jäi tulvien vuoksi väliin. Retki suolakaivoksellekin pitää Hallstattissa tietenkin myös tehdä. Kylän rannassa on Lobisserin pienpanimo-ravintola-majatalo, jossa lähes joka ilta ilo ylimmillään, hyvää musaa ja mukavaa menoa.

      Mutta toki on paljon muutakin - itse bongaan aina huippuja ja linnoja, niitä riittää enemmän läntisessä osassa. Salzburg on erityisen viehättävä pikkukaupunki ja sen ympäristössä on paljon myös katseltavaa - myös tuo edellä mainittu Werfen linnoineen ja jääluolineen, niukasti Saksan puolella Hitlerin Kotkanpesä. Zell am Seehen pääsee junallakin ja sieltä käsin voi käydä vaikka Kaprunin jäätiköllä, patojärvillä, klammeilla eli jyrkkäreunaisilla jokirotkoilla, jotka sulamisvedet muokanneet upeiksi - niihin rakennettu kuluväyliä. Jos tykkää luontokohteista, suosittelen niitä. Tuolta voi jatkaa bussilla Grossglocknerin alppitien kautta etelään Lienzin kaupunkiin Dolomiittien juurelle - kiva pikkukaupunki myös. Sieltä pääsee jatkamaan junalla jälleen vaikka Gasteinin laaksoon junatunnelia myöten, se on hurmaava umpilaakso, jossa helppo päästä pilvien sekaan, jos siitä tykkää. Ja Bad Gasteinin kerroksiin rakennettu kylä on nähtävä, mistähän on juolahtanut mieleen rakentaa kylä tuollaisellekin paikalle - no samaa sietää kysyä monen muunkin kylän osalta.

      Lännempänä on kivoja paikkoja vaikka Innsbruck ympäristöineen ja monet pienemmät jokilaaksot, itse tykkään Söldenin pohjukasta - sielläkin pääsee ylös jäätikölle saakka, mutta junaa en muista nähneeni - no, juna ei Itävallassa ole ongelma, rataverkko on hyvä, mutta jos junalla ei pääse, postibussit kulkevat takuuvarmasti. Inn-joen laakso on täynnä kivoja pikkukyliä ja sieltä on yhteydet vaikka Zillertaliin, josta postibussilla pääsee Krimmlin vesiputoksille - ja taas vaikka Zell am Seehen ;)

      Wien on toki aina käynnin jos toisenkin arvoinen ja sielläkin kannattaa kurkoitella pilviin, laitamien pikkuiset viinikylät jotka sulautettu kaupunginosina kaupunkiin ovat edelleen säilyttäneet idyllinsä ja maisemat alas kaupunkiin loistavat. Wienissä on niin paljon nähtävää että siellä saa kulumaan päviän jos toisenkin. Seutu on toki alavampaa kuin länsiosat, jokilaaksot ovat maisemista kauneimpia.

      Ihan etelässä jos vaikka matkaa Klagenfurtin suunnalla Slovenian puolelle, jota myös suosittelen - siisti ja hoidettu maa, jossa matkaajat otetaan hyvin vastaan ja jossa etenkin Itävallan rajaa vasten on paljon kaunista katseltavaa. Siellä päin radan varressa on St Veit an der Glan, jossa kannattaa hypätä junasta, bongata bussi Burg Hochosterwitziin. Linnojahan toki riittää, mutta on se silti harvinaisen komea ;)

      Juu, tässä jotain pintaraapaisuja, juttua voisi tässä flunssaisena jatkaa ties mitne pitkään... itse voisin pyöriä pelkästään tuon interrail-kuukauden Itävallassa, niin paljon siellä on kaunista katsottavaa.

    • jos vielä kerran....

      Nimim. Sinna kirjoittelikin jo kaiken !!! =)
      Itävalta on todella ihana. Olen kolunnut kyseisen maan eri kulmilta noin kymmenisen kertaa - on ihan mahdotonta laittaa "tämä-on-parasta" - Itävallassa kaikki on näkemisen ja kokemisen arvoista. Maisemat aivan upeita, kaikki sujuu ajallaan, ihmiset kohteliaita ja avuliaita, siistiä, sapuska ja kahvi hyvää....
      Olen matkannut sekä matkatoimistojen kiertomatkoilla että omatoimi-interreilillä (aikuisena). Kuten Sinnakin, olen vielä elätellyt toivoa, että joskus vaan kierrän pelkää Itävaltaa =).
      Olen ollut reilaamassa neljä kertaa aikuisiällä ja jokaisella matkalla olen halunnut, että jossain vaiheessa on oltava osa matkasta Itävallassa. Suosittelen Wieniä, Salzburgia, Innsbruckia, Zell am Seeta, Villachia, Linziä, Sölliä; juuu, mahdotonta....menet minne vaan, et tule pettymään. Joskus otimme summanmutikassa jonkun kylän: tuonne ! Zell am Seessa on pieni järvi, ympärillä alppeja, pieniä hotelleja ja sopivasti kauppoja. Helpot junayhteydet joka puolelle.
      Junat on siistejä ja kulkee ajallaan. Mitään erityisvarauksiakaan ei tarvinnut ja junissa on selkeästi ilmoitettu, jos joku paikka on jo varattu. Älä hämmästy, kun kanssamatkaajasi toivottavat sinulle "auf wiederschen" tai "gute reise". Heillä on kohteliaisuus veressä.
      Varaudu myös siihen, että niskasi menee jumiin katsellessasi upeita alppeja !

    • matkaaja.

      Kiitosta runsaista vinkeistä!! :) Tekeepä mieli päästä jo nyt matkaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe