uulan öljykuullosta

tiina-tuutikki

onko joku käyttänyt? itse olen ja ihmettelen miksi öljykuultoon tulee kokkareita. Kaupasta kun ostaa sen niin se on sileää litkua. Muutaman käyttökerran jälkeen ilmestyy kokkareita. Voikohan sitä en jälkeen käyttää, onkoa kokemusta?

2

524

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kuultoa pintaan

   Joo olen käyttänyt paljonkin, uuden hirsitalon sisäseinät suojasin ko. tuotteella, osin värittömällä, osin valkoisella sävytetyllä ja toimi hyvin. Myös kattopaneeleissa toimi oikein hyvin. Ei haise petroolilta kuten joku täällä joskus väitti, vaan kuivuessaan haisee ruokaöljyltä n. päivän, sen jälkeen ei miltään.

   Ostin tuotetta täällä Keski-Suomessa ORO:lta joka osaa ammattitaitoisesti pintakäsittelytuotteet ja heiltä ostetut tuotteet olivat koostumukseltaan aika paksua, mutta tasaista ainesta, aika lailla kuin ohkaista maalia koostumukseltaan. Ostin kerran täällä myös Kodin Terrasta öljykuultoa, siellä ne antaa niiden ilmeisesti seistä hyllyssä kauemmin, kun heiltä ostamassani valkoisella pigmentillä sävytetyssä öljykuullossa oli se pigmentti laskeutunut totaalisen tiukkaan purkin pohjalle ja pinta-aines oli tosi laihaa, vetisen oloista. Ahkeralla ja perusteellisella sekoittamisella tuostakin sai toimivan, mutta se oli siltikin huomattavasti ohuempaa kuin ORO:lta ostamani sama tuote! Aika erikoista minusta.

   Nuo kokkareet tulee öljykuultoon siitä, kun on avannut purkin ja aine on saanut happea, käy sama ilmiö kuin perinteisten öljymaalien kanssa, eli tuote alkaa kovettua pinnasta ja jos tulee pidempi tauko ennen kuin käyttää tuotetta seuraavan kerran, pintaan on ehtinyt kovettua kalvo, joka pitää ensin poistaa ennen kuin sekoittaa tuotteen taas ja käyttää. Parasta on minusta jollain terävällä, esmes puukon kärjellä, irrottaa pintakuori purkin seinämiltä alkaen ja nostella se jollain pois purkista. Öljykuullon kohdalla voi käydä niin, että kun kalvosta ei tule niin sitkeää kuin maaleissa, kalvo repeilee ja hajoaa vähän tuotteen sekaan. Siitä ei ole käytön kannalta sikäli haittaa, jos ei noita kokkareita tule siveltimen mukana käsiteltävälle pinnalle - sitä on tietysti vähän hankala välttää! Jos kokkareen palanen hajoaa siveltimeen, siitä seuraa rosoista puuroa siveltävälle pinnalle: ei kiva. Eli sikäli näiden "luonnonmukaisten" maalien kanssa pelaaminen on vähän hankalaa, mutta kyllä se minusta on maksanut vaivan, hyviä tuotteita ovat olleet.

   Ja kun monesti kysellään kellastuneen puun valkaisemisesta, niin itsellä kävi ylimmän hirren kanssa makuuhuoneessa sillä tavalla, että se jäi vaalentamatta alun perin ja kun sisäkatto ei tullutkaan sitten niin alas, minun piti käsitellä vaalennetulla öljykuullolla se kellastunut ylin hirsi. Se ehti todella kellastua ihan reilusti. Käsittelin sen sitten kahteen kertaan vaalennetulla öljykuullolla, huolellinen pitää olla että tulee tasainen jälki, hyvä sivellin pitää olla - mutta nyt kun seinää katsoo, ei kyllä huomaa, mikä hirsi on vaalennettu alun alkaen ja mikä vasta myöhemmin. Eli lakkaamatonta hirttä voi kyllä kokemukseni mukaan yrittää vaalentaa valkoisella pigmentillä sävytetyllä öljykuullolla.

  • repesorsa

   helppo tapa on sekoittaa ja sihlata vaikka sukkahousejen läpi.Muits tättien ja papereiden itsettyvyys, ei roskiin niitä !

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   160
   5143
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   510
   2413
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   527
   2049
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1664
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   79
   1603
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   16
   1258
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   9
   1091
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   256
   1052
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   238
   985
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   43
   915
  Aihe