Tiedottajaksi!

tiedottajaksi

Olisin kiinnostunut tiedottajan työstä. Olen opiskellut yliopistossa 5 vuotta pääaineena suomen kieli ja sivuaineina kirjallisuus, mediatutkimus, kasvatustiede, taidehistoria. Kuinka helppoa tällaisella FM:n tutkinnolla on päästä tiedottajaksi, vai pitäisikö hankkia esimerkiksi tradenomin paperit vielä ammattikorkeakoulusta (suuntautumalla esim. (markkinointi)viestintään)? Kauppakorkeaan pyrkiminen on poissuljettu vaihtoehto, sillä en halua käyttää enää toista 5 vuotta opiskeluun. Mahdollisuutena tietysti olisi esimerkiksi markkinoinnin perusopinnot. Kuitenkin tietääkseni amk:ssa saa käytännönläheisempää oppia työelämää ajatellen.

7

1207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viestintäpäällikkö

      Lue vaikka avoimessa yhteisöviestinnän perusopinnot ja aineopinnot, yhteisöviestintähän kouluttaa suoraan tiedottajan työhön. Tiedottajalla olisi kyllä hyvä olla myös kaupallisia opintoja pohjalla, erityisesti mikäli tähtäät yritysmaailmaan.

      • Viestintäpäällikkö

        Ja tosiaan amk:n viestintäopinnot eivät ole työelämässä ihan kovinta huutoa, tai siis niiden pohjalta on vaikeampi ainakin uralla edetä.


    • tietäääääääääääää

      sanottuna ihan perseestä oleva aineyhdistelmä. Ehkä tuo menisi jossain julkisen puolen kulttuurihommassa joka on pienipalkkaista mutta jos tähtäät yrityselämään, sulla on kyllä oltava kaupallinen koulutus lisäksi. Markkinointiviestintää pitäisi ainakin olla.

    • Kannattaa kokeilla

      Näytän pitkää nenää niille, jotka väittävät ettei tuolla aineyhdistelmällä pääse tiedottajaksi. Valmistuin 2006 maisteriksi ja hetimiten pääsin isoon yritykseen tiedottajaksi. Kyllä niissä valinnoissa, muutkin seikat kuin opiskellut aineet ratkaisevat.

      • elläimen käsi

        eikä tarvi osata edes pilkkusääntöjä. Vähänx helppoo!


      • media-assistentti

        Merkonomin koulutus oli aikoinaan niin pätevä, että heitä oli joka alalla. Nyt on Suomessa oppiarvoissa ja sen myötä myös nimikkeissä tapahtunut aivan valtava inflaatio.
        Maistereita on tuhansia, vaikka koulutus ei valmista mihinkään ammattiin, niin heitä mielellään otetaan töihin sinne missä päättäjät ovat jotain vanhoja merkonomeja. Työpaikoilla kohta kaikki ovat jonkin sortin päälliköitä vaikka ei olisi yhtään alaista.
        Entäs tämä amk? Entinen opisto, jonka parhaimmillaan sai käytyä kahdessa vuodessa kun opiskeltiin ahkerasti. Nelja vuotta amk:ssa ei kovin korkeakoululta vaikuta ainakaan opetuksen tasossa. Itseopiskelua, orientoivia opiskeluja, työharjoittelua ilmaiseksi jne. Opiskelusta parhaimmat pisteet ja hyödyn saa, joka toimii itse ja etsii vaikka netistä tarvitsemansa tiedot. Ikävä kyllä nuoriso ei kovin omatoimista kaikesta huolimatta ole.

        Media-alan koulutus on silti hyvä olla olemassa jos alalle haluaa. Toimittajan työ on ns vapaa ammatti, ei siihen mitään koulutusvaatimusta ole olemassa. Tiedottajaksi kannattaa hankkia vaikka tiedottajan ammatitutkinto lisäksi. Tiedottaja, tiedotussihteeri, viestintäassistentti, viestintäpäällikkö, tiedotuspäällikkö, nimikkeitä on moneksi. Päälliköksi jos pääsee niin silloin hommia ei tarvitse tehdä itse, todennäköisesti on joku viestintätiimi, jossa on hienoa olla mukana.
        Pahinta on, että jollekin on annettu viestintä sivutoimena.


    • 22

      Tämä nyt ei vastaa ap:n kysymykseen valitettavasti, mutta minua kiinnostaisi kysyä näkemystä omasta koulutuksestani. Opiskelen viestintää, sivuaineniani ovat tietotekniikka, markkinointi ja journalistiikka. Olisivatko tiedottajan tehtävät tällä aineyhdistelmällä todennäköisempi vaihtoehto?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7185
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4202
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2105
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2029
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1649
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe