Tiedottajaksi!

tiedottajaksi

Olisin kiinnostunut tiedottajan työstä. Olen opiskellut yliopistossa 5 vuotta pääaineena suomen kieli ja sivuaineina kirjallisuus, mediatutkimus, kasvatustiede, taidehistoria. Kuinka helppoa tällaisella FM:n tutkinnolla on päästä tiedottajaksi, vai pitäisikö hankkia esimerkiksi tradenomin paperit vielä ammattikorkeakoulusta (suuntautumalla esim. (markkinointi)viestintään)? Kauppakorkeaan pyrkiminen on poissuljettu vaihtoehto, sillä en halua käyttää enää toista 5 vuotta opiskeluun. Mahdollisuutena tietysti olisi esimerkiksi markkinoinnin perusopinnot. Kuitenkin tietääkseni amk:ssa saa käytännönläheisempää oppia työelämää ajatellen.

7

1235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viestintäpäällikkö

      Lue vaikka avoimessa yhteisöviestinnän perusopinnot ja aineopinnot, yhteisöviestintähän kouluttaa suoraan tiedottajan työhön. Tiedottajalla olisi kyllä hyvä olla myös kaupallisia opintoja pohjalla, erityisesti mikäli tähtäät yritysmaailmaan.

      • Viestintäpäällikkö

        Ja tosiaan amk:n viestintäopinnot eivät ole työelämässä ihan kovinta huutoa, tai siis niiden pohjalta on vaikeampi ainakin uralla edetä.


    • tietäääääääääääää

      sanottuna ihan perseestä oleva aineyhdistelmä. Ehkä tuo menisi jossain julkisen puolen kulttuurihommassa joka on pienipalkkaista mutta jos tähtäät yrityselämään, sulla on kyllä oltava kaupallinen koulutus lisäksi. Markkinointiviestintää pitäisi ainakin olla.

    • Kannattaa kokeilla

      Näytän pitkää nenää niille, jotka väittävät ettei tuolla aineyhdistelmällä pääse tiedottajaksi. Valmistuin 2006 maisteriksi ja hetimiten pääsin isoon yritykseen tiedottajaksi. Kyllä niissä valinnoissa, muutkin seikat kuin opiskellut aineet ratkaisevat.

      • elläimen käsi

        eikä tarvi osata edes pilkkusääntöjä. Vähänx helppoo!


      • media-assistentti

        Merkonomin koulutus oli aikoinaan niin pätevä, että heitä oli joka alalla. Nyt on Suomessa oppiarvoissa ja sen myötä myös nimikkeissä tapahtunut aivan valtava inflaatio.
        Maistereita on tuhansia, vaikka koulutus ei valmista mihinkään ammattiin, niin heitä mielellään otetaan töihin sinne missä päättäjät ovat jotain vanhoja merkonomeja. Työpaikoilla kohta kaikki ovat jonkin sortin päälliköitä vaikka ei olisi yhtään alaista.
        Entäs tämä amk? Entinen opisto, jonka parhaimmillaan sai käytyä kahdessa vuodessa kun opiskeltiin ahkerasti. Nelja vuotta amk:ssa ei kovin korkeakoululta vaikuta ainakaan opetuksen tasossa. Itseopiskelua, orientoivia opiskeluja, työharjoittelua ilmaiseksi jne. Opiskelusta parhaimmat pisteet ja hyödyn saa, joka toimii itse ja etsii vaikka netistä tarvitsemansa tiedot. Ikävä kyllä nuoriso ei kovin omatoimista kaikesta huolimatta ole.

        Media-alan koulutus on silti hyvä olla olemassa jos alalle haluaa. Toimittajan työ on ns vapaa ammatti, ei siihen mitään koulutusvaatimusta ole olemassa. Tiedottajaksi kannattaa hankkia vaikka tiedottajan ammatitutkinto lisäksi. Tiedottaja, tiedotussihteeri, viestintäassistentti, viestintäpäällikkö, tiedotuspäällikkö, nimikkeitä on moneksi. Päälliköksi jos pääsee niin silloin hommia ei tarvitse tehdä itse, todennäköisesti on joku viestintätiimi, jossa on hienoa olla mukana.
        Pahinta on, että jollekin on annettu viestintä sivutoimena.


    • 22

      Tämä nyt ei vastaa ap:n kysymykseen valitettavasti, mutta minua kiinnostaisi kysyä näkemystä omasta koulutuksestani. Opiskelen viestintää, sivuaineniani ovat tietotekniikka, markkinointi ja journalistiikka. Olisivatko tiedottajan tehtävät tällä aineyhdistelmällä todennäköisempi vaihtoehto?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe