Mukavat häät edullisesti (?)

kipeä yökukkuja

Olimme suunnitelleet häitä ensi syksylle, mutta nyt tuli yllättävä välttämätön rahareikä (n.5000€) johon joudumme ottamaan luultavammin tahtomattamme lainaa, sillä olemme molemmat minimituloisia, itse olen vakavan sairauden takia tällähetkellä vain kotona ja välillä pistäydyn vain sairaalassa, mies taas opiskelee, johon aikaa kuluu niin ettei töihin ole aikaa/energiaakaan.

Haluamme kuitenkin viettää hääjuhlamme suunniteltuna ajankohtana, mutta budjetti on siis entistäkin pienempi..Vieraita kuitenkin on varmaan maksimissaan 50, joten isot häät ne eivät olisi kuitenkaan.


Säästääkään emme oikein voi kummempia, kuten jotkut kun tulot on niin käsittämättömän alhaiset. Emme kuitenkaan tee juhlistamme kerjuujuhlia, emme pyydä lahjoja/rahaa emmekä laita lahjalistaa. Tärkeintä olisi että pääsisimme naimisiin ja myös vierailla olisi mukavaa.

Näin olen yrittänyt suunnitella, mutta apua tarvitsisin myös hintojen, sekä ainesmäärien (tarjottavissa) laskemisessa. Ja mistä saisi juhlajuomaa edullisesti, alkoholi ei välttämätön.

Kutsukortti'ainekset' on jo kasassa.Hiukset ja meikin voin tehdä itse, samoin miehelläni on jo puku, mutta kaikki muu oikeastaan uupuu. Mistä siis puvun saisi edullisesti?! (en tarvitse mitään kermakakkupuku-luonnosta), sekä ruoan,juoman ja kaiken.. Ahdistaa!


Molemmat olemme päälle parikymppisiä (minä 24, mies 26), tunnettu ollaan viitisen vuotta ja kihloihin menty kuukausi sitten. Rakastamme toisiamme jo nyt niin myötä- kuin vastamäessä. Häitämme emme aio siirtää, sillä haluamme myös olla naimisissa ennen lapsien teon aloittamista (en tykkää ajatuksesta "olen raskaana, meidän siis TÄYTYY mennä tämän takia naimisiin jotta olisimme perhe", mutta en pahalla tätä kuitenkaan sano :-) ), ja 25-vuotiaasta eteenpäin hedelmällisyys laskee ja raskaaksi tuleminen voi olla vaikeampaa ja suunnittelemme suurperhettä.

Kiitos kun/jos jaksoitte lukea ja toivottavasti löytyy asiallisia vastauksia :-)

4

572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pp

      Heippa :)

      Itse menen ukkokultani kanssa ensi kuussa naimisiin, ihan täysin salaa. Ajatus tästä oli meidän yhteinen, eikä kaduta tippaakaan. Kuitenkin pää pursuaa tällä hetkellä monenmoisia hääideoita, olen kahlannut paljon blogeja ja foorumeita kuluneiden kuukausien aikana liittyen häihin.

      Ensimmäisenä tulee mieleen teidän häätarjoamiset, onko ajatuksena tarjota lämmin ruoka? Riittäisikö kahvittelut ja siihen kylkeen myös suolaista? Onko tarkoituksena itse valmistaa tarjoamiset vai tilata? Entä missä tiloissa vieraita kestitsette? Onko jotain tuttua, ettei tarvitsisi tilavuokraa maksaa...?

      Juhlan ollessa syksyiseen/loppukesän aikaan luonnosta löytyy paljon materiaalia tilan koristeluun.

      Myös sormuksen ei tarvitse olla pramea, mikäli myöhemmin haluaa, esim. 10 vuotiashääpäivänä voi ostaa sitten timantein höystetyn sormuksen, tai myöhemmin upottaa vihkisormukseen kiviä (sormuksen on oltava vain tarpeeksi leveä).. Tai kuka edes pakottaa sormuksia ostamaan.

      Hääpuvusta, haluatko kuitenkin perinteisen, jonkinlaisen hääpuvun vai käykö muukin juhlavampi vaate kuin hääpuku? Keväällä on paljon juhlavaatteita kaupoissa (halonen, sokos, jne...), kun ihmiset pääsevät ripille/lakille/muut paperit saavat kouraan.. Ajan myötä vaatteet tulevat alennusmyynteihin. Varsinaisia hääpukuja saa ulkomailta tilattua halvemmalla, tosin niiden tasoa en osaa sanoa - kannattaa hääfoorumeilta käydä lukemassa kokemuksia.

      Oi, ajatuksia pursuaa paljonkin ja niitä olisi ihanaa jakaa. Harmi kun kukaan oma ystävä ei ole menossa naimisiin :D ..mutta toivottavasti oli hieman apua ja ajatusta eteenpäin.
      Voin vaihtaa lisää tunnelmia s.postitse [email protected], mikäli tahtonet.

    • Nina

      Heissan!
      Teillä on sama tilanne kuin meillä. Mutta itse otin käyttööni hääkoordinaattorin.Kokemus ja säästövinkkien tuntemus oli meille pelastus sitä kautta. Pyydä tarjous esim. seuraavasta www.rakkaudellasinuun.com Ei maksa paljoa, ja hinnasta voi aina sopia.Ainakin itse pystyin siihen.Nyt saadaan häät n 4500 euroon ja ei tarvinnut unelmista luopua. :) Mukavia suunnitteluhetkiä myös sulle!!

    • itse tekemällä

      Kun tekee itse lähisuvun ja ystävien avustuksella mahdollisimman paljon, niin tarjoilu tulee paljon edullisemmaksi kuin ravintolaruokaa tarjoten.
      Marttojen sivustolla on ohjeita tarjoilusa http://www.martat.fi/neuvot_arkeen/ruoka/kodin_juhlat/paljonko_varataan_tarjottavaa/
      tai tietoa voi etsiä osoitteesta www.isomitta.fi
      Myös monilla ruokasivustoilla (Valio, Yhteishyvä, Pirkka jne) on ohjeita isojen määrien laskemiseen.

      Hääpuku voi olla muukin juhlava puku. Niitä voi saada alennusmyynnistä edullisesti. Missä asut. Onko lähistöllä ammattiteatteri. Sieltä todennäköisesti löytyy vuokralle hääpuku. Sieltä vuokraaminen on edullisempaa kuin jostain morsiusliikkeestä. Mahdollisesti sen voisi varata ennakkoon.

      Tutustu Louhisaaren juomaan? Sopisiko se teidän juomaksenne. Sitä tehdään mustaherukanlehdistä siman tapaan.

      • **********

        Kannattaa hyödyntää myös tuttavapiirin osaaminen. Jos esim. suvussa/ystävissä on laulutaitoisia tai muuten musiikki ihmisiä, saisiko heitä esiintymään juhlassanne? Sama juttu leipomisten ja ruoan suhteen, yhteisurakoinnilla hoituu kaikkein halvimmin ja helpoiten. Jos haluaa kuitenkin perinteisen hääpuvun niin muista ettei sitä välttämättä tarvitse os´taa, vuokrapukujakin on nykyään joka lähtöön ja myös hääpukuliikkeistä voi löytyä tosiu halvalla vanhoja vuokra/sovitus pukuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe