Samojedi lenkkikaveriksi

Noelle

Hei,
harkitsen ei enää pennun,uutta kotia tarvitsevan samojedin ottamista,mutta en haluaisi hätiköidä päätöksen kanssa,jos sitten tulee ongelmia.
Asun yksin kerrostalossa(suht tilva asunto),työpäivät n. 5-8,5 h,n.5 päivää viikossa.Eniten huolestuttaakin,että jaksaisiko koira sitten olla yksin.
Liikun vähintään pari tuntia päivässä yksinkin,joten samojedin liikunnan tarve ei varmaan ongelma.
Minulla kokemusta koiranemäntänä,mutta siitä n.20 vuotta,mietinkin,että onkohan sitten olemassa jotain koirakoulutyyppistä apua tai systeemiä,jos oma logiikka ei riitä kouluttamiseen.Ihanne olisi,että koiran sitten saisi kasvatettua niin,että tulisi toimeen kaikkien kodissani vierailevien kanssa,eikä haukkuisi yksin ollessaan ihan hirveästi.
En oikein tiedä mitä kysyn,mutta muiden kokemuksia ehkä,kun taloon tulee vieras nuori koira. ja ehkä yleistietoa samojedi-ihmisiltä..
Kiitos mahd.vastauksista etukäteen...

1

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wuh86

      Samojedinkoira on hyvin ihmisläheinen, ystävällinen ja suht helposti koulutettava rotu. Omistan itse pian vuoden täyttävän Samojedinkoira nartun. En osaa sanoa yleisesti, miten Samojedinkoira pärjää yksin, luultavasti ihan hyvin, mutta oma koirani tekee kyllä tuhojaan yksinollessa. Eli jos sinulla on mietinnässä Sammarin hankinta, niin älä poissulje tätä asiaa.

      Aktiivisuustaso on yksilöllistä, mutta jos näin yleisesti sanoo, niin rotu vaatii päivittäistä aktiviteettia ja toimintaa. Sammari rakastaa läheisyyttä ja huomiota, se seuraa sinua kaikkialle :D se on myös poikkeuksellisen itsetietoinen, utelias ja vekkuli otus. Sillä on riittävästi älyä ja itsevarmuutta saada ohjat tassuihinsa. Samojedinkoira tarvitsee siis varmaotteisen ja vakaan omistajan, joka jaksaa välillä sen itsepäistäkin luonnetta.

      Samojedinkoira on melkoisen äänekäs, mutta turhan haukkumisen voi kouluttaa pois. Oman koirani verbaalisuus ilmenee ihastuneilla urahduksilla ja hiljaisenkuuloisina ulvomisina :), jota se käyttää etenkin silloin, kun tapaa tuttuja tyyppejä.

      Hyvä ettet tee vielä hätiköityä päätöstä. Eniten minua mietityttää tuo kerrostaloympäristö. Samojedinkoira tarvitsee (koosta riippumatta) melkoisen paljon tilaa. Kirjoititkin, että asuntosi on melko tilava. Jos tosiaan jaksaa viedä koiraa ulos useampikin kertaa päivässä, niin kyllä Samojedinkoira sopeutuu kerrostaloonkin ihan hyvin. Kuitenkin kaikista ihanteellisin paikka sille olisi omakotitalossa maalla. Rotu rakastaa ulkoilemista ja mieluiten olisi ulkona suurimmaksi osan päivästä paksun turkkinsa takia. Kesäisin helteellä alkaa olemaankin koiralla tukalat oltavat.

      Turkinhoito on työlästä mutta palkitsevaa. Hyvinharjattu koira on ilo silmälle ja koirallakin on parempi olo. Turkkia ei tarvitse pestä kunnolla kuin vain kaksi kertaa vuodessa. Keväisin kurakeleillä on hyvä huuhtasta tassut ja mahanalus. Kuraa tarttuu turkkiin ihan kiitettävästi :) eli jos vain kärsivällisyyttä riittää niin pitää varautua pesuhuoneessa ravaamiseen. Koskaan ei samojedinkoiran turkkia voi harjata liikaa. Etenkin häntä ja peppukarvat on hyvä käydä läpi useammin. Välineinä käytetään karstaa ja pohjavillakampaa.

      Onko mielessäsi ollut muitakin rotuja, mitä voisit hankkia? Jos sitten teet päätöksen Samojedinkoiran hankkimisesta, niin onnittelut hyvän rodun valinnasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe