Herätkää :D

Ex-uskovainen

Olen lueskellut jonkin aikaa näitä keskusteluja tällä palstalla, enkä voi muuta ajatella, kuin että miten ihmiset voivatkaan olla näin aivopestyjä? :D Ajatelkaa toki joskus itse omilla aivoillanne edes hetki, älkääkä aina automaattisesti uskoko kaikkea, mitä muut sanovat.

Uskoin itse koko lapsuuteni Jumalaan, ja pelkäsin ei-uskovaisten puolesta, pelkäsin lähimmäisteni puolesta, toivoin, että he uskoisivat Jumalaan, ja näin pääsisivät taivaaseen. Uskoin vielä teini-iässäkin Jumalaan, vaikka harjoitinkin (jo) silloin(kin) "syntiä", eli esim. käytin alkoholia. Minulla oli usein ahdistunut olo vaikka en sitä silloin tiedostanutkaan. Tunsin koko ajan tekeväni väärin, ja pelkäsin sitä, pääsisinkö minä ja lähimmäiseni taivaaseen.

Jossain vaiheessa uskoni tähän hömpötykseen (anteeksi tämä kielen käyttöni, uskovaiset, mutta en vain voi kunnioittaa teitä, koska tekään ette kunnioita ketään muita kuin muita uskovaisia) kuitenkin himmeni pikkuhiljaa, ja lopulta pystyin myöntämään itselleni, etten enää usko Jumalaan.

Minusta on ihan okei, että lapselle opetetaan, että on joku, jonka haltuun voi uskoa omat murheensa, ettei kaikkea tarvitse kantaa itse, ja että on joku joka heitä suojelee, eikä heidän tarvitse pelätä, tällaiset asiat ovat minullekin tuoneet turvallisuuden tunnetta lapsena ja nuorena. Mutta on sopimatonta pelotella lasta Helvetillä.

Minun arvoni kertovat (ja käsittääkseni myös Jeesus on opettanut), että ihmisellä ei ole oikeutta tuomita tai arvostella toistensa tekosia, vaan jätettäköön se Jumalan tehtäväksi. Minut on kasvatettu rakastamaan niin lähimmäisiä kuin vihamiehiäkin, enkä täten lähde tuomitsemaan ketään ihmisiä, koska en pidä itseänikään täydellisenä.

Voin kuvitella, miltä teistä tuntuu, kun sanon näin, mutta en voi muutakun toivoa, että tekin jonain päivänä heräisitte ja tajuaisitte, ettei tuolla hömpötyksellä ole mitään perää. Minä vapauduin, kun tajusin, ettei Jumalaa ole olemassa. Päätän itse omista teoistani, eikä minun tarvitse pelätä, että joudun Helvettiin, jos harjoitan "syntiä".

Miten voitte uskoa johonkin satuolentoon, joka tämän maailmankaikkeuden olisi luonut? Meidän ei edes tarvitse tietää, mistä maailma on tullut ja mitä tuolla jossakin on. Minusta vain kuulostaa todennäköisemmältä, että Maapallo on saanut alkunsa alkuräjähdyksestä kuin jostakin satuolennosta, jolla on yhtä paljon perää kuin Pupu Tupunalla. Ihmisten kirjoittama kirja se Raamattukin vain on, ja ihmiset tekevät omia tulkintojaan kuulemastaan, ja muokkaavat kertomansa sellaiseksi viestiksi, johon he itse uskovat, ja jota he haluavat välittää. Elämmehän sentään jo 2000-luvulla.

Olette niin ahdasmielisiä, kun näette vain itsenne ja oman uskontokuntanne ainoaksi oikeaksi. Tutustukaa muihinkin uskontokuntiin ja muihin ihmisiin, hyväksykää, että on olemassa muunkinlaisia ihmisiä kuin te. Eläkää te vain sitä "synnitöntä" elämää, mutta jättäkää tuo homoseksuaalien parantaminen ja eheyttäminen sekä muu suosiolla jonkun muun tehtäväksi, vaikka sitten Jumalan. Kyllä me pärjäämme ilman teitä ja teidän rukouksianne, uskokaa pois. Osaamme ajatella omilla aivoillamme ja tehdä omia päätöksiämme, emme tarvitse teidän mielipiteitänne tai rukouksianne.

Jumala hoitaa kyllä tehtävänsä, antakaa te meidän "syntisten" ihmisten elää rauhassa tätä "syntistä" elämäämme. En voi muuta toivoa kuin että HERÄTKÄÄ, VAPAUTUKAA.

Hyvää jatkoa. :)

4

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pupu Tupuna

      Näin. Enpä ois voinu ite paremmin sanoa.

    • moderaattori III

      Mielipiteesi heittelehtivät edestakaisin, et sano uskovasi Jumalaan, mutta toisaalta, että on hyvä uskoa johonkin mihin turvata ja joka suojelee...
      Yleistät uskovaiset oman kokemuksesi perusteella, otanta on melko vaatimaton.
      Mutta ei siinä mitään, kukin uskokoon miten parhaaksi näkee, mutta älä yleistä, parempi on kun käytät ilmaisuja "minun mielestäni"

      • Ex-uskovainen

        Kirjoitus oli tarkoitettu niille, jotka löytävät omia tunnusmerkkejään tekstistä. :)

        Ja aivan kuten kerroin, minä uskoin lapsena Jumalaan, en usko enää.

        Ja aivan, olen edelleen sitä mieltä, että lapselle voi kertoa vaikka sitten Jumalasta, jollei parempaa turvaa keksi, ja antaa hänelle sellaisen olon, ettei hän ole yksin. Esimerkiksi niillä hetkillä, kun lapsi puhuu kuolemasta, taivaasta kertominen voi olla hyvä ratkaisu. Mutta kaiken sen negatiivisen, sen että jos lapsi elää oman tahtonsa ja oman järkensä mukaan, niin hän joutuu Helvettiin, sen voi jättää pois.


    • kuroineko

      kun osuit sitte just oikeeseen. Ihan totta, paremmin ei olis voinu sanoia (:

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe