Ulkosuomalaiseksi talven ajaksi

Nari-naa

Haaveissa on viettää yksi talvi (3-4 kk) ulkomailla perheen kanssa. Mieluiten Euroopassa ja suhteellisen lämpimässä paikassa. Mitään varsinaista auringonhelotusta ei kaivata ja tuskinpa sitä tammikuussa missään juuri onkaan. Pääasiallinen idea on viettää yksi kunnon lomarupeama kun töitäkin on tullut tehtyä, mutta samalla tuosta saisi hyvän kokemuksen pidempäänkin oleiluun vieraassa maassa. Lapset on ala-asteiässä ja vaimo opettaja joten kotiopetuskin hoituisi. En tiedä sitten miten koululaitos tuohon suhtautuu, mutta selvittää pitää.

Meininkinä olisi ottaa sapattivapaat ja sinnitellä tuo aika niillä tuloilla ja säästöillä. Oletan että nelihenkinen perhe asuu kivasti tonnilla kuussa ja saman verran voisi budjetoida muuhun elämiseen. Toki joitain tonneja saa varata muuhun kivaan. Tuohon matkat päälle joten ajattelin että esim. 4 kk pärjättäisiin n 12 tonnilla.

Kohdemaata ollaan mietitty muutamilta kanteilta. Espanjaa ja sikäläistä suomalaismeininkiä vähän kammoksutaan, mutta olisi siinä hyvätkin puolensa. Suomalaisista saisi toki tukea ja turvaa jos homma alkaa ahistamaan. Ja voihan sitä olla vähän sivummallakin. Joku Nizzan seutu ja Italia voisivat tulla kyseeseen myös.

Onko tällä palstalla kellään kokemuksia tuollaisesta irtiotosta? Muitakin kommentteja haaveemme järkevyydestä otetaan mielellään vastaan.

4

380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkia kunnia Espanjalle, mutta Euroopassa on runsaasti muita mahdollisuuksia. Kohdallanne valintaa voi tosin rajoittaa suomalaisen yhteisön puute. Espanjasta löytyy paljon paljon paikkoja, joissa ei asu suomalaisia.

      On tärkeää miettiä, minkälaisen ympäristön haluaa noiksi neljäksi kuukaudeksi, onko se esim. maalaisympäristö vai kaupunkiympäristö, lomanviettopaikka, iso kaupunki vai pieni kaupunki. Valintaan tältä osin vaikuttanevat perheenne harrastukset ja mieltymykset.

      Yksin Espanjan naapurimaista on Portugali, jonka etelärannikolla talvehtii ja asuu pysyvästikin jonkin verran suomalaisia. Minä ja vaimoni asumme pysyvästi Ponta Delgadan kaupungissa São Miguelin saarella Azoreilla, joka mielestäni on myös mahdollinen valinta. Meillä on täällä rauhallista ja luonto on lähellä. Budjettinne on enemmän kuin riittävä. Nelihenkisen portugalilaisen perheen on pärjättävä keskimäärin noin 1500 euron kuukausibudjetilla.

    • vakiasukki

      Viime talvikauden (lokakuusta toukokuuhun) Kyproksen Limassolissa oli turistipappina nuorehko mies, joka toi perheensä mukanaan. Eli mies oli täällä työssä (no, koko perhe kyllä osallistui välillä!) ja lisäksi vaimo 3 lasta, iältään sylivauvasta-esikouluikäiseen.
      Uskoisin, että se oli ihan mukava kokemus heille. Vaikkei mikään 'sapattivapaa'.
      Rahat riittävät kyllä ja esim. juuri Limassolissa on aika paljon suomalaisiakin talviasukkaita (ei riesaksi asti..). Englannilla pärjää hyvin. Ja mahdollisen sairaanhoidon saa EU-kortilla.

      Limassol on kansainvälinen, elävä kaupunki ympäri vuoden. Esim. Pafoksessa on talvisin melko hiljaista; onhan se paljon pienempikin.
      Saari sinänsä on niin pieni, että 4 kk oleskelun aikana ehtii hyvin reissata vaikka pohjoisessa, Kyreniassa. Päätiet ovat hyväkuntoisia, ainoa miinus on vasemmanpuoleinen liikenne johon pitää alussa totutella. :-)

      • Kyproksen

        Agia Napassa on talvisin runsaasti Suomalaisia.


    • maistuva ulkoelo

      Kun näin ensin vain otsikon ja nimimerkkisi, tuskailin että taas on luvassa valitusta suomalaisesta talvesta. Minusta ei ole eroa, tepasteleeko talvella lätäköissä pimeän harmaassa Pariisissa vai Helsingissä. Tunnelmassakin on suuri ero talven ja kesän välillä, aivan kuten Suomessakin.

      Mutta tässähän ei ollut tuosta kyse. Suunnitelmanne kuulostaa hauskalta. Tosiaankin, lyhyillä turistireissuilla ei pääse todellisuudessa ulkomaan kulttuuriin tutustumaan, vaan se vaatii arjessa elämistä. Kuulostaa hyvältä idealta kokeilla, miltä ulkomailla elo vakituisesti maistuisi.

      Paikkaan en ota mitään kantaa, koska itse asun pohjoisempana Pariisissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe