Onko kukaan koskaan miettiny tätä?

mä oon miettiny

Mua mietityttää ja joskus kyllästyttääkin se, että olen syntynyt tähän aikaan. Joskus tulee mieleen, että olisin halunnut syntyä vaikka vuonna 3000 tai 4000 tai 5000, mutta kuitenkin johonkin kaukaisen tulevaisuuden vuoteen. Mulla käy niin kateeksi niitä ihmisiä, jotka saa elää esim. vuonna 3000. Onko kukaan koskaan miettiny, millanen unelmapaikka sen hetken maailma on tähän päivään verrattuna? Niillä on kaiken maailman pelit, vehkeet ja mukavuudet siihen aikaan, jota meillä ei ole. Ne pystyy varmaan jo melkein ajatuksen voimalla vaikka tilaamaan pizzan vaikka toiselta puolelta maapalloa, ja se ois sitte sekunnissa tilaajan kotona. Tämä oli vain yksittäinen esimerkki. Ton ajan maailmassa ois varmasti vaikka kuinka paljon kaikkea mukavaa.

Jos aikamatkailu ois mahdollista, niin mä lähtisin heti johonkin kaukaisen tulevaisuuden vuoteen. Maailma tulee olemaan varmasti vuonna 3000 aivan unelmapaikka elää. Sen ajan ihmisillä on kaikkea, niiltä ei puutu mitään. Silloin on varmasti jo kukistettu esim. kaikki taudit maailmasta, että ihminen ei varmaan oo silloin enää ikinä sairas. Silloin on varmasti supernopeita ja turvallisia autoja, kukaan ei kuole ikinä esim. liikennekolareissa. Silloin on ihmisen keskimääräinen elinikäkin pidentynyt varmaan johonkin 200 vuoteen ainakin, ellei enempäänkin. Ja jos ihminen mieltäisi itsensä rumaksi, niin se tuohon aikaan pystyisi muokkaamaan helposti kehoansa siihen malliin, että jostain tosi rumiluksesta tulisi sekunnissa vaikka maailman kaunein/komein ihminen, kun käy vaan muodonmuutoskoneessa. Tuossa vain muutamia esimerkkejä lukemattomista mahdollisuuksisa. Elämä hymyilisi täysin.

Onko kukaan muu ajatellut ikinä tämmöistä?

37

1716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henkilö92

      Niillä olisi myös ilmasto joka on varmasti siinä vaiheessa elinkelvoton. Ja mitä tuohon muodonmuutos juttuun tulee, niin se menisi lopulta siihen että kaikki muuttelesivat itseään koko ajan, eikä kukaan tuntisi ketään. Pitäsi kantaa sormenjälki tunnistinta mukanaan että erottaisi kaverinsa muista. Kukaan ei löytäisi ketään, koska ikinä ei voisi tietää minkä näköinen kukin olisi.

      Ja muutenkin. Maailma olisi ainakin elinkelvoton ellei kokokaan tuhoutunut. Ihmiset ovat kuolleet jo kolmesti ennen vuotta 3000.

      Itse haluaisin taas elää noin 3000 vuotta menneisyydessä. Voisi vaan juosta metsässä ja kerätä marjoja ja metsästää ruokaa ja kalastaa. Ei tarvitsisi kantaa huolta oikein mistään muusta kuin siitä että pysyy hengissä.

      • metsään mennään

        Jos ihmiskunta selviytyy vuoteen 3000 niin tuskin enää planeetalla Maa asutaan, vaan tästä tehdään jokin kaatopaikka ja ihmiskunta muuttaa avaruuteen tai jollekin kaukaiselle planeetalle asumaan.

        Itsekin haluaisin mielummin, vaikka juuri 3000 vuotta taaksepäin, ehkä enemmänkin ja juoksentelemaan metsikköön, metsästämään ruuan ja niin edes päin. Joskin siihen aikaan tuskin elin edes 30 vuotiaaksi, mutta ihan sama.


      • asdfytrewq
        metsään mennään kirjoitti:

        Jos ihmiskunta selviytyy vuoteen 3000 niin tuskin enää planeetalla Maa asutaan, vaan tästä tehdään jokin kaatopaikka ja ihmiskunta muuttaa avaruuteen tai jollekin kaukaiselle planeetalle asumaan.

        Itsekin haluaisin mielummin, vaikka juuri 3000 vuotta taaksepäin, ehkä enemmänkin ja juoksentelemaan metsikköön, metsästämään ruuan ja niin edes päin. Joskin siihen aikaan tuskin elin edes 30 vuotiaaksi, mutta ihan sama.

        Eiköhän tuo edelleen onnistu. Suomessa on vielä laajasti erämaata eli sinne vain metsästämään ruokaa.


      • ei välttämättä

        "Niillä olisi myös ilmasto joka on varmasti siinä vaiheessa elinkelvoton."

        Mistäpä sen voi tietää, tiedä vaikka ihminen olisi tuohon mennessä jo oppinut hallitsemaan säätä ja ilmastoa.


      • elmere-
        metsään mennään kirjoitti:

        Jos ihmiskunta selviytyy vuoteen 3000 niin tuskin enää planeetalla Maa asutaan, vaan tästä tehdään jokin kaatopaikka ja ihmiskunta muuttaa avaruuteen tai jollekin kaukaiselle planeetalle asumaan.

        Itsekin haluaisin mielummin, vaikka juuri 3000 vuotta taaksepäin, ehkä enemmänkin ja juoksentelemaan metsikköön, metsästämään ruuan ja niin edes päin. Joskin siihen aikaan tuskin elin edes 30 vuotiaaksi, mutta ihan sama.

        Minä haluaisin elää Preeria-intiaanien aikaan silloin kun ne saivat hevoset alleen. Silloin niillä oli kuulemma kaikkien aikojen paras elintaso, jos lasketaan minkäverran niiden tarvitsi käyttää aikaa saavuttaakseen toimeentulon. Niillä jäi runsaasti aikaa näprätäkseen kaikenlaisia koristeita vaatteisiin ja työvälineisiin.


    • ...

      Olen miettinyt samaa. Tosin olen myös miettinyt, että jos eläisinkin vaikkapa vuotta 3000, voisin yhtä hyvin silloin toivoa eläväni vuotta 4000. Onhan maailma nytkin ihan hurjasti erilainen kuin 1000 vuotta sitten. Noh, ehkäpä ihminen ehtii syödä päänsä jo seuraavan tuhannen vuoden kuluessa.

    • dessdde

      Ei ole tullut mietittyä. Olen kuitenkin miettinyt, että olisi voinut olla kiva elää 1930-luvun Saksassa.

    • dsafsaffafdadf

      Hieno...
      Muodonmuutos? Justjust, sulla on erilaiset unelmat ku mulla, mun unelma on se että kaikki ihmiset on valkoista anatomiaa eikä nähdä ulkonäköä, vaan nähdään vaan luonne, ja siihen rakastutaan.

    • Devill..

      Isovanhempani ovat kertoneet että ennen ihmiset olivat onnellisempia. Ei sellaista häikäilemätöntä oman edun tavoittelua ja kyynärpäätaktiikkaa ja kilpailuyhteiskuntaa kun nykyisin. Ihmiset olivat rauhallisempia ja tasapainoisempia. Elämä verkkaisempaa. Itse olisin halunnut olla 1800 luvun alun, tasankointiaani pohjois-amerikassa. Ne ovat tarvinneet kaikista vähiten aikaa välttämättomän toimeentulon hankkimiseen. Kun 10000 päiset biisonilaumat ovat vaeltaneet preerioilla ja olivat saaneet hevoset käyttöönsä. Tarvitsi vain käydä kellistämässä biisoni laumasta, niin sillähän sitä sätkytteli taas vähän aikaa.

      • niin ja näin

        Entisaikaan ei osattu parantaa tauteja niin hyvin, kuin nykyään. Esimerkiki tämä samainen virus, joka nyttemmin tunnetaan sikainfluenssana, ilmeni vuonna 1918 espanjantautina ja se tappoi kymmeniä miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Nyttemmin siihen on olemassa rokotteet ja lääkkeet, ja sikainfluenssaan on toistaiseksi kuollut "vain" reilu 14 000 ihmistä, että aika huikea ero. Nykypäivänä tuo lääketiede on niin paljon pitemmällä, kuin mitä se oli esim. 1800-luvulla. Että ainakin lääketieteen puolesta eläisin mieluummin nykypäivänä ja miksenpä vaikka tulevaisuudessa, kuin menneisyydessä. Mutta muista syistä voisin elää menneisyydessä, mitkään muut asiat menneisyydessä eivät minua haittaisi.


    • referenssi

      Itseasiassa maailmanloppu tulee 12.12.2012

      • .......

        Kaikki, jotka noin uskovat, voisitteko luovuttaa pankkitilinne sisällön minulle 11.12.2012? Teille lienee yhdentekevää, miten paljon rahaa jätätte hukkuvaan planeettaan.


      • saan oman

        Tulee paljon tyhjiä asuntoja, hinnat rommaa!


      • ------

        Maailmanloppu on ennustettu kylläkin 21 tai 22.12.2012...


      • ghfghgf

        eitule


    • ppessimisti

      kenties vuonna 3000 ihminen on taantunut keskiajalle, sivilisaatiosta on vain rauniot jäljellä, ympäristömyrkyt ja muut jätteet oavt tehneet maasta mahon, suuri osa biosfäärin eliöistä on kuollut sukupuuttoon, ilmastonmuutos on lähtenyt lapasesta, taudit verottaa, jossain Siperian perillä asuu vielä sisäsiittoisia ja epämuodostuneita pakolaisia nyhtäen kitukasvuisia nauriita maasta ja lämmitellen märällä turpeella vanhoissa armeijan ohjussiiloissa? Meret ovat autioita ja myrkyllisiä. Koko lauhkea ja trooppinen vyöhyke on 4 ja 5 maailmansodan säteilevien kraattereiden autioitama elinkelvoton joutomaa jolle porottaa tuhoutuneen otsonikerroksen läpi armoton UV säteily.

      Kukaan ei osaa lukea, tiede ja teknologia on vaipunut unholaan. Ei sen puoleen, fossiiliset polttoaineet on käytetty lähes loppuun. Sähköä, juoksevaa vettä, viemäriä tai keskuslämmitystä ei ole.

      Ajattelepa vuotta 100 000; pari kolme uutta jääkautta ovat hiertäneet sen verran peruskalliota muruiksi että kaikki vielä miljoonavuotta säteilevät ydinjätteet ovat nousseet luolistaan pintaan, tai siis jauhautuneet radioaktiiviseksi soraksi ja levinnet ympäriinsä. Se vähä mitä eliöitä on jäljellä kärsii vakavista mutaatioista ja kehityshäiriöistä.

      Vuonna 5 000 000 nippanappa selvinneet delfiinien jäkeläiset aloittavat 6. maailmansodan ja tulevat vahingossa repäisseeksi Mariaanien haudan auki sulaan laavaan asti 3000 km matkalta ja kolmasosa maailman valtameristä haihtuu höyrypilveksi ja keittää kaiken vielä jäljellä olevan elävältä.

      Vuonna 1 000 000 Jeesus palaa messiaana taivaasta Siriuslaisten lautaslaivueen kera, toteaa että paskaks mänt ja jatkaa matkaansa etsien jotain toista palloa jonka asukkaita voisi höynäyttää...

      Vuona 4 500 000 000 joku keskisen linnunradan pohatta hakee aikakoneella kelomökin menneisyydestä paikalle joka ennen oli Lappeenrannan keskusta, mutta nyt mannerten liikunnan seurauksena sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, ja kutsuu kaikki kaverit bailaamaan seuraavat 500 milj. vuotta ja odottamaan lopullista mahtispektaakkelia kun aurinko paisuu nin suureksi että imaisee koko halvatun pallon sisälleen.

      • ....

        Itse asiassa aurinko ei todennäköisesti ennen sammumistaan tule paisumaan niin suureksi, että se hävittäisi maan. Toki kärvennys lienee turhan rajua elämiseen.


      • taantuminen mahdoton

        "kenties vuonna 3000 ihminen on taantunut keskiajalle"

        Keskiajalla ei oltu nykyisellä tasolla, koska silloin ihmisen osaaminen, tiede ja teknologia ei yksinkertaisesti ollut nykyisellä tasolla. Mutta nykyään on. Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta.

        "taudit verottaa"

        Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään.

        "Kukaan ei osaa lukea, tiede ja teknologia on vaipunut unholaan. Ei sen puoleen, fossiiliset polttoaineet on käytetty lähes loppuun. Sähköä, juoksevaa vettä, viemäriä tai keskuslämmitystä ei ole."

        Kuten jo äsken sanoin, minkä ihminen on kerran oppinut, niin sen se tulee osaamaan ikuisesti. Ei ihminen voi unohtaa oppimiansa ja kehittämiänsä teknologioita.

        "Ajattelepa vuotta 100 000; pari kolme uutta jääkautta"

        Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa.

        Ja joskus miljoonien vuosien kuluttua lienee avaruuden tutkimus jo niin pitkällä, että on löydetty joku uusi asuinkelpoinen planeetta, mikäli tämän planeetan tuhoa ei voitaisi millään estää.


      • yx vaan
        taantuminen mahdoton kirjoitti:

        "kenties vuonna 3000 ihminen on taantunut keskiajalle"

        Keskiajalla ei oltu nykyisellä tasolla, koska silloin ihmisen osaaminen, tiede ja teknologia ei yksinkertaisesti ollut nykyisellä tasolla. Mutta nykyään on. Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta.

        "taudit verottaa"

        Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään.

        "Kukaan ei osaa lukea, tiede ja teknologia on vaipunut unholaan. Ei sen puoleen, fossiiliset polttoaineet on käytetty lähes loppuun. Sähköä, juoksevaa vettä, viemäriä tai keskuslämmitystä ei ole."

        Kuten jo äsken sanoin, minkä ihminen on kerran oppinut, niin sen se tulee osaamaan ikuisesti. Ei ihminen voi unohtaa oppimiansa ja kehittämiänsä teknologioita.

        "Ajattelepa vuotta 100 000; pari kolme uutta jääkautta"

        Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa.

        Ja joskus miljoonien vuosien kuluttua lienee avaruuden tutkimus jo niin pitkällä, että on löydetty joku uusi asuinkelpoinen planeetta, mikäli tämän planeetan tuhoa ei voitaisi millään estää.

        "Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta."

        - Sinä osaat lukea koska sinulle on se koulussa opetettu. Tiedät miten hehkulamppu vaihdetaan. Pistetään sinut metsään ja käsketään rakentaa hehkulamppu, onnistuuko? Vaikka tiedät millainen hehkulamppu on, ehkä tiedät sen valmistusperiaatteenkin. Pistetään sinne metsään lukutaidoton, annetaan sille kirjalliset ohjeet hehkulampun valmistamiseen ja tarvittavat työkalut, tuleeko valmista? Pistetään sinne metsään joku joka ei ole koskaan nähnyt toimivaa lamppua, ehkä rikkinäisen, joka ei tiedä sähköstä mitään, joka ei osaa lukea ja kirjoittaa millään kielellä, sehän luulee että tämä homma on jotain jumalillista tietömystä vaativaa. Ihmisen sivilisaatio perustuu kieleen ja ja aikaisemmin tuotetun tiedon varastointiin jotta myöhemmät sukupolvet osaavat toistaa jo opitun. Tälläkin hetkellä sivilisaatioiden osittaista rappeutumista on selvästi nähtävillä. Esim. USA, maailman rikkain ja kyvykkäin valtio. 60-70 luvulla jokaiselle jenkille oli itsestään selvää että mennään kouluun ja luodaan uusi uljas maailma. Nyt 10-15% USAn kansalaisista osaa lukea enää välttävästi, terveydenhuolto on retuperällä, evoluutioteoria on pannassa ja ihmiset mieluummin uskovat saarnaajia ja humpuukimaakareita. Mitään kansakuntaa jalopoilleen pistävää katastrofia ei kutenkaan ole ollut ja kehitys on mennyt eteenpäin. Tämä osoituksnea kuin pienestä homma on kiinni. Hirmumyrsky Katrina New Orleansissa palautti yhden kaupungin takaisin silkkaan barbariaan yhdessä yössä - vaikka tunnin ajomatkan päässä oli jo odottamassa huippuluokan pelastusjärjestelmä. Sama kuvio toistui viimeksi Haitissa ja Chilessä. Ihminen pysyy "sivistyneenä" tasan niin kauan kuin ympäröivä yhteiskuntajärjestys.

        "Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään."

        - Tällä hetkellä ihmiskunnan suurin luonnollinen uhka ovat uudet taudit ja virukset. Globaali maailma on luonut aivan uuden kasvualustan kyteville sairauksille. Uusia "tappajapöpöjä" ilmaantuu vuosittain ja niistä on selvitty toistaiseksi vain ja ainoastaan teknologian turvin. Sikaflunssa, lintuinfluenssa, SARS... Mikäli terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa tai syntyy pöpö johon ei keksitä vastusta tarpeeksi nopeasti niin maailmanlaajuinen katastrofi on tosiasia. Poikkeustilassa homma leviäisi käsiin.

        "Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa."

        - Pelkästään projektiin tarvittavat energiavarat olisivat niin järjettömät että olisi helpompi siirtää ihmiskunta marsiin ja terraformata siitä uusi asuinkelvollinen planeetta. Tämä siis olettamuksella että jääkauden tullessa tarvittava teknologia on käytössä. Ettei mikään uuskatolinen uskontokunta ole alistanut ihmiskuntaa uuteen oppimattomuuden aikaan. Kuulostavatko Talebanit tutuilta? He haluavat paremman maailman. Kriisitilanteessa mikä tahansa tarpeeksi voimaksa huuhaa-järjestelmä voi viedä sivistystä satoja vuosia taaksepäin vain lupaamalla massoille paremman maailman heti kun kirjastot on poltettu. 10 000 vuotta kerrallaan jauhavat jäämassat tunnetusti rouhivat kokonaisia mantereita soraksi. Sillon viimeistään "hajoamattomat" muovipussit ja styroksin kappaleet muuttuvat jauhoksi. Tottakai ihmiskunta voi selvitä jääkaudesta ilman teknologiaakin, aivan kuten apinaesi-isämme aikoinaan päiväntasaajalla. Selviytyminen voi jopa vaatia taantumista niukkenevien resurssien puitteissa.


      • yx vaan
        yx vaan kirjoitti:

        "Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta."

        - Sinä osaat lukea koska sinulle on se koulussa opetettu. Tiedät miten hehkulamppu vaihdetaan. Pistetään sinut metsään ja käsketään rakentaa hehkulamppu, onnistuuko? Vaikka tiedät millainen hehkulamppu on, ehkä tiedät sen valmistusperiaatteenkin. Pistetään sinne metsään lukutaidoton, annetaan sille kirjalliset ohjeet hehkulampun valmistamiseen ja tarvittavat työkalut, tuleeko valmista? Pistetään sinne metsään joku joka ei ole koskaan nähnyt toimivaa lamppua, ehkä rikkinäisen, joka ei tiedä sähköstä mitään, joka ei osaa lukea ja kirjoittaa millään kielellä, sehän luulee että tämä homma on jotain jumalillista tietömystä vaativaa. Ihmisen sivilisaatio perustuu kieleen ja ja aikaisemmin tuotetun tiedon varastointiin jotta myöhemmät sukupolvet osaavat toistaa jo opitun. Tälläkin hetkellä sivilisaatioiden osittaista rappeutumista on selvästi nähtävillä. Esim. USA, maailman rikkain ja kyvykkäin valtio. 60-70 luvulla jokaiselle jenkille oli itsestään selvää että mennään kouluun ja luodaan uusi uljas maailma. Nyt 10-15% USAn kansalaisista osaa lukea enää välttävästi, terveydenhuolto on retuperällä, evoluutioteoria on pannassa ja ihmiset mieluummin uskovat saarnaajia ja humpuukimaakareita. Mitään kansakuntaa jalopoilleen pistävää katastrofia ei kutenkaan ole ollut ja kehitys on mennyt eteenpäin. Tämä osoituksnea kuin pienestä homma on kiinni. Hirmumyrsky Katrina New Orleansissa palautti yhden kaupungin takaisin silkkaan barbariaan yhdessä yössä - vaikka tunnin ajomatkan päässä oli jo odottamassa huippuluokan pelastusjärjestelmä. Sama kuvio toistui viimeksi Haitissa ja Chilessä. Ihminen pysyy "sivistyneenä" tasan niin kauan kuin ympäröivä yhteiskuntajärjestys.

        "Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään."

        - Tällä hetkellä ihmiskunnan suurin luonnollinen uhka ovat uudet taudit ja virukset. Globaali maailma on luonut aivan uuden kasvualustan kyteville sairauksille. Uusia "tappajapöpöjä" ilmaantuu vuosittain ja niistä on selvitty toistaiseksi vain ja ainoastaan teknologian turvin. Sikaflunssa, lintuinfluenssa, SARS... Mikäli terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa tai syntyy pöpö johon ei keksitä vastusta tarpeeksi nopeasti niin maailmanlaajuinen katastrofi on tosiasia. Poikkeustilassa homma leviäisi käsiin.

        "Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa."

        - Pelkästään projektiin tarvittavat energiavarat olisivat niin järjettömät että olisi helpompi siirtää ihmiskunta marsiin ja terraformata siitä uusi asuinkelvollinen planeetta. Tämä siis olettamuksella että jääkauden tullessa tarvittava teknologia on käytössä. Ettei mikään uuskatolinen uskontokunta ole alistanut ihmiskuntaa uuteen oppimattomuuden aikaan. Kuulostavatko Talebanit tutuilta? He haluavat paremman maailman. Kriisitilanteessa mikä tahansa tarpeeksi voimaksa huuhaa-järjestelmä voi viedä sivistystä satoja vuosia taaksepäin vain lupaamalla massoille paremman maailman heti kun kirjastot on poltettu. 10 000 vuotta kerrallaan jauhavat jäämassat tunnetusti rouhivat kokonaisia mantereita soraksi. Sillon viimeistään "hajoamattomat" muovipussit ja styroksin kappaleet muuttuvat jauhoksi. Tottakai ihmiskunta voi selvitä jääkaudesta ilman teknologiaakin, aivan kuten apinaesi-isämme aikoinaan päiväntasaajalla. Selviytyminen voi jopa vaatia taantumista niukkenevien resurssien puitteissa.

        "Ja joskus miljoonien vuosien kuluttua lienee avaruuden tutkimus jo niin pitkällä, että on löydetty joku uusi asuinkelpoinen planeetta, mikäli tämän planeetan tuhoa ei voitaisi millään estää."

        - jeh, jos laji itsessään on vielä paikalla. Homo Sapiens on vasta noin muutaman kymmenen vuoden ikäinen laji. Viimeisten 100 vuoden aikana olemme luoneet teknologian jolla pystymme tuhoaman itsemme 30 minuutissa radioaktiiviseksi tuhkaksi - ja yhä useampi haluaa näppinsä tuohon teknologiaan. Vielä 50 000 vuotta sitten tällä planeetalla oli toinenkin älyllinen laji; Neandertalit. Miljoonien vuosien aikana on todennäköisempää että evoluutio (mkäli sen annetaan toimia) joko muuttaa ihmisen joksikin aivan toista nimeä kantavaksi lajiksi - tai poistaa sen. Tilalle saattaa nousta jokin toinen kehittynyt laji joka on lähtöisin jostain muusta lajista; delfiinit, rotat, kottaraiset...

        Tässä voisi ottaa esiin sen seikan että tällä hetkellä ihmisen evoluutio on alkanut osoittaa degeneroitumisen merkkejä. Paljon puhutaan siitä kuinka ihminen tulee kehittymään, näkökyky laajenee käsittämään infrapunaa jne. Evoluutio kuitenkin toimii valintaperusteella; mutaatiosta tulee vallitseva ominaisuus jos se on lajille hyödyllinen (eli jos joku saamutaation seurauksena infrapunanäön niin hänen tulisi tehdä pirusti kakaroita). Ja päinvastoin; mutaatio joka ei ole hyödyllinen poistuu luonnollisen valinnan kautta. Esim. epämuodostunut hirvenvasa ei jatka sukua koska se ei mutaationsa takia ole tarpeeksi nopea paetakseen sutta, se mutaatio loppuu siihen. Sivlisaatio itsessään on tehnyt luonnonvalinnan tyhjäksi. Kukaan länsimainen ihminen ei enää kuole siksi että hän olisi geneettisiltä ominaisuuksiltaan muita huonompi. Päinvastoin; vaikka olet likinäköinen niin perustat perheen ja siität lapsia, eli likinäköisyys lisääntyy. Luonnossa kävisi toisin, likinäköinen ei löytäisi marjamättäitä eikä havaitsisi vihollista, kuolisi, ja paremmin silmin varustetut jatkaisivat sukua. Nykyään jokaisella vammaisella on ihmisarvon nimissä oikeus perustaa perhe. Sen sijaan nykyään geenejään levittelevät enemmän aivan toisenlaatuiset yksilöt. Jollakin alkoholisoituneella rock-staralla olisi vientiä vaikka kuinka, välittämättä siitä että geeneissään hän saattaa kantaa korkeampaa todennäköisyyttä alkoholismiin. Jo sata vuotta sitten Euroopan kuningassuvuista tuli sisäsiittoisia jatkuvan poikknainnin vuoksi. Jokainen silti haluaisi sukuunsa prinssin tai prinsessan, eli sosiaalisesta statuksesta on tullut yksi luonnonvalinnan kumonnut lisääntymisperuste. Riittää kun olet tarpeeksi rikas ja naisia lappaa ovesta sisään, vaikka olisitkin mongoloidi. Ihmiskunnan geenipooli on aloittanut degeneroitumisen.


      • piskat
        taantuminen mahdoton kirjoitti:

        "kenties vuonna 3000 ihminen on taantunut keskiajalle"

        Keskiajalla ei oltu nykyisellä tasolla, koska silloin ihmisen osaaminen, tiede ja teknologia ei yksinkertaisesti ollut nykyisellä tasolla. Mutta nykyään on. Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta.

        "taudit verottaa"

        Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään.

        "Kukaan ei osaa lukea, tiede ja teknologia on vaipunut unholaan. Ei sen puoleen, fossiiliset polttoaineet on käytetty lähes loppuun. Sähköä, juoksevaa vettä, viemäriä tai keskuslämmitystä ei ole."

        Kuten jo äsken sanoin, minkä ihminen on kerran oppinut, niin sen se tulee osaamaan ikuisesti. Ei ihminen voi unohtaa oppimiansa ja kehittämiänsä teknologioita.

        "Ajattelepa vuotta 100 000; pari kolme uutta jääkautta"

        Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa.

        Ja joskus miljoonien vuosien kuluttua lienee avaruuden tutkimus jo niin pitkällä, että on löydetty joku uusi asuinkelpoinen planeetta, mikäli tämän planeetan tuhoa ei voitaisi millään estää.

        Minä haluaisin, että kaikki teknologia kaatuisi tähän paikkaan. Ihmisellä olisi hallussaan se tietotaito, joka sillä nyt on, mutta Internet kaatuisi, sähköt loppuisi ja linkkitornit lakkaisi toimimasta. Kyllä siinä rytäkässä ihmishenkiä menetettäisiin, varsinkin sairaaloissa, mutta siltin. Palattaisiin takaisin siihen aikaan, milloin piti lähettää kortteja ja kirjeitä kauimmaisille ystäville. Pitäisi kirmaista naapuriin, jos haluaisi sano jotakin kaverilleen. Jouduttaisiin oikeasti miettimään uudelleen kaikki asiat ja kaikki pilipompelitkin saataisiin näitten koneiden äärestä tekemään jotakin järkevämpää.


      • yx vaan
        taantuminen mahdoton kirjoitti:

        "kenties vuonna 3000 ihminen on taantunut keskiajalle"

        Keskiajalla ei oltu nykyisellä tasolla, koska silloin ihmisen osaaminen, tiede ja teknologia ei yksinkertaisesti ollut nykyisellä tasolla. Mutta nykyään on. Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta.

        "taudit verottaa"

        Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään.

        "Kukaan ei osaa lukea, tiede ja teknologia on vaipunut unholaan. Ei sen puoleen, fossiiliset polttoaineet on käytetty lähes loppuun. Sähköä, juoksevaa vettä, viemäriä tai keskuslämmitystä ei ole."

        Kuten jo äsken sanoin, minkä ihminen on kerran oppinut, niin sen se tulee osaamaan ikuisesti. Ei ihminen voi unohtaa oppimiansa ja kehittämiänsä teknologioita.

        "Ajattelepa vuotta 100 000; pari kolme uutta jääkautta"

        Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa.

        Ja joskus miljoonien vuosien kuluttua lienee avaruuden tutkimus jo niin pitkällä, että on löydetty joku uusi asuinkelpoinen planeetta, mikäli tämän planeetan tuhoa ei voitaisi millään estää.

        Venäjällä jylläävät uudet vastustukykyiset tuberkuloosi ja polio virukset. Neuvostoliiton romahdus romautti koko terveydenhuollon tason, joka silloin aikoinaan oli varsin edistyksellinen. Nykyään venäläinen sairaala on lähinnä sairas vitsi. Tietysti maksukykyisillä asiakkaille on huippuluokan yksityisklinikoita. No anyway, yhteiskuntarakenteiden romahtamisen myötä tubi ja polio ovat muodostaneet uusia kantoja joihin ei edes länsimailla ole tarvittavia rokotteita. Jos kannat leviävät länsimaihin ja muualle maailmaan niin kellään ihmisellä ei ole immuniteettia niitä vastaan. Osittain siksi että ko.tautien aikaisemmat kannat hävitettiin olemattomiin, joten luonnollistakaan vastustuskykyä ei ole säilynyt.

        Venäjän yhteiskunnan alasajon mukana myös koulujärjestelmä on kriisissä ja monilla nuorilla ei ole minkäänlaista motivaatiota opiskeluun, tulevaisuus tarjoaa vain vodkaa ja liuottimien haistelua. Joukossa on tietty kovia hikareita jotka näkevät opinnot ulos kurjuudesta ja usein myös reittinä ukomaille. Joka tapauksessa venäjän yhteiskunnalliset olot, hajoamispisteessä oleva neuvostoaikainen infrastuktuuri, taloudellinen epävarmuus, ympäristön saastuminen, ym. ovat ajaneet kansakunnan köyhyyteen, tietämättömyyteen, rikollisuuteen ja häijyyn oman edun tavoitteluun jossa heikompia sorretaan säälittä. Jopa venäjän armeija on kuralla. Kirkko ja uskonto ovat ottaneet aivan uuden jalansijan venäjällä. Samoin kun kaikki muukin hömppä astrologiasta lähtien. Eikö tämä siis ole taantumista?

        Mainittakoon että tsaarien aikainen Venäjä oli omana aikanaan sivistynyt ja kadehdittu suurmahti josta Eurooppaan valui korkeakultuurin luomia taiteilijoita ja säveltäjiä jatkuvana virtana. Sittemmin kommunistinen hallinto vei Neuvostoliiton teknisesti maailman huipulle lähettäen ihmisen ensimmäisen kerran avaruuteen. Neuvostoliiton 80-luvulla suunnitteleman avaruusssukkulan ohjaamo ruostuu muistaakseni jonkin sairaalan pihamaalla Moskovan tietämillä. USA käyttää avaruuslentoihnsa tällä hetkellä venäläisten vanhoja 60-luvulla suunniteltuja aluksia kun NASAn omat sukkulat ovat vanhentumassa käyttökelvottomiksi ja rahat on loppu. Itse asiassa USAn ylpeänä valmistama kansainvälinen avaruusasemakin perustuu 80-luvun teknologiaan. USAn uusi kuuohjelma pistettiin juuri jäihin.

        Eli sivistyksen taantuminen jopa paikallisesti, huolimatta rajan takana aukeavista "kultamaista" on hyvn helppoa.

        PS. Vastikään oli lehdessä artikkeli että USA:n synnyttävien äitien komplikaatioista johtuvat kuolemat ovat kaksinkertaistuneet viimeisen 20 vuoden aikana ja ovat nyt kehitysmaiden tasoa.


      • tässä vastaus
        yx vaan kirjoitti:

        "Ja minkä ihminen on kerran oppinut, niin se osaa tehdä sen aina. Tämän perusteella taantuminen on mahdotonta."

        - Sinä osaat lukea koska sinulle on se koulussa opetettu. Tiedät miten hehkulamppu vaihdetaan. Pistetään sinut metsään ja käsketään rakentaa hehkulamppu, onnistuuko? Vaikka tiedät millainen hehkulamppu on, ehkä tiedät sen valmistusperiaatteenkin. Pistetään sinne metsään lukutaidoton, annetaan sille kirjalliset ohjeet hehkulampun valmistamiseen ja tarvittavat työkalut, tuleeko valmista? Pistetään sinne metsään joku joka ei ole koskaan nähnyt toimivaa lamppua, ehkä rikkinäisen, joka ei tiedä sähköstä mitään, joka ei osaa lukea ja kirjoittaa millään kielellä, sehän luulee että tämä homma on jotain jumalillista tietömystä vaativaa. Ihmisen sivilisaatio perustuu kieleen ja ja aikaisemmin tuotetun tiedon varastointiin jotta myöhemmät sukupolvet osaavat toistaa jo opitun. Tälläkin hetkellä sivilisaatioiden osittaista rappeutumista on selvästi nähtävillä. Esim. USA, maailman rikkain ja kyvykkäin valtio. 60-70 luvulla jokaiselle jenkille oli itsestään selvää että mennään kouluun ja luodaan uusi uljas maailma. Nyt 10-15% USAn kansalaisista osaa lukea enää välttävästi, terveydenhuolto on retuperällä, evoluutioteoria on pannassa ja ihmiset mieluummin uskovat saarnaajia ja humpuukimaakareita. Mitään kansakuntaa jalopoilleen pistävää katastrofia ei kutenkaan ole ollut ja kehitys on mennyt eteenpäin. Tämä osoituksnea kuin pienestä homma on kiinni. Hirmumyrsky Katrina New Orleansissa palautti yhden kaupungin takaisin silkkaan barbariaan yhdessä yössä - vaikka tunnin ajomatkan päässä oli jo odottamassa huippuluokan pelastusjärjestelmä. Sama kuvio toistui viimeksi Haitissa ja Chilessä. Ihminen pysyy "sivistyneenä" tasan niin kauan kuin ympäröivä yhteiskuntajärjestys.

        "Eiköhän tuohon mennessä ole kaikilla mahdollisilla lääkkeillä ja rokotteilla kitketty pois kaikki taudit maailmasta. Tämän päivän vakavin tauti on AIDS ja sekin saataneen kitkettyä pois maailmasta, jos nyt ei vielä välttämättä meidän elinaikanamme, niin lähivuosisatoina viimeistään."

        - Tällä hetkellä ihmiskunnan suurin luonnollinen uhka ovat uudet taudit ja virukset. Globaali maailma on luonut aivan uuden kasvualustan kyteville sairauksille. Uusia "tappajapöpöjä" ilmaantuu vuosittain ja niistä on selvitty toistaiseksi vain ja ainoastaan teknologian turvin. Sikaflunssa, lintuinfluenssa, SARS... Mikäli terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa tai syntyy pöpö johon ei keksitä vastusta tarpeeksi nopeasti niin maailmanlaajuinen katastrofi on tosiasia. Poikkeustilassa homma leviäisi käsiin.

        "Eiköhän ihminen ole tuohon mennessä keksinyt jo jonkin keinon, jolla jääkausi saadaan estetyksi. Kenties tekoaurinko avaruuteen, tai rakennetaan valtava kasvihuone koko maapallon ympärille, taikka laitetaan lämpötykkejä avaruuteen säteilemään lämpöä Maapallolle tai jotain muuta vastaavaa."

        - Pelkästään projektiin tarvittavat energiavarat olisivat niin järjettömät että olisi helpompi siirtää ihmiskunta marsiin ja terraformata siitä uusi asuinkelvollinen planeetta. Tämä siis olettamuksella että jääkauden tullessa tarvittava teknologia on käytössä. Ettei mikään uuskatolinen uskontokunta ole alistanut ihmiskuntaa uuteen oppimattomuuden aikaan. Kuulostavatko Talebanit tutuilta? He haluavat paremman maailman. Kriisitilanteessa mikä tahansa tarpeeksi voimaksa huuhaa-järjestelmä voi viedä sivistystä satoja vuosia taaksepäin vain lupaamalla massoille paremman maailman heti kun kirjastot on poltettu. 10 000 vuotta kerrallaan jauhavat jäämassat tunnetusti rouhivat kokonaisia mantereita soraksi. Sillon viimeistään "hajoamattomat" muovipussit ja styroksin kappaleet muuttuvat jauhoksi. Tottakai ihmiskunta voi selvitä jääkaudesta ilman teknologiaakin, aivan kuten apinaesi-isämme aikoinaan päiväntasaajalla. Selviytyminen voi jopa vaatia taantumista niukkenevien resurssien puitteissa.

        "Pelkästään projektiin tarvittavat energiavarat olisivat niin järjettömät että olisi helpompi siirtää ihmiskunta marsiin ja terraformata siitä uusi asuinkelvollinen planeetta. Tämä siis olettamuksella että jääkauden tullessa tarvittava teknologia on käytössä."

        Oletko koskaan kuullut ilmiöstä nimeltä fuusio? Jos et, niin lue tuolta

        http://www.energia.fi/fi/sahko/sahkontuotanto/uudetenergiantuotantotekniikat/fuusioenergia

        Fuusiossa yhdestä ainoasta GRAMMASTA fuusioitunutta ainetta saadaan lähes 100 000 kilowattituntia energiaa. Se on kuule melkoinen määrä yhdestä ainoasta grammasta. Tuolla määrällä pyörittäisi vuosikausia jopa sellaista taloa, jossa olisi todella suuri sähkönkulutus. Joten projekti ei varmasti jäisi ainakaan energiasta kiinni. Ihminen ei vielä osaa hyödyntää fuusiota, mutta kunhan tämä tapahtuu, niin sen jälkeen maailma tulee muuttumaan ja paljon.


      • häh?
        yx vaan kirjoitti:

        Venäjällä jylläävät uudet vastustukykyiset tuberkuloosi ja polio virukset. Neuvostoliiton romahdus romautti koko terveydenhuollon tason, joka silloin aikoinaan oli varsin edistyksellinen. Nykyään venäläinen sairaala on lähinnä sairas vitsi. Tietysti maksukykyisillä asiakkaille on huippuluokan yksityisklinikoita. No anyway, yhteiskuntarakenteiden romahtamisen myötä tubi ja polio ovat muodostaneet uusia kantoja joihin ei edes länsimailla ole tarvittavia rokotteita. Jos kannat leviävät länsimaihin ja muualle maailmaan niin kellään ihmisellä ei ole immuniteettia niitä vastaan. Osittain siksi että ko.tautien aikaisemmat kannat hävitettiin olemattomiin, joten luonnollistakaan vastustuskykyä ei ole säilynyt.

        Venäjän yhteiskunnan alasajon mukana myös koulujärjestelmä on kriisissä ja monilla nuorilla ei ole minkäänlaista motivaatiota opiskeluun, tulevaisuus tarjoaa vain vodkaa ja liuottimien haistelua. Joukossa on tietty kovia hikareita jotka näkevät opinnot ulos kurjuudesta ja usein myös reittinä ukomaille. Joka tapauksessa venäjän yhteiskunnalliset olot, hajoamispisteessä oleva neuvostoaikainen infrastuktuuri, taloudellinen epävarmuus, ympäristön saastuminen, ym. ovat ajaneet kansakunnan köyhyyteen, tietämättömyyteen, rikollisuuteen ja häijyyn oman edun tavoitteluun jossa heikompia sorretaan säälittä. Jopa venäjän armeija on kuralla. Kirkko ja uskonto ovat ottaneet aivan uuden jalansijan venäjällä. Samoin kun kaikki muukin hömppä astrologiasta lähtien. Eikö tämä siis ole taantumista?

        Mainittakoon että tsaarien aikainen Venäjä oli omana aikanaan sivistynyt ja kadehdittu suurmahti josta Eurooppaan valui korkeakultuurin luomia taiteilijoita ja säveltäjiä jatkuvana virtana. Sittemmin kommunistinen hallinto vei Neuvostoliiton teknisesti maailman huipulle lähettäen ihmisen ensimmäisen kerran avaruuteen. Neuvostoliiton 80-luvulla suunnitteleman avaruusssukkulan ohjaamo ruostuu muistaakseni jonkin sairaalan pihamaalla Moskovan tietämillä. USA käyttää avaruuslentoihnsa tällä hetkellä venäläisten vanhoja 60-luvulla suunniteltuja aluksia kun NASAn omat sukkulat ovat vanhentumassa käyttökelvottomiksi ja rahat on loppu. Itse asiassa USAn ylpeänä valmistama kansainvälinen avaruusasemakin perustuu 80-luvun teknologiaan. USAn uusi kuuohjelma pistettiin juuri jäihin.

        Eli sivistyksen taantuminen jopa paikallisesti, huolimatta rajan takana aukeavista "kultamaista" on hyvn helppoa.

        PS. Vastikään oli lehdessä artikkeli että USA:n synnyttävien äitien komplikaatioista johtuvat kuolemat ovat kaksinkertaistuneet viimeisen 20 vuoden aikana ja ovat nyt kehitysmaiden tasoa.

        Jatketaampa negatiivisella linjalla! Tässä on siis epätodennäköistäkin kamaa. Ja miten tämä liittyy aikuistumiseen? Miten maailmalle on voinut käydä: NWO(googleta),Myrkyt, Ydinsota, Meteoriitti, Alienit, Luonnonkatastrofit, Jäätiköt sulaa, Luonnonvarat loppuu, Joku Hiukkaskiihytin failaa, USA Julistaa failisti että kaikki kuolee ja sitten se on aprillipila ja kaikki on jo tappanu toisensa, Joku tauti tappaa kaikki, Terminaattori tulevaisuudesta tappaa kaikki, Ja kaikkea muuta. Niin ja miten tämä liittyy aikuistumiseen(sanoin jo alussa).


    • en ole samaa mieltä

      Itse olen todella tyytyväinen siihen, missä ajassa elän nyt. En olisi halunnut elää esim. sata vuotta sitten tai sata vuotta tästä myöhemmin. Sata vuotta sitten ihmisillä ei ollut (varsinkaan naisilla) samanlaista vapautta kuin nyt. Ja sadan vuoden päästä tämä maailman on voinut muuttua aika paljon ilmaston muutoksen myötä jos jo nyt kymmenen vuoden aikana on voinut havaita paljon muuttuneen. Eli jos eläisin sitten vuonna 3000, 4000 tai 5000 niin tuskin elinolot olisivat kovinkaan hyvät, jos nyt on tutkimuksia uskominen. Eli pikemminkin säälin niitä, jotka elävät tuolloin vuoden 3000 jälkeen, koska he eivät pääse näkemään sitä, mitä me tällä hetkellä näemme.

      • cgybswp

        Mutta kun mennään tarpeeksi kauas ajassa, jolloin Ruotsi ja Tanska viikinkeineen hallitsivat pohjoista, niin ei silloin ollut niin suurta eroa miehen ja naisen välillä. Tottakai, nainen oli kotona, vahti lapsia, teki muut kotityöt ja mies metsästi, kalasti, mahd. oli mukana ryöstöretkillä etc. silloin molempia hommia pidettiin tärkeinä, eikä kumpiakaan voinut jättää pois. Silloin ei ollut tämä maailmaa riivaava kristinusko levinnyt samanlailla tänne, vaan uskottiin missä Valhallaan ja Thoriin, missä Tuonelaan ja Ahteen. Silloin elettiin.. noh, elääksemme, sen jälkeen palvoaksemme Jumalaa ja nyt tienataksemme vain rahaa.


    • kiujhyg

      Elämä olis tylsää jos se olis noin helppoa. Elämässä pitää olla vaikeuksia ja haasteita, vaikka niitä ei kukaan halua. Elämän tarkoitus on kohdata haasteita ja selviytyä niistä. :)

    • kolipakteeri

      Tämä maailma on katoamassa, ja meillä on vastuu elämästämme ja valinnoistamme:

      http://tv7.fi/vod/player.html?file=cafe_raamattu-087-w.MP4&dir=cafe_raamattu

      mutta katuvat syntiset saavat Jumalan armon ja heillä on Jeesuksen veren kautta tulevaisuus ja toivo,

      http://video.google.com/videoplay?docid=8781126238313350912#

      He saivat käydä katsomassa mitä on ikuisuudessa:

      http://www.tv7.fi/vod/player.html?file=yliluonnollista-135-n.MP4&dir=yliluonnollista

      http://www.youtube.com/watch?v=QjFpdetXVVk&feature=related

    • Pahwlquvs

      Joo, toi on ihan vitun perseestä miten ajattelet, myös vuonna 3000 ihminen on silti vaan ihminen.. Ihmiset kusettaa tappaa kiduttaa satuttaa toisiaa, kaikki täällä tehää vaan rahan ja kuuluisuuden vuoks.. Jos multa kysytää ni matkaisin mieluummin aikaan millon siviilisaatio teki asioita toistensa eteen.. Ja milloin rahalla ei ollut arvoa silloin kaikki oli helvetin hyvin!

    • Hörhöpööli

      Itse jos saisin päättää niin olisin kaikkein mieluiten syntynyt ajalla ennen ampuma-aseiden keksimistä.

    • Positiivinen tyllerö

      Täysillä eteenpäin, kerran me vaan täällä eletään!

    • Trolo45y74

      elämä ilman vastoinkäymisiä olisi täyttä bullshittiä

    • Tietäjä

      Kuulkaas nyt.

      22.12.2012. Maailmanloppu tulee ja monet ihmiset pakenevat planeetalta aloittamaan uutta sivilisaatiota ja jotkut jää kuolemaan.

      24.12.2012 eli ensi jouluna Maapallo on joko räjähtänyt tai muuten asumakelvoton.

      Jos Maapallo on vain asumakelvoton, tilanne jatkuu näin.

      25.12.2012. Eläimet vain elelevät maan alla ja nälässä.

      14.2.2013. Suurin osa eläimistä on joko mutaatioitunut pahasti tai kuollut nälkään.

      14.2.3013. Suurin osa kaupungeista ja maasta on muuttunut aavikoksi.

      Vuonna 2500 meret on saastuneet saasteisesta ilmasta.

      Ihmiset käyttävät tätä planeettaa todennäköisesti kaatopaikkanaan maailmanlopun jälkeen.

      Tuhansien vuosien kuluttua Maa on yhtä asumakelvoton kuin Mars tai Venus.

      • Tietäjä

        Että silleen on kiva elellä vuoden 2012 jälkeen.


    • nii mut entäs se 2.?

      Mutta nyt unohdit toisen asian, yhteiskunta on ja ei ole menossa parempaan suuntaan, kehitys kasvaa, mutta yhteiskunta murenee. Et tainnut miettiä että maailma voi olla aivan kuvituksesi vastakohta tuona aikana.. Paljon pahemmassa jamassa kuin nyt, no se on sen ajan ongelma, mutta on se myös tämän ajan ongelma, eli meidän. Kandee vähä miettii nyt..

    • Mitäämääteen

      Luen 8 vuotta myöhäs tän

      • MirandaUusi

        6vuotta myöhässä, eikä 8!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe