Onko pärnussa turvallista

heinäkuussa2010

liikkua lasten kanssa? Jos majapaikka esim 2,5km päässä keskustasta, niin kannattaako mieluummin kulkea autolla vai uskaltaako kävellä iltaisinkin? Uskaltaako autoa pitää parkissa kadun varrella öisinkin?

10

2216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karcera

      Kaupunkihan on melko pieni ja vähän uneliaan oloinenkin iltaisin. (ellei nyt sitten ole paljoa muuttunut).
      Ei käsittääkseni poikkea juuri vastaavasta suomalaisesta kaupungista turvallisuutensa puolesta. Yleensäkään
      Viron puolesta ei ole kovin huonoja uutisia kuulunut- toki ihmisille tapahtuu sitä sun tätä jos tahallaan änkeää Hesassa tai Tallinnassa vääriin piireihin väärään aikaan.

      Mukava vanha eurooppalainen ilme siellä kuitenkin on katukuvassa.

      Sen sijaan naapurivaltion pääkaupungista Riikastahan kuultiin aika ikäviä tarinoita viime vuonna ja paikalla on
      paljon tehtävä maineensa palauttamiseksi. Kertonee jotain sen kansan mentaliteetista tai genetiikasta.
      Latvia erottui geenikartalla jonnekin aivan sivulle muista.

      • Pärnun ystävä

        Pärnu on rauhallinen pikkukaupunki, kymmenen vuoden aikana siellä paljon olleena olen kuullut yhdestä polkupyörävarkaudesta ja alaikäisen pojan yrityksestä ryöstää vanhemman rouvan laukku, joten kyllä uskaltaa kulkea samalla lailla kun suomalaisessa pienessä kaupungissa. Järki on tietenkin hyvä olla mukana kaikkialla.
        Pärnun hyviä puolia ovat ihana ranta ja kauniit puistot, myös hyvä ja monipuolinen ravintolatarjonta. Suomalaiselle mm. ulkona syöminen ja palvelut esim. kampaamot, kauneus- ym. hoitolat, autonhuolto jne ovat edullisia. Iltaelämä tosin on aika vähäistä ja sekin nuorisolle suunnattua, mutta sitä tuskin lasten kanssa haettekaan. Myös Riika on suurkaupungiksi rauhallinen kun ei eksy tissibaareihin tai muihin epämääräisiin paikkoihin. Pärnusta on kiva käydä myös päiväretkellä Tartossa, joka on kesällä myös todella rauhallinen, aivan erityylinen vanha yliopistokaupunki


    • Dimka

      Riskit olemattomia sekä auton että ihmisten suhteen iltaisinkin. Yökerhoissa ja niiden läheisyydessä voi päästä tappelemaan, mutta näinhän se on joka puolella.

      • ja turvallinen

        Parnu on kerrassaan upea kesäkaupunki, jossa turvallisuudesta ei tarvi vähääkään murehtia. Mainio tapa liikkumiseen on polkupyörä. Hyvälaatuisia pyöriä saa vuokrata edulliseen hintaan. Pyörätieverkosto on varsin laaja aivan keskustaa myöten. Koska korkeuseroja ei juuri ole, Parnu on ihanteellinen juuri kaupunkipyöräilyyn. Myös parhaat kauppakeskukset tavoittaa niin keskussa kuin reunoillakin parhaiten filarilla.
        Majoitustarjontaa on runsaasti, mutta keskustan tuntumassa hintaso on korkeampi kuin muualla Virossa. Yhtenä vaihtoehtona kannattaa miettiä huoneistomajoitusta, sillä kokkailu Viron hintatasolla on edullista ja parhaiden ruokamarkettien tarjonta erinomainen.


      • zippidippi

        Nimenomaan yökerhot baarit iltaisin - kannattaa varoa sanomisiaan varsinkin humalassa. Siellä on mentaliteetti tietyillä ihmisillä että suomalaisia lähes haastetaan riitoihin ja tappeluihin. Poliisi epäammattimaisempaa kuin Suomessa joten jos kähäkkä syntyy ja pahoinpitely, voit olla melko varma että virolaiset sivustakatsojat eivät vasikoi omiaan ja syytettä ei nosteta - paitsi ehkä sinua vastaan.

        Kokemusta on, nähnyt miten pari suomalaista hakattiin mitättömistä syistä erään baarin edessä Pärnussa. Eikä mitään kevyttä nyrkkeilyä vaan kylkiluut monista paikoista poikki jne. Sivustakatsovat virolaiset eivät puuttuneet asiaan millään tavalla.


    • tyhmäääääääääääääää

      jessus mitä kysymyksiä jotkut vielä kysyy v.2011.

      taitaa ketjun aloittajan kanarian matka olla sitten todellista kaukomaan eksotiikkaa.

      miettikää ennen kuin kysytte tyhmiä. järjen käyttö on sallittua

      • Määkii vaan

        Ai jaa ,että vuonna 2011 ei sitten saa kysyä mitään tuntemattomasta kohteesta jonne ei ole matkustanut ennen. Anteeksi kauhiast, olen ymmärtänyt tämän keskustelupalstan aivan väärin, mutta onneksi täällä on yksi viisas neuvomassa.


    • Masataas

      Suojateillä kannattaa kävellä tarkkaavaisesti. Kaikki autot eivät huomioi jalankulkiaa ollenkaan...näillä autoilla tarkoitan sellaisia, joissa on suomalaiset rekisterikilvet. Ikävä kyllä.

      Viron kilvissä olevat autot pysähtyvät heti, kun näkevät jonkun astuvan suojatielle. Suomalaiset sen sijaan lisäävät kaasua. Mutta tämähän on jo tuttua koti-Suomesta.

      • ksusha

        No joo... tänä kesänä olen viettänyt pari kuukautta Virossa ja kolmisen viikkoa Pärnussa. Kaikenlainen turvallisuus on yleensä ok ja mielestäni vaan parantunut.

        Kyllä ne virolaiset suojatielle astuvaa varsinkin naista väistävät mutta ohittavat vaarallisesti suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon. Eli suojatiellä olkaa varovaisia aina.

        Vilkun käyttö on surkeata sielläkin ja turistin edelle on aina päästävä. Eräänlainen venäläinen ajotyyli vallitsee, siitä mennään mistä vaan vähänkin pääsee ja itse ensin aina.

        Kaahareita en ole tavannut vuosiin, ne on kai sakotettu jo pois, onneksi


    • Peeter Metskula

      Latvialaisten geeniperimä on sama kuin suomalaisilla. Väestöstä on puolet venäläisiä ja heidän geeninsä on erilainen kuin edellä mainituilla.

      Pärnu on turvallinen kaupunki. Harvoin muuta kuin suomijuopot joskus tappelevat keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe