seinämateriaalit märkätilaan

horstbulau

Ostin juuri rintamamiestalon ja aloittelen kylppäriremonttia! Olen nyt purkutöiden jälkeen kartoittamassa eri materiaalivaihtoehtoja seiniin. Kipsilevyistä olen kuullut niin paljon huonoa, etten uskalla niitä käyttää. Muuraaminen ei tule kysymykseen myöskään! mitä järkeviä vaihtoehtoja on olemassa? Starkissa suosittelivat Hydropanel-nimistä kuitusementtilevyä, on kuulemma erityisen hyvä! Itselläni ei ole mitään kokemusta ko tuotteesta! Onko muilla käyttökokemusta kyseisestä levystä? Olisiko jokin muu vaihtoehto kenties parempi? Pohja-ala on n 16m2.

12

11775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+3

      Entäpä vaikka Kaakeliluja? Valmiiksi vedeneristetty levy. Kannattaa ainakin harkita, asiakkailta olen kuullu vain positiivista siitä materiaalista. Täytyy sanoa, että en myy kyseistä tuotetta, mutta kaakeleita mitä siihen kiinnitetään :)

    • ottaa....

      Kannattaa ottaa sitä mikä hyvältä tuntuu ja on tarkoitukseen hyväksyttyä. Itse en näe mitään syytä vierastaa ek-kipsiä jos se laitetaan oikein.
      Jättäisin silti mieluummin nuo materiaali uutuudet hydropanel wedi jne. toisten koekäytettäväksi jos varman päälle haluaa pelata.
      Lujaa noihin yleensä on laitettu jos kipsi tai muuraus ei ole vaihtoehto...

    • mä sit...

      se on melkein ek- cyproc levyä mitä seiniin lyödään, onhan niitä wedi ja kaakelilujia.
      mutta kaakelilujakin on melkein kuuskyt euroo levy. ja wedi on 35 euroo neliö.

      • lööö

        hinta tulee halvemmaksi kun esdim cyprokki levyllä tehty. lujakun on vesieristetty valmiiksi. kyprokkiin kun hommaat kosteussulkua ja vesi eristeet päälle niin enemmän sille tulee hintaa


    • Älä hyvä mies

      ala mitään kipsilevyä sinne laittamaan vaikka täällä niin neutotaankin. Tuskin 30 euron hintaerolla on merkitystä jos rakenteesta vaan tulee hyvä. Se tietää jokainen mitä sille kipsille tapahtuu KUN vesi pääsee rakenteeseen eli remontti alkaa alusta. Eli ehdottomasto jotakin sementtipohjaista levyä seinään kun muuraus ei käy.

      Tuleeko kylppäri kellariin vai kerrokseen? Tarkkana pitää olla kun puurakenteiseen taloon tekee kosteita tiloja.

      • qwertymies

        Jos puurakenteinen kylppäri vuotaa, ei siinä levyn materiaalilla ole suurtakaan merkitystä! Nurkissa havaittu kosteus, levyseinät kaakelilujaa, hyvä niin! Mutta kosteusvaurion korjaamiseksi ei useinkaan riitä sen lattian avaaminen. Sama asiahan on lattialla, lattialämmityksen alla on suositeltavinta käyttää lattiagyproc-levyä. Mitä tapahtuu, kun sinne vesi syystä tai toisesta pääsee?

        Jos remppa tehdään huolella ja ajatuksella, ottaen huomioon rakenteiden mahdollinen liikkuminen, on EK Gyproc seinissä ja LattiaGyproc aivan varteen otettava vaihtoehto.


      • metsähenki

        Olen käyttänyt Kaakeliluja levyjä, jätepalat laitoin ulos seisomaan. Tosiasia on että se imee vettä kun sieni reunoista tai reijistä. Elikä siinä on vain suojaava pintakerros, jos se vuotaa tulee kosteusvairioita.


    • Juupeee

      vaan EK:ta jos ei tiili käy.Noi kaakeli lujat ja muut ei ole yhtään parempia.Kun teet koolauksen kunnolla ja laitat vesieristeet ja nauhat huolella niin ei mitään hätää.

    • lihi oigyuh pioy

      Se nyt vaan on niin, että kivi ei mätäne eikä mene pilalle muutenkaan. En tiedä tuotemerkkejä, mutta sellasta muutaman sentin paksuista kevyttä kiviharkkoa laastilla seinääniin. Sitä voi sahata sahalla ja muutenkin helppoa muotoilla. Kunnollinen vesieriste, eikä huolia vesivahingoista. Ei ole käsittääkseni edes kovin kallista ostaa, eikä todellakaan ole vaikeaa asentaa. Ja noin painonsta puhuen, kaakelinlujakaan ei ole mitään kevyttä, luulen, että kevytharkot on kevyempiäkin, ainakin helpompia käsitellä. Jos epäilee, että itellä ei muka onnistu, joku muuraustaitoinen ykäsee tollasen kopin muutamassa tunnissa.

      • Paikallisvalvoja

        Jos kellaritiloihin rakentelet, niin unohda nyt ainakin sellaiset levyrakenteet, joissa tarvitaan puukoolauksia.

        Rintamamiestaloissa nousee lähes poikkeuksetta kosteutta maaperästä kantaviin perusmuureihin, joten niitten yhteyteen rakennetut tuulettumattomat puu- ja levykoteloseinät ovat lähes varmoja pommeja. Kellaritiloihin ainoastaan kivirakenteita ja tapauskohtaisesti (usein) saattaa olla parempi jättää se vedeneristekin pois.

        Jos taas rakentelet asuinkerroksiin, niin kaikki tyyppihyväksytyt materiaalit sinänsä kelpaavat. Itse en kyllä kipsilevyä käyttäisi, koska sen pinnassa olevat kartongit ovat todella herkkiä homehtumaan. Osa vedeneristeistä kun läpäisee omien sertifikaattiensakin mukaan vesihöyryä enemmän kuin kipsilevyn valmistaja sallii.


      • horstbulau
        Paikallisvalvoja kirjoitti:

        Jos kellaritiloihin rakentelet, niin unohda nyt ainakin sellaiset levyrakenteet, joissa tarvitaan puukoolauksia.

        Rintamamiestaloissa nousee lähes poikkeuksetta kosteutta maaperästä kantaviin perusmuureihin, joten niitten yhteyteen rakennetut tuulettumattomat puu- ja levykoteloseinät ovat lähes varmoja pommeja. Kellaritiloihin ainoastaan kivirakenteita ja tapauskohtaisesti (usein) saattaa olla parempi jättää se vedeneristekin pois.

        Jos taas rakentelet asuinkerroksiin, niin kaikki tyyppihyväksytyt materiaalit sinänsä kelpaavat. Itse en kyllä kipsilevyä käyttäisi, koska sen pinnassa olevat kartongit ovat todella herkkiä homehtumaan. Osa vedeneristeistä kun läpäisee omien sertifikaattiensakin mukaan vesihöyryä enemmän kuin kipsilevyn valmistaja sallii.

        Kiitoksia vinkeistä!
        rakennan siis tosiaankin kylpyhuoneen toiseen kerrokseen... selvittelin tässä välin asioita ja sain selville jotakin. Hydropanel on siis ilmeisestikin hyvin pitkälle sama tuote kuin master-levy... ainakin samalta valmistajalta. Starkin kaveri sanoi , että master-levyä on myyty jo 20v suomessa. mm tämä Jolon saaren Risto Vahanen kuulemma suosittelee kuitusementtilevyjä...tiedä häntä....
        Kipsiin suhtaudun hyvinkin skeptisesti.... Ruotsissa kipsien käyttö on kuulemma kokonaan kielletty märkätiloissa homeongelmien vuoksi.
        Muuraus ei käy painon takia!
        Kaakeliluja vissiin kävisi, mutta se maksaa aikalailla ja joutuuhan senkin vedeneristämään kauttaaltaan(ainakin ruuvinreiät, saumat jne) jos telaan ne niin eipä jää paljoa eristämätöntä pinta-alaa...
        Jotain saumateippiä voisi kuulemma käyttää mutta sitä ei jostain syystä suositeltu vaan sanottiin että kannatta tehdä eristykset perinteisillä kamoilla...
        Kaikki asiat huomioonottaen ja muutaman tarjouksen kyselleenä taidan kuitenkin päätyä tuohon hydropaneliin... oli kaikki vaihtoehdot huomioonottaen edullisin vaihtoehto kuitusementtilevyistä


    • Juhanni

      Terve,

      Saako kysyä mihin hintaan sait ne hydropanel levyt? Itse mietin ihan samaa mitä olet itse tässä kysellyt?

      Olen vaihtoehdoksi miettinyt tuo Wedi nopeuden/helppoasennettavan takia mutta hintaa pelottelee sekä vähäiset kokemukset siitä (~35€/m2).

      t. J

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe