Putoaminen nukkuessa

putoan...

Mistäköhän tässä mahtaa olla kysymys...? Ei tämä nyt ehkä ihan tänne palstalle kuulu, mutta kun en oikein muutakaan paikkaa keksinyt..

Monesti yöllä herään siihen, että pelkään putoavani sängystä lattialle. Olen siis aivan unessa ja herään siihen, kun säpsähdän ja olen varma, että tipahdan. Kuitenkin olen aina lähes keskellä sänkyä eikä mitään vaaraa putoamisesta ole, mutta se vaan tuntuu niin todelliselle. Onko kyseessä unihalvaus vai mikä...?

63

11935

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Lihasten jännitys laukenee/lihakset rentoutuu. Varmaan aika tuttu monelle. Don't worry.

      • faktat kuntoon

        Nukkuessa aivot nimenomaan lukitsevat lihakset jotta nukkuva ei lähde kävelemään ja putoile sängystä. Lihaksia ja ylipäätään liikkumista valvova osa aivoista ei kytkeydy pois päältä ihmisen nukkuessa vaikka aivojen muista toiminnoista suurin osa sammuu yöksi.


      • en usko
        faktat kuntoon kirjoitti:

        Nukkuessa aivot nimenomaan lukitsevat lihakset jotta nukkuva ei lähde kävelemään ja putoile sängystä. Lihaksia ja ylipäätään liikkumista valvova osa aivoista ei kytkeydy pois päältä ihmisen nukkuessa vaikka aivojen muista toiminnoista suurin osa sammuu yöksi.

        Miten sitten selität unissakävelijät... Itse kävelen unissani, ja joskus olen aamulla vain puoliksi sängylläni...


      • usko tai älä
        en usko kirjoitti:

        Miten sitten selität unissakävelijät... Itse kävelen unissani, ja joskus olen aamulla vain puoliksi sängylläni...

        Unissakävelijät ovat juurikin se poikkeusryhmä, joilla tuo normaali mekanismi ei toimi.


      • Oma unileluni

        Luulen, että myös aikuisella on jotakin samaa kuin pienellä lapsella, joka nukahtaessaan kokee kuin pienen "kuoleman" eli totaalisen eron äidistään (näin psykologiassa selitetetään lapsen "kamppailu" unta ja väsymystilaa vastaan). Ehkä alitajuisesti palaamme johonkin tällaiseen olotilaan vaikka emme osaa pukea sitä sanoiksi emmekä ehkä myöskään tunnnista sitä. On pelottavaa siirtää "vastuu" jonnekin muualle ja olla ikäänkuin kontrolloinnin ulottumattomisssa ja se pelottaa meitä, jotka haluaisimme ollla niin kovin rationaalisia ja hallita kaikkea olemassaolevaa; itseä! Kaikkea tätä olen seurannut päivähoidon ammattilaisena, kosk esimerkiksi pieni lapsi voi tai kykenee nukahtamaan päiväunillevasta, kun perustarpeet (luottamus, rakkaus, ravinnon tarve ym.). on täytetty. Usein siihen auttaa esimerkiksi unilelu, mikä on lapselle vanhemman eli useimmiten äidin jatke eli sitä kutsutaan transitionaaliobjektiksi, millä tarkoitetaan lelua, johon yhdistetään koti ja rakkaimmat ihmiset hajuista, tunteista, turvallisuuteen liittyvistä asioista ym. alkaen ja sen avulla lapsi voi kestää eron vanhemmistaan/läheisistään ja voi "heittäytyä" uneen ja vastaavasti "palata" turvallisesti takaisin. Uskomatonta, mutta totta! Omalla lapsellani se oli veljen ostama vaaleanpunainen "uninorsu", jota ilman oli todella vaikeaa nukahtaa päiväunille tarhassa. Joskus hoitaja soitti etteikö mitenkään olisi mahdollista tuoda kyseistä lelua päiväkotiin kesken päivän, kun lapsi itki ja kaipasi leluaan nukahtamaishetkellä. Kyseessähän ei ollut itse lelu, vaan koti-ikävä! Lelu vain olisi helpottanut tilannetta ja kenties sen avulla ikävä olisi joko unohtunut tai ainakin lievittynyt.
        Nykyajan aikuinen on niin oravanpyörässä, että me tarvitsisimme jotakin niin turvallista ja pysyvää tai ainakin jatkuvuutta edustavaa, että me emme koko ajn jopa unessa suorittaisi tai pelkäisi esimerkiksi juuri putoamista, vaan uskaltaisimme luottaa siipiimme ja siihen, että ELÄMÄ KANTAA. Sittenkin.


    • Aatteleppaite2.0

      tulehdus,paranee itsestään,ehkä.

    • Qadesha

      Itse olen kokenut lukemattomia kertoja tunteen kuin putoaisi ja samalla säpsähtää hereille. Ei se mikään korvatulehdus ole, koskei minulla ole sellaisia ollut kuin kerran pari ja niihin ko. kokemus ei liittynyt. Toisaalta epäilen kohdallani tasapainoaistin häiriötä (krooninen elinikäinen vaiva jos sellainen on), en tiedä voiko sillä olla jotain tekemistä tämän kanssa.

      Jos rajatieteellisen selityksen haluaa, niin se voisi olla sellainen että henki on irronnut fyysisestä kehosta ja jostain syystä palautuu äkillisesti takaisin ruumiseen... Jotkuthan väittävät että ihminen irtoilee kehostaan jokaikinen yö (ja lopullisesti kuolemassa)!

      • unimurmeli

        tämä siis selittää sen, miksi "vierailen" unessa usein samassa paikassa, ikäänkuin kylässä käymässä, mutta en tunnista paikkaa . Ja siksikö näen tapahtumia, jotka oikeasti tapahtuvat jossainpäin maailmaa, kun me nukutaan... PS. En käy yöjalassa :)


      • 80-kymp.

        Uni on kuoleman veli, niin sanotaan.


      • hmm..
        80-kymp. kirjoitti:

        Uni on kuoleman veli, niin sanotaan.

        Kielenkö varassa sitten on elämä ja kuolema?


    • unikeko*

      Se on joku alitajuinen pelko putoamisesta, epäonnistumisesta eli että joku asia on liian ylimalkainen. Esimerkisi kun luin korkeakoululla opintoja. Oli todella subjektivinen tunne epäonnistumisesta. Uneksin öisin että kiipeilin korkeilla epävakailla rakennustelineissä, tai joku muu korkee paikka jyrkällä kalloirinteellä tai muurilla. Juuri kun mentin käsiotteen, jalanpitoa ja tunsi että nyt, ...nyt putoaa niin heräsin nykäyksellä. Nämä unitilanteet loppui kun pääsiin kokeen lävitse. Nämä tilanteet olin jo koennut aiemmin teiniikäisenä yliopistossa ja ennenkin.

      • jof

        ns. asentohuimaus. Tarkoittaa, että korvassa tasapainoa säätelevät kiteet ovat alkaneet liikkua. Siihen vaivaan korvalääkäreillä on hyvät ohjeet.


      • venya
        jof kirjoitti:

        ns. asentohuimaus. Tarkoittaa, että korvassa tasapainoa säätelevät kiteet ovat alkaneet liikkua. Siihen vaivaan korvalääkäreillä on hyvät ohjeet.

        Itse olen joskus myäs tuntenut jonkinkaltaista "putoamista". Tosin tätä on vain tapahtunut, kun olen tunnilla yrittänyt sitkeästi pysyä hereillä, mutta lopulta olen vaipunut jonkinkaltaiseen uneen, lihasjännitys laukeaa, ja yhtäkkiä tunnen ihan sydänalassa kamalan putoamisentunteen, ja säpsähdän hereille.

        ..ei sinänsä varmaan auttanut sinua kovinkaan paljon, halusin vain päästä kertomaan. :P


      • välittäjä ville
        jof kirjoitti:

        ns. asentohuimaus. Tarkoittaa, että korvassa tasapainoa säätelevät kiteet ovat alkaneet liikkua. Siihen vaivaan korvalääkäreillä on hyvät ohjeet.

        Hyvänlaatuinen Asentohuimaus iskee eniten vanhuuksia yli 55 ja yleisemmin naisia. Satrauutta nimetään myös Kristallisairauudeksi. Siitä pystyy paraantumaan muutaman viikon sisällä.

        Myös Menierin tauti aiheuttaa huimauskohtauksia.
        http://www.pulssi.fi/fin/artikkelit/korva-__nena-_ja_kurkkutaudit/taas_huimaa/


    • hallusinaatioko

      täällä, mutta liidän ilmassa johonkin.............. kiva tunne.

      • apina_nainen

        säpsähdän tosi rajusti juur kun olen nukahtamassa ja se taas johtuu siitä et kun joskus esi-isäni oli apina ja nukkui puussa niin kylhän siin säpsähtää kun meinaa puusta pudota..:)


      • joskus naurata ..
        apina_nainen kirjoitti:

        säpsähdän tosi rajusti juur kun olen nukahtamassa ja se taas johtuu siitä et kun joskus esi-isäni oli apina ja nukkui puussa niin kylhän siin säpsähtää kun meinaa puusta pudota..:)

        sain tost äskösest makosat naurut mut mä on monesti ojaan ajellut unissaan sama tunne sekin ja perkules kun pelästyy kerran ajoin päin puutakin ja löysin ittes lattialta


      • sanoi aikoinaan, että uni on lyhyt mielisairaus ja mielisairaus pitkä uni.


    • jutskuja

      Mullakin käy välillä noin. Tai oikeastaan juuri kun nukahtanut, niin yhtäkkiä tulee sellainen ihme juttu, että ihan kuin liukastuisin ja sitten säpsähdän hereille. En siis näe mitään unta, mutta kuitenkin olen jo ihan unessa. Erittäin todellisen tuntuinen tunne, siis ihan kuin liukastuisi suorilta jaloilta vaikka makaankin sängyssä.

      Tää varmaan liityy enempi unien näkemiseen, mut myös monesti unissa putoan jostain, joskus erittäin korkealta ja putoamisen aikana tunnen älytöntä huimausta ja "ottaa mahasta", en herää putoamisen aikana, vaan sen jälkeen kun olen pudonnut alas asti. Ja se maahan iskeytyminen ei satu yhtään, mutta tuo itse putoaminen on täyttä tuskaa!

      • Hämmästynyt :-

        Kuin minä olisin kirjoittanut. Ihan samanlaista minulla, ihan samanlaista... kirjoittaisin enemmänkin, mutta en ehdi nyt.


      • Uni Mies

        Mulla on ihan samat jutut. Mäki oon just nukahtamassa ja tulee semmonen liukastus ja kaatumis juttu.

        Ja usein nään unta että putoon se sillee kaivertaa vattasta :D


    • ar'g

      Minulla oli tuo sama juttu ja valittelin lääkärille.

      Se vain sanoi ettei kannata huolehtia. Se kuvaili ongelmaa niin, että olet niin rentoutunut ja nukut syvästi, että aivot lähettävät jonkinlaisen viestin, että nyt olisi aika jatkaa taas elämää - tai jotain sinnepäin. Sanoi, että vähän sama juttu on, kun näin painajaisia aina, kun nukuin käsieni päällä.

      Vaiva loppui itsestään tuossa pari vuotta sitten - en tosin tiedä johtuiko runkopatjasängyn vaihtamisesta tempuriin ^_^

      • Huumorin kukka

        Tää säpsyminen on sitten hauskaa...mieheni kanssa nauretaan aina tilanteelle...kun jompikumpi säpsahtää hereille , että sänky tärähtää, tottakai toinenkin siihen herää ja saa kuulla milloin mitäkin hauskoja selityksiä säpsylle: esim: "hitto, liukastuin", tai " putosin tikkailta" tai "meinasin jäädä auton alle"... Mutta ennen uudelleen nukahtamista suukotetaan tai paijataan poskea ja sanotaan, että se oli vain pahaa unta ja jatketaan onnellisesti tuhinaa...


    • näin on

    • ninhhciudheeh

      Kyseinen ilmiö ei ole unihalvaus vaan aivan normaali seuraus siitä kun on unen ja valveen rajamailla ja äkkiä herää. Usein tätä tapahtuu juuri ennen nukahtamista, jolloin lihakset ovat täysin rentoutuneet ja äkkiä joku pieni häiriötekijä (vaikkapa häiritsevä ääni tai ajatus) vetää takaisin uneen vaipumisen tilasta.

      Kun siis heräät niin äkkiä myös lihasrentous katoaa ja näin ollen tapahtuu myös tuo kuvailemasi säpsähdys/ putoamisen tunne. Lihaksiin vain siis palautuu normaali lihasjännitys.

    • mahdollisesti.

      on verenpaine..

      • miep

        jaa oikea vastaus onpi; muutoksia(tunne)elämässä. itse kokenut samaa. menee ohi kun asiat selviävät.


      • kymppikymppi

        Niin se on. Verenpaineen muutokset nukkuessa. Ihan normaali tunne.


    • nukkumatti7

      sama vika :D

    • -Partasuu-

      Luulisin, että silloin palataan jostain toisesta ulottuvuudesta, unimaailmasta. Itselle käy monasti ja myös unihalvaus.

      • synnyttimien

        ylenmääräinen supistelu voi olla myös syynä.


      • kledflöfprpe
        synnyttimien kirjoitti:

        ylenmääräinen supistelu voi olla myös syynä.

        Mullakin on tullu. Niiku ihan ku unessa juoksisin ja yhtääkkiä kaadun ja herään hereille :D


    • pudonnut

      Minä olen kokenut saman tunteen monesti nukkuessani että putoan johon olen säpsähtönyt ja heräänyt. Nukun joustinpatjalla lattialle niin todellisuudessa pelkoa ei ole putoamisesta. Minun mielestä lyseessä ei ole unihalvaus (en edes ole kuullut sellaisesta). Minä selittäisin asiaa niin että kenties on joskus jossain elämän vaiheessa tpahtunut jotain huonoa kuten pudonnut jostain, joutunut johonkin tapaturmkaan tai onnettomuuteen. Omalla kohdallani asia selittyisi siten että olin aikoinani vakavassa liikenneonnettomuudessa, hirvikolarissa jossa auto oli kuuleman mukaan pyörinyt useita kertoja katon kautta ympäri päätyen ojan pientareelle 90 asteeseen jolloin tajuntani palautui sivuttaiseen heiluvaan, tärisevään liikkeeseen. Minun mielestäni nämä putoamisen tunteet ovat eräänlaisia painajaisunia jotka syntyvät alitajunnassa.

    • auto.

      aina unessa ?

      • Luettua

        Se on merkki, että haluaisit panna äitiäsi.


      • autonhukkaaja

        Niin, ja minä taas hukkaan autoni markettien parkkipaikoille, tai se on varastettu. kauhea tunne kunei pääse kotiin. Sitten kun herään, on hyvä tunne, kun onkin kotona ja omassa sängyssä.


      • unitutkija

        oletko kiinnittänyt sydämesi jotenkin tähän autoon, ts. onko se sinulle kovasti tärkeä jota ilman et ehkä haluaisi olla. Muussa tapauksessa sinulta varastettaisiin unessa jotain muuta. Vaikkapa aviopuoliso.
        No jos sinulla on sellainen älä kerro hänelle tästä selityksestä kun tämä ei häntä imartele :)


      • unitutkija
        autonhukkaaja kirjoitti:

        Niin, ja minä taas hukkaan autoni markettien parkkipaikoille, tai se on varastettu. kauhea tunne kunei pääse kotiin. Sitten kun herään, on hyvä tunne, kun onkin kotona ja omassa sängyssä.

        Tuossa versiossa auto on ehkä enemmänkin liikkumisen mahdollistaja kuin että olisi joku itseisarvo tai menestyksesi symboli.Itse tiedät kumpi.
        Tunsin joskus erään joka oikeasti unohti autonsa jonnekin. Löysi sen sitten jonkun marketin parkkipaikalta. Eikä ollut edes unessa.


      • Marja,

        Sama juttu minulla tai sitten en muista että mihin olen sen jättänyt // selitys: olet sellaisessa vaiheessa elämässäsi ( vaarallisessa), että olet kadottamassa oman minuutesi. Joku tai jotkut asiat painavat sinua ja et tiedä mitä pitäisi tehdä.Minä näin eräässä elämäni vaiheessa juuri noita auton katoamis unia,mutta elämäni on nyt vakaantunut ja " autokaan ei ole enää hävinnyt"


    • Neitsyt35

      Teininä nukkuessani syvää unta aloin aina nähdä, että putoan sillalta. Tipuin selkä edellä kohti vettä ja juuri ennen kuin selkäni koskettaa vettä, niin herään. Unet jatkuivat lukioiän loppuun ja monina öinä. Liekö teiniressi ollut siihen syynä. Joskus sitten kärsin myös näistä lihaksenrentoutumis-efekteistä, että juuri vaipuessani uneen "liukastun" tai muuta ja säpsähtäen herään. Nämä tunteet olivat aivan erilaiset ja täten kaksi asiaa. Ehkä tuo ensimmäinen oli jotenkin psykologinen juttu ja tämä toinen fysiologinen, kun lihakset rentoutuu.

      • Illlari

        Kuka ei olisi joskus pudonnut unissaan?! On varmaan yhtä normaali juttu kuin unien näkeminen itsessään. Sita voi varmaan halutessaan selittaa verenpaineella, unihalvauksilla yms tai sitten aikaisemman elämän putoamisilla, mutta on tuo joku ihan normaali juttu. Minä olen useammankin ihmisen kanssa puhunut asiasta ja kaikilla on sitä ollut, ja itsellanikin monessa eri elämäntilanteessa, terve ihmine olen kaikin puolin. Kyse on siis varmaan ihan yhtä normaalista asiasta kuin vaikka kevyt ilmavaivojensynty, useammille meistä sitä tulee ainakin joskus ilman mitään kummempaa syytä.


      • Simmutauki
        Illlari kirjoitti:

        Kuka ei olisi joskus pudonnut unissaan?! On varmaan yhtä normaali juttu kuin unien näkeminen itsessään. Sita voi varmaan halutessaan selittaa verenpaineella, unihalvauksilla yms tai sitten aikaisemman elämän putoamisilla, mutta on tuo joku ihan normaali juttu. Minä olen useammankin ihmisen kanssa puhunut asiasta ja kaikilla on sitä ollut, ja itsellanikin monessa eri elämäntilanteessa, terve ihmine olen kaikin puolin. Kyse on siis varmaan ihan yhtä normaalista asiasta kuin vaikka kevyt ilmavaivojensynty, useammille meistä sitä tulee ainakin joskus ilman mitään kummempaa syytä.

        Pakko pääst sanomaa.. :D oltii luokan kans linkkamatkalla ja istuin kaverin viakus. nukuin siin sitte, ku heräsin ni kaveri vaa sano et olin tyylii potkinu ja säpsähdelly siin... no sit oltii yöt josai ni samane kaveri oli heränny yöllä kattoo kelloo (makuupussit oli viärekkäi) Ni tää sano et oli HIUKA pelästyny ku olin vaa tuijottanu silmät auki. mulla ei minkäälaist muistikuvaa..


    • juopottelu

      Krapulassa käy noin.

    • jarkoffi

      Ihan tavallista niin monelle. Tää saattaa vaikuttaa kummalliseltta mutta..... Kun ihminen nukahtaa niin sielu lähtee ihan mihin vaan, todellakin ihan mihin vaan. Joten kun tulet päivätajuntaan niin sielu pamahtaa salamana takaisin ruumiiseen, siitä tuo putoamistunne johtuu.

    • normi jätkä

      Viimeksi noin pari kuukautta sitten heräsin henkeä haukkoen ja sitä edeltävät muistikuvat olivat seuraavat:

      Istuin jostain syystä farmariauton konepellillä menosuuntaan vain pitäen kämmenpohjilla kiinni pellistä. Vauhti oli melko reipasta. Jäinen mutkainen tie kulki lumisten peltojen poikki. Yhdestä mutkasta auto ajoi suoraa yli. Penkka oli 2 metriä alempana tietä. Mahan pohjasta otti kuin oikeassa pudotuksesta ilmalennon aikana. Heräsin juuri ennen kuin auto iskeytyi maahan. Tämä tapahtui Unkarissa jossa olimme töissä ja ajaneet sitä samaa tietä 1,5 viikkoa 40km per suunta joka päivä. Sanoin kolleegalle samana päivänä paluumatkalla töistä että "tuosta mutkasta ajoin viime yönä pellolle".

    • äkkisyvä

      ..että tajunta palaa takaisin fyysiseen kehoon yhtäkkiä eikä kuten normaalissa heräämisessä.

      • luupäinen

        nukahdussäpsäykseen liittyy leimahdus tai joku kova ääni. Eivätpä nuo ole uutta nukahdusta häirinneet.


      • hereillä ja unessa
        luupäinen kirjoitti:

        nukahdussäpsäykseen liittyy leimahdus tai joku kova ääni. Eivätpä nuo ole uutta nukahdusta häirinneet.

        Itse koen huimausta päivittäin ja tämä alkaa rassata jokapäiväistä elämääni aika lailla.
        Koen hetkeksi nukahtavani ja ikäänkuin tulee tunne " HUMPS". Tavallaan pyörryttää, mutta taju ei onneksi ole vielä lähtenyt ikinä.
        Samaa tulee illalla kun koetan nukkua. Säpsähdän hereille kun tuntuu tuo putomisen tunne " humps".
        Olen miettinyt voisiko se olla jokin kohtaus tai verenkiertohäiriö ? Lihasjännitystä ? ( olen käynyt fysioterapiassa ja hierojalla - eivät auttaneet )

        Lääkärissä olen ravannut jo pari vuotta eikä mitään ole löydetty...

        Kohta en enää uskalla ajaa edes autolla kun pelkään ajavani toista päin.


      • mörmelö
        hereillä ja unessa kirjoitti:

        Itse koen huimausta päivittäin ja tämä alkaa rassata jokapäiväistä elämääni aika lailla.
        Koen hetkeksi nukahtavani ja ikäänkuin tulee tunne " HUMPS". Tavallaan pyörryttää, mutta taju ei onneksi ole vielä lähtenyt ikinä.
        Samaa tulee illalla kun koetan nukkua. Säpsähdän hereille kun tuntuu tuo putomisen tunne " humps".
        Olen miettinyt voisiko se olla jokin kohtaus tai verenkiertohäiriö ? Lihasjännitystä ? ( olen käynyt fysioterapiassa ja hierojalla - eivät auttaneet )

        Lääkärissä olen ravannut jo pari vuotta eikä mitään ole löydetty...

        Kohta en enää uskalla ajaa edes autolla kun pelkään ajavani toista päin.

        Kävin muutama vuosi takaperin Tukholman huvipuistossa. Tietysti käytiin siinä legendaarisessa Fritt Fall eli vapaapudotus -laitteessa. Laite on tosiaan peräisin 60-luvulta ja sinänsä jo historiallinen. Toimintaperiaate on yksinkertainen: Väki hilataan 100 metrin korkeuteen ja yllättäen pudotetaan täysin vapaasti 80 metrin matkan. Varmaan moni teistäkin on kyseisen laitteen testannut.
        Kokemus tosiaan oli sen verran karmaiseva, että vielä nykyäänkin näen unta putoamisesta ja niissä unissa nimenomaisesti ollaan tässä edellä mainitussa Fritt Fall -laitteessa.
        http://www.youtube.com/watch?v=vkjQRQm5akI


    • ninsqq

      mulle on käynyt noin useita kertoja! sen kuulema tosi normaalia ja suurin osa ihmisistä näkee putoamisunia! mut viimeisin putoamisuneni oli sellainen et vaan annoin itteni pudota ihan pohjalle, vastaan tuli juoksuhiekkaa joka oli aika pehmeää ja uni jatkui siitä mukavasti. anna itsesi pudota! se oli tosi hieno kokemus!

      • Sus1tyttö

        Ettekö ole ihmiset kuulleet unihalvauksesta? Tuossa linkki tietämättömille: http://fi.wikipedia.org/wiki/Unihalvaus

        Itse koen paljonkin ja usein tuota putoamisen tunnetta. Ei se liity mihinkään korvatulehduksiin :-O


      • Sus1tyttö kirjoitti:

        Ettekö ole ihmiset kuulleet unihalvauksesta? Tuossa linkki tietämättömille: http://fi.wikipedia.org/wiki/Unihalvaus

        Itse koen paljonkin ja usein tuota putoamisen tunnetta. Ei se liity mihinkään korvatulehduksiin :-O

        Nukahtamisvaiheen 'putoamistilat' koin melko dramaattisina. Niitä esiintyi vielä joitakin vuosia sitten. Niit minun kokeamia putoamisia saattoi tuntea myös lähellä olleet herkät ihmiset.
        En rimpuillut vastaan, mennyt lääkäriin tai syönyt lääkkeitä, vaan annoin tapahtua 'putoamisen'. Se tapahtui aina makuuasennossa.

        Ehkä kymmenmonta vuotta sitten koin kesken kevyen selkätreenin yhteydessä hyvin erikoisen tapahtumaketjun. Harjoitus muuttui meditaatioksi.
        Laskeuduin istualta matolle pitkäkseni. Samassa on virtuaalisesti monensadan kilomerin päässä syntymäseudun mäenreunassa.
        Siinä lähellä kulkee maantie. Tuntemukses kova maankamara katosi kokonaan. Kai joku transsintapainen ilmiö. Siitä ei olisi voinut tai tahtonut liikkua.

        Tähdet tuikkivat sekä yllä, että allani. Hyvin rentouttava olotila jatkui ja jatkui. Olin täysin hereillä - hämmästyksestä 'tönkkönä'.
        Kohtapuoliin sen jälkeen ilmiö vakiintui päivittäiseksi. Olotilan kokee autuaallisen rauhoittavana.

        Selitystä: Uskon kysymyksessä olevan aivolohkojen selkiytymättömän tilan. Aivojen välittäjäaineet eivät toimi virheettömästi. Mieli hakee hiljentymisessä tasapainoa oikean ja vasemman aivolohkon välillä.

        En putoile enkä säpsähtele enää, koska olen ennakoinut tilanteen pois.


      • hereillä ja unessa
        Sus1tyttö kirjoitti:

        Ettekö ole ihmiset kuulleet unihalvauksesta? Tuossa linkki tietämättömille: http://fi.wikipedia.org/wiki/Unihalvaus

        Itse koen paljonkin ja usein tuota putoamisen tunnetta. Ei se liity mihinkään korvatulehduksiin :-O

        Enpä ole kuullut, mutta nyt kun tätä ajattelen niin tutulta kuulostaa !!!

        Nimenomaa tuo tunnottomuuden tunne. Kun tavallaan lakkaa olemasta."Pahan" läsnäolo....
        Mutta keskellä päivää ja hereillä ollessa ? Olisiko sitten narkolepsiaa ?
        Iltaisin tuo tunne on vahva ja tuttu.
        Voisiko tuo sitten vaivata keskellä päivääkin ?

        Täytyypi alkaa tutkimaan asiaa, josko tuohon olisi jotain helpotusta.
        Kiitos linkistä !!!


    • almera.j

      Olisi kiva tietää ;>
      Sitä on tullut itsellekkin samoja ongelmia....

    • southpark911

      mulle käy suunnilleen kerra 2 viikos sama juttu

    • halvaantuja

      unihalvaukset tekevät putoamis tuntemuksia.

    • masse setä

      Voisi olla kysymys siitä, että pelko olisikin tukahdettu halu pudota esimerkiksi soffatyynylle pehmeästi suurimman pudottajan kanssa.

    • aptsu

      Luin kerran asiallista tietoa aiheesta. Kyseessä on alitajunta, osa selkärangan hermostoa ei ole vielä päässyt lepotilaan. Sama homma kai, kuin vastasyntyneen vauvan apinanpoikasrefleksi (tarttuu kiinni emoa turkista vaistomaisesti ettei putoa puusta :D), joka myöhemmin katoaa. Joillain on vielä pikkusen sitä jäljellä myöhemmässäkin elämässä, etenkin murrosikäisillä tavallista..

      • Myös erilaisissa fobioissa piilotajunta näyttelee keskeistä osaa. Fobioiden koko kirjo on lievennettävissä, jopa parannettavissa 'siedätyshoidoilla'.
        Hoidossa foobikko opetetaan kohtaamaan pelkonsa valvotuissa oloissa, kuten dokumenteissa tätä on kuvattu. Epäilen:
        Jos henkilöllä on painajaismaisia putoamiskokemuksia, oletettavasti myös foobisiakin mielen sisältöjä. Puhun tässä 'koehenkilön' kokemuksella; inhoa yli kaiken toraroita.
        Myös suursukeltajan tai sudenkorennon toukkavaiheet kesäisissä vesissä saavat aikaan meikässä vahvoja inhoreaktioita.

        Tuntemaani miestä ei hyväksytä enää pitkille lennoille, koska hänen verenpaineensa nousee lennolla riskirajoille. Piilotajunta viestittää 'sataa' kaverille; tämä kone voi kohta pudota.


    • :))
      • :))

        ku selkäranka venyy makuulla nii ku selkäranka jostai syystä jännittyy uudellee aiheuttaa tuo putoamise tuntee. kaikilla ihmisillä o sielu ja sieluje kytkeytyny fyysiseen kehoo selkäranga avulla.

        ku oli keho ulkopuolella hitaasti kytkeytye fyysiseen kehoo nii tuntu kui olisi liukunu vede alle ku ensi kaikki oli selkeää vaa kehossa kaikki o sumeaa. ihmiste keho o nestettä yli 60 prosenttia o miksi tuntuu kui olisi koko aja vede alla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe