Mikkelin koulusekoilut

jo selvitykseen!

Miksi lukio arpoo vielä paikkaansa, koska sillä oli jo valmis paikka Yhteiskouluun? Miksi nyt yht'äkkiä tulee "pakkomuutto" Päämajankujalle, 4 kuukautta ennen koulun alkamista? Kenen etua ajetaan? Kuka sekoilee?

Ihastjärven kouluhanke ihmetyttää. Kuinka on mahdollista, että muutaman kilometrin päässä, Jyväskyläntiellä, naristaan koulujen kunnostusrahoista, mutta Ihastjärvelle suunnitellaan jo uutta koulua!? Pääpuhujan, koulun rehtorin, motiivit on selvät, koska omaetu uudesta pikkukoulusta kiihottaa. Niin, mikä tekee Ihastjärvestä niin tärkeän, että sinne pitää saada uusi koulu? Asiaan suhtaudutaan jopa hiljaisen myöntyvästi. Tässä "haisee" jonkun muunkin eduntavoittelu selkeästi nenään (kaverit keskenään). Kaikki muut pikkukoulut on vuosien varrella lopetettu "kannattamattomina", niin miksi ihmeessä Ihastjärvelle annetaan erikoiskohtelua? Sama tasa-arvoisen kylmä kohtalo kaikille kylille. Anttolantien ja Vanhamäentien varrella ei taida asustaa yhtään kunnanisää/-äitiä, kun sieltä lopetettiin kaikki koulut.

Tehkää se uusi uljas koulu Savisiltaan, kyllä sieltä pelloilta lapsia kouluun riittä. Vanhala, Harjunmaa ja Ihastjärvi? Oikeastaan ei tarvitakaan mitään uutta koulua, koska Yhteiskouluhan jää tyhjilleen... Nerokasta.

18

1174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päättäjien oma viisaus riittää, joten kannattaa nöyrästi pyytää viisautta Jumalalta, joka antaa kaikille auliisti ja moittimatta. Viisaitten päätösten toivossa valoisaa tulevaisuutta kaikille osapuolille!!!

      • konsernikikkailua

        Tuo lukion sijoittuminen liittyy ihan varmasti kaupungin ja kaupunkikonsernin välisiin kikkailuihin. Etelä-Savon koulutus kun on kuntien omistama Oy. Ymmärtääkseni koulut saavat valtionavustusta tilavuokriinsa. Sen vuoksi koulujen vuokrat ovat huikean korkeita. Samalla tingitään kynistä ja kumeista.

        Tähän samaan soppaan kuuluvat Naistinki Oy, ESE Oy, YIT Kuntatekniikka Oy muutamia mainitakseni. Kaupungille nämä kikkailut ovat kuin kusisi housuun. Hetken lämmittää, mutta pidemmän päälle huono juttu.


    • realisti50100

      "Anttolantien ja Vanhamäentien varrella ei taida asustaa yhtään kunnanisää/-äitiä, kun sieltä lopetettiin kaikki koulut."

      Vai olisko ollut niin ettei siellä ollut lapsia kouluun, ehkä? Vanhamäki ainakin on ihan nimensä veroista seutua nykyvään, toisin kuin tuo IJ. Kai se pitäis jo vanhojen maalaiskuntalaisten tajuta, että teitä pissittiin silmään, ei kaupunki oikeasti mitään palveluja, kuten kouluja, teille liitoksessa luvannut mutta ne rikkaat metsäisännät kelpasivat kyllä veronmaksajiksi. Haukivuori kupataan seuraavana että saadaan toriparkki maksettua.

      • kookookoo

        Kirjoitat asiaa... Kyllä se sellaista touhua oli kun Vanhanmäentien varresta viimeinenkin koulu lakkautettiin ettei siinä seudun asukkaita kuuneltu mitenkään. Tai oikeastaan tuntui siltä että annetaan mennä vaan..Tais vanhemmat nukkua silloin kun ois pitänyt tsempata koulun puolesta.
        Ei täältä silloin ollut ketään virkaatekevää henkilöä kaupungin päättäjissä. Niin ja oisko heistäkään ollut puolesta puhumaan koulujen säästämisestä...
        "Jos annat tuon niin saat tämän" näin ne sitä peliä pelaavat.

        Piti saada uudistettuun Rantakylän kouluun oppilaita mutta kävikin niin että nämä lakkautetun koulun oppilaat joutuivatkin OTAVAAN. Tämäkin siirto piti tehdä mahdollisimman hankalaksi jottei vanhempien kyyditys satu matkanvarrelle.
        Silloin oikein kaupungin isät ja äidit oiken joukolla painottivat koulukyydistystä että miten se järjestetään ja kuka minnekin menee.... No hu hu.. Nyt on oppilailla pitkät matkat kouluun. Kyyti kulkee kunhan ensin tulet jostakin paikasta tienvarteen oli sitten kotoa siihen noutopaikalle kuinka monta km tahansa. Jos myöhästyt jäät koulusta. Kylmää hommaa...
        Vanhastamäestä tulee bussi joka noukkii oppilaita kyytiin ja ajaa OTAVAAN!! ala-asteelle ja sitten kiertää otavasta rantakylään. Otavan risteyksessä on toinen bussi joka noukkii Otavan th-> rantakylän tien varren oppilaat rantakylän kouluun... ÄLYTÖNTÄ.. Mitkä kustannukset.
        Kaksi bussia vanhanmäen suunnalta kohti rantakylää, toinen otavan kautta ja toinen otavan th:sta rantakylään...Niin ja koulunpv päätteksi jos koulu loppuu aikaisemmin kuin klo 15 tulee joku taxi hoitamaan kyydityksen (ainakin ennen)
        MISSÄ ON TÄMÄN SÄÄSTÖ... ???

        Ihasjärven koulun ja muiden mikkelin seutujen koulun oppilaiden vanhemmat, opettajat ja rehtori jotka pitävät koulujensa puolta, tsemmpiä vaan kaikille...
        Mutta kyllä se on niin että kouluja lakkautetaan se on jo korkeimalla taholla päätetty. Päätös kun tulee niin ajankohtaa te voitte vielä säätää mutta loppu tulee...
        Eli se peli: "Jos annat tuon niin saat tämän"
        Aivan sama ketä siellä kaupungin päättäjissä päätöksiä tekee niin heillä on vain omanedun saanti tärkeämpää kuin yhteisön.
        Niin miksiköhän tämä lukio hanke etenee???


    • tulee olemaan!

      Ihan pikkujuttu Päämajankujasta:

      Mihin ne kaikki 800 oppilasta siirtyvät välitunnilla?
      Haloo Hel... Mikkeli!

    • Liekö tyhmiä?

      Nyt tuleva Raviradan koulukin ryssitään.
      http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/raviradantien_koulusta_susi_jo_syntyessään_10078372.html
      Päätöksiä näköjään tekevät sellaiset henkilöt, joilla ei ole mitään käsitystä kouluelämästä. Kuuntelisivat asiantuntijaa, eli Raasumaata ja opettajia, elkääkä laskinta!
      Hullua homma!

      Entäpä, Valtola ja kumppanit, jos opet suunnittelevat teille vaikkapa sairaalan? Tulisikohan siitä lääkäreiden toiveidenmukainen? Poistetaan ovat ja tutkimuspöydät, kun eivät mahdu budjettiin. Ensiapu pois kokonaan, kun ei mahdu budjettiin.

      Miksi ei-toimiva pitää sitten ylipäätään rakentaa?

      • liikunnan merkitys

        Eikö kokoomuksen edustajat opetuslautakunnassa ymmärrä koulukenttien ja piha-alueiden merkitystä lasten liikunnallisuuden ja kouluviihtyvyyden kannalta. On jo ajatuksenakin älytön, että liikuntatuntien pitoon pitäisi siirtyä Karkialammelle ja kuljetusten päähän. Haloo politiikot, älyä peliin.


      • pöytäkirja

      • Vaalit tulossa?
        liikunnan merkitys kirjoitti:

        Eikö kokoomuksen edustajat opetuslautakunnassa ymmärrä koulukenttien ja piha-alueiden merkitystä lasten liikunnallisuuden ja kouluviihtyvyyden kannalta. On jo ajatuksenakin älytön, että liikuntatuntien pitoon pitäisi siirtyä Karkialammelle ja kuljetusten päähän. Haloo politiikot, älyä peliin.

        Kuljetukset ovat niin halpoja! HEH!!

        Vuosi, tai kaksi, varmaan menee kuljetuksissa, mutta paljonko maksaa 20 vuotta?
        Bussi odottaa hitaita suihkuttelijoita?
        Matkusteluun kuluva aika?
        Eikös Karkialammen Kuntotalo ole myös remontin tarpeessa?

        Avaruus, eli tilavuus, ei ahdista. Päämajakadun käytävä sisäänkäynnille, sinne ei aurinko paista! Sitä voisi väljästi verrata vaikka Berliininmuuriin.

        Mitenkäs kaikki oppilaat suhtautuvat tähän muuttoon?


    • Hullua meininkiä!

      Lukio sai pari miltsii lissee hynäkkää!
      http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/kahden_miljoonan_lisäys_uuden_lukion_kustannusarvioon_10090731.html
      Mitehä mahtoo lopulta käyä meijä piente tiitiäisete kaa? Suapko pikkuset ees armopaloja?

      Helvetin 16, minkälaista meinikiä tämä aikuisten kaupunki oikein pitää! Ihan vaippaikäsestä lähtien pannaan kaikki yhteen suureen sulatusuuniin ilmoitetun päiväkotimallin mukaan. Sitten 1-9 -luokilta viedään liikuntatilat ja muut tarpeelliset tilat rahanvähyyteen viitaten Raviradan tulevalta koululta. Ja nyt helvetinmoiset remontit, että lukio siirtyy hyvästä paikasta sen paikan viereen!

      3.3 miljoonaa euroa!!!!

      Lukekaapa tämä juttu lehdestä, että monestako miljoonasta jäi kiinni?
      http://www.lansi-savo.fi/scripts/edoris/edoris.dll?app=server&com=sqlxml&tem=d_keskustele.tpl&documentid=10078372

      Kapinaan tässä pitäisi alkaa, vai vanhat keinot käyttöön?!

      • On tuo touhu ollut jo useamman vuoden sellaista ja varsinkin Vanamon-koulun tiimoilta, eihän siellä ole ollut työrauhaa oikeastaan ollenkaan.
        Voimme vain kuvitella, mikä alkaa olla motivaatiot niin henkilökunnalla, kuin oppilailla, kun vain heitellään tmpäri kaupunkia.

        EI TÄLLÄINEN PELI VETELE, MILLÄ OIKEUDELLA AIKUISET VIEVÄT LAPSILTA TULEVAISUUDEN EVÄÄT???

        Mielestäni nyt on jokaisen aiukuisenkin, etenkin lasten vanhempien aika HERÄTÄ, EI yksi rehtori jaksa kauaa pitää puolia, jos tuki puuttuu.

        Vanamon-koulun oppilaat ovat saaneet tuta jo ihan tarpeeksi näistä "säästötoimista" tai mitä räpellyksiä ne nyt ovat olletkaan, sillä ei niistä mitään todellista säästöä ole tullut.
        Esim. säästöstä, onko tämä mielestänne kohtuullista? Taksi kyytejä yhdistetään niin, että tietyt rantakylästä lähtevät oppilaat joutuvat istumaan taksissa lähes tunnin ja aikataulu on niin tiukka(ei ole siis aikaa käydä wc:ssä ja eihän se käytännössä pelkältä kuljettajalta kävisikää), jotta saattaa joutua tekemään tarpeensa housuunsa ja vain siksi, kun KAUPUNKI SÄÄSTÄÄ.


      • mrrrmrr

        SDPläinen malli puree, kaikki pienestä pitäen tehtaisiin, ensin vaipoissa ja siitä sitten eteenpäin. V-tun väliä millään kyläkouluilla tai perinteisillä lukioilla, liikuntatiloilla jne jne. Pienestä pitäen kasvatetaan kanalassa ja lihotetaan läskiperse broilereiksi, ala-asteikäsetkin vetää jo röökii näissä sulatoissa ja kepua viikonloppuna. Mennään kaikki lakkoon vaan, jo nyt helvetti jos ei mitään vaikutusta kun jäädään kaikki istumaan perseellään kotiin.


    • "En kommentoi..."

      Nyt tarvitsisi suunnitella mediaisku.

      Luulisin, että MTV3 tai Ajankohtainen kakkonen tms. olisi kiinnostunut ottamaan selvää Mikkelin investoinneista. Kuinka täällä rahaa riittää mm. Hänskiin, ruosterinkuloihin ja Toriparkkiin. Toisaalta taas idioottimaisiin koulusiirtoihin lukion kohdalla, mutta kaikki pikkukoulut tuhotaan ja niiltä karsitaan toimintaedellytykset minimiin. Päiväkodit/-hoitopaikat yhdistetään. Vanhuspaikat lopetetaan.

      Alan epäillä hyvin jonkinlaista vahvaa lahjontarinkiä. Kun eihän tässä meiningissä muuten ole minkäänlaista järkeä! Kaikki tilit tulisi tutkia mahdollisten väärinkäytösten varalta ja vastuuttomat laitettava henkilökohtaiseen vastuuseen. Valtio valvomaan noiden osaamattomien tekemiä investointeja!

    • suohon uppos
    • Paitsiox
    • Ville 11v

      Herrat höpisee kauniita, että liikuntaa pitäisi tukea, mutta miten tämä käytännössä toteutuu, ei mitenkään.

      Siis:

      Vanamon koululaisia "sorsitaan" jatkuvasti, aivankuin näillä lapsilla ei olisi mitään oikeuksia, onko edes oikeutta elää?
      Kertakaikkisesti suututtaa niin vietävästi tuo vanamon/siekkilän koulun tilanne, jotta olis kirveellä töitä!

      Järjettömyyksien joukosta poimin, uimahalli reissut:
      Useampi luokka ei ole päässyt siis uimaan lainkaan kuluvan lukuvuoden aikana ja syy, uskokaa tai älkää, mutta herrat viisaudessaan ovat antaneet sellaiset uimavuorot, että näiltä lapsilta on jo tuolloin, koulu loppunut.
      Säästöäkö???? Annetaan jotain, mitä käytännössä ei voi edes käyttää, hullua.

      Entäs muut säästöt:
      Opettaja veisi lapset mielellään johonkin, mutta EI voi, miksi?
      Koska luokalla on lapsi/lapsia, jotka eivät pysty kävelemään pitkiä matkoja( 1 km jo liki liikaa) ja säästöjen vuoksi ei saada bussia tai muutakaan kuljetusta. Eli annetaan esim. museoon "lippuja", mutta niitä ei voida käyttää, hullua.

      Säästetään siis kaikkinensa sellaisilla seurauksilla, jotta niin opettajat/muu henkilökunta/opppilaat, väsyvät ja turhautuvat niin, että koko oppiminen kärsii.
      Ja näille lapsille kun tämä peruskoulu olisi elämän tärkeimpiä asioita ja useimmille se ainoa koulu, mitä ymmärrettävistä syistä koskaa tulevat käymään.
      Kielletään siis mahdollisuus oppia taidot, joilla voisi joskus selviytyä itsenäisesti elämästä, osaten laskea rahansa-pystyen lukemaan kirjeet/laskut ynm.
      Aika kallista säästämistä siis, vai onko tämä säästämistä ???
      Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, ettei olekaan kysymys säästämisestä, vaan järjestelmällisestä syrjimisestä/ välittämisen puutteesta, ajatuksella: Ei ne vammaiset/ sairaat mitään tarvii, mitäs menivät syntymään.
      Onko siis näiden lapsien syy se, että heillä on yksilölliset tarpeensa???

      Touhu on niin p...stä, kun vain olla voi !!!

      • Tuppurala

        Mihin Tuppuralasta kuskataan linja-autolla oppilaita; Tuppuralan koulu on ovella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe