Mäyräkoiralle sopiva koirakaveri?

Maria L.

Minulla on vähän yli 1v. lk mäykkyuros. Olen töissä ja muuttuneen elämäntilanteen vuoksi koirani joutuu nyt olemaan 8-9h yksin kotona kun minä olen töissä.......mikä stressaa minua ja turhauttaa koiraa.
Tilanne on tosi ongelmainen ja olen miettinyt eri vaihtoehtoja ongelmaamme. Yksi näistä on se, että ottaisin mäykylleni kaverin kotiin. Omani on vallan vilkas, osaksi varmaan tuosta yksinolosta johtuen, joten toinen koira voisi hyvinkin olla rauhallisempi. Mitä rotua suosittelitte (miel. omiin kokemuksiin perustuen) mäykylle kaveriksi?

21

2483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaveri...

      Hmmm..... Kaveri mäykylle?

      Olisiko sellainen rotu kuin mäyräkoira hyvä? ;-)


      Eli miksi edes mietit jotain muuta rotua? Useimmat uroskoirat ovat vuoden ikäisenä vilkkaita ja se vilkkaus voi johtua myös tekemisen puutteesta (=nukkuu sekä töissä ollessasi että yöllä)

      • mäykkynen

        Meillä sama ongelma. Ja samanikäinen mäykkyuroskin. Tuleekohan ongelmia jos ottaa riehakkaan nakin seuraksi pienen pennun samaa sukupuolta?


    • OlliL

      Yleensä ollaan sitä mieltä että ekan koiran pitäis olla jo kypsä, ehkä noin 3 vuotias ennen uuden pennun ottamista.Tämä sen takia että ei syntyis liikaa valtataisteluita.

      Kyllä mä lähtisin siitä että sun kannattaa ensiksi vaan yrittää hyvittää koirallesi poissaolosi.Ei siinä mitään taikatemppuja tarvita, vain huomiota ja yhteista puuhailua.

    • Mäykyn isä.

      Nimim MARIA L. Kyllä nyt on niin että sulla on ongelma,ei koiralla.Ajattele koiran emää ja ajattele mitä se tekisi vastaavassa tilanteessa.Sen olisi pakko jättää pentu yksin ruokaa etsiessään.Sun mäykkys on jo yli vuoden ja ei ole pentu enää.Pidä huoli että mäykyllä on karvaleluja kun lähdet töihin ja kun tulet kotiin anna sen huomata että olet iloinen jälleen-näkemisestä.Meillä kun muija tulee kotiin on 1 mäykky ja 2 minä.Tosin mäykky moikkaa muijan kunnolla,mutta sitten tulee lohduttamaan mua.Kyllä se oppii kotona olemaan yksin 9 tuntia,luultavasti nukkuu rauhassa.

      • mäykyn äiti

        Mäykyn isä on ihan oikeessa. Mullakin oli kaks mäykkyä, 18 v.Otettiin se nuorempi siihen kaveriks, että oli seuraa. Mutta kumpikin oli kiltisti kotona kun oltiin töissä. Sitte, kun tulin kotiin, marmatusta riitti. Tarvii kai koirienkin sanoa sanottavansa. Mäykky on ihana, ymmärtävä kaveri. Tää tuli kai varmaan väärään rakoon, mutta kun mulla on niin hirveen ikävä niitä mun mäykkyjä, vaikka aikaa on kulunut jo muutama vuosi. Haluaisin vain sanoa, että pitäkää mäykkynne hyvin, uskollisempaa ystävää ette saa.


      • Mäykyn isä.
        mäykyn äiti kirjoitti:

        Mäykyn isä on ihan oikeessa. Mullakin oli kaks mäykkyä, 18 v.Otettiin se nuorempi siihen kaveriks, että oli seuraa. Mutta kumpikin oli kiltisti kotona kun oltiin töissä. Sitte, kun tulin kotiin, marmatusta riitti. Tarvii kai koirienkin sanoa sanottavansa. Mäykky on ihana, ymmärtävä kaveri. Tää tuli kai varmaan väärään rakoon, mutta kun mulla on niin hirveen ikävä niitä mun mäykkyjä, vaikka aikaa on kulunut jo muutama vuosi. Haluaisin vain sanoa, että pitäkää mäykkynne hyvin, uskollisempaa ystävää ette saa.

        Muija meni lääkäriin.Muijalla on reuma ja se joutuu syömään kortisoonia.Meidän mäykyllä ei ole minkäänlaista ongelmaa,kävelee aamuisin muijan päällä ja tekee mustelmia.Lääkäri katto mustelmia ja kysy muijalta onko perhe-elämässä joitain ongelmia.Ei ensin meinannut uskoa,ettei ole ja katteli mustelmia.Kyllä lääkäri lopulta usko kun muija alko nauraa ja käski viedä mäykyn putkaan,varotti vaan kovasta vastarinnasta,sano itsekin olevansa poliisia vastassa.Kyllä olis naapureilla nauramista,vanha äijä,kiukkunen vanha ämmä ja mäykky jolla olis pirun hauskaa kun jyllätään.


    • humble me

      en tiedä tuleeko vastaukseni liian myöhään kun olet laittanut viestiä jo maaliskuussa, mutta itsellä oli sama juttu ja kasvattajalta kyselin neuvoa, (meillä 1,5v naarasmäykky) ja kuulemma mäykkyuros olis paras partneri.
      Vähemmän valtataisteluita siten.. teimme näin ja tulos on ollut mahtava! Ovat parhaat kaverit ja nukkuvat, leikkivät ja syövät yhdessä. Lähti huono omatunto ja sain onnelliset koirat. Suosittelen!

      • miettii2

        Mitenkäs tuo pentujen tulo ehkäistään?


      • miettiä...
        miettii2 kirjoitti:

        Mitenkäs tuo pentujen tulo ehkäistään?

        Jos ei tiedä miten pentujen tulo ehkäistään, kannattaa mennä kertaamaan biologian kurssille... ;-)


      • Turha kommentoida
        miettiä... kirjoitti:

        Jos ei tiedä miten pentujen tulo ehkäistään, kannattaa mennä kertaamaan biologian kurssille... ;-)

        siitä miten koira turhautuu yksikseen!!! Eri luonteisia ovat samankin rodun eri yksilöt. Itse omistan erittäin huomiohakuisen ja aktiivisen koiran, jolle on ehkä otettava kaveri keväällä. Mutta näköjään siirryn muille palstoille kyselemään neuvoa.
        PS: Jos asiallisiin kysymyksiin ei ole taitoa vastata, kannattaa mennä kertaamaan käytöstapojen kurssi!


      • Nakkinakki
        miettiä... kirjoitti:

        Jos ei tiedä miten pentujen tulo ehkäistään, kannattaa mennä kertaamaan biologian kurssille... ;-)

        miettii2 :lle tuli sama ajatus kuin itsellenikin, kun otat samaan huusholliin nartun seuraksi uroksen. Tilanne varmaan ok, jos on tilaa pitää koirat erillään nartun juoksujen ajan ja riittävän etäällä toisistaan. Viheliäistä on huudattaa koiria ja jotkut urokset suorastaan sekoavat juoksunartun lähellä. Kerrostaloon en ottaisi eri sukupuolta olevia koiria, ellei sitten jompaa kumpaa kastroida/steriloida.


      • MÄYRrrrrrÄ"KOIRA
        miettii2 kirjoitti:

        Mitenkäs tuo pentujen tulo ehkäistään?

        Yksinkertaista! Kastroidaan uros.


    • _:)

      Sillä ei ole väliä minkä rotuisen (tai kuinka ison) koiran ottaa mäyrikselle kaveriksi. Kunhan opettaa hyvät tavat molemmille koirille, niin ainakin meillä labratorinnoutaja pärjää mäyräkoiran kanssa.

    • irmeli64

      kissa on mäyräkoiran paras kaveri, ainakin meillä :) siis sisäkissa :mut se pitää ottaa pentuna :)

      • kissojenkoira:)

        Minulla oli lapsuudessa (ja nuoruudessa, eli kuudentoista vanhaksi) ihana mutta melko itsepäinen mäykkypoika:) Pojalla oli 3 kissaa kavereina, joita koira rakasti- Ja opetti muuten kaikki kylään tulevat koirakaveritkin kunnioittamaan kissoja, jos koirakaveri meinasi lähteä ajamaan kissaa takaa, meni poika väliin ja antoi selvästi olemuksellaan ymmärtää, että kissoja ei saa kiusata! Nyt kotona asustaa tiibetinspanielineiti, hänkin on kissojen ystävä, ja tykkää myös paljon mäykyistä! Jos lenkillä mäyris tulee vastaan, niin tipsu ilostuu ja on oitis tekemässä tuttavuutta (jotain sielujen sympatiaa?!!), olipa kyseessä sitten tyttö- tai poikapuolinen mäykky;)


    • koirulit

      Meidän mäykyn bestis on amerikanakita. Mäykky oli sillon 2-vee kun akita tuli pentuna meille eikä mitään ongelmia ole ollut. En kyllä suosittele tälläistä yhdistelmää etenkään kokemattomalle, mutta kyllä ne terveet mäykyt yleensä tulee kaikkien kanssa toimeen, mutta se vaatii sen että uusi tulokas on pentu. :) Ps. paljon helpommalla pääsee kun koiria on kaksi!

    • FransWilhelm

      Meidän mäykky vihaa yli kaiken akitoja. Sitä pentuna sellainen pöllytti. Nyt se alkaa haukkua raivokkaasti kun näkee akitan vaikka 100 metrin päässä, samoin sen jälkiä haukkuu ja raivokkaana ajaa. Sekä urosta että naarasta haukkuu aivan samalla lailla.

    • "2@+?(99654)(()==02

      Ota toinen mäyräkoira.
      Itse ainakin mieluiten ottaisin samanrotuisen kaverin.

    • Miksi toinen

      Jos ei ole tarpeeksi aikaa yhdelle, niin kuinka sitten kahdelle.

    • mäykkytyty

      Meillä on pointteri ja hyvin tulevat juttuun. Pointteri vain on jo vähän vanha, eikä silleen jaksa leikkiä. Tosin meidän mäykky tulee juttuun kaikkien koirien kanssa. Meillä oli hoidossa vinttikoira ja vinttikoiran kanssa juoksivat innoissaan pitkin taloa päivästä toiseen ja ovat ihan eri luokan juoksijoita.

    • Nemo

      Meillä on mäykkyneitin seurana kääpiövillakoirauros, joka just kastroitiin. Ovat vallan ihana pariskunta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      191
      32402
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      253
      20852
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      431
      10665
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6565
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      67
      4856
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      38
      4650
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      4008
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1587
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      96
      1490
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1419
    Aihe