Koira ostoskeskuksessa??

koirashoppaileeheh

Saako koiranpentua tasi aikuista koiraa pitää hihnassa mukana tavallisissa ostoskeskuksissa?
Kuten Itäkeskus, Sello, Jumbo, Kamppi jne..?

Jos ei mene itse liikkeiden sisään, mutta jätän aina koiran liikkeiden ulkopuolelle (tietysti toisen valvonnassa).
Saako siis siellä sisätiloissa "pyöriä koiran kanssa" esinnäkään..??
Olen joskus nähnyt koiran jonkun mukana, mutta en tiedä onko se luvallista..
En ole ainakaan nähnyt mitään kieltokylttejä..?? :O

11

8136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minniemin

      Kampissa koiria saa pitää (ei kuitenkaan itse kaupossa!), koska Kamppi toimii myös bussiasemana. Sama muilla kappakeskuksilla jotka ovat juna/bussiasemien yhteudessä. Kuitenkin epäilen että yleistä hengailua, ei siis läpikulkemista, hyvällä katsotaan. Kannattaa siis jättää se koira muuten kotiin, tuskin siellä väenpaljoudessa paljon viihtyisikään.

    • itis

      Kampissa ja itiksessä saa ainakin kulkea koiran kanssa.

    • tietoa asiasta

      Kyllä kauppakeskuksissa saa koiraa pitää, vaikka ei olisikaan juna- tai bussiaseman yhteydessä ellei sitä ole erikseen kielletty kyltillä. Itäkeskuksessa, Sellossa, Tapiolan ostoskeskuksessa ja Kampissa on ainakin luvallista olla koiran kanssa, mutta myös monissa ostoskeskuksissa. Iso Omena on ainoa paikka, jossa tiedän koirien viemisen sisään olevan kiellettyä.

      Eli vie siis ihan vapaasti koira ostoskeskukseen, jossa ei ole kieltokylttiä. Voin myös kokemuksesta sanoa, että se tekee joillekin koirille hyvää olla väentungoksessa. Tottuvat samalla siihenkin.

      Me käsimme koirakuolun pentukurssilla muutamassa eri ostoskeskuksessa harjoittelemassa, eikä kukaan asiasta valittanuu vaikka menimme sinne suurena joukkona.

      • ajatuksella sitten

        voi olla stressaava ja pelottava kokemus koiralle, väkimäärä, kaikuvat äänet, valot, tenavia juoksee päin, rullakehikkoja työnnellään ole tarkkana ettei tule tassuille tai hännälle, jos koira istahtaa, liukas lattia jne. Jos treenaat esim käyttökokeita varten tuota ympäristöä, niin aloita pienistä ja pienissä erissä.


      • diibu
        ajatuksella sitten kirjoitti:

        voi olla stressaava ja pelottava kokemus koiralle, väkimäärä, kaikuvat äänet, valot, tenavia juoksee päin, rullakehikkoja työnnellään ole tarkkana ettei tule tassuille tai hännälle, jos koira istahtaa, liukas lattia jne. Jos treenaat esim käyttökokeita varten tuota ympäristöä, niin aloita pienistä ja pienissä erissä.

        kannata ottaa, ihan koiran takia. Mutta tiedänpä tapauksen Tampereelta jossa stevari ei halunnut päästää koirakkoa Koskikeskukseen vaikka he olivat menossa pelkästään asioimaan ja sovittamaan koiran kura-asua tms. keskuksessa olevaan eläintarvikeliikkeeseen (katutason alapuolella, uloskäynnin välittömässä läheisyydessä). Nykyään ehkä vähän laimentuneet asenteet mutta en kyllä itse veisi koiraani esim. Stockmanille tms. muutoin kuin suoraan eläinosastolle ja sieltä sitten heti pois lyhintä tietä.


    • koirakuiskuri

      Sen kun pyörii koiran kanssa ostoskeskuksessa, jos koira ei siitä stressaannu vaan tykkää olla menossa mukana. Joihinkin liikkeisiin saa myös ottaa sisään, selviää viimeistään siinä, kun liikkeeseen menee ellei ovessa ole kieltokylttiä. Ylipäätään jollei elintarvikkeita myydä jssk liikkeessä, niin Periaatteessa ihan ok homma - Suomessa vaan joissain paikoissa ollaan liian natsia tämän asian suhteen. Kuulemma "hienostomaa"-Ranksassa koiriin suhtaudutaan paljon suvaitsevaisemmin liikkeissä ja ihan ravintoloissa että kahviloissakin.

      Vinkkinä semmoista vielä, että Sokos on muuttanut eläinpolitiikkaansa niin, ettei sinne enää saa viedä koiraa mukanansa. Tätähän edelsi kuuluisa "koira saa olla sisällä Sokoksessa, mikäli se on ihmisen sylissä"-välivaihe, kunnes kuulemma saivat jyrkät ohjelinjaukset ko. asian suhteen, että ei mitenkään päin koiria sinne.

      On ihan hyvä totuttaa/sosiaalistaa koiraa myös kaupunkieloon ja etenkin jos asuu kaupungissa. Sitten tietysti koiran mukaan... kaikki koirat eivät pidä kaupungissa mukana olosta, äänet ja meno ovat niille stressaavia yms, mutta sitten on koiria jotka nimenomaan tykkäävät kun paljon kaikenlaista virikettä ympärillä ja menevät kaupungin menossa kuin rotat viemäreissä. Monasti ihmiset ovat tulleet sanomaan meille, että onpas koirasi rauhallisena täällä hyörinässä tms ja osaapa se käyttäytyä liikkeessä ja paikoissa - joo osaa, koska on ollut mukana paikoissa.

    • 2 koiran omistaja

      On paljon niin allergisia ihmisiä, että he saavat pahoja oireita jo siitä, jos jonkun vaatteissa on eläinpölyä. Siksi mielestäni ainakaan (vaate)kauppaan ei pitäisi koiraa viedä. Koiralla ei ole tarvetta käydä kaupoissa, mutta mielestäni jokaisella ihmisella allergiasta/vammasta ym. huolimatta on! Kauppakeskuksen käytävätiloissa koiran voi väistää, mutta jos koiria on paljon, voi allergiselle olla vaikeaa liikkua kauppakeskuksessa.

      • atlatl

        ...kuten edellinen kirjoittaja kertoi.

        Itse en haluaisi tunnolleni jonkun sairauskohtausta.
        Kyllä koiran voi kotiinkin jättää,sylikoirankin,sillä en uskaltaisi sitä naruun jättää kaupan ulkopuolelle.

        Enkä sulata tapaa kannniskella kassissa pikkukoiria joka paikkaan. Pienelle eläimelle se on stressaavaa,vaikkei omistaja sitä ymmärtäisikään.

        Koiran pitää saada olla koira,pienenkin koiran. Eikä nukke jota kannetaan puettuna statussymbolina ympäriinsä.Ei se ole oikeaa koiranelämää.
        Hankkikaa nukke jos sellaista kerran kaipaatte.


      • jokukoira-
        atlatl kirjoitti:

        ...kuten edellinen kirjoittaja kertoi.

        Itse en haluaisi tunnolleni jonkun sairauskohtausta.
        Kyllä koiran voi kotiinkin jättää,sylikoirankin,sillä en uskaltaisi sitä naruun jättää kaupan ulkopuolelle.

        Enkä sulata tapaa kannniskella kassissa pikkukoiria joka paikkaan. Pienelle eläimelle se on stressaavaa,vaikkei omistaja sitä ymmärtäisikään.

        Koiran pitää saada olla koira,pienenkin koiran. Eikä nukke jota kannetaan puettuna statussymbolina ympäriinsä.Ei se ole oikeaa koiranelämää.
        Hankkikaa nukke jos sellaista kerran kaipaatte.

        mutta tuskin keskikok./isoja koiria paljon sylissä kannetaan xD
        Jos on mentävä kaupunkiin käymään ja saattaa venähtää, esim. ruuhkan takia paluu,
        niin minä ainakin otan koiran sen takia mukaan.. Jos menen perheineni ostoksille (mitä ei tapahdu siis liian usein), niin ei se varmaan niin kuolemaantuomio jos kävelee jonkun keskuksen läpi muutaman kerran koiran kanssa..
        Harvoin tulee törmättyä samaan allergikkoon samana päivänä :p Tuskin heti kohtaus tulee, jos metrin päästä kävelee äkkiä ja kai ihmisillä on lääkityksensä jos jotain sattuisi.. (liittymättä koiriin ostoskeskuksessa)..


    • Xcv

      Moneen paikkaan saa viedä nykyään tavallisenkin koiran, mulla on avustajakoira. Kun liikut oman koirasi kanssa, ohita avustajakoirakko riittävän etäältä että koira saa tehdä rauhassa töitä.

    • Lyön.sauvalla.päähän

      Kauppareissut erikseen ja koiranulkoilutukset erikseen. Jos on niin laiska ettei siihen ykene, ei tulisi omistaa koiraa. Avustajakoirat ovat eri asia ja ne saa lain mukaan viedä mihin vain.

      Muissa tapauksisa en ymmärrä, miksi ihmeessä koira pitää otta mukaan kauppaan, jos se vain on laisa sallittua. Ei sillä etteikö moni piittaamaton ihminen ottaisi koiraa kauppoihin, vaikka ovella olisi kieltokyltit. Ostoskeskusissa on tarpeeksi kova ryysis ilmankin koiria ja joukossa paljon erityisryhmien edustajia, kuten vanhuksia ja liikuntavammaisia. Ei niihin kaivata maanrajassa eli poissa näkyvistä ryntäileviä otuksia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe