tiilikattoremontin hinta?

metsuriiii

Mitähän mahtaa maksaa tiilikaton vaihtaminen uuteen? Eli talossa nyt vanha jo parhaat päivänsä nähnyt tiilikatto...
Ajatus oli laittaa esim. ormax protector tiili, tehdä uudet vesirännit, piipun pellitys jne.
Katon koko taitaa olla n. 160m2 räystäiden pituus n.25m (4 syöksytorvea) ja yksi piippu ja 2 muuta läpivientiä... Yksi kuisti missä jiirikulmaa muutamat metrit, ehkä joku 6m yhteensä... Karkea hinta-arvio kiinnostaa! Toki uusi aluakate pitää laittaa ja varmaan vähän oikaista vanhaa...

31

6411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13

      Luovu jo tuosta riskirakenteesta ja vaihda selliaseen joka pitää varmasti vettä. Jos emäntä pakottaa laittamaan tiilikaton, niin teetä kunnon pohjat. Suomessa on vielä sallittu käyttää aluskatteena sitä 'kelmua', mutta esim Saksassa tiilikaton alle vaaditaan huopakatto. Tiilet kun ei pidä vettä.

      • metsuriiii

        Nyt varmaan osaat myös kertoa mikä on se katto mikä VARMASTI pitää vettä? Eikai mielessä ollut joku peltikatto missä "kiinnitys" reikiä kuin olisi haulikolla ammuttu? Konesauma katto varmasti hyvä jos osaava tekijä, mutta eipä taida osaavia ensikesälle olla enää vapaana... enkä toisaalta halua sitä pauketta ja ropinaa kuunnella kun makuuhuoneet yläkerrassa... MISSÄÄN katossa ei ilman aluskatetta pärjää, toki jokaisessa katossa on omat hyvät ja huonot puolensa... Minusta peltikatto kuuluu teollisuus kiinteistöihin, ei taloon järven rannalle...


      • KravattiEino

        Ennenkuin kaikenmaiilman perkeleen muovit oli keksitty, käytettiin kattotuolien päällä umpilaudoitusta ja siinä huopakate limityksellä. Ja vasta sen päällä tiilikaton rimoitus.
        Nuoruudessani tuli PE muovit, nykyään LDPE muovia. Ja tämmöisien paskojen kanssa ihmiset turvaa kattojaan aluskatteena. Voi piru, kun huopa on ollut keksittynä jo sata vuotta sitten.
        Koittakaa laittaa turvallisia materiaaleja taloihinne.
        Kyllä mainosmiehet myy mitä vaan kunhan hinnoista sovitaan, mutta järki käteen.
        Itse kyllä olen saanut leipäni myymällä rakennustarvikkeita.
        Ihmiset ovat liian kilttejä ja uskovat miltei mitä vaan. On suunnittelijaa, arkkitehtia, tarkastajaa, myyntimiestä sun muita rahastajaa. Tätä se vaan on. Ja uusia muoveja sovelletaan uusiin paikkoihin.


      • 16
        metsuriiii kirjoitti:

        Nyt varmaan osaat myös kertoa mikä on se katto mikä VARMASTI pitää vettä? Eikai mielessä ollut joku peltikatto missä "kiinnitys" reikiä kuin olisi haulikolla ammuttu? Konesauma katto varmasti hyvä jos osaava tekijä, mutta eipä taida osaavia ensikesälle olla enää vapaana... enkä toisaalta halua sitä pauketta ja ropinaa kuunnella kun makuuhuoneet yläkerrassa... MISSÄÄN katossa ei ilman aluskatetta pärjää, toki jokaisessa katossa on omat hyvät ja huonot puolensa... Minusta peltikatto kuuluu teollisuus kiinteistöihin, ei taloon järven rannalle...

        Bitumikatteet pitää vettä varmasti: se on ainoa materiaali mistä voi tehdä jopa tasakaton. Asentaminen ei ole jokapojan hommaa. Tarvitaan esimerkiksi kattotulityökoulutus tai työmaapalon korvausten kanssa voi tulla ongelmia. Tekijällä täytyy olla ammatitaidon lisäksi ammattiylpeyttä, noita vesipussien rakentajiakin kun on.


      • .....

        Ainoa tapa, josta syystä voi väittää tiilikaton päästävän vetää lävitseen, on lumipyry. Sopivasta suunnasta kovalla tuulella tuleva lumipyry hieman päästää katteen alle lunta. Mutta sen takia juuri siellä on se aluskate.
        Itse tiili kyllä pitää vettä. haastattelin betonifirman omistajaa, joka tekee harjatiiliä alihankintana. Kysäisin, mikä on betonin laatu, josta tiili tehdään. On kuulemma tasoa K60, joka ihan taatusti vedenpitävä. Jo laatu K35 on vedenpitävä eli ei vettä ime.
        Tiilikaton suurin miinus lienee tuo paino, mutta muissa ominasuuksissa ja varsinkin ulkonäössä se on parasta ykkösluokkaa.


    • .....

      No talooni vaihdettiin vanhan tiilikaton tilalle uusi ja aluskate myös uusittiin. Syösytorvia yhtä monta, räystäiden ituus samaa luokkaa, yksi läpäivienti(siis piipun lisäksi), uusi kattoluukku(siis paloluukku) ja piipun pellitys. Myös samanlainen kuistiosa eli katto ei ole suorakaiteen muotoinen. Talo korkea eli myös yläkerrassa huoneita.
      Katon pinta-ala noin 200 neliötä ja tiilet ovat A-tiilen Strong-laatua. Avaimet käteen periaatteella hinta oli noin 14 k€ eli noin 70 eur/neliö.

      • maksamaan tulee

        Suurkiitos tiedoista!

        Meillä on noin 300 neliön katon uusinta edessä, joten kalliksi tulee tekee niin tai näin.
        On siis vanha tiilikatto ja pärekatto alla.


    • yeah1

      Täältä ainakin saa ilmaisen arvion: www.suomenkattoremontit.fi

    • Seppo Sepon Seppo

      Sora sokkeliin ei katolle.Vain hullu laittaa sorakuorman katolle.

    • jaa ja hmm

      Mitäs se seppo laittaa katolle? peltiä rämisemään vai huopaa sammaloitumaan? pelti on tarkoitettu autoihin ja huopa taas tossuihin!

    • Seppo Sepon Seppo

      Oletko löytänyt kuparipellistä tehdyn auton? Eikä yhtään rämise.Laita vain soraa katolle.Minä laitoin kuparista kullasta olisi tullut kalliimpi.

      • sepe sepe

        Seppo seppo ! Kas kun kuparikattoon ei ole ihan kaikilla nääs varaa, täällä keskustellaan ns: sanotuista tavallisen kuolevaisen katoista eikä mistään kullasta tehdyistä katoista! Kuparikatton hinta on peltikattoon / tiilikattoon verrattuna vähintään kaksinkertainen eikä kyllä sekään patinoituneena ja vihreeksi muuttuneena montaakaan ihmistä miellytä ! Seppo nyt kannattaisi jo lopettaa koska kohtahan kaikki sepon sepon hepot kuullostavat jo ihan pelle hermanneilta!


    • Seppo Sepon Seppo

      Laittakaa sitten soraa katolle ta olkikatto on egologinen josta vihreät tykkää.Myös päre sopii ja terva pintaan.Kyllä Pelle Hermannilta kuulostaa jos suosittelee sorakuormaa katolle siihen vielä lumikuorma painoksi.Siis betonitiilestä nyt kysymys.Kukin tekee varallisuuden mukaan .Mielipiteitä jokaisella eikä tarvitse hernettä nenään vetää.

    • Peltiseppä

      Pieni perheyritys, Järvi-suomen kattosaneeraus Oy tekee peltikattoja ja myös konesaumakattoja, kokemusta 20 vuotta. Omistaja ise työskentelee työmaalla ja työntekijät koulutettuja ammattilaisia. Katto vielä tämän sesongin aikana. 0400-688228 Kari Pirhonen

    • pellit autoon

      Pelti on tarkoitettu autoihin ei katoille, kuka rämisevää peltiä katolle kaipaa?
      Ai niin! ne joilla ei ole varaa hiljaiseen lähes ihmiselämän kestävään kattoon.

    • Enska 1

      Paanukattoako tarkoitit joita kirkoissakin käytetään? Kestää kaksikin ihmisikää.Kyllä se pelti kestää katolla paremmin kun autossasi.Eikä rämise oikein tehtynä.Ei pidä yleistää jos on joskus kuullut peltikaton rämisevän.Kuten Seppo totesi kupari se parhain mutta ne joilla ei varaa tyytyvät huopaan tai soraan.Pärekatto ei rämise ja on kevyt.

    • Olki

      Eikö se kannata autoonkin tehdä tiilikatto niin ei rämise.Myös rättikatto sopisi mainiosti.Olkikattokin vaimentaa auton katossa ja helppo uusia eikä tulisi samanlaista vastaan.

    • Yrjö

      Minäkin purin vanhan betonitiilikaton ja laitoin tienpohjaksi siellä sen oikea paikka.

    • Mutzibur

      Oikeassa olet tiilet tienpohjaksi ei sammaleet ja jäkälät siellä haittaa.Antaa toisten pinnoitella vanhoja tiiliä.On tosiaan katolla painoa monta tonnia.

    • voehan pojjaat.

      Ainahan on vaihtoehtona tehdä katto ohkastakin ohkaisemmasta pellistä! klommoja täynnä ja ruoste kukkii alle 10-vuodessa niinkus esimerkiksi mersun pakettiautojen kyljessä. huopakattokin on ihan kiva ja kevyt mutta voehan hyvvee päivee kun sammaleet ja jäkälät kukkivat siinäkin alta aikayksikössä. Loppupelissa taas kallistutaan siihen kattojen hiljaiseen lähes ihmiselämän kestävään tiiliin kun se on vaan niin niin luotettava ja hiljainen kuin laatuautotkin! ei tuuli paukuta ja sateen ropinat kuulu sisään niinkus esim: peltikatoissa. Ainut toinen vaihtoehto mikä on laadukas katolle on kupari mutta eipäs sitä moni pysty ferrariakaan ostamaan jotenkas tyydyttävä on tiiliin joka kuuluu siihen premiumluokkaan eikä maksa ferrarin hintaa. Köyhä ostaa ohkaisesta pellistä tehdyn daazian ja laatutietoinen ostaa tiilikaton.

    • Enska 1

      Paanukattokin kestää kaksikin ihmisikää joita kirkoissakin on ei ruostu on äänetön.Ajatteko autolla sateessa jos se ropina häiritsee? Näinhän se Suomessa menee aina että mikä itsellä on niin se on maailman parhain oli automerkki ym.Toisilla sontaa ym.Luulotauti yleisin kansantautimme johon ei parannuskeinoa.

    • Iver Johnson

      Tiilikatossa se vasta sammal kasvaa.Täällä kysellään niiden pesuista ja maalauksista.Eihän kukaan järkevä sorakuormaa tai rekkaa laita katolle painoksi.Ainoa hyvä on rajuilma ei vie kattoa mennessään ja on työllistävä vaikutus.

    • sorakuorma

      Totta on, että jokaisen myrskyn jälkeen on peltikattoja pitkin kaupunkien katuja ja puistoja.

      Moni käyttää nykyäänkin sorakuormia talon rakentamiseen. Vielä kehtaavatkin sanoa niitä 'kivitaloiksi'. Outoa, miksei sorataloiksi?

    • kolinaa ja kolketta

      Naapuri kyseli puolen millin läkkipellin sopivuutta asuintalon katolle. Uskoi kun sanoin että sitä käytetään varastojen ja hallien katoissa, ei ihmisten asumuksissa.

    • Seppo Sepon Seppo

      Kuten Enska totesi.Että se aina parhain mikä itsellä oli auto tai katto ym.Tuossa on naapurissa 50v vanha peltikatto ei rämise eikä kolise.Itsekin teetätin katon kuparista kun kullasta olis tullut kallis.Pyyhkikää vain sammalta tiilikatosta ja maalatkaa tiilet.Saa askarrella. ja paskarrella tiilien kanssa.Onko teillä muuten autoissa tiilikatto ettei sateella ropise? Tietenkin rättikatto.Eikö?

    • Imaco

      Olenpa tuossa 40 v aikana maalannut tiiliä niin monta kertaa että ei kehtaa mainita.Sammaleen kanssa olen taistellut.Aina se tiili vähän vuotaa läpi ja on katto notkolla painon alla.Nyt alan kyllästymään tähän ainaiseen korjaamiseen.Tämä piti olla hyvä.Nyt kyllä tiilet lentää pois.On sitä parempiakin harrastuksia.Kyllä hullu olin kun hankin aikanaan tämän tiilikaton.

    • Leipäpappi

      Paanukatto on täällä kirkossa jossa olen pastorina.Ikää on 120v välillä tervataan.Haapapuusta tehdyt paanut.

    • Munkki

      Kyllähän näissä kerrostaloissa ym isommissa taloissa on peltikatto.Arvotaloista puhumattakaan.Isot kauppahallit ym.Kyllähän siinä kauppahallissakin katto sortuisi jos monta rekkaa tai sorakuormaa olisi kipattu katolle vielä lumikuorma. päälle.Kerrostalossa asun eikä yhtään ropise eikä pauku eikä ole pellit irtoillut.Katolla ikää 45v eikä kasva sammalta eikä muutakaan.

    • Betonki

      Naapuri kyseli kannattaako laittaa betonitiilikatto? Uskoi kun sanoin että oli ennen yleinen navetan kattoina.Vain hullu laittaa sorakuorman katolle painoksi.

    • Anonyymi

      Sorakuorma katolle.200 neliötä betonitiiltä painaa vaatimattomasti 11.000 kg. Rekka katolle painoksi.

      • Anonyymi

        Eihän lennä pihalle niin kuin peltikatot joka myrskyssä jossain Suomessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe