Lopettakaa huonojen ohjelmien mainostaminen

ilmaista ja ilmaista

Täällä on usein kummallisesti suomalaisten suosikiksi nousseesta Zone Alarmista mainostusta.
Minusta on arveluttavaa kehua yleensäkin ilmaistuotteita, jotka eivät koskaan ole niin hyviä kuin maksulliset ohjelmat, saati sitten jotain israelilaista Zone Alarmia.

Muita huonojen ohjelmien mainostus esimerkkejä ovat täällä windowsien omat palomuuurit, avg ja avast.

Hyviä tietoturvaratkaisuja kotikäyttöön olisivat esim. Norton Internet Security 2009 / 2010, F-Secure 2010 tai Bitdefender.

Nämä kun eivät ole edes mitään mielipidejuttuja tai makuasioita, vaan näiden hyvyys tai huonous perustuu faktoihin ja kiistattomiin testeihin.

11

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ................

      Taidat olla softakauppias kun tuollaista höpiset. Ilmainen ei ole paskaa. Pikemminkin ilmaisissa löytyy monesti sellaisia helmiä ettei maksullisissa ole vastusta. Verrataanpa vaikka Avast Outpost Free Firewall yhdistelmää johonkin F-secundaan, niin huomataan että F-secunda on sellaista bloattia että se hidastaa konetta tarpeettomasti, kun taas Avast ja Outpost pyörii kepeästi.

      Ja ilmeisesti sun logiikalla kai mielestäsi myös esim. linuxit on roskaa?? Linuxeissa on sisäänrakennettu palomuuri, virustorjuntoja ei käytetä koska niistä ei ole hyötyä (ei ole linux-viruksia jotka tarttuisi tai edes leviäisi), enemmänkin virustutkasta on haittaa. Niitäkin toki tehdään linuxeille, mutta siksi että tottahan tietoturvaohjelmia myyvien ohjelmien pitää saada hölmöiltä rahat pois. Ainoa mihin virustorjuntaa voisi linuxissa ajatella, on skannata meilit jotta ei tulisi lähettäneeksi esim. saastunutta liitetiedostoa eteenpäin jatkolähetyksellä (Forward). Mihinkään muuhun ei ole tarvetta.

    • kukamainostaa
    • Kiistattomat testit osoittaa, että kaikki tietoturvaohjelmistot ovat humpuukia. Minusta on arveluttavaa kehua yleensäkin mitään turvaohjelmistoa koska sellaisia ei tarvita. Tämähän on lähinnä softamyyjien, operaattoreiden, tietoturvafirmojen, Microsoftin, Windows tukipalvelujen myyjien yms. kusetus. Millähän intresseillä mainostat huuhaa ohjelmia?

    • hgfxcvbn

      Tuo on omaan tietämättämyyteesi perustuva omituinen väite. Mikä lienee motivaatio? Ilmeisesti pätemisen tarve. Kumma että viruksia ja haittaohjelmia tulee niille joilla on maksulliset ohjelmat ja itselle ei koskaan. Avast ja XP:n muuri riittää. Sökerö aiheuttaa eniten ongelmia. Pitää saada rahat takaisin, jos maksullinen ongelma aiheuttaa kalliin remontin.

    • Make 1.2

      Kumoan juttusi täysin,ensinnäkin riippuu aivan omasta huolellisuudesta koneen turvallisuus,tarkoitan päivityksiä ja ohjelmien valintoja ja minne pääsi työnnät.

      Keskiverto surffaaja pärjää ilmaisversioilla täysin,esimerkkinä ilman mainostus tarkoitusta Avast 5 virustorjuntana ja Ashampoo palomuurina,itselläni nyt Ashampoo Pro vähän muista syistä mutta ollut myös free-versio ja varmaan tulee takaisin PRo-lisenssin päätyttyä.

      Toki Avastin kanssa muitakin muureja voi käyttää kuten myös Avastin tilalla muuta ilmaista virustorjuntaa.

      Yksi tärkeä asia on vielä sähköpostit,jos muuta suojaa ei ole postille niin ainakin toimiva roskapostisuodatin käyttööön.

      Eli näillä pienillä ei asiantuntijan eväillä pidän oman Windowsini pystyssä,käyttis mulla on XP Home.. SP3.

      • ilmaista ja ilmaista

        Et pysty kumomaan juttuani täysin, et sinä eikä nämä muutkaan Avastiin ym. raskaisiin ilmaisohjelmiin "hurahtaneet". Näistä on niin paljon hyvin tuoreitakin testejä, että esim. Nortonin ylivertaisuus on kiistaton fakta, joten sinun "täysin kumoamisesi" on ihan turhaa sanan lätinää tai näppiksen kulutusta. Jos osaat, löydät helposti linkitkin näihin testeihin ja vertailuihin.

        Minä kumoan teidän "uskontokuntanne", jotka tähän olette vastailleet. Toivottavasti ne jotka tänne tulevat uusina lukijoina, tulevat ns. "valkoisella mielellä", ja lukevat puolueettomat testitulokset, eivätkä sorru teidän vakkari ilmaisohjelma uskovien propagandaan. Jos olisitte pappeja, löisitte raamatulla päähän ;)


    • en vaihda(paitsisuka

      Norttoni on tosiaankin ollut jo ties kuinka monta vuotta kiistaton ykkönen (Norton internet security) lähes kaikissa testeissä, ja kun lisenssinkin saa n. 10 eurolla ebaysta niin eikös sekin ole käytännössä ilmainen.

      • halvempi=parempi

        ILMAINEN=PARAS!
        ainakin monesti ilmainen on parempi(paremmat ominaisuudet ym.)
        F-secure syö koneen tehot ja nortton jotai muuta surkeaa räpellystä oleva ohjelma.
        voi norttoni käyttäjä vaihtua äkkiä jos kokeilee avastia


      • Kom sii kom saa
        halvempi=parempi kirjoitti:

        ILMAINEN=PARAS!
        ainakin monesti ilmainen on parempi(paremmat ominaisuudet ym.)
        F-secure syö koneen tehot ja nortton jotai muuta surkeaa räpellystä oleva ohjelma.
        voi norttoni käyttäjä vaihtua äkkiä jos kokeilee avastia

        On ollut Avg...ja vaikka mitä...Avirakin! Yhteistä näille "lähes" kaikille on olleet mainokset ja ilmaisuus riisutuin ominaisuuksin! Toisille nämä riittävät hyvin ja ajavat asiansa, mutta toisille tietoturva on "iso asia" ja sitä ei ilmaisilla ohjelmilla kunnolla turvata!

        Hyvä tietoturvaohjelma hoitaa hommat taustalla ilman turhia hälyjä ja huolehtii koneen toimivuudesta samalla! Tiedän yhden helvetin hyvän, mutta en sitä täällä käy mainostamaan...se kuitenkin hoitaa hommansa hyvin!


      • it support
        halvempi=parempi kirjoitti:

        ILMAINEN=PARAS!
        ainakin monesti ilmainen on parempi(paremmat ominaisuudet ym.)
        F-secure syö koneen tehot ja nortton jotai muuta surkeaa räpellystä oleva ohjelma.
        voi norttoni käyttäjä vaihtua äkkiä jos kokeilee avastia

        Sulla on n. 3-4 vuotta vanhaa tietoa. Nykyään Nortonit ja F-Securet ovat niitä kaikkein keveimpiä. Joskus tosiaan oli toisinpäin, mutta nykyään on Avast se hituri ja hidastaja, raskas huono ohjelmisto.


    • ilmaisia lounaita?

      En voisi itse enää paremmin tätä kirjoittaa. Täyttä asiaa. Ihmettelen niiden moraalia, jotka täällä meuhkaavat esim. Zone Alarmin tai windowsin oman palomuurin nimiin....

      Ilmaisia lounaita ei ole olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2302
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2065
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1609
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1191
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1190
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1029
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      114
      1024
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1016
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1013
    Aihe