Kakkosterminaalin laajennus vihdoin

Terminal 2

5

752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fiksujen kenttä

      > – Usein unohdetaan, että Tampere-Pirkkalan kakkosterminaali on Suomen toiseksi vilkkain ulkomaankenttä Helsinki-Vantaan jälkeen.

      Juuri näin. Ja siksikin häpeällistä, että on se kakkosterminaali niin ahdas ja alkeellinen.

    • eteenpäin.

      Suomalaisia lentokenttiä ylläpitävä Finavia on aloittanut arkkitehtisuunnittelun Tampere-Pirkkalan kakkosterminaalin laajentamiseksi.

      - Viimeksi keskiviikkona on ollut suunnittelupalaveri. Nyt haemme toiminnallisuutta, jotta laajennuksesta saadaan täysi hyöty, Finavian lentoasemapalvelun johtaja Henri Hansson kertoo.
      Finavia on palannut alkuperäiseen ideaan, jossa Tampere-Pirkkalassa toimii kaksi terminaalia. Ykkönen on niin sanotulle normaalille reittiliikenteelle ja charter-koneille, kakkonen on halpalentoyhtiöille.
      Vielä keväällä ilmassa oli ajatus kaiken liikenteen keskittämisestä ykkösterminaaliin, mutta siitä on luovuttu kesän aikana. Kaksi terminaalia mahdollistaa selkeän hinnoittelumallin eri yhtiöille.

      • (Aamulehti)

        Pirkanmaalla lentoliikenteen tulevaisuus näyttäytyy sotkuna, josta edes sisäpiiri ei pysty kuvaa piirtämään. Tässä sisäpiirissä tanhuavat Ilmailulaitos Finavia, monet olemassa olevat, virtuaaliset tai perustettavat lentoyhtiöt tai matkanjärjestäjät, ties ketkä.
        Ulkokehällä pyörivät erilaiset tahot, ne edustavat elinkeinoelämää, poliitikkoja ja muita innostuneita. Odotuksia siis on, mutta ei tuloksia.

        Ällistyttävän paljon latausta on Tampere-Pirkkalan kakkosterminaalissa. Sen nykyaikaistamisen ensimmäiset asiakirjat ovat kellastuneina jo valmiita museoitaviksi.
        Uutinen siitä, että Finavia on aloittanut arkkitehtisuunnittelun kakkosterminaalin laajentamiseksi, kipinöi toivoa niin pitkälle, kunnes virkamies latoi karun lausuntonsa. Töihin ruvetaan vasta, jos on näyttää, että liikenne kaksinkertaistuu.
        Siinä oli latausta Ryanairin tiedotustilaisuuteen. Sielläpä sitten kuultiin, että lennot Oslon lähelle Ryggeen alkavat. Vuonoilta tuskin pystytään keräämään riittävästi matkustajia remontin käynnistämiseksi.
        Pirkanmaalle voi suositella vain sormien ristimistä. Alan tulevaisuus näyttää olevan vieraissa käsissä.


      • jollei onnistu

        Tampere, Nokia, Pirkkala, Orivesi, Vesilahti, Lempäälä, Kangasala ja Ylöjärvi ovat valmiita maksamaan Tampere-Pirkkalan lentokentän kakkosterminaalin kunnostuksesta.

        Finnavian arvion mukaan kunnostus maksaa 3,3 miljoonaa euroa. Suunnitelman mukaan kulut jaettaisiin tasan kuntien, valtion ja Finnavian kesken.
        Työstä on neuvoteltu Finavia Oyj:n johdolla. Finavia Oyj:n, Ely-keskuksen kanssa. Osapulet ovat sopineet, että kakkosterminaali kunnostetaan ja laajennetaan ensi vaiheessa vastaamaan kansainvälisten matkustajien minimivaatimuksia.

        Kunnat näkevät, että Tampere- Pirkkalan lentokentän toimivuus on tärkeää Tampereen seudun elinkeinoelämän ja korkeakoulujen menestymiselle ja kansainvälistymiselle.
        Seutuhallitus on lähettänyt kirjeen liikenneministeri Anu Vehviläiselle lähettämässä kirjeessä.
        - Toivomme, että tämä sitoutumisemme johtaa pikaisiin ratkaisuihin maan toiseksi suurimman talousalueen lentokentän nykytilan kohentamiseksi, Tampereen pormestari ja seutuhallituksen puheenjohtaja Timo P. Nieminen kirjoittaa.


    • we-we

      Wizzair lähtikin sitten melkein saman tien, mutta eiköhän seutuaktiivisuus synnyttäne rahoituksen kakkosterminaalille joka tapauksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe