Kokemukseni koulusta

28

Olen käynyt Steinerkoulun ja voin sanoa

Plussaksi
- lapsi saa olla lapsi
- kannustaa luovaan ajatteluun, taiteellisuuteen (esim eyrytmian kuviokävelyt pianomuusikin tahdissa)
- pääsee kivoille luokkaretkille, ei liikaa läksyjä
- terveellinen biodynaaminen ruoka
- hienot puitteet
- paljon aktiviteetteja esim. teatteri-esityksiä (hyvä koulu jos joskus hakee teatterikorkeaan)
- jos käy koulun loppuun (yo-kirjoituksiin) saa hyvät paperit (ainakin koulutodistuksen, jos yo-kirjoitukset vaikeat, huom. 1 lisävuosi opiskelussa eli kaikki jäävät tavallaan luokalle :D

Miinukseksi
- koulumaksu suhteutettuna koulun tasoon
- opetuksen taso joissakin aineissa; esim. matikka surkea (vaihdoin lukiota tavalliseen kesken kaiken ja jouduin toteamaan että en pärjää alkuunkaan matikassa, vaikka steinerkoulun matikassa arvosana oli 8, se oli yo- kirjoituksiin asti tavallisessa lukiossa tasan 5, asteikolla 4-10 siis)
- oppi elämään kaukana todellisuudesta ja realiteeteista (huomaan tämän kun tapaa niitä kavereita jotka käyneet kokonaan kys. koulun)
- jatkomenestys: luokkakokouksessa 30 oppilaan luokasta vain 3 oli hakenut/päässyt korkeakouluun opiskelemaan
- opettajien epäpätevyys, mielivalta
- se yksi lisävuosi koko koulussa

tässä joitain juttuja, omenoilla siellä ei lasketa tms. vaikka tällaisia huhuja olen kuullutkin ;)

Omia tulevia lapsia en silti kouluun laittaisi, koska haluan heidän menestyvät 'tosielämässä'

7

910

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+11=15

      "oppi elämään kaukana todellisuudesta ja realiteeteista (huomaan tämän kun tapaa niitä kavereita jotka käyneet kokonaan kys. koulun)"

      Olisi mielenkiintoista kuulla tästä lisää.

    • Ja eri koulusta, koska meillä ei ainakaan tuota biodynaamista ruokaa ole. Sinun koulusi oli varmaan aika pieni, joka varmaan selittää osaltaan tuota lukion tasoa. Hyvä kun keksit vaihtaa, jos oli huono. Lukio on tärkeä juttu, eikä tulisi mieleenikään pakottaa lastani steinerlukioon, tai jatkamaan siellä, jos opetus kusee.

      Eikä steinerkoulun lukio tietysti mikään huippukoulu ole. Se on laajan yleissivistyksen antava koulu, mutta ei mikään yliopiston pääsykokeisiin valmentava hautomo. Lukio on luonnollisesti sellainen asia, joka kannattaa katsoa omien tulevaisuudensuunnitelmien ja halujen mukaan. Steinerkoulun lukio ei välttämättä ole paras mahdollinen ponnahdusalusta yliopistoelämään, mutta ei se missään tapauksessa ole estekään. Omasta tekemisestä se on kaikkein eniten kiinni.

      Pääsääntöisesti kommenttisi näyttävät koskevan jotain tiettyä steinerkoulua. Ainakin meidän lapsilla on välillä ihan jumalattomasti läksyjä, koulumaksut eivät ole isoja, eikä niitä kaikki edes maksa, koska eivät ole pakollisia... Lukio on mahdollista suorittaa kolmessa vuodessa ja matematiikan opetus on hyvin korkeatasoista. Toisaalta ei ole biodynaamista ruokaa, tai edes kokonaan luomua. Onneksi oma keittiö sentään....

      Osaltaan on meilläkin tuo joidenkin opettajien epäpätevyys ja omapäisyys ongelmana, mutta laatujärjestelmän avulla sitäkin on jo päästy parantamaan.

      Tuosta kaukana todellisuudesta olevasta opista olen eri mieltä. jostain syystä omat mukulani pärjäävät todella hyvin yleisessä tiedollisessa ja taidollisessa vertailussa kun olemme tuttavaperheitten samanikäisten kanssa tekemisissä. Enkä usko, että kysymys on vanhempien geeneistä, koska olemme kumpikin tavallisia keskiluokkaisia talliaisia ;o)

      Odotan innolla kuinka tämä kommenttini käännetään taas kerran kiihkoiluksi ja sokean kritiikittömäksi steinerkoulun suu vaahdossa nostamiseksi...

      Sitä odotellessa ;o)
      -SF

      • auringonlaskuako?

        Hyvä Steinerherra!


      • 10+11
        auringonlaskuako? kirjoitti:

        Hyvä Steinerherra!

        Missä steiner-lukiossa on mahdollista suorittaa luko kolmessa vuodessa? Ainakin Helsingin koulun sivuilla kerrotaan, että koulu on 12-vuotinen ja se 13. vuosi on abivuosi. Siellä ei todellakaan ole mahdollista suorittaa kursseja ja kirjoittaa kolmessa vuodessa.


      • 10+11 kirjoitti:

        Missä steiner-lukiossa on mahdollista suorittaa luko kolmessa vuodessa? Ainakin Helsingin koulun sivuilla kerrotaan, että koulu on 12-vuotinen ja se 13. vuosi on abivuosi. Siellä ei todellakaan ole mahdollista suorittaa kursseja ja kirjoittaa kolmessa vuodessa.

        Eli koulun kotisivuthan ne tietysti tietävät kaiken parhaiten ;o)

        Jos asia kiinnostaa oikeasti, aloita vaikka täältä:
        http://www.steinerkoulu.fi/index.php?page=lukio

        Koulut ovat lukiolain alaisia ja niitä koskevat samat säädökset kuin mitä tahansa lukiota. Opetus on kurssimuotoista ja kestää 3-4 vuotta. Steinerkoululla on omaan pedagogiikkaan liittyviä lisäkursseja, mutta lukioon voi tulla suoraan peruskoulusta.


      • Huoh.

        Lukion koko idea on valmentaa yliopistoon tai muuhun korkeakouluun. Tämä on tainnut monilta unohtua. Jos ei sellaiseen halua, kannattaisi mennä suoraan ammattikouluun (josta voi edelleen halutessaan jatkaa ammattikorkeaan). Lukio, joka ei valmenna millään tavoin yliopistoon, on siis epäonnistunut tarkoituksessaan.


      • Huoh. kirjoitti:

        Lukion koko idea on valmentaa yliopistoon tai muuhun korkeakouluun. Tämä on tainnut monilta unohtua. Jos ei sellaiseen halua, kannattaisi mennä suoraan ammattikouluun (josta voi edelleen halutessaan jatkaa ammattikorkeaan). Lukio, joka ei valmenna millään tavoin yliopistoon, on siis epäonnistunut tarkoituksessaan.

        Suurin osa lukion käyneistä nuorista ei jatka yliopistoon ja sitäpaitsi Suomessa on muutenkin liikaa akateemisesti koulutettuja työttömiä, että parempi niin ;o)

        Steinerkoulu oli aikoinaan 12-vuotinen yleissivistävä koulu, mutta nykyään homma hoituu niin, että kympiltä alkaa lukio, josta suurin osa kirjoittaa myös ylioppilaaksi.

        Nykypäivänä lukio on suurimmalle osalle kuitenkin mahdollisuus funtsia vielä muutama vuosi ja jättää useampi ovi auki tulevaisuudelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe