työkyvyn kartoitus

ei jaksa

Minkälaisia kokemuksia teillä on ollut tuollaisesta tutkimuksesta? Onko sillä ollut mitään hyötyä tilanteeseesi? Pitkäaikaistyötön olen, kuntouttava työtoiminta on menossa, vajaalla viikolla. Pitkäaikaiskipuilija olen, ja lopen väsynyt, kun en tahdo tätäkään jaksaa. Masennusta pukkaa ja tekisi mieli antaa kaiken olla. Sairaslomia ei saanut terveyskeskuksesta. Muuttaakokohan tämä mitään, vai onko yhtä nöyryytystä jatkossakin. Tämä ei olisi mikään kuntoutuspaikka, vaan käydään eri alojen osaajien tutkittavana ja lopuksi lääkäri katsoon onko luulosairas vai mikä lie.

13

2112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaa mennä

      Itselläni on hyviä kokemuksia, tosin diagnoosi oli minulla valmiina, ja tuo oli jokin työkykypaketti, ei siis kovin kattava. Kannattaa mennä, vaikuttaa hyvältä, mitä luin viestissäsi.

      • ei jaksa, jaksaisiko

        Sinulle, joka kannustit!


    • ...

      On hyvä suostua tutkimuksiin, jos ajattelee itse työkyvyn menneen, se edistää lopullista eläkepäätöstä.

    • ty.a

      Hei vaan, oletko jo päässyt työkyvyn arviointii ? olisi kiva kuulla kun sulla on mennyt ? jos kehtaat laitahan kirjoitusta tulemaan. hyvää kesän alkua

      • jaksoin

        Olen ollut työkyvyn arvioinnissa. Tutkimuksia on ollut paljon ja lisää on edessäpäin. Tällä hetkellä olen sairaslomalla.


    • näin mulla

      No minun kokemukseni ei kyllä vastaa nykyaikaa, mutta voin mä kertoakkin siitä. 2000 lääkäri, joka jalat leikkasi, suositteli työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymistä. Minä taas en ollut siihen valmis, olin liian energinen henkisesti.
      Tosin kyllä on monta reumaa, jotka rassasivat jaksamista sekä vaikea verisuonitauti alarjaaojen syvälaskimoissa.

      Minä kommentoin lääkärille, ettei tule kuuloonkaan 42 vuotiaana eläkkeelle, minä en kertakaikkiaan jaksa pyöriä vaan kotinurkissa. Että jos jalat mätänee alta, luulisin vielä päämössösäni olevan hyödynnettävää, joten halua ammatillisen uudelleenkuntoutuksen.

      Lääkäri oli ihmeissään, että kun ihmiset kautta linjan tulee pyytämään eläkkeelle oikeittavaa lääkärin lausuntoa, vaikka ei ole riittävästi edellytyksiäkään, ja Teillä on ilan että tikulla ja suurennuslasilla tarvittaisiin kaivaa perusteita eläkkeelle.

      Joo, mut ko minä en halua. Enin asiani käsiteltiin paikallisen työvoimatoimistonammatinvalinnan ohjaajan ja psykologin tapaamisilla. Siitä lausunto, ja sitten TK:ssa kokoontui kuntoutuksen yhteistyöryhmä, johon oli kutsuttu myös eläkelaitokseni edustaja Helsingistä. Paikalla oli myös työkköri, sosiaalitoimi, TK;n lääkäri, ja kuntoutuksen ihmiset.

      Sen jälkeen Työeläkelaitoksen tutkimuksiin Helsinkiin. käytännössä mulla ei ollut mitään työpaikkakokeiluja, ainoastaan haastatteluja, ja sitten päätös. Mulla tieten erotti se, et aloite tuli multa iteltäni.

      Jalkojen leikkauksen jälkeen olin Kelalta käynyt kysymässä laitoskuntoutusmahdollisuutta, mutta sain kieltävät vastaukset. Mutta kun kuulivat, että olin kieltäyhtynyt työkyvyttömyyseläkkeestä, soittivat kotia, et lähdenkö 4 päivän päästä Vihtiin Hopeaniemeen 3 viikon laitoskuntoutusjaksolle.

      No totta viedä lähdin. 3 vuoden kuluttua sain taas kuntoutusjakson, nyt Kankaanpäähän 3 viikoksi.

      Onko Sulla tietoa, mikä Sulla kipuja aiheuttaa? Ovatko koko kehon kipuja vaiko vaan paikallisia kipuja?

      • ..

        aivan eri asia kuin työkyvynarviointi.........


      • Ruiskaunokkiko

        No miten sulla sitten kävi? Kuntouduitko vielä työelämään?

        Itselläni on tehty jalkoihin leikkauksia yli 2024 kpl, tosin lapsuudessa niistä 14 kappalette synnynäisen vian vuoksi. Keinonivelet on lonkissa, polvilumpioissa on kulumat ja niskanikamissa. Ikää karvan verran alle 50. Nyt todettiin jäätynyt olkapää. Pelottaaa oikein jos jossain vaiheessa väsyy eikä enää jaksakaan - saako eläkettä? Melkein joka vuosi on joku isompi tapahtuma ollut viime aikoina (leikkaus, tähystys yms) ja täytyy yrittää vain nousta henkisesti ja fyysisesti taas elämään ja työhön kiinni.


      • Ruiskaunokkiko
        Ruiskaunokkiko kirjoitti:

        No miten sulla sitten kävi? Kuntouduitko vielä työelämään?

        Itselläni on tehty jalkoihin leikkauksia yli 2024 kpl, tosin lapsuudessa niistä 14 kappalette synnynäisen vian vuoksi. Keinonivelet on lonkissa, polvilumpioissa on kulumat ja niskanikamissa. Ikää karvan verran alle 50. Nyt todettiin jäätynyt olkapää. Pelottaaa oikein jos jossain vaiheessa väsyy eikä enää jaksakaan - saako eläkettä? Melkein joka vuosi on joku isompi tapahtuma ollut viime aikoina (leikkaus, tähystys yms) ja täytyy yrittää vain nousta henkisesti ja fyysisesti taas elämään ja työhön kiinni.

        ohhon ja hahh hahh ei nyt ihan sentään noin montaa leikkausta. Siis 24 kpl.


    • puksu

      Mistä kautta te olette päässeet työkyvynarviointii ?minä en ole päässyt Kela ei anna kun työkyvyyttömyys uhka on Fenniassa myönnetty,mutta sieltä ei ole vielä tullut mitään,nyt on soittp pyyntö menossa eikä kuulu mitään.Oletteko olleet jossain työklinikassa vai missä se tapahtuu.työkyvyyttömyyseläkettä hain mutta se hylättiin joka paikassa. sitä kesti kaksi vuotta.nyt oon tyhjän päällä.Neuvokaa mitä teen.puksu

    • puksu

      Hei eikö kukaan vastaa puksulle vai enkö ymmärä miten tämä homma pelittää.

      • ......,.....

        Olet ns. väliinputoaja, joita tässä maassa riittää. Kela ei tee mitään, koska Fennian päätöstä odottelevat.


    • puksu

      Fennia pesi kätensä koko jutusta kuntoutuslupaus on vanhentunut.Kela pyytää kuntoutustutkimusta mutta ei maksa sitä vaan täytyy mennä TK;kautta saa nähdä kuinka käy.onko kellään kokemusta moisesta jutusta .KERTOKAA !puksu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe