koiperhosia!

täävaa

Tänään huomasin yllättäen ikkunoiden välissä kolme aikuista koiperhosta. Miten niistä pääsisi eroon? En ole huomannut minkäänlaisia tuhoja vaatteissa, joten ne eivät varmaan ole vaatekoita. Pitää katsoa vielä tarkemmin kuitenkin ne vaatteet, varmuuden vuoksi.

3

1635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riikka-Maria

      Osta koiansa, toimii kuulemma.

    • Laka

      Ole tarkkana kun tuot kotiisi käytettyjä vaatteita esimerkiksi kirpputorilta. Mikäli mahdollista "desinfioi" tuotteet seuraavalla tavalla:

      Pese vaatteet jotka voit pestä normaalisti koneessa tai käsin. Jos tämä ei ole mahdollista, harjaa ja tuuleta vaatteet. Kointoukka ei kestä kuumaa eikä auringonvaloa, joten aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä pyykkinarulla puhdistaa vaatteet tehokkaasti. Kääntele tekstiilejä välillä, jotta jokainen taive saa osansa aurinkokylvystä.

      Saunota tai pakasta vaatteet
      Voit myös "saunottaa" tekstiilit. Pidä vaatteet noin 80 oC asteen lämpötilassa muutaman tunnin ajan. Älä lado vaatteeita, vaan ripusta ne väljästi lauteille tai roikkumaan katosta. Talvella kova pakkanen ulkona tekee tehtävänsä. Voit tietysti myös pakastaa vaatteet. Viikko yli —25oC asteen pakkasessa tuhoaa kaikki koin kehitysasteet.

      Näin torjut koit
      Kun näet lenteleviä koiaikuisia, selvitä niiden alkuperä. Luultavasti löydät vaatekaapista toukkien saastuttaman villapaidan, tai ehkä olet juuri perinyt vanhan tuolin. Siivoa vaatekaappi, -komerot ja -laatikot ja heitä reikäinen vaate roskiin. Voit myös desinfioida saastuneet tekstiilit ja huonekalut yllämainitulla tavoilla tai sumuttaa ne kevyesti torjunta-aerosoleilla. Ota huomioon materiaalien asettamat rajoituset pakastamiselle, kuumakäsittelylle ja sumutukselle. Noudata aerosolien käyttöohjeita tarkasti.

      Vanhojen huonekalujen luonnonmateriaalitilkkeet ovat ihanteellinen paikka kointoukille. Yritä saada torjunta-ainetta alakautta esimerkiksi istuintyynyjen sisään. Täytteet ovat usein niin pahasti vaurioituneet, että ne täytyy vaihtaa. Jätä torjunta-aine vaikuttamaan huonekaluihin, mutta vaatteet ja sänkyvaatteet on pestävä ennen käyttöönottoa. Anna aineen vaikuttaa tekstiileissä vähintään vuorokauden.

      Ennaltaehkäise koit
      Vaatteiden kausisäilytykseen on tehty muovisia pusseja, jotka täytetään ja imaistaan pölynimurilla litteiksi "tyhjiöpakkauksiksi". Näitä kannattaa kysyä hyvinvarustetuista tavarataloista. Tyhjiöpussi suojaa täysin koin tuhoilta. Muista kuitenkin puhdistaa tekstiilit ensin.

      Koit on helppoa pitää loitolla Paradimal koitableteilla ja RAID koigeelillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1495
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      165
      1196
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      712
    Aihe