kaamea meksiko

never mexico!

Olin pikkupojasta lähtien haaveillut pääseväni Meksikoon käymään ja vajaa 10 vuotta sitten haave vihdoin toteutui! Eikun kaverin kanssa 3 vkon omatoimimatkalle ja Amsterdamin kautta Mexico Cityyn-wau! City,Merida,Acapulco ja kaikki pakolliset kivikasat(huom.olen todella historiasta kiinostunut).Ajanakohta oli toukokuu,sopivan lämmin,ei liian kuuma eikä juuri muita turisteja häiritsemässä,varsinkaan jenkkejä.Niitä mehikaanoja oli tietysti sitten riittävästi1)Mexico City oli vaikuttava vaikkakin ruma.Korkea ja saastainen ilma huolestutti hetken mutta siihen tottui.Hotellimme oli Zocalon laidalla jolla joka helkkarin aamu(klo 7?)viilattiin lippua ylös trumpettien kirkuessa niin falskisti ettäoksat pois.Illalla sama juttu kun lippu laskettiin,yäks.Ihmiset olivat kauttaaltaan hyvin tylyjä,happamia ja valmiita kusettamaan joka paikassa.Vaikka mikään ei juuri meidän rahoissa maksanut mitään,niin jonkun ajan kuluttua jatkuva kusettaminen rupesi nyrppimään.Ruoka oli kamalaa(makuasia varmaan)aavikkorottaa kaakaosörsselissä jne,huh!Hotellissa(Majestic)pakkomyytiin brekua jota ei jaksanut syödä ja joka maksoi enemmän kuin Suomessa.2)Merida-no joo,varmaan se on muuttunut paremmaksi nyttemmin,mutta ei kyllä paljon innostanut.Paskanen,tuulinen(säälle ei voi mitään)ranta,kusetusta jatkui,yksi kiva tunnelmallinen aukio ja sinänsä kivannäköinen "paikallinen"ravintola jossa piti herkutella aidolla meksikolaisella ruualla.Minä kyllä sit söin kanaviillokkia ja kaverin annos oli pakko olla karjalanpaistia,sinänsä kelpo ruokia,mut hei Meksiko?Tylsä paikka kaikkinensa.3)Autolla(kuskit mukana)Acapulcoon ja oma vika kun kävi siellä toukokuussa,siellä ei ollut ketään ja kaikki NIIN ränsistynyttä että melkein hävetti pakan puolesta.Takaisin Cityyn jossa kuskit vuorostaan halusivat tuplahinnan sitä mitä oli sovittu,no f...ing way!Pikku,pikku maanjäristys(ei kenenkään vikaa)Guatemalan puolella,joka toki tunti Meksikonkin puolella ja Zocalon entisestäänkin vinot rakennukset valahtivat hieman lisää.Hotelli(siis Majestic)yritti veloittaa jo maksetun vuorokauden uudemman kerran ja laittoi meidät sitten huoneeseen johon jo oli majoittunut äiti ja poika,ja vikahan oli meidän,jep!4)Teotihuacan,Chichen Iza,Tulum,Uxmal ja muut olivat onneksi matkan parasta antia,samoin käsittämättömän hieno antropoliginen(?)museo sekä oopperassa nähdyt Atsteekki-esitykset.5)Mielipiteitä on varmaan yhtä monta kun matkailijaakin,meille Meksiko oli kaamea kokemus ja pettymys ja jos ei tuttuja satu asumaan siellä,niin suosittelen ehdottomasti ryhmämatkailua,koska voi olla että yksi syy valituksiini oli se että joutui koko kolmen viikon ajan tavallaan taistelemaan happamien,rumien(mielipide)kusettavien meksikolaisten kanssa itse,sen sijaan että olisi antanut oppaiden tehdä tämä työ.Olen ennen ja jälkeen harrastanut omatoimimatkailua ja kaikkialla muualla on ollut tosi mukavaa.Joimme pullollisen skumppaa kentällä odotellessamme paluulentoa-päästään täältä vihdoin pois!!!

7

1891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muisti palas jo?

      10 v sitten?
      No ei sulla kauaa menny kirjottaa asiasta :-)

      • Panamahattu

        "2)Merida-no joo,varmaan se on muuttunut paremmaksi nyttemmin,mutta ei kyllä paljon innostanut.Paskanen,tuulinen(säälle ei voi mitään)ranta,kusetusta jatkui"

        Itse kävin Meridassa vuosi sitten ja silloin se oli jo siirretty sisämaahan. Kusetus jatkui edelleenkin...


      • Panamahattu kirjoitti:

        "2)Merida-no joo,varmaan se on muuttunut paremmaksi nyttemmin,mutta ei kyllä paljon innostanut.Paskanen,tuulinen(säälle ei voi mitään)ranta,kusetusta jatkui"

        Itse kävin Meridassa vuosi sitten ja silloin se oli jo siirretty sisämaahan. Kusetus jatkui edelleenkin...

        On todella outoa että kirjoittelee muistiinsa syöpyneitä huonompia kokemuksia tällaiselle palstalle. Mexico ei ole kuitenkaan sitä, mitä nää jutut antaa ymmärtää. Olen ollut pitkähköllä kiertelymatkalla pari kertaa siellä, eikä voi sanoa sen kokemuksen perusteella, että nuo kertomukset kannattaa yleistää. Onhan siellä alkeellista ja heimojen käytösmallit poikkeavat runsaasti toisistaan. Kokonaisuutena kuitenkin erittäin monipuolinen ja paljon antava maa. Ei pidä odotella muualla maailmassa varsinkaan omin päin kulkiessaan sellaista käytöstä (poikenneeko kotimaisesta jöröjukasta huonoimmat kokemukset?) kuin hienostoalueilla tai infrastruktuurin olevan kotimaamme tasoa. On siellä suomalaista isompia ja hienompia asioita tutustuttavaksi myös. Olen menossa lähiaikoina sinne uudelleen, onhan viimeisestä -03 käymisestä jo aikaa. Olen kaikista Latinalaisen Amerikan maista melko kiinnostunut.


      • Meksikoooo
        Panamahattu kirjoitti:

        "2)Merida-no joo,varmaan se on muuttunut paremmaksi nyttemmin,mutta ei kyllä paljon innostanut.Paskanen,tuulinen(säälle ei voi mitään)ranta,kusetusta jatkui"

        Itse kävin Meridassa vuosi sitten ja silloin se oli jo siirretty sisämaahan. Kusetus jatkui edelleenkin...

        Carmen on kuin jokin Kanarian rantapaikka - ihan ok, Cancunia välttäisin ellei satu valitsemaan luksushotellia ja pysy siellä rannalla lepäillen ja saarille merelle suunnaten, itse kaupunki on mitäänsanomaton, en edes yöpyisi ko. kaupungissa.

        Merida on Yucatanin "sivistynein" kaupunki vaikkakin hieman menneiden aikojen loistosta ränsistynyt. Jos joku pelottelee varkailla niin heh heh, paikalliset nuoret surffailee iltaisin läppäreillään kaupungin puistossa (ilmainen wlan)... Ei ne sinne läppäreitään veisi jos paikka olisi täynnä paskaporukkaa. Niitä on kokemuksen mukaan kymmenen kertaa enemmän varsinaisissa turistikohteissa, Mexico Cityssä ja huumealueilla. Epämääräisempi väki kertyy niiden liepeille.

        Bussit .. niistä.. ne on oikeasti luksusta suomalaisiin verrattuna. Matkatkaapa parhaimman luokan linjurilla Meridasta kohti Mexico Cityä...

        Rauhallisin paikka? Jonkun arkeologisen kohteen lähellä ilta ja yö kun suurin osa päiväturisteista on mennyt takaisin joko Cancuniin tai Carmeniin. Haciendassa majoittuminen.

        Ystävällisimmät taksikuskit tuolla alueella? Izamalissa ja Chichen Itzassa. Cancunissa kusetetaan heti jos siihen tarjoutuu tilaisuus ;) ... Olkaahan tarkkana taksin kanssa kun sieltä down townista kaljapäissään aamuyöllä hotellille lähdette. Voi olla finlandesen rahojen menoa.


    • akakkakka

      Olisitte juoneet sitä skumppaa Meksikossa, niin olisi varmaan ollut kivempaa. Meksikoonhan mennään relaamaan ja bailaamaan, ei pipoa kiristämään.

    • Meksikossa minäkin

      Mikähän mahtoi pointti olla? Siis 10 vuotta!?

    • Matkustajar

      Joo niiden taksikuskejen kanssa varsinkin kannattaa olla tarkkana ton kusetuksen suhteen. Kannattaa aina kysyä paljon taksin hinta tulee olemaan, mutta sitten perillä ollessa ilmeneekin, että kyseinen summa olikin vain yhdeltä ihmiseltä eikä yhteishinta. Ja kun tähän yrittää vastaan laittaa ei osatakkaan enää englantia tms. Meksiko cityssä törmättiin tälläseen. Kuplataksejen käyttöä varoiteltiin, mutta näyttää olevan ihan samanlaista myös normi takseissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      37
      2409
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1589
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1515
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      130
      1353
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1209
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      934
    7. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      308
      903
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      825
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      75
      816
    Aihe