Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sveitsi & asumiskustannukset ym. ?

CHF°

Aivan aluksi kiinnostaisi tietää millaiset ovat kriteerit ja muodollisuudet Sveitsiin asumaan harkitseville. Onko esimerkiksi eläkepäivillä Sveitsiin asettuvalle tulorajoja tai vastaavaa ?

Entä elämisen yleisten kustannuksien kannalta, onko merkittäviä alueellisia eroja ranskankielisellä alueella?

Vilkaisin pikaisesti vuokrailmoituksia ja ohessa yksi ensimmäisistä joka osui kohdalle. Lausanne: Yksityinen tarjoaa vuokralle 50m2 (näyttäisi olevan lisäksi tallin kera ) yhtiövastikkeineen 700 CHF, sähkölämmitys. Asunnon sijaintia ja kiinteistöä tuntematta, vaikuttaa kuitenkin kovin edulliselta, normaalia?

- http://www.pasdagence.com/pubch/annonces-immobilieres-suisse-lausanne-308.html

700 CHF = n. 489 € - http://www.xe.com/ucc/convert.cgi


Sivustoja / tarjotaan vuokralle : http://www.travailler-en-suisse.ch/html/offres-locations-suisse.html

Infoa : http://www.travailler-en-suisse.ch/trouver-logement-suisse.html

Vuokrasopimukset vaikuttaisivat olevan melko joustavia, joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia ja irtisanomisaika kolme kuukautta ( 3kk kummellekin osapuolelle ? ). Onko jotakin erityistä huomioitavaa asunnon vuokrausessa, lisäkuluja kuten asumisveroja (tax habitation) tai jotakin muuta vastaavaa?

2

1177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CHF°

      Lixakriteeri löytyi. Mikäli aktiiviuran jälkeen eläkkeellä haluaa asettua Sveitsiin, tulee Sveitsin ulkopuolelisten vuositulojen, eläke, osingot, vuokratulot ym. olla vähintään 60 000 CHF eli n. 42 000 € / vuosi :

      - http://www.isyours.com/F/installation/ue/retraite.html

    • Sveitsin asukki

      Asumme Lausannen lähellä (n. 10 km Lausannen keskustaan) ja maksamme vuokraa kolmiosta (70 neliötä) 1500 frangia eli reilu 1000 euroa, mikä on normaali täällä. Siihen sisältyy vesi ja sähkö. En ole varma missä tuo kuvattu asunto sijaitsee, mutta tuntuu superalhaiselta hinnalta tälle alueelle. Mainittu kanton tosin on Valais, joka ei ole Lausannea nähnytkään (jollei siellä ole sennimistä pikukylää).

      Lisäksi maksamme parkkipaikasta pihassamme n. 40 euroa kuussa, sekin keskivertoa.

      Sairausvakuutus (yksityinen) on pakollinen. Se kustantaa halvimmillaan n.200 CHF kuussa. Silti lääkäristä saa maksaa saman kuin Suomessa yksityisestä, eli sairausvakuutuksesta "hyötyy" ainoastaan jos sairastuu vakavasti esim. syöpään.

      Sveitsiläiset ovat hieman sisäänpäinlämpiäviä, joten jos ei olisi mitään kontakteja tänne (puoliso, ystäviä) en todellakaan muuttaisi tänne. Tosin ulkomaalaisia on jo noin viidennes väestöstä ja heihin tutustuu helpommin. Meidän alueellamme on esim. paljon portugalilaisia ja italialaisia maahanmuuttajia.

      Sveitsiläiset ovat tottuneet korkeaan elintasoon ja ovat kovia säästämään, palkat ovat huomattavasti korkeammat kuin Suomessa. Mutta juuri mikään ei sisälly veroihin ja siitä pitää maksaa kalliisti (jo mainittu terveydenhuolto, lastenhoito, tietullit jne.)

      Mutta "korvauksena" on tietenkin hyvä ruoka ja ihanat maisemat...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2288
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1984
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1812
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1542
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1422
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1382
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      40
      1375
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe