Liikkuminen dubaissa

matkakuumettaah

Heippa kaikki dubaissa käyneet! Osaaatteko kertoa, mille alueelle Dubaissa olisi parasta majoittua jos haluaa asua "keskeisellä" paikalla kaupunkia, eli lähelle ostoksia ja nähtävyyksiä. Jos metroa ei kerran vielä ole ja kävellenkin liikuminen on vaikeaa, niin millä sitten kuljetaan? Ovatko välimatkat pitkiä? Onko käveleminen liikenteen takia mahdotonta? Kiitos vastauksista :)

6

1906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkakuumettaah

      Rupesin vasta oman kirjoitukseni jälkeen lukemaan noita muita keskusteluja ja sieltä kävi ilmi että metrostakin on jo muutama pysäkki auki... mikä on tosi hyvä asia :) Mutta mites se kävelypolitiikka ja mihin kannattaa majoittua?

      • Taateli....

        Kyllä siellä kävellenkin pääsee, mutta katujen ylitykset ovat vähän niin ja näin, eli siitä ali misssä aita on matalin. Majoitus on oikeastaan ihan sama, koska joudut joka tapauksessa käyttämääm taksia, jos haluat nähdä edes osan nähtävyyksistä. taksilla ojo on tosi halpaa.


    • uudelleeen

      ehdottomasti Dubai Marinaa. Siistein alue, missä olen koskaan käynyt. Ruokapaikkoja on paljon tarjolla ja mahtava oli asustella pilvenpiirtäjien keskellä. Ilta aikaan näkymä oli sanoin kuvaamaton. Taksilla pääsee ajelemaan edullisesti. Emme edes muita julkisia kulkuvälineitä käyttäneet, koska taksi oli niin halpaa ja kätevintä.

    • dubaifani

      Kyllä pääsee kävelemään, on siellä katukäytävät. moottoriteiden tai muidenkaan isompien teiden ylitse en kuitenkaan suosittele menemään. Välimatkat on Dubaissa pitkät, kartalla voi näyttää kävelymatkalta, mutta todellisuudessa ei.
      Metrollakin pääsee mukavasti, nyt punaisen linjan asemia avoinna 11, loput avautuvat huhtikuun lopulla. Metrolla kannattaa ehdottamasti kulkea, on kätevää ja näkee paljon koska vaunut kulkevat suurimmaksi osaksi maan päällä, korkealla tolppien päällä olevalla raiteella. Enkä ensi vuonna on vihreäkin linja valmis.

      Hotellin/huoneistohotellin ottaisin Mankhoolin alueelta, josta pääsee hyvin kävelemään moneen suuntaan. Sieltä löytyy monia hyviä hotelleja/huoneistohotelleja, ei luxusta mutta kyllin hyviä ja eivätkä kovin kalliita. Nurkalla on iso Bur Juman ostoskeskus. Löytyy myös pienempiä ostoskeskuksia ja pikku kauppoja, lyhyt matka metroasemalle ja bussilinjojakin kulkee sinne sun tänne. Kävelymatka Greekin rantaan, jossa voi kävellä molemmin puolin ja ihailla iltaisin valaistuja veneitä.

      Ei tarvitse taxilla ruuhkissa tuhrata aikaa ja rahaa, vaikkei paljoa maksakaan. Julkinen liikenne on halpaa, metrolla päästä päähän maksaa 4,10 dirhamia (= n. 80 senttiä). Osta silver card -kortti, johon lataa matkustusrahaa ja reissaile ympäri kaupunkia. Näin näet paljon. Lipulla myös vaihto-oikeus. Monilta asemilta on syöttöbusseja isoihin ostareihin. Battuta Mall:iin pääsee nyt Nakheel Towers -asemalta, myöhemmin avataan ko. ostoskeskuksen eteen tulee oma metroasema. Mall of Emirates ja Burj Khalifan asemilta lyhyt kävelymatka ko. ostoskeskuksiin. Rashidiyan asemalta ilmaisbussi pari viikkoa sitten avattuun Mirdif ostoskeskukseen.
      Mankhoolista pääset Jumeirahin rannallekin kätevästi bussilla, maksaa 2,10 (n. 40 senttiä). Bussit on uusia, ilmastoituja ja tilaa on aina.
      Moni suosittelee Dubai Marinaa. Jokaisella toki omat mielihalunsa. Jos haluaa pilvenpiirtäjien ja rakennustyömaan keskellä majoittua ja maksaa siitä riittävästi, niin hyvä niin. Siellä ei ole kaikki kadut vielä kävelykunnossa, ranta on onneton, ei suihkuja, varjoja (puita tai päivänvarjoja) ei palveluita. Marinasta on myös aina kuljettava taxilla, on melko kaukanakin, eikä siellä ole paljoa kauppoja.

      • Suleiman

        Missä kannattaa asua riippuu siitä mitä lomaltaan haluaa. Ei Dubaissa ole yhtä "oikeaa" paikkaa asua.

        Jos pitää perinteisestä "lähi-itä" tunnelmasta, tykkää kierrellä soukeissa ja pikku putiikeissa, haluaa kävellä mahdollisimman paljon jne. niin silloin suosittelen Creekin ympäristöä (eli keskustaa) esim. tuota mainittua Mankhoolia.

        Jos taas pitää länsimaisemmasta menosta sekä ravintoloiden että kauppojen suhteen, rannan läheisyydestä, ei välttämättä halua aina kävellä, on ehkä mieluummin altaalla kuin rannalla jne. niin sitten suosittelen Marinaa.

        Itse olen Marinan kannalla, koska en välitä Creekin ympäristön "lähi-itä härdellistä" ja olen mieluummin altaalla kuin rannalla, mutta rannalla on kuitenkin kiva käydä vaikka kävelemässä. Marinassa toki rakennetaan edelleen jonkun verran, mutta ei siitä suurempaa häiriötä ole. Suurin osa kaduista on valmiina ja Marinan alueella voi helposti kävellä paikasta toiseen. Marina Walkin ja JBR Walk:in ravintolatarjonta on erittäin kattavaa ja erilaisia kauppojakin löytyy jo ihan mukavasti mm. Marina Mall:ista. MoE tai Ibn Battutaan pääse taksilla 4 eurolla ja jahka Marinan metropysäkki aukeaa, niin sitten voi ajaa metrolla.

        Dubaifani kirjoitti, että Marina on kaukana. Se riippuu ihan siitä mistä mittaa. Jos aikoo viettää paljon aikaa Creekin ympäristössä, niin sitten se on kaukana. Jos taas ei, niin sitten se ei ole lainkaan kaukana, vaan hyvinkin lähellä mm. Ibn Battutaa, MoE:ta, Madinat Jumeirahia ja Palmua.

        Parin vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna Dubain pääväylillä (SZR, Emirates jne.) on nykyään hyvin väljää eli taksilla pahemmin tarvitse missään ruuhkissä istua. Lähellä suuria yleisömagneetteja esim. Burj Khalifa/Dubai Mall on sitten ruuhkaisempaa ja niihin kannattaakin tulla metrolla, varsinkin ruuhka-aikoina.

        Oikea paikka majoittua on hyvin paljon makuasia.


    • 10 x

      Oman näkemykseni ja kokemukseni mukaan majoittuminen Burdubain alueelle suo mahdollisuuksia liikkua
      eri tavoilla. Olen itse majoittunut joitain kertoja Dar al Sondosiin. Siitä on lyhyt kävelymatka Creekin rantaan, josta pääsee Abralla Deiran puolelle. Ko hotellin ja creekin välillä on runsaasti pikkuliikkeitä ja suurehko Carrefourin ostoskeskus. Dar al Sondos sijaitsee Rolla streetilla ja tuon kadun tunnistavat taksit varsin hyvin. Taksilla liikkuminen on edullista, noin kymmenen kilometrin matka 4-5 euroa. Ruuhka-aikoina on kaikki autoliikenne hidasta ja ajokulttuuri poikkeaa kotimaisesta jonkin verran etenkin kaistojen käyttämisen osalta. Kävellen liikkumisessa ei ole erityisiä ongelmia ellei ongelmaksi koe pitkiä välimatkoja. Katujen ylitykset on turvallisinta suorittaa liikennenvaloista vihreällä valolla. Vanhojen alueiden jalkakäytävät ovat osin kapeita ja uusilla alueilla erittäin leveitä. Jalkaisin kulkevat turistit ja siirtotyöläiset.
      Metrosta ei minulla ole vielä kokemuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe